Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@jersey87 @lukamka aj ja som toho nazoru, nie len z astrologickeho hladiska ale aj z pohladu neonatologa, babatku sa 11 hodin preed porodom zacne tvorit tekutina v plucach, ktora je velmi potrebna a aj sa zacne produkovat adrenalin dolezity na start do zivota mimo bruska ( viem, ze niektore maminky musia rodit sekciou a na vyber nemaju, ale tie co cakaju na vaginalny porod, nech nic nesilia a " naumelo" nezrychluju cely proces) nase babatka su mudre a tiez sa hovori, ze na dobre sa caka 😉😍
Info z prilozenej videoprednasky, ak by to niekoho zaujimalo:
http://www.tedxbratislava.sk/portfolio_page/pet...
Ahojte baby, idem od dr, všetko ok, otvorená na 1,5 prsta, povedal, že vyzerá že to bude aj skôr 🙂 Už začínam mať aj stres, aj sa teším....
baby pisu vam lekari do kniziek aj presnu polohu babatka? ja som mala naposledy PPHL II - to je to prave predne, kedy je zadocek na pravej strane a nozicky kopkaju na lavu.
som samozrejme rada, ze sme vobec dole hlavou, ale vyhodnejsia je poloha trupom na lavej strane vpredu, lebo babo nemusi az tolko rotovat a ide to lahsie.
zatial som sa docitala len k odporucaniam spat na lavej strane... cele tehu spim na pravej, tebo tam sa tulkame ku tatikovi :D
@lukamka az takto mi nikdy nepovedali ako je ulozena. Ale ja mam napriklad placentu vpredu napravo, takze citim pohyby viac menej len nalavo. A uz som sa tiez zamyslala, ako je vlastne poskrucana, lebo na pravej strane citim najvacsiu vypyklinu, co bude asi zadok. Hlavu citim kdesi hlboko vnutri, no a rucicky citim dole. A uz som sa aj stratila, ze ako by to malo byt. 🙂 dolezite, ze citime pohyby. Babo si uz pri porode poradi.
@tanikbb tak to len znamena, ze je dole hlavou, stranu neudava
nakoniec je tu na koniku o tom clanok, vlastne nezalezi na tom ci je chrbatik vlavo, alebo vpravo, skor ide o to ci je chrbatik vpredu, alebo vzadu. Ak je vpredu hlavicka rotuje len 45°, ak je vyvalene ritkou vzadu, musi hlavicka opisat 135° uhol a to trva dlhsie (niekedy ani nedorotuje a rodi sa tvarou hore)
viete co? mala by som uz porodit, lebo asi vela riesim. Ak vas to zaujima kuk na clanocek:
https://www.modrykonik.sk/poloha-plodu/
Ahojte baby, ešte do včera som mala pupok vonku no a dnes ráno pozerám a mám ho zas dnu ako ešte niekedy dávno, na začiatku tehotenstva. Tak neviem, stretli ste sa s tým niektorá?
@zuzka71291 začiatok 37. týždňa, ale už musela ísť von. Rodila ma Rusová a ten jeden ukrajinec. Tak sa držte 🙂
@jersey87vra j najviac prirodzených pôrodov býva okolo novu a splnu a viac ich je keď Mesiac dorastá.
@njanan Rusova? tak to si mala super 🙂 ale Ukrajinec, no, hroza, ci? ...asi cisarskym, ci nie? Lebo som pocula, ze Rusova rodi len cisarske, ale neviem, ci to tak moze byt. a preco ste museli? ...nech ste zdrave hlavne, dakujeme 🙂
Moje oktobrovciatko je nakoniec septembrovciatko 🙂 Petruska prisla na svet v pondelok 26.9. 2016 a mala 2650g a 47cm <3 <3 <3
@zuzka71292 no šak otvárať sa môžeš začať z hodiny na hodinu ja idem zajtra tak som straaasne zvedavá 🙂 váhu už má ok teda 🙂 moja malá je dneska volaka ubehana 😍 hádam je ok

@florence33 nic nie je idealne, takze ani narodenie priamo pocas novu by som nechcela, najlepsie pomedzi tie hlavne fazy mesiaca.