Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
aha..ozaj si uz raz spominala ten Žiar..ja som už asi mimo 😒 ...no tak to je pekne svinstvo..som myslelaže aspon tak by vas zobrala...tak to ano to radsej ist skoro ráno a dockat si do radu..no pomaly treba aj stan brat aby sme sa dočkali..ide to dole vodou v tom zdravotnictve..a my na to doplácame..my zas nejako vydržat do tej 14tej ☹ ..mna zas na tej pohotovosti sprdla, ci neviem že sa nekoji až ked sa zrazi teplota lebo inak sa im zraza mlieko v žaludku a pod..no vypočula som si..
@slavuska30 ahoj tak si to tu citam a zarazilo ma to o tom mliecku.sak ja si myslim,ze dieta sa pri prse upokoji a nie ze mu to skofi.my sme mali teploty po ockovani a mala som ho stale na prse a bol potom ok nebolelo ho brusko.co sa stane ked sa mu to mliecko zrazi?
@monca1991 no ja som si myslela to iste...ale tam ma zvozila že v takych teplotach sa im to zgrcava v brušku a potom vraj vracaju z toho..tak neviem počujem to 1x..
no baby ja mam pech..došla som k dr a ona dneska musela odist dačo vybaviť, tak sestrička mu zobrala aspon krv na CRP, či nemá dáky zápal a chudáčik ma CRP 21 a norma je do 6...tak sa mam hned ráno dostavit ku dr..nemohla som ist ani k inej lebo vsetky zrovna ordinovali doobeda..tak že mám len striedat panadol a nurofen, zábaly až ked ozaj nezrazim teplotu..tak dalsia zaujimava noc pred nami...teplota ma stale okolo38,8 nižšie sme sa nedostali, hnačky nemá a ni zuby..tak neviem..
@slavuska30 no tak toto asi budem brat s velkou rezervou.nejako sa mi to nezda lebo napriklad ja inak neviem maleho utisit ked mal horucky len s prsom.a nepametam si zeby grckal.chudatko male drzime vam palceky nech to rychlo prejde...pocuj ako beru takymto malikym detom krv?
ahojte baby. sorry, ze sa vam sem miesam, ale potrebovala by som poradit od skusenych. termin mam na zaciatku oktobra a chcela by som si zacat kupovat nejake veci pre mimco. co mam kupit? davali ste v zime bundu alebo overal? a co pod to, nejaky hrubsi svetrik? a co na nohy? co sa oblieka takym malym detom do fusaku v zime? dakujeeem
@berus222 ahoj ja som davala kosielku a dupaky tenke na tohrbsi relkiček a dupacky overa a do fusaku..podla pocasia..a zakryla dekou..
@berus222 a rukavičky a na hlavu dve čiapočky tenku a na to hrubšiu..
@berus222 ahoj my sme davali body s dlhym rukavom,hruby svetrik, pancusky ponosky , take dost hrube teplaciky, hrubu drigovicu,samozrejme rukavicky 2 ciapocky ako hovorila slavuska, overal,na jednej deke lezal a s druhou som ho prikrila.bol este v prenosnom fusaku my sme sa narodili 4.10. takze to bude velmi podobne
Ahojte baby, ako sa mate ? deticky rastu ?
Idem sa Vam pochvalit, ze dcerke sa uz od soboty prerezava spodny zubok, ani som nevedela ako 😀 Chvalabohu bez teploty alebo nejakeho placu....
A ani my nesedime ...a ani nelozime , hmmm....ani naznakom...tak verim, ze aj to raz pride...Zato chodit to ano- v pavuku len tak lieta 😀 😀
Pocujte baby co pouzivate UM BEBA 2 - stale mi chodia z NESTLE Beba vzorky, my papame HAMI, cize ak by ste niektora mala zaujem, rada Vam ich poslem postou - zadara ...je mi to luto vyhodit. Je to na 180ml. Ozvite sa aj cez IP.
tak my sme boli týžden chorý, trápili sme sa kašlom, soplíkmi a liekmi, ale na druhej strane sme mali týžden plný pokrokov, vyšiel nám už štvrtý zub, malý sa sám posadí a najnovšie od včera si i klakne 🙂
🙂 sibne ma, taku dlhu spravu som pisala a vypadol mi net 😠
@nicky182 ahojky, my mame rovnaku novinku ako ty, nasmu sa v pondelok zacal prerezavat zubok, mal teplotu ale len minimalnu, teda tak o 0,1 -0,3 viac nez je normalna, teda nic hrozne, a plac ziadny, v nedelu som mu kukala do pusy a este nic nemal a v pondelok uz taky maly spic vonku 😀 inak my papame Bebu 2 a ak este mas tie vzorky bola by som vdacna, keby si mi napisala do IP a ja ti poslem adresu a postovne 🙂
@slavuska30 ahojky, ako ste dopadli? co povedala lekarka? a my sme sa dnes dostali ku koznej, maly nema alergiu ani na mlieko, ani na prach ani na nic 🙂 si nevies predstavit ako som sa potesila 😵 je to nieco ako slabucky atopicky ekzem, vraj je to bezne, ze to ma vela deti najma vo veku 2-10 mesiacov, vtedy je vraj pokozka velmi citliva a rychlo sa vysusa, dal nam masticku, ze to za den-dva zmizne, a ze potom mame preventivne natierat hydratacnym kremom, ale ze nemame kupovat drahe kremy, lebo ze tie maju v sebe take sajrajty, ze este to drazdi pokozku viac, a ze ak by sa tieto ekzemiky este vratili, tak mame zas davat tu jeho masticku, ale ze ,,z toho vyrastie" 🙂 po spoteni ho mame pretriet vlhkou handrickou, lebo teraz ked je tak teplo zacal sa potit a pot vraj moze deti svrbiet, teda sa budem radit jeho radami, je u nas velmi vyhladavany a dobry kozny lekar, takze mu doverujem, ale mi odlahlo, ze nema alergiu na mlieko 🙂 a musim doplnit, ze kozny poznamenal, ze ako vidi, papat mu chuti riadne, a ze ho nemame obmedzovat, dokonca povedal, ze aj malym detom sa mozu davat citrusy, paradajky a jahody, ze nie vzdy virazky znamenaju alergiu, ale ze ich treba davat v primeranom mnozstve, kedze obsahuju amino, a dame ich vo velkom, ze je uplne normalne ak sa dieta vyhodi, ja som este jahody, paradajky a ani citrusy neskusala a dako sa do toho zatial nechystam, mame cas, ale dost ma prekvapil jeho nazor, zrejme na tom co to pravdy bude
@berus222 Ahoj, ja som malu obliekala v zime takto: dupky,body s dlhym,svetrik, overal zimny a sup do fusaku .... 😀 no a ked uz bola naozaj treskuca zima a musela som ist s nou von tak som dala este na fusak deku. Ozaj, este hrubu ciapocku a kapucku z overalu....Ja som mala dve kombinezky a neskor jednu bundicku a stacilo mi to 🙂 Drzim palce, nech vsetko dobre dopadne 🙂 🙂
@ela2710 jaj tak to som velmi rada, to ste celkom dobre dopadli tesim sa že nemá maličky žiadnu alergiu..no my sme zas nemali svoju dr, išla som k zastupujucej a ta povedala, že takto nevyzrea chorí dieta, teploty mu klesli na 37,7-37,5°C a ma kašel suchy, tak zaver bol, že vždy ked už nespi v postielke mam obratit matrac na druhu stranu, a vsetko čo ma v postielke ako plachtu, paplonik, deka..dat vetrat a na slnko..nech to vydusi roztoče...takže tak..no v konečnom dosledku som rada ze mu teplota klesla, ale neviem co bolo jej pričinou..zajtra ho aspon možem objednat na kontrolu na klbiky lebo už sa stavia na nôžky, tak nech viem, či može alebo čo..
..inak ja som dala malemu melon, len sa tak zalizoval..xixix..ale že paradajky este nie ani bobuloviny ci citrusy...
@slavuska30 a davali ste cerveny, ci zlty? skusali ste uz aj chlebik alebo rozky? ja raz neviem ci sa moze cierny alebo biely, my sme zatial len cestoviny, kornutok, a teraz u nas v jednote predavaju take tie chrumky ale nie tie klasicke solene kukuricne hadiky, ale ryzove nesolene a pohankove nesolene, tak som hned vzala a malemu ako obvykle chutilo 😀 a zrejme to bol len nejaky virus, ak sa malemu teplota nevrati tak s nim mozno uz dobojoval uspesne 😉 snad bude vsetko na klbikoch dobre 🙂 nas krpec sa este nestavia, ale dnes zacal davat rucky uz do stvornozkovania, aj na kolienkach pekne, takze za chvilu uz bude stvornozkovat a na plezenie konecne zabudne, my totiz mame koberce a sem-tam si az oderie laktiky pri plazeni a uz nemozem davat dlhe body, ked je tak horuco 😒
@ela2710 dala som červený uplne som rozmagala vidličkoua štavičku, mal aj rožok biely, aj kornutok,tiež tie pohankove chrumky-ale tie mu nechutili tak som natrafila kukurične klasik jemne solene, na obrazku je daka dievcina v klobuku s kukuricou..hahaha a to mu ide..zeleninu skoro vsetku základnu, mal aj hrasok, kôpor petržlen a zeler..klop klop..nebolo mu nič z toho..z ovocia jablko hruška banan, hroznovu stavu..
..ozaj mne nasa dr poradila kupit to penove pazzle, že sa na tom lepsie odrazaju deti ked sa ucia pretacat chdit a lozit, maju to aj v tescu tak okolo 6e..že sa im nesmykaju nožicky na kobercoch či dekach..
a chcela som kupit daku klokanku alebo tak, nasla som toto: http://www.maderna.sk/katalog/product/8365/
tak hadam bude ok...
@slavuska30 ahoj a kde si kupovala melon?lebo vsade co som videla mali iba take este zelene a to by som mu radsej nedavala.a kedze mne nechce maly moc pit tak sa mi zda ze by bolo super keby papal melon.flasku mi odmieta
Pocujte baby, mohla by som dat uz malej ceresne ? Mame take krasne, maskove, sladucke .... 😀 😀 😀
môj mm skúsil včera len tú šťavu z nej ale nechutilo mu - triaslo ho
@monca1991 ahoj jeden som kupila pri ceste v Moste pri BA a druhy v Terne
@slavuska30 my ideme dnes do tecsa tak som zvedava aky bude tam. dufam ze kupime
@monca1991 myslim,že aj v tescu boli, čo som si všimla tak u nas v terne zdraželiminuly týžden boli po 0,99e a včera 1,22e a pri ceste ked ideme na dom, tak tam až 1,60e..nevedia čo pýtat za to..bléé
..inak máme super rýchly termín na vyšetrenie klbikov,ideme v utorok o 17tej...tak som velmi zvedava, čopovie dr, hlavne nech je už všetko ok... 🙂

@slavuska30 jej to mate prd, ze az od 14-tej 😒 my nie sme z BA, ale zo Ziaru nad Hronom, da sa u nas objednat za 5 eur, ale to az na jun, takze radsej by som tam sla len tak o piatej rano, bolo by to zadarmo a hned, to akurat dnes priatel volala, ze sa chceme objednat, aj s platenim a ona, ze dobre, ze sa mame cez internet objednat a ze volny termin je tam okolo 13.6. ... to si neviem predstavit do vtedy cakat...