Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@uzu17 Ci ovocie cerstve alebo este stale varene... To, co uz mas odskusane, ze dobre znasa a neprejavil nanho alergiu, to uz kludne mozes davat aj cerstve. Teoreticky kazdy novy druh ovocia a zeleniny by sa mal najprv dat tepelne upraveny, kedze pripadny alergen v nom sa teplom znehodnotil a je menej skodlivy. Ale ja som to robila takto tiez len na zaciatku prikrmovania, teraz uz davam rovno cerstve aj nove druhy ovocia. Dodrziavam len to testovanie 3 dni po sebe, ci nesposobuje alergiu.
Fajn, ze zjedol ten jogurt s ovocim 🙂 U nas banan s jogurtom tiez dnes konecne zachutil.
@janaspa patizon, karfiol, brokolica este 🙂. Ano, zazila som tu ich netrpezlivost a povedala som im, aby dali tomu len par mesiacov cas, ved jedava este len 4. mesiac...
Inak, na tuto potravinu som nikde inde nenatrafila, aby sa v tomto veku odporucala : kuracia pecen. Nasa detska hematologicka - na dobre zelezo...
@vicsstef Nenechavam ho sameho zaspavat, ked nechce. A vobec neuznavam ziadne take : ze vyplakat 😠 . Zbytocne by sa vynervoval (a mamicka a cela rodina s nim..). Ked place, pyta si nasu pritomnost, ja nemam srdce mu ju odopriet a nechat ho trapit sa. Nerobila som to ani pri starsom a vyrastol z toho, raz pride ten vek na to...A ved aj my dospeli (vacsina) najradsej spime a zaspavame vedla toho, koho lubime - ako by nam bolo, keby nas takto tvrdo odmietol.
Uz raz tu tu bol takyto pekny clanok na tuto temu, stratil sa mi, ale opat som ho vyhladala (aj pre seba): http://www.nosenie.sk/?jazyk=sk&kateg=130.
@snowella my spavame este 2xdenne, ked vstane o 6h, ak vstane neskor uz nemam sancu ju uspat 😒 , potom ide spinkat po obede o 12:30, obvykle potiahne 2h ale teraz nam ide zub tak aj polhodka stacila 🙂. vecer chodi spavat o18-18:30, uz som jej to chcela aj posunut, ale je mrzuta , tak som to nechala tak, aspon mam skor pokoj 😀
@vicsstef ahoj, moja kajka uz od 7m zaspava sama, dam jej papat kusok pohojdam, poviem modlidbicku a sup do postielky. este sa pohra porozprava, obcas este raz k nej musim prist a hotovo, dobru noc 😀 ale do tych 7m sme sa nosili a hojdali a rucali az az 😒 drzim palce aby sa to cim skor podarilo aj vam 😉
ahojte, kuk do mojho albumu, ak niektora chcete doplnit udaje do tabulky oktobrove deticky 2010, tak mi poslite IP 😉 Dakujem. Ako sa dnes mate? Cely den sme zatvoreni doma, lebo prsi :-/ a zase sa dost ochladilo oproti tomu co bolo vcera. Uz ste boli na 3.davku ockovania?
Ahojte oktobrovky. Ako ste riešili svadbu s diaťaťom? Alebo ako ju budete riešiť??? Lebo my sa budeme brať a nvieme čo s malým, teda kam ho potom dať na noc a iné veci...hm?
@emily327 Gratulujeme k dnesnym 10.mesiacom 🙂. Robila si si poriadok vo fotoblogu? 😉 Tak predsa len este vedies tu tabulku ? - no z "povodnych" oktobroviek uz sem takmer nikto nechodi. (ja som tam udaje vsak nedavala...).
Keby si dnes bola na vychode, tak si uzijete slnecny den - bolo v tieni 24 stupnov, boli sme sa aj kupat. Necakame uz veru este teplejsie dni... Viem aj od svokry, ze v Blave prsalo, byva casto takyto posun, zvycajne to dorazi na druhy den aj k nam- svokru si doberam, ze co zas zo zapadu zle pride? 😀
Ockovanie mame koncom augusta - v 11. mesiaci.
Tak s tym spanim 1x denne to mame viacere rovnake... Prisposobime sa, co uz?
Ahojte baby. Chcem sa spytat ze ci aj vasi drobci chodia po spickach? Lebo moja mala chodi za rucicky, ale po spickach. Nauci sa spravne chodit, alebo mam ist k pediatricke a ta ma posle nejakemu odbornikovi? A este otazocka, nam kazala dokina prist na dalsiu poradnu az ked mala bude mat rok a ze potom ju aj zaockuje a tu pozeram ze niektore z vasich deticiek budu ockovat v 11.mesiaci. Nemalo by to byt jednotne? 😝
@alex1983 3.davka ockovania ma byt v rozmedzi od 10.mesiaca do 13.mesiaca. Co poznam deticky, tak vsetky skoro ockuju v 10.mesiaci. To,ze dietatko chodi po spickach, som zistovala aj ja, lebo aj moja mala tak robi, ale ked ju rucickami malinko potlacis dozadu, tak sa postavi na cele chodidla... moja teta je zdravotna sestra a ked sme boli u nej a videla malu, tak hned ma upozornila,ze je to zle,ze ak dietatko chodi po spickach, este s nim moc chodit netreba,ze si nici chrbatik a klbiky.... tak neviem co je na tom pravdy, ale ja malej ukazujem,ze sa treba staviat na chodidla a nie na spicky, vzdy ked sa postavi, tak jej nozky malinko posuniem, aby sa postavila na cele chodidla a nie iba na spicky. Opytam sa na to pediatra buduci tyzden v stredu, ideme do poradne.
@alex1983 nie je za co 😉 tiez tak ale ked s nou chodim za rucicky po byte, tak je obuvam take papucky vid foto. Je to stabilnejsie, lebo vidim,ze sa jej krivia nozicky, ked vykracuje co je zle. A po vonku, nechodime.... a ak ano, tak tiez v tych papuckach ale to len fakt zopar krokov.
@snowella dakujeme pekne cmuk. Nerobila som si poriadky iba som upravila nastavenia sukromia 😀 No veru, dnes mi segry volali,ze sa opaluju a tu cely den prsalo a bolo pod mrakom. Neskutocne vykyvy ☹ Ja som so vsetkymi starymi oktobrovkami v kontakte, tak mam aj aktualne udaje 😉 Tak ty nepotrebujes ani rosnicku, staci ked si vecer zavolas do BA, ako bolo cez den a vies,ze na druhy den to mate vy na vychode 😀 😀
ahojte, aj moja chodi po spickach. aj ked stoji, tak stoji na spickach..myslite si, ze je to z choditka? moja mala niekedy tak stoji, ze ma prsty ohnute pod chodidlom...minule som videla mojho muza ako sedi a tiez ma prsty pod chodidlami, tak som aspon vedela, ze genetika nepusti.... este mi aj ukazoval ako vie na tych zahnutych prstoch chodit 🙄
ozaj baby, ja mam taky pocit, ze malu "obtazuje" kojenie 😖 mate taku skusenost? ako keby cakala lepsiu stravu 🙂 keby som ju nekojila vobec, tak si to ani nevsimne 😒
@vicsstef ahoj, choditka su totalne neprospesne pre dietatko, a prave choditka maju zvacsa na svedomi, ze dieta spickuje, nas stoji pekne na celych chodidlach, iba ked sa po niecom nacahuje, tak sa da na spicky, inak vobec...aj nasa pediatricka nam povedala, ze nech choditko nekupujeme ani za nic, jednoznacne ho nepouzivajte...
troska sa vam tu pripleteiem, mam podobne stareho drobceka. Chcela by som vediet z akeho dovodu vodite vase deti za ruky? ma to nejaky ciel? chodit ich to nenauci, skor naopak je dokazane ze chodza sa tym oneskoruje...a este si aj vy mamicky nicite chrbtice...vsetko co deti dokazu same sa pocita a cim dlhsie stvornozkuju tym ich chrbtica, chrbtove svaly budu viac pripravene na samostatne chodenie
@ela2710 presne toto som potrebovala vediet... chcela som sa na to opytat ci pouzivate choditka, lebo susedky,ze jasne treba a pediater ma na to este pred 2 mesiacmi upozornil,ze ak sa zacne staviat na nozicky, urcite nepouzivat choditko.... aj svokra,ze sak co ju nedas do choditka, takto sa nenauci chodit a mne sa to zda prave naopak.... ze sa nauci chodit skor ked nebude pouzivat choditko...
@drobec86 ja si myslim, ze je to zrejme na kazdej maminke, niektore davaju pasivne sediet, niektore davaju do choditka, niektore vodia za ruky - a niektorym sa to naozaj neda vyhovorit, ked sa niekto pyta na radu, rada odpoviem 🙂 ale nie kazda ,,pocuvne"... potom sa dostanem do zbytocnych sporov, ktore su uplne absurdne a nemam na ne cas 😀 takze si hladim do svojho a nestaram sa 😉 moje dieta nesedelo nikdy pasivne, nikdy som ho neobkladala vankusmi a sam sa posadil ako 8-mesacny pri stvornozkovani, od vtedy sedi doteraz...taktiez nemame choditko a maleho za ruky nevodim, ale ked sa vedla mna postavi a nacahuje za mnou rucky, chytim ho, a mozno dva - tri kroky spravi...nevidim zmysel dieta do niecoho silit, ale nebudem sa miesat do vychovy inych maminiek 🙂 😉 inak moja krstna chodila ako 8-mesacna, uplne v pohode - sama od seba, rodicia ju za ruky nevodili, ona proste preskocila cele stvornozkovanie, nikdy nestvornozkovala, a ak je dieta pripravene chdoit, tak nech chodi, ak maminky drzia za ruky a dieta doslapuje na cele chodidlo, nevidim v tom nic zle, ale ak spickuje, tak chrbtica nie je pripravena, a teda by som to nesilila 😉
@emily327 som rada, ze som poradila 🙂 najlepsie spravis, ak do choditka davat nebudes, a ak ti uz babo samo stoji, mozes mu kupit topanocky, ale nepouzivat casto, len sem tam - nam tak poradila pediatricka, keby maly zacal nahodou spickovat, co nastastie nie, ze ortopedicke topanocky (topanocky s klenbou) - i ked su drahsie, ale urcite vhdonejsie, nam sa zidu napr. na von, lebo maly dlho neobsedi, chce stale stat, niecoho sa chyti a postavi, a ked si predstavim, ze su vsade spaky, sklo, ... topanocky su urcite istou ochranou
@ela2710 som rovnakeho nazoru, ze choditko nie. Nepouzivali sme ho a ani neplanujem. Drobes sa vytiehne na kolienka, potom na rovne nozicky pri niecom. Az dnes som mu kupila prve ortopedicke topanocky, lebo ked sa vytiahne, tak chce chodit. Nie je to uz iba dnuka, no aj vonku a preto topanocky. Ked nie chodit, tak pri niecom stat, velmi sa tomu tesi. Ked som bola u ortopeda, ked mal drobec mesiac, tak mi ortoped povedal, ze nemam pouzivat choditko, hopsatko /to je take ako fojdacka na gumickach a dietatko v tom skace/, traky na vodenie a tie blbosti co sa tlacia.
@alex1983 v Podunajskych Biskupiciach je obchod: BOTICKY na nozicky a tam sme ich kupili. Maju neskutocne dobry velky vyber a hlavne za fakt prijatelne ceny... lebo to co pytaju v inych obchodoch su fakt zavratne ceny.. 50 - 60 eur za topanocky pre ani nie rocne dieta, je fakt prehnane.. Tam najdrahsie vymakane stoja max. 30 eur 😉

@janaspa vsetko 😉