icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

dany1dany
24. sep 2016

Ahojte. Ja som vcera cvicila druhy krat a dala som to na 24,5 tak som sa tesila 🙂. Cvicila som uz pri prvom tehotenstve, do 29, potom som uz len udrziavala, Dr.povedala,ze viac nie je nutne aj ked hlavicka ma cca 34cm..Chcela.by som poradit tym ktorym sa zda ze to ide tazko. Treba sa uvolnit. Aj vcera ked som tlacila tych 24,5cm tak som.bola v takom napati a trochu to bolelo a potom som si spomenula na slovicko "uvolnit" a skusila som zase 24,5 tal ze sa vedome totalne uvolnite a citila som ovela menej bolesti. Tak si na to skuste spomenut a pojde to lepsie. Drzim palce.

lovely_choice
24. sep 2016

@evkano jeeeeeeej, blahozelam a prajem vela zdravia a radosti 🙂

lovely_choice
24. sep 2016

@dany1dany tak to si pekne dala na 2. cvicenie. Ja som dnes mala 8. cvicenie a horko-tazko som vytlacila 29 cm. Uz to vyzeralo, ze nedam ani to, co naposledy, kedze som si minule spravila ranku a dnes sa mi obnovila a sla mi z nej krv (hoci som sla na to pomaly).

ewitta123
24. sep 2016

Baby celkom ma prekvapil tento clanok na mamila.sk o strave dojciacej zeny... http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/strava/ tie co uz mate deticky, vylucovali ste zo stravy nejake potraviny? lebo tu sa pise ze sa moze uplne vsetko. "Dojčiaca mamička môže teda jesť všetky potraviny, bez ohľadu na to, na ktoré písmeno sa začínajú (často sa napr. uvádza, že matky nesmú jesť zeleninu, ktorej názov začína na písmeno „k“), ovocie a zeleninu aj so šupkou, strukoviny, taktiež citrusové plody, cesnak, koreniny ako celý zoznam iných vecí, ktoré sa často spomínajú." Celkom ma to prekvapilo

fra
24. sep 2016

@ewitta123 to si vysleduješ sama ako čo práve na tvoje dieťatko posobí ... kojila som 4 deti od roka do 2 rokov a jedla som fakt uplne všetko- resp. čokolvek na čo som mala chuť už od začiatku dojčenia ... jedine čo som vybadala že syn sa trochu vysypal po sojovej natierke, tak tu som vtedy vylučila...

jersey87
24. sep 2016

@dany1dany ahoj a tych 29 cm ti pri prvom stacilo? Aky obvod hlavicky malo a ako si dopadla ty? Mne sa podarilo dat najviac 29,5 cm ale uz sa mi nejako do vyssich cisel nechce.

jersey87
24. sep 2016

@ewitta123 tiez som citala ten clanok a tiez mi to prislo zvlastne. Ale ja urcite nebudem jest kyslu kapustu, lebo i ked ju milujem, nerobi mi dobre. A ostatok budem riesit za pochodu.

tanikbb
24. sep 2016

@ewitta123 ja som si davala pozor co zjem. Hlavne potom co som to prehnala s mliekom a mliecnymi vyrobkami a syn zareagoval atopickym ekzemom. Babatka do roka nevedia travit mliecne veci a tak som si davala pozor. Pokym bol iba kojeny tak som nejedla strukoviny ani coko ani jahody ani paradajky. Ale stravu som mala pestru. Maso, zeleninu, ovocie ked tak kyslomliecne veci. A potom som pomaly pridavala a zistovala co je ok.

ewitta123
24. sep 2016

@fra
@jersey87
@tanikbb no asi vylucim potraviny z coho mna nafukuje a uvidim ako bude babo reagovat... len ma prekvapil ten clanok lebo vsade pocuvam co vsetko sa nema jest a zrazu tu ze sa vsetko moze 😅 😅 😀

nikolajka2
24. sep 2016

@dany1dany - ahoj a ked si cvicila s aniballom, neboli ta spodok brucha?Ja po cviceni ma take nejake bolave brucho a babo sa mrvi.

tina1512
24. sep 2016

Babulky dam to aj sem bo som to pisala len do fora mi sme tiez uz na svete 23.9 o 9:56hod vaha 3080g a 48cm volam sa Karin a tiez som nevydrzala do terminu 😃

seki11
24. sep 2016

@tina1512 Gratulujem 🙂 Prajem veľa zdravíčka

majush
24. sep 2016

Vsetkym narodenym detickam a mamickam vsetko najlepsie, hlavne vela zdravia 👍😉🍀

lukamka
24. sep 2016

@ewitta123 ja som bola na kurze poradkyne od mamily, tvrdila, že všetko sa môže a koliky niesu o tom co zjeme my...

lukamka
24. sep 2016

@tina1512 ďalšia princeznaaaa! Nech vam robí radosť Gratulujeme ❤️ Juj ale sa mám to tu krásne rozbieha

janka_mu
24. sep 2016

Inak mnevcera asi odisla hlienova zatka, aj krv tam bola..ale odvtedy nic sa nedeje, babatko sa hybe.. tak som nesla do nemocky...ale veru vystrasilo ma to..teraz neviem ako budem dalej cvicit...asi uz moc nie..

lienka182
24. sep 2016

@tina1512 gratulujem 😍

evelina1607
24. sep 2016

@tina1512 gratulujem a zdravicka na rozdavanie prajem;)

evelina1607
24. sep 2016

Uz len 22 dni.... ;)

emy222
24. sep 2016

@tina1512 gratulujem ak budeš mať čas mohla si napísať aký bol pôrod 🙂 🙂

dany1dany
24. sep 2016

@jersey87 ano stacilo. Dali sme to bez nastrihu a bez akejkolvek poporodnej bolesti. Hodinu po porode som sedela v tureckom sede a nic. Maly mal obvod hlavicky 34cm. Mne bolo povedane ze viac ako 29 nie je potrebne,resp.sa neodporuca, aby nedoslo k trvalemu roztiahnutiu. Netreba prehanas s nicim 🙂. Ked mas uz 29,5 tak si za vodou, pokial to nebude obrovske dietatko 🙂. A este jeden postreh kamaratky gynekologicky. Z jej skusenosti velmi vela zalezi na kvalite koze rodicky. Vrak tie ltore maju taku hrubsiu,suchsiu, tak tam.vacsinou aj ked trenovali s anibalom tak bol potrebmy nastrih. Zeny s vlacnou,elastickou pokozkou to zvladali lepsie.

dany1dany
24. sep 2016

@nikolajka2 bolestou by som to nenazvala, skor citim, ze vo mne bolo nieco vacsie, skor je to taky kratkodoby diskomfort. 🙂

janifer
24. sep 2016

@ewitta123 urcite by som neriskovala kysnuty kolac a parene buchty, to boli koliky jak svina. A takisto makovy kolac. Ja som jedla dost vela ovocia, hrozna, mozno aj z toho ho nafukovalo, sice som sa snazila vypluvat supky. A hrozno je zase super energia. A pozor aj na ryzu, zapeka, takisto cokolada. Vooobec som nejedla nic co slo okolo kakaa, ani obycajnu domacu babovku, aj jedna porcia sposobila oneskorenie kakania a bruskabolenie. Ale kazde babo je ine. Najlepsie varit si kuraci vyvar, klasicka strava, vsetko v jednom hrnci prve s druhym.

janifer
24. sep 2016

@ewitta123 kamoskine babo malo doost velke problemy s kravskym mliekom, stacilo ze mama sa pozabudla a dala si trochu mlieka do kavy, tak mali vyse mesacne brutalne koliky a place. Strasne to dieta plakalo, ziadny spanok v kociku, vo vodorovnej polohe, len nosit. Po mesiaci prisnej diety u mamy to preslo. Starsie 2r. dieta u nich bezproblemov konzumuje jogurty a spol. No a perla je, ze aj v susenom sojovom mlieku je kravska bielkovina...kto by ju tam cakal, ze...

sivamyska1
25. sep 2016

Kocky ja mam dnes take boledti krizov ☹ pobolievali ma v poslednom case skoro vzdy ked som doupratovala cely den ale dnes hned ako som vstala bolest ... Isla som si lahnut preslo ako nahle som vstala bolest strasna nic nedokazem spravit ani obed navarit ☹ aj Vy to tak mate ?

seki11
25. sep 2016

@sivamyska1 Ja áno, ale keď celý deň makam ako včera... Od desiatej do piatej som upratovala, medzitym len pol hodinka oddych na obed 😖 Ešte chcem toho toľko stihnúť, ale na druhý deň som hotová ,ako dnes.

tanikbb
25. sep 2016

@sivamyska1 je to uuuuplne normalne. Uz len vydrzat a oddychovat. Cvicit trosku macaci chrbat, na fitlopte uvolnovat krize atd

patris11
25. sep 2016

No ta bolest asi patri k poslednemu mesiacu,vcera 20 min.na peso od domu no slzy v ociach od bolesti krizov a slabin,vela toho doma nenarobim,ale este trosku vydrzat.

lukamka
25. sep 2016

@sivamyska1 ja to mam vzdy ked ten chrbat necvicim dlhsie ako tri dni. Fakt je to fest rozdiel, youtube je toho plny, posielam motivacny link:

https://www.youtube.com/watch?v=44fYnoSLL3c
misatko89
25. sep 2016

@emy222 ano mam len 2tyzdne do pôrodu...ale už by som chcela aby to bolo lebo ma ide roztrhnúť....nevládzem ledva chodim co ma boli spodok keďže tam mam krv.zili mam pocit,že mi ju roztrhá na márne kusky a ešte k tomu cestovať do poradne raz do tyzdna ide ma poraziť...uz aby som porodila...dcerku som mala v 38tt uz pri sebe a táto babizňa sa k tomu nejak nemá...poslickovia v plnom prude v intervaloch každých 10minut a trvaju tak hodku potom to prejde len je na hovno to že nenozem ležať na chrbte hneď mi bolesť vystreluje do krizov..ale tak hádam uz naozaj to čoskoro bude,lebo ta neochota sestričiek na poradni ma zabija jedna povie to a druhá iné