Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@lukamka mne ta mamila miestami pride ako nejaka sekta. Na tych 80% su tie rady fajn, ale zvysok mam pocit zenu do extremov. Tvoja mala je rozkosna, pozeram ze ju nemas v perinke. Ako sa jej zaspava tak navolno? Nasa musi byt stiahnuta, lebo samu seba fackuje, kym zaspava a len nervozna je z toho.
Maminky, toto mi schvalila aj laktacna, pre tie, kt. To mliecko nemate a ze je to dobre jest,ked pride kriza.Ze to pomaha a je to lepsie ako caj,lebo to ma vyssiu koncentraciu bylinky. A ze je to lepsie v kombinacii s tabletami senovkou greckou. Aj to aj to. Ja som to vysadila,akonahle sa mi naliali prsia,az mi mlieko striekalo a na akoze uvolnovacie odsatie, som dala von cxa 60ml a to mi ani nezmakol prsnik,tolko mlieka som mala a maleho zalievalo hrozne. Taka rada, kapustove listy skutocne zaberaju,ja som si ich vzdy davala po kazdom dojceni a najma na noc-vtedy sa najviac vylucuje prolaktin,kt. vyraba mliecko😉. Odsajte si len na uvolnenie,lebo kolko odsajete,tolko sa vytvori a budete v jednom kole!!!! Pomaha masaz prs v teplej sprche,al.teply uterak a nasledne masaz. Musite vydrzat,ono sa to upravi,viem o com hovorim...nechcem byt za mudru,ale riesila som to s viacerymi laktacnymi, tak vam radim,co pomaha 😊😊😊
@jersey87 🙂 ono treba si z toho vybrať to, co ti sedí. Mne pomohlo hlavne to upravenie prisatia, lebo mala cmulkala len bradavku a mala som pocit, že ma v puse žiletky 😣
Zvyšok je na zváženie, robím si aj tak po svojom ;)
Rebeka je od začiatku takto v deke, neplánovala som to mat tak, ale ona je vtedy najkludnejsia. Na fotke ju ma nasúkajú pod hlavkou, aby ju bolo vidno, ale keď spinka, ma rovnú vrstvu pod sebou a zvyškom si ju polohujem na stranu.
Teraz tu bola mama a prinútila ma vytiahnuť perinku, no mali ste počuť ten rev, keď sme ju tam nasúkali 😄😄😄
@lukamka Nas maly a teraz uz aj mala (ano ano,uz aj ona je svete,21.10.3900g a 50cm)perinku vyslovene neznasa! Takisto balime len do decky,pekne si ju este zmoli v ruke,spokojna..a rovnako aj moja mama je z toho paf,hahaaaa..perinka musiii podla nej byt 😛
@barbarelka gratulujemeeee 🙂 no aj nasi boli paf z toho, ze nemam malu v perinke, ze ju kupeme vo vedierku, ze doma nenosi ciapocku, ze nema cumlik.... najlepsia bola hlaska mojho svokra: ved si ju len nedavno kojila a zase je hladna? nemas nahodou slabe mlieko? 😎 😎 😎
@lukamka ano ano,slabe mlieko,perinka a ciapocka,to je topka 🙂. A este prechadzky az po sestonedeli,no a v ziadnom pripade satka ci manduca 🙂.Jooj, ake rady raz budeme my rozdavat nasim dcerenkam 😜.
@gabccia @lindt aj mne odporucali presne tamtu snacku senovky aj benediktu, zapieklo nas ale ze brutalne, pri davkovani 3dni 3x denne 3 tabl.z kazdeho, potom to iste 2dni 2tabl..1den 1 tabl..
@barbarelka ono tie prechadzky prve 2 tyzdne so silnym krvacanim fakt nic moc, ale myslim ze aj na vzduch treba ist vyvetrat si hlavu. A maly mi lepsie spi vonku, raz sme ostali doma a kojila som cele dopoludnie skoro ma piclo. Vonku prespi aj 2 hodky, neratam to presne. Unas dnes bola prababka a pytala vnuka do perinky, v byte 26 stupnov...zakazane som mala otvorit okno, maly prehriaty... ale prezili sme. A zas niet nad klasicku paperovu perinku, syn na nej rad lezi a ma vyvysenu polohu
Nas maly spinka iba v perinke. A to ho musim este oblozit vankusikmi aby mal tesny priestor.vtedy je spokojny.bez perinky spi len niekedy cez den ked ho dam na brusko aby sa mu ulavilo.velmi ho trapia koliky.kazde dieta je individualne.nasi znamy vcera spominali ze ich deti neznasali perinku 😉
@pehavcek a ako bojujete proti kolikam?aj nas totiz trapia... prevraciate na brusko? pomaha to?
@zuzka71291 ahoj ja si tiež neviem rady jak sme došli domov mliečko sa rozbehlo a tak som dávala umelé ešte trochu s +mojim len začalo nás bruško bolieť myslela som si že to môže byť v tom umelo odstavila som ho a začala dávať len svoje lene po ňom je každú hod hore nespokojná vypije normálne ako by mala a potom mi plače a plače až kým jej nepomôžem si poprdkat a dotoho len voda čo ju preháňa ja sa snažím aby som nejedla voľačo Zle z vkuse takto :(
@janifer Treba davat babo tam,kam sa mu paci 🙂. Ked je to perinka,tak hura do nej! A jasne,pokial je krvacanie silne,tak sa clovek nebude spacirovat..skor som myslela to,ze podla o kategoriu starsej generacie sa na 6tyzdnov babo zavrie do karanteny a nikam a nikto k nemu. A potom pride dom nachcipane starsie dieta a ste si vybaveni cela rodina 😂.
@zuzka71291 skusame vsetko.davat na brusko, masaze bruska, kupel v teplej vode ked bolo najhorsie tak sme skusili raz teply obklad : biely alkohol s vodou v pomere 1:1, ja som dala viac vody, zohriat, namocit vreckovku, jemne teplu na brusko, sacok, latkovu plienku, obliect a pockat nejakych desat minut.riadne ho to zahrialo.len som sa bala co to spravi s pokoskou, a tie vypary, no bali smecsa ci sa neopije.a este ho davame do tej detskej hojdacky, zapneme vybracne a tam si zvykne poprdkat. No a hlavne sa snazime po prebdetych dnoch a nociach hovorit, ze je to ln docasne.aby sme neboli nervozny z nevyspatia.teraz sme na tri dni vysadili vygantol a veru neviem ci nie je lepsie. Vraj sposobuje koliky, mame znamych, ktory tiez museli prejst na nieco ine
@pehavcek tak to mi ani nehovorte, my zatial vigantol neberieme, tak sa bojim, co to bude potom... nas maly vkuse place, ked nespi...akurat v noci dobre pospi, ale aj to som pocula ako sa snazil od pol noci do tretej rana tlacit...my cvicime s nozkami, masirujeme brusko, ale akosi nepomaha...
@barbarelka no s tymi radami to poznam a musim priznat, ze to uz vo mne vrie. Mala ma teraz trichu problem so spankom, neviem ci kolika alebo co ju boli, tak vsetci riesia, ci nahodou nemam slabe mlieko a mam si dat cierneho piva, mam ju ucit aby zaspavala sama, nie na rukach, ked ma ist vonku, tak len v perinke, mam jej davat nejaky caj, aby jej bolo lepsie. No na vsetky dobre rady si teraz nespomeniem, ale vrazdila by som. 🙂
@zuzka71291 ako sa u vas prejavuju koliky? Ja sa iba domnievam, ze ich nasa mala ma.
@emy222 presne aj my sme na tom takto.. napapa sa, zacne sa pucit a len place a place..az mam chut plakat s nim.. tak cvicime s nozickami...ale on sa ja vykaka, ale proste s tazkostami a bolestami podla mna....
v pohode, ja som s malou uz neraz plakala keď plakala až bola fialová 😣
Tatko potom utišuje najprv Beku a potom sa mu ešte ja vyrevem na remene 😄
Na koliky mame taký olejcek z DM na masáž bruska, tiez len hádam že je to bruško keď pri pľaci ťahá nôžky ku brušku a ma ho take tvrdé 🙄
@iviciatko ja plačem skoro aj pri reklame na šampón..
včera som plakala keď vyhrala Cibulkova, slzy mi tečú aj keď niekomu hovorím môj pôrodny príbeh a dostanem sa k tomu ako som ju prvý krát uvidela 🙂 🙂
Predvčerom som dobehla do lekárne a cestou ma policajti namerali, policajt ani nestihol vypýtať doklady a ja uz rev jak malé decko 😄😄😄
nemyslela som si, že hormóny až takto vedia s človekom cvičiť 🙂
@zuzka71291 my sme mali problem, kvoli zlatcke maly zival aktivne uhlie.z toho mal hnacky ale paradoxne sa nevedel vykakat a mao strasns bolesti.tak sme kupili probiotika pre novorodencov a par dni som mu ich davala.krasne zabrali.teraz tie koliky boli hrozne tak reku skuwim, niekde som citala ze to zabralo.davam ich treti den, vcera uz nieco pospal a dnes je nadherne dieta.aj ked teraz cez velmi nespi ale je kludnucky.dokonca aj papa menej hltavo.alebo dozrieva.taha siesty tyzden a azteraz si zacina odgrgavat po jedle.
@jersey87 ja to iste, svokra mi vravi, ze to nebudu koliky, ked kaka..ale proste ho boli brusko, zacne sa pucit, krcit nozky a robit velky krik, brusko tvrde...kaka, ale malinko...asi tak nejako ako pise @lukamka to mame aj my ..
@pehavcek a ake probiotika? ja som dnes kupila feniklovy caj, uvidim, ci pomoze a podla toho sa zariadim...nas ma tri tyzdne, ale neodgrgava tiez...
@zuzka71291 ahoj nam dnes dr odporucila na koliky kvapky coliprev. Vraj su fantasticke. ani infacol ani espumisan nepomohli. Este je na brusko masticka pupik na masirovanie. Ale tie coliprwv kvapky napomahaju detom lepsie stiepit a, travit mliecne bielkoviny a enzymy laktazy. Tazko sa momentalne aspon u nas zhanaju ale snazime sa o to a ideme ich skusit. Inak ako nahrada vigantolu je baby D. Nam otrasne koliky zacali pri prvom podani vigantolu. Odvtedy nedavam. Pri prvom synovi som este nevedela ze vigantol moze robit toto vsetko a tam sme si s kolikami uzili az do pol roka kazdy den rsp kazdu noc.
Zeny, no povedze mi, na aku chmaru predpisuju lekarky ten Vigantol ked skoro kazdemu dietatu robi zle?? My mame zacat brat o 5 dni ale zvazujem, ze ani nezacnem mu toto davat, lebo co tolko citam, ze ako zle posobi na deticky tak sa uplne bojim :-/ asi kupim ten vit.D od Jamiesonu.. je vobec nejaka mamicka, ktora ma s Vigantolom dobre skusenosti, ze jej babatku nesposoboval koliky?

Ak mate prsniky naliate, ze su tvrde ako kamen treba trochu odsat. Hrozi zapal prsnikov. Aj vtedy byvaju teploty