icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

lukamka
5. nov 2016

@tanikbb aaau moja presne viem o com pises, skus masticku calcium panthotenicum a bioptron a je do 3 dni by to malo byt oki

tanikbb
5. nov 2016

@lukamka lampu mam tak nahrievam.

tanikbb
5. nov 2016

@evelina1607 evi pytala som sa dr na jamieson d vit a povedala,ze nuz ono je to tak. Vigantol je jediny testovany, ma studie. Ine nemaju. Ja zacnem vigantolom a uvidime co sa stane.

emy222
5. nov 2016

@janifer no ja sa snažím čo najmenej dokrmit .....dneska od rána na ciciku každu pol hod nesvoja bez neho nemohl som ani na wc odbehnúť už má krk boli co stále ohnuta nad ňou no a už mi prišlo o štvrtej že jej nič nejde tak som dala sunar a teraz dispinkava deň 🙂 uvidíme ako sa to rozbehne ale týmto štýlom sa ani nenajem ani nič ešte že je doma priateľ a navaril a obsluhoval má 🙂inak neviem neviem a tie kvapky viem o nich no uvidíme čo a ako 🙂 ale ďakujem moc každá rada je fain a mňa len poteší 🙂 ešte toho dosť čo sa musím pri malej naučiť 🙂

emy222
5. nov 2016

@evelina1607 aj mne to tak lekárnik vysvetľoval v lekárni keď som sa ho pýtala na tie kvapky 🙂 šak uvidíme

zuzulina265
5. nov 2016

Maminky prosim vas ako pomáhate drobcom keď majú reflux?ja som už úplne zúfala v pondelok ideme ešte len na ultrazvuk

janifer
5. nov 2016

@evelina1607
@zuzka71291 baby aj mne sa zda ze od porodnice ho drzi zvysena teplota, pritom bol na roomingu so mnou, ani ho nekupali, odmietla som, lebo ja som ho tesne predtym na izbe kupala ako mali oni oficialne ukazovat. Asi nejaky nemocnicny bacil. Vo stvrtok sme boli na vyteroch, ze ma zapalene hrdlo, v utorok budu vysledky...este ze sme sli v pociatku choroby, nechapem, ze to tak dlho trva, keby uz mal 40ky horucky a mam cakat 6dni, tak ma asi slahne.
Zatial odsavam len tou odsavakcou na usta, z liekov nic, akurat do nosa Vincentku sprej pre deti a Libenar. Ja si davam tinkturu z kapucinky a cesnak a zda sa mi ze mu to ide do mlieka, zacal sa potit.
@seki11 fu fakt neviem, ale maju lepsie zlozenie ako ten Vigantol, skus sa spytat v lekarni alebo pogooglit, nestiham to teraz hladat. Ale ja by som sa ich nebala.

tanikbb
5. nov 2016

@zuzulina265 hm no ja viem ze sa ma babo davat do vyvysenej polohy aby nespalo na rovnom. Neboj to sa upravi len treba trpezlivoat. Uvidis v pondelok.

janifer
5. nov 2016

@zuzulina265 vela sa nosit, aj v satke, taketo deti neznasaju kocare. Ja osobne nemam skusenost, nam ublinkava len ked sa prezere s prepacenim. No a su aj nejake pripravky na zahustenie mlieka, skus sa spytat v lekarni.

lukamka
6. nov 2016

Dievčatá ako často prebalujete bábätka v noci? Moja sa vždy pekne v polospanku napapa, ešte grgo dáme tak, že sa nezobudí a pekne spi ďalej. Intervaly síce 1,5hod, ale to mi nevadí. No ale keď ju prebalím, tak sa mi zobudí a rozčerti a potom uspavam celu vecnosť.

Inak musím sa pochváliť, že dnes sa nam konečne podarilo nakojit v lahu na boku ❤️
Doteraz to pre tie bradavky nebolo reálne

stevvvka
6. nov 2016

@lukamka
snazim sa prebalovat pri kazdom krmeni (asi kazde tri/styri hodiny),ale uz sa stalo ze som ho nechala tak, ked pustil iba taky maly prdik. - tiez kvoli tomu aby sa neprebral.

nemam z toho dobry pocit, ze ma jednu plienku v podstate sedem hodin, ale stava sa to len obcas a zatial na to neumrel. vycitky budem mat asi az vtedy, ked bude mat zaparenu ritulu.
ale inak je ten moj celkom spokojny aj s pokakanou plienkou.

lukamka
6. nov 2016

@stevvvka ja ju prebalím asi o jedenástej vecer a potom tak o pol štvrtej, s tým že keď aj medzi tým počujem, že naložila, tak uz ju nebudim, riťka je zatiaľ ruzovucka, tak asi ostanem pri tom 🙂 pred tým som za každým prdom riešila a len som ju vždy zobudila

alicazazrakova
6. nov 2016

@lukamka cez den podla je to castejsie, ale v noci tak pred spinkanim okolo 22:00 a potom okolo 2-3:00 a rano okolo 5:30.

jersey87
6. nov 2016

@lukamka ja moju krmim vtedy, ked sa zobudi. Najskor pozriem ci treba prebalit a po krmeni ju uspavam. V polospanku som este neskusala kojit. Ale predpokladam ze ty ju mas pri sebe v posteli.

jersey87
6. nov 2016

@lukamka a teda este dodam, ze kvoli prebaleniu by som ju nebudila. Momentalne som rada, ked konecne zaspi.

barbarelka
6. nov 2016

@lukamka U nas presne tak isto! Pokial neprebalujem,tak krasne nakojime a zaspi okamzite. Akonahle prebalujeme,tak to je na 2-3hodky,cize masaker,baaah. Takze sa tiez snazime dopomoct ku kaku pred spanim a pak niekedy nadranom,s tym,ze uz nespim a cakam na starsieho,ktory dolieza do pelisku k nam okolo 5tej 🙂.

lukamka
6. nov 2016

@jersey87 ja mám postieľku next 2 me, co je napojená na našu posteľ, tak si ju len tak posuvam co ju až tak nezobudí. No ale dievčatko mi kaka zasadne pri kojení, takze prebaliť ju pred by mi nič nepomohlo 🙂

lukamka
6. nov 2016

@jersey87 a v polospanku myslím tým že ona si začne pýtať, očká ma privreté, mrnčí a kojenim sa sama uspi 🙂
Popritom si par krát uprdne, ale keby jej idem meniť plienku tak sa rozčerti a uz je po spánku 🙂

lienka182
6. nov 2016

Ahojte, poradte co by to mohlo byt.. Malicku kojim vsetko je super bez problemov a zrazu pri niektorom kojeni zacne byt nekludna, place, trha s bradavkou... Volala som laktacnej ta mi poradila, ze to moze byt tym, ze jej vadi tok mlieka mam odsledovat ci chce silnejsi alebo slabsi tok, zmenit prsnik a podobne.. skusala som a nezabera.. bojim sa ci sa nejedna o reflux. Pyta si prsnik a ked ju prilozim dvakrat sa napije a zacne plac, ukludnim ju a zase chce a dookola. Keby sa jednalo a reflux tak by sa to stavalo pri kazdom kojeni??? Lebo napriklad vcera sme to mali od 7-23, nevedeli sme sa ukludnit a zaspat a dnes od 11-14. V noci sa pekne napapala a spinkala, ale je pravda, ze papala menej asi 10 minut... Po papani si odgrgne, niekedy este aj pri tom ako pije... :-/ uz som z toho zufala... nemali ste to niektora? Co robit?

iviciatko
6. nov 2016

@lukamka Moja zasadne tiez kaka pri kojeni,ledva sa nacucne a uz to ideee 🙂 Prebalujem ju teda vzdy po kojeni a nasledne uspavanie trva tak hodinu aj dve.A este co ju zobudi,ked mi zaspinka na prsniku je zmena polohy kvoli odgrgnutiu,niekedy ju ani nedam odgrgnut,ked uz som moc znicena..

lukamka
6. nov 2016

@lienka182 aj my to mame, ona sa hnevá keď jej to tečie rýchlo a tiez keď jej to tečie pomaly 🙄
V prvom prípade len vydržím alebo ju na chvíľu vezmem na plece a zas dookola...
A v druhom prípade stláčam prsník, alebo ju dám na druhu stranu...
tiez som z toho zúfalá niekedy, lebo plače aj na ciciku aj bez cicika, nevyznám sa potom
No a ešte je tretí prípad, že si len potrebuje poriadne odgrgnut

lukamka
6. nov 2016

@iviciatko ani ja ju nedávam zakaždým, postieľku ma nastavenú šikmo, tak niekedy to vybaví aj v lahu
Laktacne poradkyne hovoria že dávať grgať netreba, ale nie vždy to podľa mna platí

zuzka71291
6. nov 2016

@evelina1607
@jersey87
@janifer dakujem za info. dnes sme skusili,ale zrejme mame slaby vysavac. tak potom ustne,ale aj to islo malinko,hoci pocujeme,ze ma sopliky.

zuzka71291
6. nov 2016

@lukamka ja teraz vobec neviem,ci robim dobre... lebo sa prebalujeme vzdy,ked sa zobudi...vacsinou sa prebudi preto,ze ma nacikane,vacsinou aj nakakane...prebalime sa,napapame,grgneme a spinkame,ak sa pokaka pri papani,tak prebalujeme drukykrat. Ale mam na mysli aj to,ze ja maleho neuspavam.v noci zvykne driemat,tak zaspi,ale stane sa,ze je hore po odgrgnuti a ja ho polozim,zhasnem a spinkame...alebo aj vecer..necakam,kym zaspi. Ked sme uz grgli,pomojkali sa dostatocne,tak ho ulozim aj ked je este hore a odidem z izby..mam zapnuty babyphone. Ale vacsinou zaspi...parkrat sa stalo,ze mrncal. prisla som..pohladkala a bolo dobre.

barbarelka
6. nov 2016

@zuzka71291 no tak to je potom uplne idealne 😊😊😊!!! Ja neprebalujem kazdy krat jedine kvoli tomu,ze sme potom hore aj 3hodky a mala cely cas na mna..takze neries,super,ze to mate takto 😉

gabccia
6. nov 2016

Zeny, prosim vas a aka je normalna a kedy je uz zvysena teplota u babatiek? meriam infracervenym teplomerom na cele..

nikolajka2
6. nov 2016

Babenky, mozem pocas sestonedelia jest vyprazane ako rezen,prazenicu atd. Malicka place kazde poobedie, tak sa snazim najst chybu v jedalnicku , alebo inu pricinu.ma vzd nejake krce, lebo sa krci, nozicky stahuje atd. Dakujem

nikolajka2
6. nov 2016

@gabccia - bsbetka maju teplotz od 38 stupnov, teda aspon tak je to spominane v literature.

iviciatko
6. nov 2016

@gabccia to by aj mna zaujimalo,moja mava okolo 37,2

iviciatko
6. nov 2016

@nikolajka2 vajcia sa mozu jest ,citala som,ze 3 do tyzdna a ja len z troch minule prazenicu mala,ale nic malej nebolo.vyprazane nejedavam,ale si myslim,ze ak si raz za cas das,tak sa nic nestane.tazko povedat z coho tie bolesti babatka maju,minule som cely den zdravo jedla a aj tak ju bolelo brusko,iny den som si dala zaprazenu polievku a nic,dalsi zasa tu polievku a uz zasa bolelo..