icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

lienka182
16. nov 2016

@bublinkapo tiež si robím tu polievku a malička sa po nej pekne vyprdká 🙂
@lukamka mne sa zda ze stale mam viac v lavom prsniku a ten ma aj radsej, lebo odtial jej mliecko krasne tecie 😀 ako si zistila ze mate reflux? skusim dat z praveho viacej 🙂 ale minule som toto spravila v noci a lavy bol rano ako bomba 😀

ja som bola dnes taka stastna 🙂 Bianka spinkala od 10tej do 3tej a od 4tej do 7:30 normalne krasa 🙂 ale zas cez den bola hore od 10:30 a zaspala 15:30 asi 2 hodiny sme sa ukladali s placom ☹ ja mam stale pocit, ze robim nieco zle ☹

vjejka
16. nov 2016

@lindt tazko,bolo to moc tazke,ona ma odmietala,ako matka prvorodicka som o dojcenskom strajku nic nevedela,nikto v okolu sa s tym nestretol,pamatam si to ako dnes...kojit,ked sa prebudza,vela pit a skusit byt v pohode,ono to prejde

iviciatko
16. nov 2016

@bublinkapo nezacne ,mozno keby z flase pila,by mohla odmietat,ale cumel skoro kazde babo dudle..moja ho zatial odmieta,ale prstek si dudle a to je vraj horsie ako cumel.od 15:00 pekne spinka,tak uvidime co bude v noci 🙂

jersey87
16. nov 2016

@evelina1607 akoze za mesiac prirastok 2 kg? Moja pribrala 800g a doktorka ze ako vela...

stevvvka
16. nov 2016

dnes kontrola po sestonedeli, doktor povedal len - som spokojny.
nic viac, v tu chvilu mi tu aj stacilo, ved sa to hoji, ako ma, ked je spokojny...aj jazva aj maternica su urcite ok.
ale teraz mi vrta hlavou milion otazok :D takze baby ked pojdete nezabudnite sa pytat ako ja, ja som sa ponahlala domov a takto to dopadlo.

lukamka
16. nov 2016

@lienka182 tak, že mala začala vrackat prúdom, po opatreniach uz len ublinkava, ale často sa po kojení rozplače, po prebalovani tiez, hned potom sa jej pravidelne čka, aj keď je kludna a leží aj vyššie, tak stále prehlta, no a tie neutíchajúce plače aj keď je vyprdkana, napapana, prebalena a bruško je mäkké a prehýba sa dozadu ako luk :/

janifer
16. nov 2016

@lienka182 zaspava na prsniku alebo pri noseni. Starsi zaspaval na prsniku do dvoch rokov. Nic lepsie priroda nevymyslela a vdaka jej za to. Urcite lepsie ako nosit dieta polhodinu alebo nebodaj skakat s nim na fitlopte. V postielke nezaspal sam v zivote a metodu nechat vyplakat nepodporujem. To su tie dobre rady starych materi...

@evelina1607
@tanikbb
@barbarelka
Baby uz ste prisli na to co sposobuje tie pupaky / zacervenanie koze? Dlhsie som tu nebola, ked sme marodi, mne chudak dost kaka po tych antibiotikach, tak davame BioGaia probiotika, aj ritka bolava, uz sme presli na latkove plienky kvoli tomu.
Len ma napadlo, ci to nahodou deti nemaju kvasinky? Proste nejak narusena crevna mikroflora. Skuste dat probiotika. Kamoskina mesacna dcerka mala napriklad premnozenu Ecoli, ale to aj hnackovala. Hoc taketo deti maju nakakane v kazdej plene, tak neviem ako zistit tu hnacku. Asi este vacsi extrem to musi byt.

janifer
16. nov 2016

@emy222 ja jem cokoladu po troche, aj horku, uz od porodu. Uz som jedla aj jahody, citrusy, ale kazde dieta je ine. Ak mate potravinove alergie/ ekzemy v rodine asi by som bola opatrnejsia

janifer
16. nov 2016

@gabccia a pribera dieta? Aj moj taha kazdu chvilu, aj 2x za hodinu snad niekedy. za 3 tyzdne pribral 500g a narastol 7cm. ale ked je to takto malicke babo tak to vobec neriesim. Vonku tiez spi aj 2 hodky, v noci prespi aj 5, len cez den teda dokola v intervaloch bdenia sa laduje a cura... A potom v spankovom intervale da aj tie 2 hodky. Uz vydrzi aj hodinku hore byt a kuka na svet

janifer
16. nov 2016

@bublinkapo @lukamka ja pijem feniklovy caj, mam to odskusane, pomaha na prdiky babetku a okrem ineho je vyyyborny na produkciu mlieka.
No a v noci spim s mladencom v nasej posteli, kolkokrat ho necham vytrapit na mojom bruchu, nech sa sam doplazi k prsniku, aj si cestou poprdi a unavi sa. A potom aj takto na mojom hrudniku ho necham odgrgnut a zaspat, ziadne nosenie v noci, uz na to nevladzem. Mam 2 velke podhlavniky a takto si spravim aj polohu skoro v sede a da sa takto pekne odgrgnut na posteli, nikam nezliezam, nemusim sa bat ze spadnem/ hlava sa mi zatoci a dieta padne

stevvvka
16. nov 2016

@janifer aj ja si ho davam casto bruchom na brucho, ked lezim a mam podopretu hlavu. vzdy sa upokoji a takto aj najrychlejsi zaspi.
ale tak moj chvalabohu nema problem so spankom, klop klop, aj teraz som ho nechala sameho, trikrat zacal mrnkat, trikrat som mu podala dudel a zaspal. som v tej istej izbe ale nie som pri nom aby sa naucil aj sam zaspavat. a ked mrnka len sa mu prihovorim ze som tu.

jana137
16. nov 2016

@lukamka akoby som o mojom čítala..už len dúfam že sa to časom zlepší

barbarelka
17. nov 2016

@janifer vcera sme mali poradnu,mala ma mesiac a boli tam dalsie dve maminy s babatkami v rovnakom veku ako nasa,priblizne..a tie boli rovnako vyrazkove po celej tvaricke. A vsetkym nam bolo povedane,ze je to normalne a babo sa cisti..a ze nic s tym nerobit,ono to samo prejde😕. Pytala som sa aj na Vigantol lekarky a ze ma viac staznoksti od mamin na dany "liek",takze si mam kupit bud Jamieson alebo ten dalsi..neviem ako sa vola,De...daco 🙂. Tak mame Jamieson. Lekarnicka mi povedala,ze dve kvapky do mliecka,no na krabicke sa pise 1kvapka a moze byt aj priamo do ust. To by mi vyhovovalo viac,lebo mam pocit,ze ked je to na lyzicke,tak ostane zababrana cela lyzicka a neviem kolko slo vlastne malej do ust.

gabccia
17. nov 2016

@lukamka moj malicky tiez pije len z jedneho prsnika.. pravy sa mi nalieva omnoho viac ako lavy.. jedine, ze pije z laveho a potom je este nervozny tak ku dam aj z praveho ale to ss stava velmi malo..

gabccia
17. nov 2016

@janifer no prave, ze pribera pekne, tak neviem, ja som citala, ze neexistuje aby mala zena "slabe" mlieko.. ze bud mlieko ma alebo nema.. ze take ze slabe mlieko to su len famy.. tak neviem teraz

erickatt
17. nov 2016

@gabccia to som počula aj ja. Už 20 rokov dozadu

seki11
17. nov 2016

Baby aj môj maly je sami pupacik,ale že to do 3 mesiacov prejde.Ze sa naozaj babo čistí.

seki11
17. nov 2016

Neviete mi poradiť?Maly napriek všetkým kvapkám proti nadúvaniu ma koliky.Aj v noci mi začal horšie spávať,mrvi sa stále.Budi sa každé dve hodinky,cez deň nespí kým nieje v kočíku alebo na rukách.Davam si fakt pozor na stravu....napadlo ma,či mu to nemôžu robiť mliečne výrobky.....syrová omáčka,jogurty,tvaroh....Je mi ho ľúto ako sa trápi.😞

jana137
17. nov 2016

@seki11 môžu..niektoré deti sú citlivé na mliečne výrobky a lepok... tiež momentálne skúšam nejesť mliečne..

andi88
17. nov 2016

@seki11 ja som pri dcerke nemohla jest asi pol roka mliecne veci..syr,jogurt,mlieko,... Casto mi plakavala,stahovala nozky... A ked som vynechala mlieko upravilo sa to.... Potom sa to upravilo.. 😃

evelina1607
17. nov 2016

@jersey87 ja som ho vazila na velkej vahe stylom najprv ja sama a potom s nim na rukach..tak asi niekde nastala chyba, lebo tiez sa mi to moc nezda.. Je pravda, ze je o dost vacsi ako v porodnici a ze mu "napuchli" licka, ale asi to nebude tak vela;)

nikolajka2
17. nov 2016

@seki11 - ja ma to iste s malou, budi sa povas spanku, stale place, dviha nozky a ruky. Tak ja ze asi koliky, tak som tiez obmedzila vsetko co moze naduvat a aj mliecne vyrobky, ale nic nepomaha. Dokonca malu aj riadne zapeka, 3 dni nemala velku, musela dom pouzit rektalnu rurku. Tiez neviem ako jej ulahcit. Asi to treba iba preckat, vraj okolo 6 tyzdna to vrcholi.

janifer
17. nov 2016

@seki11 to mlieko skus vysadit ale ze uplne a najlepsie na minimalne mesiac. Ani mlieko do kavy. Ak su to teda take strasne revy ze az od bolesti place. No a skus ty pit ten feniklovy caj.
@gabccia joj toto aj moja babka ma s tym vytacala aj moja matka, lebo oni kojili LEN kazde tri hodiny, medzitym davali pit z flase feniklovy caj...tipujem s cukrom... A mam slabe mlieko, uplne ich nervuje, ked vidia ako casto si syn pyta mlieko...no hlavne ze mne to nevadi.
Podotykam prvy syn bol taky valibuk ze az, ine deti mali 8kg a on 11kg... A teda odporucam prikladat na poziadanie. Ak ta bradavky nebolia... Ak bolia tak je nejaky problem, kvasinka najskor. Skus si ich potriet citronovou vodou ci sa ti ulavi?

No a tot foto prvorodeneho, ked mal nejakych 5 mesiacov. Cisto kojeny...a teda asi slabe mlieko nemam.

vjejka
17. nov 2016

@janifer ma pri citani napadla otazka mojej svokry,ze o kolkej ma teraz jest?no viem ja...ja tiez neriesom rozostupenie,vidim,citim,ze chce tak dam

jersey87
17. nov 2016

Baby, dokedy sa balia deti nasiroko? Lebo prave to vadi tej nasej poriadne sa vyprdiet. Zobudi sa zo spanku a ked ju rozbalim, tak to zacne. Som rada, ze to zacne, ale nemuselo by ju to budit zo sna.

gabccia
17. nov 2016

@seki11 moze to byt mliecnymi vyrobkami.. ja som pri mojom tiez spozorovala, ze mozem z mliecnych veci len jogurty.. ked som zjedla tvaroh, cottage, platkovy syr tak bolo nedobre.. mozno preto, ze to ma vyssi obsah bielkovym ako jogurt a niekto ma problem stravit tolko bielkovin.. neviem no

@janifer mna nebolia bradavky, chvalabohu.. len mam obavy, ze ked tak casto si pyta tak ci mu to staci..ale asi ano, kedze tak pises, ze aj ty casto davas.. zrejme fakt treba prikladat led si babo pyta..

@jersey87 moj ma take nervy ked ma tie ortopedicke gate, ze mu ich skoro vobec nedavam a tiez sa nemoze poriadne vyprdiet..tak naco ho mam trapit.. ideme na dalsi tyzden na prtopediu tak snad bude dobre a ked nie tak az potom uz budem musiet davat.. ale inak sa maju deti balit prvy mesiac a po mesiace sa ide na ortopediu a tam lekar povie, ze co dalej, ci balit ci nie

seki11
17. nov 2016

@nikolajka2 Mame 4 tyzdne tak uvidim.Maly práve vždy kaka po papani.Len mi ho je veľmi luto😞

emy222
17. nov 2016

@janifer praveze nikto neni alergický na potraviny u nás ja skúšam aj kysnuté cesto všetko postupne aj tie citrusové plody by som chcela idú vianočné aspoň mandarínky 🙂 skúsim jednu co to spraví ale vždy tak s malou dušičkou skúšam 🙂 mala mi často prdi ale lepšie keď sama pekne prdi ako.keby jej mám pomôcť ale zas mi nekakala už ale 3-4 deň presne ani neviem ale neni nespokojná tak je asi ok 🙂

barbarelka
17. nov 2016

@jersey87 My nebalime vobec 🙂. Nasa lekarka povedala,ze sa to uz nerobi..a ze ked pojdeme na ortopediu,tak nech potom posudi ortoped.Ak by vraj bol problem,tak staci balit potom do dalsej kontroly. Prveho syna som tiez nebalila a vsetko bolo ok,nastastie..

florence33
17. nov 2016

Aj my sa boríme s problémami...najväčším je, že sa mi pomaly rozpadajú moje predstavy o dlhodobom kojení. Niekedy mám mlieka dosť a malá je relatívne spokojná, no časté sú dni, kedy po kojení strašne reve, začne už na prsníku a nedá sa utíšiť, až kým ju nedokŕmim. Skúšam si vtedy mlieko odsať, no márne. Prikladám si ju často, vždy, keď prejaví záujem. A na podporu tvorby mlieka som už tiež skúšala kadečo. Malá pritom pribrala za mesiac krásne, len je veľký pažroš a keď nie je plne nasýtená, tak o tom vedia aj susedia.