Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@mizuzka skus senovku grecku a benedikt lekarsky. Mne velmi pomohol. A hlavne byt co najviac v pohode 😉 drzim palce
@mizuzka ziaden strach,mne nabehlo mliecko az na druhy den,cosom bola doma z porodnice. Babo som so dala na holo pod deku a tak sme sa mojkali,zacala.som brat spominanu senovku a benedikt a zrazu som kojila do 13mesiaca,kym sa malynsam neodstavil 🙂. Kojenie je vzdy velky stres,ale urcite to zmaknete 😉.
Ahojte bambulky😊 akurat idem z poradne. Hlavka uplne klesnuta, krcok mäkucký ale malinkej sa nejak nechce. Dr odporúčam aspoň hodinovú prechádzku, vaňu aspon so 40° vodou a sex. Tak idem nato😊
@sarina5 ja som bola min týždňa otvorená na 1.5 prsta. Od zajtra už chodím na poradňu do nemocky. Doteraz som chodila k môjmu Dr lebo tam mi meral aj ozvy....tak uz som aj z toho trochu nešťastná. Už asi hodinu jej dohováram, že pri mne jej bude lepšie ako v brušku. Nechcem prenášať joj...naše drobciatku sú roadne protivné...a nechcú spolupracovať😛
@seki11 ano ostala som doma. Ja osm mala doobeda priepustku z nemocky do dalsieho vecera. Dali sme prechadzku, nacstevu rsp obed u maminy a poobede som doma umyvala riad, vesala pradlo atd a to ma uz boleli krize velmi. Ale pripisovala som to tomu ze som lezala 4 dni v nemocke. No vecer som si dala teplu vanu a lahla na gauc a bolo chvilu lepsie no stale bolelo. Potom sme dali sexik pred spanim a prisli kontrakcie. Cca o pol jednej rano.Ale ostala som este 4,5hod doma. Prespala som troska pomedzi niektore kontr a nadranom cca o piatej ma zacalo trocha prehanat a zacala som krvacat. Vtedy som sa vyplasila zobudila muza a isli sme o tej siestej rano do nemocky. Prisla som otvorena na 3-4 prsty, dali mi ctg a potom klystir a tak som bola v teplej sprche este a potom mi praskli vodu a dali o osmej rano oxytocin a vtedy zosilneli aj kontrakcie. Ale doma som mala najskor nepravidelne kazdych 5-6 min a skratilo sa to na 3-4 min. A nakoniec cca 2,5 min medzi bolo. A sranda bola ze ked sme odchadzali z domu tak som este zastala reku ma to preslo ale isli sme.
@alicazazrakova dakujem 😊 zaobstaram asi ak to nepojde ale dnes ho skusim vazit pred a po jedeni lebo on taha riadne len otazne teda je ci ide. Ale vydrzal po kojeni sa spinkat 3'hodky tak snad ano
@barbarelka
@lukamka
Dakujem babulky, zajtra by nas mali pustit domov tak doma to urcite vyskusam, tu sestricky dokazu este aj z prsnika prist babo odtrhnut ked idu deti na nejake vys. Stale volaco. Ale teraz je lepsie podla vsetkeho. A dala som si aj ricinus tak snad pomoze.
@seki11 aspon nejaky naznak porodu, u mna nic...lezim vo vani a pijem skoricovy odvar, no tieto vyvolavacie procedury ma uz prestavaju bavit.
@florence33 Aj mna....posledná dnes,idem so psom aspoň na hodinu von ale aj s mužom lebo má pichá veľmi do krčku asi....kope ako by chcel dať gol🙂Dnes horúca vaňa skoro hodinu a všetko prešlo.....včera som dokonca aj tonic vypila .....
@seki11 Tiež ešte skúsim dnes už druhú prechádzku. A zajtra poradňa...
@mizuzka a kedy si porodila? do odsavacky nema co na zaciatku ist kym nemas prsia naliate ako lopty. treba prikladat a prikladat a ked neplace ze este chce tak nedokrmuj glukozou. kojit treba na poziadanie a potom sa to pusti, nemaj boja. lebo ked ho dotlacis glukozou tak nebudu mat prsia dopyt. tym padom nebude ani ponuka.
Ahojte dievcata,aj my to mame zs sebou. Den pred TP. V noci ma nenechali spat silne ms bolesti, od 3tej som mala pravidelne cca v 10-15min. Intervaloch.po sprche bolesti nepresli a mala som ich cca kazdych 5 min.takto som vydrzala do 6.30 kedy sme zaviedli dceru do skolky a smer nemocka. Kym ma vysetrili bolo 8hod a na jeden volny prst otvorena.ze kontrola o 11tej ak nic pojdem domov.o 11tej uz skoro na 4 prsty otvorena a pocas vysetrenia mi zacala vytekat voda. O 12tej ma uz brali na porodnu salu s.bolestami...ze na 8cm otvorena.manzel.dosiel cca o 12.19 a.maly bol o 12.55 na svete.vytlacila som ho na.1kontrakciu,hoci az na tretiu,lebo nejak som nespolupracovala.mam 4 kozmeticke stichy,bez epi a cvicenia sme to dali. Maly ma 3550gr a 50 cm😊

@seki11 ano aj u mna bolo to iste par hod pred zaciatkom kontrakcii