icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

lienka182
27. sep 2016

@pehavcek jee super blahozelam 😉vela zdravicka a mliecka prajem 😍

zuzka71291
27. sep 2016

@emy222 samozrejme aj ja,nech su zdrave hlavne 😊nooo. Bola,bola..zatial sa nic nezmenilo.brusko stvrdne kazdych 8minut teraz s miernymi bolestami v krizoch. Zatial ziadne intenzivnejsie bolesti 😃

emy222
27. sep 2016

@zuzka71292 noo ja neviem neviem toto je najhoršie že človek nevie kedy čo a ako pravda ?!!! Ja som mal taky deň že som sa zľakla ale to bolo každú pol hod potom po 15 mín a zas za pol takže to bolo nepravidelné a vaňa zabrala ale keď to máš pravidelne asi by som išla aj keď by som sa prehnala 😃 sám uznas čo a ako 😎

lovely_choice
27. sep 2016

@pehavcek gratulujem, rastite do zdravia a do krasy, nech vam prinasa radost! 🙂 a samozrejme, nech sa dari s kojenim.
Ja tiez predpokladam u nas vahu 3700 g (v 38 tt sme mali 3200) a kvoli uzsej panve a velkemu babu (4400 g) som uz 1. dieta rodila sekciou. Teraz mam sancu rodit prirodzene, tak som na to nastavena. Len skoda, ze mi ju premeraju az pri prijme. Ty poznas rozmery (aspon to stvrte najmensie cislo) tej svojej?

pehavcek
27. sep 2016

@jersey87 jeeej ty si na mna myslela? Si zlata. No zacalo to z v noci z nedele na pondelok kratko trvajucimi slabymi menstruacnymi bolestami. Postupne ustavali. Rano presli, dalsia noc a den pokojna. No a dalsiu noc sa to objavilo znova s asi 30 min odstupmi. Po dvoch hodinach ked som isla zo zachoda a lihala som si nieco puklo a zacitila som mokro.utekala som na zachod ale neodtieklo nic, len som utrela strasne mokry hlien. Sranda bola ze bolesti sa potom na niekolko hodin utlmili. Doobedu zas, na obed utlm, za obedom zas.intervaly od 20 do10 min, niekedy medzi to nejaka sekundova kratka. Pocas porodu som necitila ziadne stahy. vecer sme isli, ze nech ma pozru, ked tak sa vratim. No a uz sme tam ostali 😀 😀 😀

pehavcek
27. sep 2016

@lovely_choice no my sme sa narodili v 37+5, neviem si predstavit co by bolo v termine. To posledne cislo som mala 18-19

jersey87
27. sep 2016

@lovely_choice ten rozmer panvy... ani neviem kedy mi doktorka do knizky dopisala to posledne cislo. Ja tam mam 19. Nemam ani ponatia ako na to prisla, ani co to znamena. Nevies nahodou povedat?

lovely_choice
27. sep 2016

@pehavcek 🙂 ja som vtedy mala rozmer 19. No teraz sa zacinam obavat, ci moja babika bude vediet prejst cez moje panvove kosti :(

lovely_choice
27. sep 2016

@jersey87 vzdialenost kosti. Su 4 rozmery, a ten najmensi je spredu dozadu.

tanikbb
27. sep 2016

@lovely_choice @ jersey87 mne sa zda ze 19 je ok na porod vaginalny. 18 je malo na napr 4kg dieta. Vzdy sa to spaja s vahou babatka.

tanikbb
27. sep 2016

Ja som bola dnes na prietokoch tak vsetko ok. Mala ma 2300g co mala aj pred 2t ale podla ineho sona. A videla som prvykrat uuuuplne susku. Takze baba ako lusk. A este mi aj tvaricku dr ukazala, pusu, nostek, ocko lico. No zlata krpana. A zase pozrela branicu, chrbticu, mocak, oblicky. Vsetko v norme.

lovely_choice
27. sep 2016

@tanikbb uz mi len ostava sa modlit 🙂 ak by sa vypytala do 1.10., je sanca, ze bude mat 3500 g a ze to zvladneme prirodzenou cestou.

lukamka
27. sep 2016

@jersey87 ano, ano aj ja si prosim byt z tej skupiny... pridem, lahnem, porodim 😀 zacinam svojmu podvedomiu nakecavat, ze to tak proste bude
inak ja si rada citam take pozitivne porodne pribehy, a uz zachvilocku budeme pisat ten naaaaas

lovely_choice
27. sep 2016

@lukamka tomu verim aj ja 🙂

alicazazrakova
28. sep 2016

Zienky, aj vasi drobci sa tak strasne vrtia v brusku? Moje drobciatko uz 3 vecer islo vyskocit, mala som pocit, ze vylezie cez pupok... To je nieco uzasne co dokaze... Len mam trocha obavy, lebo ked som bola tehu so synom, tak sa takto strasne vrtel v vakarni ked som isla na ctg a tam zistili zlu akciu srdiecka a uz aj sme isli na akutnu sekciu... A na kontrolu idem az v pondelok, naposledy som bola pred 8 dnami.... Robit paniku a ist na urgent? Cez den je to oki, len vecer mi ide brusko roztrhnut

janka_mu
28. sep 2016

@alicazazrakova ak mas takuvskusenost z minuleho tehu, tak by som sa mozno zasla opytat, hlavne kedze si to uz tak raz mala...ale aj moje toto stvara vzdy vecer a nikdy mi nenapadlo, ze to moze byt daco zle..beriem to, ze je hore a ma tam zabavku 🙂

jersey87
28. sep 2016

@alicazazrakova tak mne sa vecer mala vrti tiez najviac. Akoby bola hore a hrala sa. Ale trva to mozno 20-40 minut. Nikdy som to nemerala, ale ked zmenim polohu, tak je ok. A potom je klud. Tak neviem povedat. V poradni som bola v pondelok a vsetko bolo ok.

alicazazrakova
28. sep 2016

@janka_mu ved prave, ze asi je to oki, len po tom s prvym porodom mam obavy.... Idem si dnes dat zapisat vysledky z krvi do tehu knizky, tak sa aspon sestricky opytam.

jersey87
28. sep 2016

@lukamka aj ja chcem byt v tej skupine. Velmi by som chcela, aby sa mala vypytala na svet sama pred terminom, aby som mohla prist do nemocnice na poslednu chvilu. Aby do mna nic nemohli pchat. Ale ako bude, tak bude. Youtube je plny tych pribehov a ja i tak iba cakam, tak si kratim cas. Inak ten link na jogu je fajn, uz som si niekolkokrat zacvicila. 🙂

barbarelka
28. sep 2016

@alicazazrakova Tak ja mam s tymto "problem"od zaciatku ako som babo zacala citit. Strasne strasne strasne sa babatko vrti,kope,zapiera nozkami a mam pocit,ze mi normalne roztrhne brucho. Vcera som mala slzy v ociach a rukami zatlacala na miestach,kde mala tlacila zvnutra,menila som polohy,nic nezabralo. Moj prvorodeny sa ani zdaleka takto nehybal..to bolo take prijemne kopkanie,co sa len pousmejes,ze ake zlate...no a v realy je to mega zihadlooo!!!tak nechcem vediet,co bude zac tato kocanda 🙂. Pytala som sa aj lekara na to,resp.stale sa pytam a vzdy mi hovori to iste,ze kazde tehotenstvo je ine...ak je tvoje babeno taketo akcne len posledne dni a mas skusenost z prveho teh.,urcite by som sa lekara spytala..ked tam uz budes kvoli tej krvi,tak za opytanie nic nedas 😉.good luck!

lovely_choice
28. sep 2016

@alicazazrakova @barbarelka @janka_mu @jersey87
a ja som myslela, ze to len nasa sa tak vrti 🙂 robi poriadny strecing a potom tancuje brusne tance. Az manzel vravi, ze: "joj, moja, asi mas uz malo miesta a sa tam tlacis. Nech uz si na svete!" 🙂
Mozem potvrdit, ze je kazde tehu ine. Syn sa az tak nevrtel, ked to porovnam s dcerkou, ale aj tak je z neho huncut :D

eva2809
28. sep 2016

Baby aj ja to mám tak...v podstate od začiatku,je mala akčná🙂a tieto posledné dni to je brutal,co som si myslela a všade citala,ze ku koncu už slabo cítiť pohyby,u mna je ti naopak..hlavné večer,ani na pravom boku,ani na ľavom,ani sedieť,nic,ale tiez si vravim,ze je už veľká,ze každý jej pohyb už cítiť,tak snad je to ok.tiez sa zajtra skusim spýtať dr

janka_mu
28. sep 2016

Inak kazdu noc sa budim na poslickov, tvrdnutie brucha, menstruacne bolesti..najlepsie, ze su aj pravidelne..kazdych 10 min..a potom to prejde..a dalsiu noc zase..zabavka.. 🙂 uz to chcem mat za sebou

zuzka71291
28. sep 2016

@emy222 tak porod sa nakoniec nekona 😃vcera som mala sprchu dvakrat a fakt sa po nej bolesti vystupnovali...bola som hore do tretej.tam sa zacal cas medzi bolestami predlzovat a ja som konecne zaspala. A rano uz v pohode. Potom rano bolelo kus,ale dala som si teply kupel a vsetko v pohode. Som z toho zmatena 😃skoda,ze sa to dnes nerozbehlo 😃

mizuzka
28. sep 2016

@janka_mu
@zuzka71291 baby ja som dnes tiez prezila bezsennu noc, spala som asi hodinu, a cca od pol jednej rana som bola hore. Boleli ma krize, tvrdlo mi brucho. No tvrdlo tak, ze raz za desat min, potom po 5 min a hore dole ako sa mu chcelo. O piatej rano som si dala do postele termofor na krize a ten trochu pomohol, no uvolnil asi creva a potom prisla hnacka. Taky kriz som mala. A bola som u Dr na poradni dnes, tak som sa pomaly zacala konecne otvarat, ale ide to ako v lete na sankach. Aj k tomuto mi dopomohol az drahy vcera, bez neho by sa asi na predoslom naleze nic nezmenilo. Takze odporucam, tie co to chcete mat cim skor za sebou, parkrat sexik s muzickom a tie spermie uvolnuju a zmakcuju krcok a pomaha to otvaraniu 😊

zuzka71291
28. sep 2016

@mizuzka takze je dost mozne,ze tie bolesti sme mali z otvarania sa? Kazdopadne sa nam to blizi 😊

mizuzka
28. sep 2016

@zuzka71291 ano, presne tak, z toho ze ten krcok sa posuva dopredsie a makne a skracuje sa 😊

mizuzka
28. sep 2016

@janifer tak ano k dnesnemu chlebu nieco hovorit nema cenu lebo oproti tomu co bol kedysi je tento nic. A k tej Dr., ja mam pocit niekedy ze doktori nevedia naordinovat lieky ani tak ako matky bez mediciny. Nakolko ja som tiez synovej dr vysvetlovala ze zinatt mi nevypije a ked aj hej tak z neho vracia a nezabera mu a aj tak mu ho tiez naordinovala lebo to nie je alergia na liek a davno ho nemal... takze dnes ist k dr s chorobou ani nema zmysel lebo casto cloveku este liekmi viac uskodi ako pomoze. Dolezite vsak je, kolko penazi dr dostane za predpis toho ktoreho lieku...

emy222
28. sep 2016

@zuzka71291 no neboj ono to príde raz určite len toto keby nás tak tie naše deturence nenatahovali kks ja neviem keď to namna príde čo bude šak nebudem vedieť čo hee a mala si tie bolesti silnejšie ? No telo sa pripravuje už čo chvíľa to bude kolky tt si neviem či si to tu písala ja dneska priestoru vstala a kŕče ale že strašné v celom bruchu az kríže to zasahovalo ale to mi prišlo ako žalúdočné no neviem uvidím táto bolesť to neviem čo bolo 🙂 keď človek fakt nevie kedy co dúfam že to stihneme zaznamenať v čas 🙂 heee

zuzka71291
28. sep 2016

@mizuzka tak zajtra mam poradnu, som zvedava teda 🙂
@emy222 boli, boli, posledne uz boli dost bolestive, uz neboli len menstruacne, ale uz aj pichalo v brusku pri nich, aj v konecniku a nakoniec dlhe intervaly medzi nimi, az som zaspala a potom vsetko ok. takze ja som raz tak zmatena, ze co to bude potom 🙂 ale asi je to ozaj tak, ze sa otvarame. aj mamca mi tak vravela...uvidim zajtra, dnes sme 37+1...