icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

snowella
14. apr 2011

@peta268 Tiez , ked som to stiahla z netu, rozmyslala so, ci to vytlacit obojstranne alebo jednotlivo.

me
14. apr 2011

@snowella - tak teraz som si pozerala svoju žiadosť a ja tam mám napísané potvrdenie o nároku, tak teraz neviem či mám staré alebo nové žiadosti ???, ale už som vybavila rodičovský našťastie

snowella
14. apr 2011

@me Ja som myslela, ze priamo v ziadosti sa nevyzaduje Potvrdenie o naroku na materske, len rozhodnutie vydane socialnou poistovnou (ktore napokon vobec nepotrebuju). Ano, je tam na tej stranke take tlacivo na stiahnutie, ale pokial ho neotvoris, tak sa nedozvies, ze to patri k ziadosti. Malo by to byt priamou sucastou ziadosti, alebo aspon by tam malo byt uvedene, ze sa vyzaduje.
Podobne to bolo pri ziadosti o Priplatok k prispevku pri narodeni dietata. Potvrdenie od gynekologa je sucastou ziadosti, ale potvrdenie od pediatra je uz ine tlacivo... A ( v tom case) mali na nete este k tomu neplatne aj vzory ziadosti, aj vzory pre pediatra. Boli sme tam na 3x. Ja som preto nahnevana, ze v tomto smere este stale neurobili napravu.

snowella
14. apr 2011

@me Vidis, aky zmatok v tom je ? Oni uz vtedy argumentovali, ze vzory zadava Ustredie (alebo ministerstvo). Tam, kde si dala link, to je ministerstvo, v tej ziadosti je uvedene "rozhodnutie. Ale ved oni vcera aj hovorili o rozhodnuti, ze musim mat aj 2. rozhodnutie, kedze sa menila vyska materskeho, a ja som im predlozila obe... Ale ani do nich nenahliadli, ved tam datum ukoncenia poberania materskeho uvedeny nie je...
A je to teda mozne, ze na uradoch maju v tlacivach ziadosti spravne vyzadovane "potvrdenie" a na nete nadalej "rozhodnutie". V com je teda zasadny rozdiel 😠

benkovamartina
14. apr 2011

@peta268 zúbky už máme dva, ani sme nevedeli kedy,bol plačlivý ale Matúško si vyžaduje pozornosť 24 h. denne od narodenia, takže...

@snowella poznám to, bola som tam, vyplnené stlačivo som mala už od narodenia malého, ja že len teraz zanesiema fiťku! treba ísť na sociálne to potvrdiť do iného mesta, lebo v našom mesteku neni, tak dáme zajtra krpčeka do auta a ide sa na výlet.

me
14. apr 2011

@snowella - presne tak, ja mám tlačivá stiahnuté ešte z leta 2010 z internetu a je tam napísané POTVRDENIE, ale už si nespomeniem z akej stránky , a rozhodnutia nechceli odo mna, ani tú kartičku z účtu, a pri vybavovaní príspevkov sme tiež nevedeli nájsť to potvrdenie pediatra 🙂 , no čo už, úrady - horor

monca1991
14. apr 2011

@ela2710 a ani ho nikdy nechceli vidiet?ani sa na neho nepytali?

ela2710
14. apr 2011

@monca1991 takto, my ako sme od nich minuly rok v juni odisli, tak sme ich viac nekontaktovali, Tomasova starka mu stale vyvolavala, ale ja som ju raz dva uzemnila, tam ide o vela veci, ktore tak celkom verejne pisat nechcem...mozno do IP lebo je to naozaj velmi sukromne, kedze jeho rodicia maju restiku s motelom na dobrom mene by im to nepridalo

kristinagregorova
14. apr 2011

@mona777 ani u nas.. ☹

kristinagregorova
14. apr 2011

@majka1981 hmmm..alesko si zvykol..ked ju vidi ruky natrca..ako sa k nej pyta 🙂 🙂 🙂 cvicm na stepery a brusaky..snazim sa 😉

monca1991
14. apr 2011

@ela2710 fuuuuuha no tak skus teda na to IP...nechcem byt moc zvedava...napis len ak chces...

vejinka
14. apr 2011

ahojte my si uz umyvame zubky kefkou dam fotky neskor 😉

adrika202
15. apr 2011

ahojte naše aktálne miery sú 8800 g a 70 cm a máme už zavádzať lepok,a o dva tyždne začať pridávať mäsko 🙂

me
15. apr 2011

@adrika202 - ty kokso, pekné miery, my sme starší a máme len 8,20 kg, Saminko dobre papá, aj my sme už zaviedli lepok, aj nám tak povedala že v priebehu 6m

peta268
15. apr 2011

...tak a dnes mame pol roka...a mame 8300g a 68 cm 🙂

alex1983
15. apr 2011

@peta268 ahoj, mozem sa Ta spytat kolko Ti malicky pribral v piatom mesiaci, lebo moja mala je tiez plne kojena no za piaty mes. pribrala zhruba 300g a dokina povedala ze je to v poriadku no mne sa to zda malo.

peta268
16. apr 2011

@alex1983 ahoj, pred mesiacom mal 7770g, takze 530g. Uz nam nebudu priberat tak rychlo 🙂

me
16. apr 2011

@alex1983 aj mne pribral raz len 400g a povedala doki že je to OK

ela2710
16. apr 2011

@monca1991 ahojky, ako sa mate? dnes sme mali uzasnu noc 🙂 maly spinkal od 18:00 bol velmi unaveny az pekne do rana 🙂
@peta268 nas za posledne dva mesiace pribral kilo, to vychadza priblizne na 500 g mesacne 🙂 a sme na UM, ale tak my uz mame dost kileciek, teda ja uz ani nechcem aby velmi priberal, lebo za chvilu nebudeme vladat nosit 🙂

peta268
16. apr 2011

@ela2710 ved aj ten nas ma uz dost 🙂 ...pok kila mesacne je az az 🙂 uvidime kolko priberie tento mesiac, dnes zaciname prikrmovat, tak som zvedava ako mu bude chutit, lebo stale iba dojcim

ela2710
16. apr 2011

@peta268 no nas ma uz zo 10 kil urcite, takze dufam, ze uz rychlo zacne loozit nech idu dole kilecka 😀

peta268
16. apr 2011

@ela2710 no pekneho papkaca mate 🙂 ale ved to je jedno kolko vazia, hlavne nech su zdrave tie nase deticky 🙂

monca1991
17. apr 2011

@ela2710 ahojky no ja neviem kedy sa my takto dobre vyspime.zaspavame okolo 19-stej a potom sme cez noc asi 3-8x hore.ako kedy.aj ked mu davam na noc kasu stale si vyzaduje prso.si pripadam ze mame doma novorodenca.

ela2710
17. apr 2011

@monca1991 ahojky, to sa casom zmeni 😉 sestru ked mamina kojila mala prvych 8-9 mesiacov to iste co vy a potom z nicho nic zacala spinkavat celu noc 🙂

peta268
17. apr 2011

@monca1991 my zaspavame okolo 21.00 a hore sme 5 a viackrat...v noci mu chuti asi viac ako cez den 🙂

monca1991
17. apr 2011

@ela2710 no dufajme ze to bude skoro lebo uz pomalicky ale isto odchadyaju sily

monca1991
17. apr 2011

@peta268 vzdy k nemu vstavas alebo ho mas pri sebe v posteli?ja ho mam pri sebe

me
17. apr 2011

@monca1991
@peta268 - my sme na tom podobne, úžasná je noc ked sa zobudí len 2x ale to je výnimočné, väčšinou je to 5x a viac, ale ja som kojila aj prvú dcérku 16 mesiacov a dovtedy to veru tak aj bolo že bola stále hore na didiku, takže ja tomu moc neverím že sa tak ľahko vyspím, keďže chcem dlho kojiť 🙂

ela2710
17. apr 2011

Baby uz vam deticky lozia? nas sa snazi uz sa vselijako odraza 🙂 velmi sa mu paci jeden kremik a minule bol na konci postele tak sa za nim doodrazal 🙂 uz aj rucky ma vystrete ako pri lozeni, ale tie nozky este tak zdvihnut nevie, asi mu zavadzia to nase velke brusko 😀

peta268
18. apr 2011

@monca1991 zaspi v postielke okolo tej deviatej, to vydrzi tak do polnoci, potom k nemu este raz vstanem okolo druhej a to si ho uz nechavam pri sebe, ked bol mensi tak som k nemu vstavala, ale teraz uz mi je tazky, ked som taka rozospata, takto mi to vyhovuje a relativne sa aj vyspim 🙂