Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@me Ja som myslela, ze priamo v ziadosti sa nevyzaduje Potvrdenie o naroku na materske, len rozhodnutie vydane socialnou poistovnou (ktore napokon vobec nepotrebuju). Ano, je tam na tej stranke take tlacivo na stiahnutie, ale pokial ho neotvoris, tak sa nedozvies, ze to patri k ziadosti. Malo by to byt priamou sucastou ziadosti, alebo aspon by tam malo byt uvedene, ze sa vyzaduje.
Podobne to bolo pri ziadosti o Priplatok k prispevku pri narodeni dietata. Potvrdenie od gynekologa je sucastou ziadosti, ale potvrdenie od pediatra je uz ine tlacivo... A ( v tom case) mali na nete este k tomu neplatne aj vzory ziadosti, aj vzory pre pediatra. Boli sme tam na 3x. Ja som preto nahnevana, ze v tomto smere este stale neurobili napravu.
@me Vidis, aky zmatok v tom je ? Oni uz vtedy argumentovali, ze vzory zadava Ustredie (alebo ministerstvo). Tam, kde si dala link, to je ministerstvo, v tej ziadosti je uvedene "rozhodnutie. Ale ved oni vcera aj hovorili o rozhodnuti, ze musim mat aj 2. rozhodnutie, kedze sa menila vyska materskeho, a ja som im predlozila obe... Ale ani do nich nenahliadli, ved tam datum ukoncenia poberania materskeho uvedeny nie je...
A je to teda mozne, ze na uradoch maju v tlacivach ziadosti spravne vyzadovane "potvrdenie" a na nete nadalej "rozhodnutie". V com je teda zasadny rozdiel 😠
@peta268 zúbky už máme dva, ani sme nevedeli kedy,bol plačlivý ale Matúško si vyžaduje pozornosť 24 h. denne od narodenia, takže...
@snowella poznám to, bola som tam, vyplnené stlačivo som mala už od narodenia malého, ja že len teraz zanesiema fiťku! treba ísť na sociálne to potvrdiť do iného mesta, lebo v našom mesteku neni, tak dáme zajtra krpčeka do auta a ide sa na výlet.
@snowella - presne tak, ja mám tlačivá stiahnuté ešte z leta 2010 z internetu a je tam napísané POTVRDENIE, ale už si nespomeniem z akej stránky , a rozhodnutia nechceli odo mna, ani tú kartičku z účtu, a pri vybavovaní príspevkov sme tiež nevedeli nájsť to potvrdenie pediatra 🙂 , no čo už, úrady - horor
@monca1991 takto, my ako sme od nich minuly rok v juni odisli, tak sme ich viac nekontaktovali, Tomasova starka mu stale vyvolavala, ale ja som ju raz dva uzemnila, tam ide o vela veci, ktore tak celkom verejne pisat nechcem...mozno do IP lebo je to naozaj velmi sukromne, kedze jeho rodicia maju restiku s motelom na dobrom mene by im to nepridalo
@mona777 ani u nas.. ☹
@majka1981 hmmm..alesko si zvykol..ked ju vidi ruky natrca..ako sa k nej pyta 🙂 🙂 🙂 cvicm na stepery a brusaky..snazim sa 😉
ahojte my si uz umyvame zubky kefkou dam fotky neskor 😉
ahojte naše aktálne miery sú 8800 g a 70 cm a máme už zavádzať lepok,a o dva tyždne začať pridávať mäsko 🙂
...tak a dnes mame pol roka...a mame 8300g a 68 cm 🙂
@monca1991 ahojky, ako sa mate? dnes sme mali uzasnu noc 🙂 maly spinkal od 18:00 bol velmi unaveny az pekne do rana 🙂
@peta268 nas za posledne dva mesiace pribral kilo, to vychadza priblizne na 500 g mesacne 🙂 a sme na UM, ale tak my uz mame dost kileciek, teda ja uz ani nechcem aby velmi priberal, lebo za chvilu nebudeme vladat nosit 🙂
@monca1991
@peta268 - my sme na tom podobne, úžasná je noc ked sa zobudí len 2x ale to je výnimočné, väčšinou je to 5x a viac, ale ja som kojila aj prvú dcérku 16 mesiacov a dovtedy to veru tak aj bolo že bola stále hore na didiku, takže ja tomu moc neverím že sa tak ľahko vyspím, keďže chcem dlho kojiť 🙂
Baby uz vam deticky lozia? nas sa snazi uz sa vselijako odraza 🙂 velmi sa mu paci jeden kremik a minule bol na konci postele tak sa za nim doodrazal 🙂 uz aj rucky ma vystrete ako pri lozeni, ale tie nozky este tak zdvihnut nevie, asi mu zavadzia to nase velke brusko 😀
@monca1991 zaspi v postielke okolo tej deviatej, to vydrzi tak do polnoci, potom k nemu este raz vstanem okolo druhej a to si ho uz nechavam pri sebe, ked bol mensi tak som k nemu vstavala, ale teraz uz mi je tazky, ked som taka rozospata, takto mi to vyhovuje a relativne sa aj vyspim 🙂

@peta268 Tiez , ked som to stiahla z netu, rozmyslala so, ci to vytlacit obojstranne alebo jednotlivo.