icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

jersey87
29. sep 2016

@florence33 nic nie je idealne, takze ani narodenie priamo pocas novu by som nechcela, najlepsie pomedzi tie hlavne fazy mesiaca.

lukamka
29. sep 2016

@jersey87 ideálne je to, co si naše deturence vyberu, lebo vtedy su fakt redy to go ;)
Inak ja mám pocit, že zo tu budem uzatvárať... U mna sa nič zasadne nedeje, snáď aspoň na termin sa nám podarí 🙂

jersey87
29. sep 2016

@lukamka presne tak. Nech si ony vyberu, kedy chcu prist.

majush
29. sep 2016

@jersey87 @lukamka aj ja som toho nazoru, nie len z astrologickeho hladiska ale aj z pohladu neonatologa, babatku sa 11 hodin preed porodom zacne tvorit tekutina v plucach, ktora je velmi potrebna a aj sa zacne produkovat adrenalin dolezity na start do zivota mimo bruska ( viem, ze niektore maminky musia rodit sekciou a na vyber nemaju, ale tie co cakaju na vaginalny porod, nech nic nesilia a " naumelo" nezrychluju cely proces) nase babatka su mudre a tiez sa hovori, ze na dobre sa caka 😉😍
Info z prilozenej videoprednasky, ak by to niekoho zaujimalo:
http://www.tedxbratislava.sk/portfolio_page/pet...

seki11
29. sep 2016

Ahojte baby, idem od dr, všetko ok, otvorená na 1,5 prsta, povedal, že vyzerá že to bude aj skôr 🙂 Už začínam mať aj stres, aj sa teším....

lukamka
29. sep 2016

@majush bol tu moj spoluziak a hovoril o svojej svagrinej. V 38tt prehovorila lekarov na sekciu, lebo sa jej strasne pacil termin 9.9.2016..... no comment 😉

majush
29. sep 2016

@lukamka veru, bez komentara. Tak snad su vsetci zucastneni spokojni 🙏

lukamka
29. sep 2016

baby pisu vam lekari do kniziek aj presnu polohu babatka? ja som mala naposledy PPHL II - to je to prave predne, kedy je zadocek na pravej strane a nozicky kopkaju na lavu.
som samozrejme rada, ze sme vobec dole hlavou, ale vyhodnejsia je poloha trupom na lavej strane vpredu, lebo babo nemusi az tolko rotovat a ide to lahsie.
zatial som sa docitala len k odporucaniam spat na lavej strane... cele tehu spim na pravej, tebo tam sa tulkame ku tatikovi :D

tanikbb
29. sep 2016

@lukamka preloz tatinka na druhu stranu hihihihih
ja mam PPH II bez toho L. ale tak neboj, vsak to bude sikovne babo, pretoci sa ako sa ma.

jersey87
29. sep 2016

@lukamka az takto mi nikdy nepovedali ako je ulozena. Ale ja mam napriklad placentu vpredu napravo, takze citim pohyby viac menej len nalavo. A uz som sa tiez zamyslala, ako je vlastne poskrucana, lebo na pravej strane citim najvacsiu vypyklinu, co bude asi zadok. Hlavu citim kdesi hlboko vnutri, no a rucicky citim dole. A uz som sa aj stratila, ze ako by to malo byt. 🙂 dolezite, ze citime pohyby. Babo si uz pri porode poradi.

jersey87
29. sep 2016

@lukamka no samozrejme ze som sa s tou lavou a pravou stranou poplietla. 🙂 placenta je vpravo a ten zadok (ak je to zadok) je vlavo. A nalavo citim vacsinu pohybov.

lukamka
29. sep 2016

@tanikbb tak to len znamena, ze je dole hlavou, stranu neudava

nakoniec je tu na koniku o tom clanok, vlastne nezalezi na tom ci je chrbatik vlavo, alebo vpravo, skor ide o to ci je chrbatik vpredu, alebo vzadu. Ak je vpredu hlavicka rotuje len 45°, ak je vyvalene ritkou vzadu, musi hlavicka opisat 135° uhol a to trva dlhsie (niekedy ani nedorotuje a rodi sa tvarou hore)

viete co? mala by som uz porodit, lebo asi vela riesim. Ak vas to zaujima kuk na clanocek:
https://www.modrykonik.sk/poloha-plodu/

vik_i
29. sep 2016

Ahojte baby, ešte do včera som mala pupok vonku no a dnes ráno pozerám a mám ho zas dnu ako ešte niekedy dávno, na začiatku tehotenstva. Tak neviem, stretli ste sa s tým niektorá?

njanan
29. sep 2016

@lienka182 Ďakujem 🙂

njanan
29. sep 2016

@seki11 Ďakujem 🙂

njanan
29. sep 2016

@zuzka71291 začiatok 37. týždňa, ale už musela ísť von. Rodila ma Rusová a ten jeden ukrajinec. Tak sa držte 🙂

zuzka71291
29. sep 2016

@jersey87
@emy222
@mizuzka baby,tak my sa este neotvarame,ale krcok sa skratil viac nez o polovicu.. to teda pripisujem tym bolestiam...inak si to vysvetlit neviem. K bolestiam sa vyjadrila len,ze som uz mala generalku 😃maly ma uz od 3100 do 3500,tak by sa uz mohol ozaj pytat na svet 😃

njanan
29. sep 2016

@lukamka Ďakujem 🙂

doli11
29. sep 2016

@jersey87vra j najviac prirodzených pôrodov býva okolo novu a splnu a viac ich je keď Mesiac dorastá.

doli11
29. sep 2016

Teda viac ako keď ubúda.
@jersey87

iviciatko
29. sep 2016

@vik_i ahoj.ja mam furt vtiahnuty pupok..netusim ale cim to je..

zuzka71291
29. sep 2016

@njanan Rusova? tak to si mala super 🙂 ale Ukrajinec, no, hroza, ci? ...asi cisarskym, ci nie? Lebo som pocula, ze Rusova rodi len cisarske, ale neviem, ci to tak moze byt. a preco ste museli? ...nech ste zdrave hlavne, dakujeme 🙂

vik_i
29. sep 2016

@iviciatko a mne vychádzal už skoro dva mesiace a teraz sa z dňa na deň vtiahol naspäť

iviciatko
29. sep 2016

@vik_i neviem,spytaj sa dr.na poradni medzi recou🙂 ja som sa nepytala ,lebo od zaciatku ho mam vtiahnuty ,ale keby to bolo nieco zle,tak snad by mi to niekto z tych vsetkych doktorov povedal.

gublerka
29. sep 2016

Moje oktobrovciatko je nakoniec septembrovciatko 🙂 Petruska prisla na svet v pondelok 26.9. 2016 a mala 2650g a 47cm <3 <3 <3

vik_i
29. sep 2016

@gublerka blahoželám, veľa zdravícka😙

vik_i
29. sep 2016

@iviciatko hej hej opytam sa určite😊

lienka182
29. sep 2016

@gublerka Blahoželám 🙂

emy222
29. sep 2016

@zuzka71292 no šak otvárať sa môžeš začať z hodiny na hodinu ja idem zajtra tak som straaasne zvedavá 🙂 váhu už má ok teda 🙂 moja malá je dneska volaka ubehana 😍 hádam je ok

lukamka
29. sep 2016

@gublerka jupiiii, dalsia baba do partie 🙂 Gratulujeme, rychlo sa zotavte a dobre zabehnite 😉