icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

lenka2589
14. nov 2016

Ahojte dievčatá, prosím Vás mohli by ste mi poradiť.Som 5 týždňov od pôrodu. Po pôrode som prvý týždeň normálne krvácala, druhý týždeň už slabšie a tretí to bolo už len slabé špinenie. No potom som znova začala intenzívne krvácať a už to trvá 11 dní. Bol to môj prvý pôrod a tak neviem či je to normálne a či nie. Ďakujem

iviciatko
14. nov 2016

@evelina1607 presne s nim som mala palacinky,mnamka 🙂

tanikbb
14. nov 2016

@lenka2589 nestresuj sa, kym z teba nejde hrca ako pomaranc niecoho tak je to normalne. za chvilu pojdes k dr na kontrolu, vsak po 6stonedeli sa ma ist tak mu/jej to povedz. pokym ale nejdu z teba hrce veeeeelike ako pisem vyssie tak sa nestresuj. kazda sme ina a u jednej je to tak u inej inak. vsetko bude ok, mozno ak teda kojis tak sa babo rozpapalo a maternica na to reaguje. uzivaj si babo, mas fakt 6t na to aby si sa dala dokopy a niekedy to trva aj dlhsie.

emy222
14. nov 2016

@monka37 skúšala stláčať ale to začne vždy večer toto robiť či koli tomu že už navečer toľko netece alebo len umrncana neviem musíme na všetko ešte prísť 🙂

laura851
14. nov 2016

@lenka2589 ja som zacala na konci tretieho tyzdna silno krvacat, dali mi dve infuzky s oxy, ale po tyzdni krvacam stale aj so zrazeninami, zajtra idem na kontrolu 😕 Mne dr povedal, ze v tretom tyzdni by som hentak krvacat nemala...

lienka182
14. nov 2016

@emy222 tak dufam ze mam dost mliecka to ako zistim? 😊 no mala dni ked som ju tam mala niekolko hodin... teraz uz az tak nie 😊 obcas si to zopakujeme je rada na cicuske. Aj ked ju nieco boli alebo len tak chce byt so mnou 😊 u nas funguje niecim ju zaujat... Teraz uz mam aj opacny problem chce papat a na cicuske pokukuje dookola tak bud jej stlacim nech papka a ked nezabera tak jej ukazujem byt 😂 a ked si potom spomenie ze je hladna tak uz papka pekne. momentalne ju fascinuje svetlo, tiene a pestre vankuse 😉

jersey87
14. nov 2016

@iviciatko na youtube si pustam videa a cvicim spolu s nimi. Je tam toho kvantum.

jersey87
14. nov 2016

@lienka182 ako uspavam? Tak ako to ide. Vacsinou na rukach, ked su horsie dni tak v pohybe, stale na rukach. Ked uz nevladzem tak ju len polozim na gauc ku nam, nech si najde svoj pokoj. No a dnes uspavam a uspabam, pomaly dve a pol hodiny a dieta nespi. Tak som to vzdala a povedala si, ze za chvilu uz aj hladna bude, tak kaslem na to a nech si kuka... 🙂

evelina1607
14. nov 2016

Dnes je vraj nejaky megaspln, tak ak ste vy/deti podrazdenejsie, viete preco;) aj spanok to ovplyvni u nas meteosenzitivnych.. Ako keby sme s nim doteraz nemali problem, co?;)

lenka2589
14. nov 2016

@tanikbb
@laura851 tak nakoniec som sla k lekarke a dobre ze som sla.v ziadnom pripade nie je v poriadku takto krvacat 5 tyzdnov od porodu.dostala som dve injekcie na zastavenie krvacania a na stiahnutie maternice.

lienka182
14. nov 2016

@jersey87 napodobne... 1,5 hodiny a stale nespinka 😐 ale uz sa k tomu blizime.
@evelina1607 😂 tak na nas to vplyva uz asi od rana... Takze zajtra uz bude lepsie 😉

laura851
14. nov 2016

@lenka2589 tiez si myslim, drzim palce, aby ti pomohla, ja krvacam stale 🙁

lenka2589
14. nov 2016

@laura851 dakujem. Snad ti to coskoro prejde 🙂

tanikbb
14. nov 2016

@lenka2589 super, ze si sla. Treba dat na sboje pocity. A dr su na to aby pomohli.

tanikbb
14. nov 2016

Zozrala som 3 parizske rozky. Mnam

evelina1607
14. nov 2016

@tanikbb spln asi posobi aj na pazravost;D ja ficim na tych tvarohovych palacinkach.. A teraz som si z Actifry masiny vybrala chrumkave zemiacky, hokkaido s kuskami slaninky. Aj tak asi moc nepospime, tak aspon tlacit budeme:DDD

emy222
14. nov 2016

@lienka182 a koľko má mala 🙂 keď už taká všímava 🙂 😘 moja má tri týždne a na chvíľu keď jej hovorím tak je ticho a začne zas mrncat a na ciciku sa upokojí 🙂 dneska zas boli sme vonku a jak sme došli domov od pol tretej stále na ciciku keď ho nemá začne mrncat pucit sa a všetko možné .ja mam mlieko ale sa nenapije asi dostatočne len po troške ja to zisťujem na váhe vážim ju že koľko vypila tak môžeš zistiť ci máš dosť mliecka odvážiť pred a po papani alebo skúsiť odsavať že kolko ide ale to by si musela dať cez fľašku alebo cievky a to už nechcú maminu moc učiť 🙂 jaj kedy sa nám to upraví neviem 🙂

lienka182
14. nov 2016

@emy222 dnes presne mesiac 😉 a akurat dnes opat jeden z tych cicuskovych dni... Len by cickala... Spi max. Hodinu a uklada sa na spanok dve hodiny... Jaj 😄 tak vyskusam zajtra ☺

lienka182
14. nov 2016

My dnes mame mesiac kocky 😍😍😍 oslavujeme od poobedia, asi ani spat nebudeme 😄

misatko89
14. nov 2016

Baby nebola som tu od pôrodnice...porodila som 28.9. Ale 27.9.o 21:50 mi odtiekla voda a porodila som 28.9. O 11:50..14 Hodín v bolestiach ako konec sveta,ale prežila som...aj ked som si myslela,ze druhý pôrod bude rýchlejší bohužiaľ mylila som sa...ale po narodení som na tú bolesť zabudla ked som videla náš malý uzlicek...Veľká sestra je veľmi nápomocna vo všetkom ni pomáha milujem ich obe

nikolajka2
14. nov 2016

@jersey87 a ako vies ze jej dtaci mliecko? Lebo mne mala zostava stsle na priach prisata a pospava. Nemam pocit ze jej staci, lebo sa hned po hodke zobudi.

emy222
14. nov 2016

@lienka182 tak ty máš občas také dni cicickove ale my každý deň :( keď ona taká.kludnucka na ňom jaj ha dokone dieťa ked má cicik v puse 🙂

bublinkapo
15. nov 2016

@jersey87 a biely sum si skusala?..nasa Karolina je velmi ziva, od kedy nezaspi na prsniku, tak ked ju po kojeni polozim, strasny plac, hned ju beriem a niekedy zaspi na mne, ale nesmiem ju prelozit, na prsniku uz skoro vobec, niekedy len place place, skor taky rev, nervozita to je a neda sa utisit, ani nosenim, hojdanim, mojkanim. Katastrofa. Pre mna praca na 24 hodin. Vcera sme vyskusali cez youtube biely sum vysavac a po 10 minutach zaspala a spala 5 hodin..takisto dnes, od pol osmej mi spi. Su rozne zvuky toho bieleho sumu

jersey87
15. nov 2016

@nikolajka2 no ked sa naje dostatocne, tak je uplne grogy. Kym ju prelozim do zavinovacky,tak jej ruky visia, nenamieta na nic., oci privrete. Ak ma vyslovene malo,tak bud place alebo zuzla prsty. A ked je najedena tak stredne, tak je taka zivsia, ale nemrnci, pozera okolo seba a tazsie sa jej zaspava. Ale nakoniec zaspi. A dlzka spanku u nas momentalne neznaci ako sa najedla. Lebo minule bola najedena na maximum a po 40 minutach bola hore. A vcera napriklad zaspala na tretikrat uplne tuho po troch hodinach od jedenia. A to by som predpokladala ze bude chciet jest.

jersey87
15. nov 2016

@bublinkapo ja som si stiahla appku do mobilu biely sum,ale ze by to na nu nejako extra fungovalo nemozem povedat. Asi som to nedala dostatocne nahlas. To by som skor ja zaspala ako ona. 🙂

emy222
15. nov 2016

Baby otazocka jedli ste už niektorá čokoládu ? Vôbec sa nesmie viem že niekto skúša všetko ja sa bojím ale drahí by chcel koláčik a naňho stapam mliečnu čokoládu a aj by som si dala taký koláčik len sa bojím on je aj zo šľahačkou no neviem čo robiť 🙂 pokušenie jak svina 🙂 hee

vjejka
15. nov 2016

@emy222 ja mám pocit, že som jej zjedla už tomu, prvé týždne som mala mega chuť na sladké a jedla veľa čokoláády...ale ja jem fakt skoro všetko okrem strukovín zatiaľ

jersey87
15. nov 2016

@emy222 ja som uz raz riskla lyzicku pikaa. Neviem ci je to regulerna cokolada, skor kakao a vsetko bolo v pohode. Urcite by som neskusala nejaku 70%nu, ale trochu mliecnej by nemalo uskodit.

emy222
15. nov 2016

@vjejka hej no to záleží hlavne od babetka šák aj ja sa snažím všetko ale čokoláda cibuľa-co by som si aj tu dala tú som jedla ku všetkému tak toho sa bojím a to mi najviac chutí
@jersey87 pikao hmmm tam je čokoláda a lyžička to hádam neuškodí možno potroske začať to by som mohla skúsiť po čokoláde sa môže vychádzať či aj bruško bolieť? ')

lukamka
15. nov 2016

Seruste to mi trvalo kým som dobehla neprecitane 🙂
Mala nám dáva v poslednom čase zabrať, bruško stále štrajkuje, čím ďalej tým viac je ma mne nacapena... samozrejme si to užívam, ale v dome uz to vyzera jak po boji :/
Čítala som p tom vašom bielom sume a uz aj fici v pozadí, mala trosku spozornela a uz zase je rev :/
Niekedy uz neviem co vymyslieť :/