icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

jersey87
17. nov 2016

@barbarelka na buduci tyzden sa snad dostaneme k ortopedovi, tak som zvedava co povie.

jersey87
17. nov 2016

@florence33 odsavaj si mlieko po kazdom kojeni a ono sa to musi rozbehnut. Ja som tak rozbiehala pri krize tri dni.

florence33
17. nov 2016

@jersey87 posnazim sa. malu teraz casto trapi aj brusko, nosim ju a vtedy vela nenaodsavam, ale ked sme na nu dvaja, tak to robim.

emy222
17. nov 2016

@florence33 ja to mám to isté ale vždy navečer jej musím dať sunar už jej asi tak netece rýchlo ako cez deň a musim jej dať sunar lebo mi vresti jak o dušu 🤔 niekedy už neviem čo snažím sa aj prsník stláčať aby viac tieklo a nič potom skusim odsavať a nejde ale pritom mi pred tým vytekalo samo od seba neviem už čo robiť a ešte aj to zaspávanie večer no katastrofa :(

vik_i
17. nov 2016

Čaute baby, po pôrode som krvácala zhruba 2 týždne, potom som mala už len taký jemný výtok asi od nedele a včera znova krvácanie. Je to normálne?

pehavcek
18. nov 2016

@emy222 my to mame rovnako a zistila som ze mliecko nejde von ako by malo.po kojeni a smahe o odsatie treba prisnik rozmasirovat, pripadne nahriat (napr v sprche) a mliecko rucne odstriekat.uvidis kolko ho este mas v prsnimu.je to zdlhave a boli z toho chrbtica ale to mlieko musi ist von

erickatt
18. nov 2016

@vik_i to už môže byť normal ms

vik_i
18. nov 2016

@erickatt aha, tak ja som už myslela že pôjdem k Dr či sa náhodou niečo nedeje...uvidím aký bude víkend...

tanikbb
18. nov 2016

@vik_i chod k dr. Niektora z nas to mala tiez a dr povedal ze uz by nemala velmi krvacat. Dali infuziu ci injekciu na zlepsenie.

emy222
18. nov 2016

@pehavcek len ja nemám prsia napnuté že by tam bolo veľa mlieka práveže ich mám meke ako keby tam ani nič nebolo . ......či aj tak masírovať ? Keď ich nemám ako keby plné ale bradavky začali bolieť zas asi sa mi zle pridáva ja už neviem kde robím chybu :(

lukamka
18. nov 2016

Baby mali sme plakanie a bruskobolenie a ráno silnooranžove tehlové kako. Ešte som takú farbu nevidela, myslite, že je to Oki?
Prídem si divne, že uz rozoberám aj farby kakanic ;)

emy222
18. nov 2016

@lukamka a ty si niečo takej farby nejedla ? Možno nezapasovalo

janka_mu
18. nov 2016

Ahojte, prosim vas, idem si po radu.. moje sedemtyzdnove babo spi doobeda od osmej alebo deviatej aj do jednej poobede..nemam srdce ju budit ale potom ma poobedny spanok az od tretej stvrtej.. a vsetko sa posuva. Casto pocujem, ze poobedny spanok je najdolezitejsi a a najdlhsie tak deti chodia spat, ked uz cez den nespia inokedy. Mam sa snazit nejako korigovať spanok tak, aby ten poobedny bol v standardnom case okolo jednej? Lebo pravidelne rano vstava cca o 6-7 ..

evelina1607
18. nov 2016

@janka_mu ja by som nechala babatko spat tak, ako potrebuje.. Neboj, neskor sa to poposuva tak, ako ma.

tanikbb
18. nov 2016

@janka_mu @evelina1607 presne s tebou suhlasim. my sa musime prisposobit detom. ono sa nema preco prisposobovat. neskor sa to upravi a bude spat cim dalej tym menej. budu dva spanky, doobeda a poobede a neskor potom uz len obedny spanok. kazde dieta je ine a inak potrebuje. nechaj ju spat ako potrebuje. ona sa nastavi na dva spanky, mozno budu len hodinove, mozno aj 3hodinove. a nocny sa upravi tiez. nemozeme chciet od 7t baba aby spalo ako my chceme.

pehavcek
18. nov 2016

@emy222 male sa ti asi nie dobre prisava. Mozno miesto tahania dudle bradavku. Najlepsie bz bolo vyhladat laktacnu poradkynu. Ona ti povie presne. Ja som uz zmierena s tym, ze stracam postupne mliecko. Ale kym ide tak ho este pokrmim. V nasej rodien s tym mali problem vsetky zeny.

lukamka
18. nov 2016

@emy222 práveže ani nie, ale snáď to je Oki 🙂

Ženy zajtra mame krstiny, uz teraz rozmýšľam ako docieliť aby cez obrad spinkala 🙂
Dokonca zvažujem vziať záložný cumlík, keby niečo. Lenže mala to v puske ani nemala, tak neviem...
veď keby nespala, tak aspoň otestujeme akustiku v kostole hehe

jersey87
18. nov 2016

@pehavcek ako vies ze stracas mlieko? Len sa ti nedoraba alebo ako?

janka_mu
18. nov 2016

@evelina1607
@tanikbb nechala som ju ako ona chce.. 🙂 ved nebude navzdy spat tak dlho a potom sa to snad upravi 🙂 len niekedy je tych rad tolko okolo, ze uz ani neviem, co si mam mysliet 🙂

emy222
18. nov 2016

Ach baby dneska sokova terapia ešte teraz plačem malú som kúpala vo vani je ona mi je tichucko sa jej tam páči a jak som si ju otocila dole bruškom tak som ju nevidela a ona mi tak skáče jak žabka tak sa mi namočila tváričkou do vody a asi niečo glgla albo cez noštek vdýchla a nemohla sa nadýchnuť musela som nou triasť bože to bolo hrozne Teraz nanu kukam.ci normálne dýcha ani spať nebudem keď všade pisu o tom umelom utopeni strašne sa bojím :( nech je už ráno :( výčitky mám strašne blbá som ju mohla lepšie držať :(

pehavcek
18. nov 2016

@jersey87 odsavam a vidim kolko sa mi tvori.niekedy som nedokrmovala vobec, potom jeden krat za de, dva krat a dnes trikrat.ale mozno je mlueka rovnako len sz mina rychlejsie lebo malemu stupa spotreba.

evelina1607
18. nov 2016

@emy222 chapem Ta, ani ja som nespala celu noc, ked mi prvy mali spadol z postele na koberec.. Nechcem Ta strasit ale vies kolko takychto veci sa este stane? Overilo sa mi ale, ze cim menej na take myslim, tym menej si ich privolam.. Spinkaj, deticky su take bezbranne a preto maju silnych anjelikov;)

emy222
18. nov 2016

@evelina1607 to máš pravdu ze netreba na také veci myslieť jaj šak to že ešte sa toho udeje ja viem len furt ocuvam či dýcha ale sak pekne dýcha ten strach nepominie nikdy už ach ako to mami vydržia celý život sa vlastne boja :( a ta moja blbá povaha tomu napomáha noo

jersey87
19. nov 2016

@emy222 nieco bolo asi vo vzduchu, lebo mne sa to podarilo vcera tiez. Ale nenadychla sa, len si trosku glgla vody. Dychala v pohode, vyzerala v pohode, asi jej ta voda chutila. Ale tiez som sa zlakla.

seki11
19. nov 2016

Baby začínam mat nejako menej mlieka.Vzdy po kojení som ešte aj odsala tak 80-100ml a teraz ledva 20😭Čo sa môže diať?Jem normalne,ako doteraz.Moze to byt z vyčerpania ?Neviem čo mám robit😞

seki11
19. nov 2016

No a včera mal maly aj zeleno žltú kakanicu,dnes zas ok žltú.....

emy222
19. nov 2016

@jersey87 jaj ha len mne sa nemohla nadýchnuť :( celý večer som si vyčítala že to je moja vina keby ju pekne držím vyššie nikdy by som si neodpustila keby sa je voľačo stane ..
..už nato radšej nemyslím.:(

iviciatko
19. nov 2016

@seki11 moja mala zeleno zltu uz viackrat a vraj pokial pekne pribera,tak sa nic nedeje.

iviciatko
19. nov 2016

@seki11 moze to byt z vycerpania al.je to ta kriza,ktora pominie ( neviem o tom nic,citala som len tu,ze to baby mali ).skus toho Matysaka al.caj na tvorbu mlieka.

lukamka
19. nov 2016

Ahojte baby ideme sa krstiť ❤️