Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@tanikbb my kupeme kazdy jeden den. Teda pokial nezaspi tesne pred vecerom a netaha do jedenastej. 🙂 o polnoci sa nam uz nechce. Ale zo zaciatku sme presne kvoli tomu istemu zacali kupat cca v tu istu hodinu, lebo potom vstavam o tej pol stvrtej ku nej. A potom sa zobudi az rano.
Aj my kupele každý deň cca o 18.30. Ale 5hod este nikdy nespal.max 3hod.spi
@tanikbb ahoj, my kupeme každý druhý deň. Malú mám normálne cez deň v perinke..niekedy bez, proste kedy ako. Ale vždy po kúpaní ju zabalím do zavinovačky, ktorá je z brutál teplého materiálu a malá mi vtedy spí aj 5-6 hod 🙂 a potom už do rána sa budí každé 2-3 hoďky ale ten prvý spánok ma dobrý. A kúpeme okolo 19:00. Ja som celkom spoko
wau baby to vam zavidim to kupanie a sladky spanok po nom. U nas sa kupanie casto sprevadza brutal revom, ze to niekedy vyzera ako exorcizmus a to som si myslela, ze ked sa narodila do vody, tak bude vodny zivel ako jej rodicia 🙂
ulkudni sa az ked je oblecena a tatko jej fenuje vlasky - to fakt zboznuje
zacinam z toho podozrievat ten jej reflux - asi preto jej voda nerobi dobre. Dufam, ze sa to casom upravi. No a preto kupeme tak kazdy 2 az 3 den. Ritku jej po kazdom kakani aj tak umyvam v umyvadle.
Vcera v postielke hodila taku sablu, ze v perinke mlačka a vo vlaskoch natravene mliecko. Tak sme teda neplanovane kupali o jedenastej 🙂
Ja tiez kúpeľom malého každé dva dni a budime sa každé 3 hod.ci je po kupeli alebo nieje🙂.A ráno o 5 sa už pucime na kakanie do 6-6:30😞.No spánku mám menej.
Kupem
Ja sa snazim kupat kazdy den 😊 ale niekedy to nevyjde. Dnes v noci spinkala 7 hodin bez prestavky 😮 normalne som sa 2 krat zobudila sama a cudovala sa co nevstava...
Inak nasa uz 2 dni nekakala 😢 a to predtym bolo niekolkokrat do dna. Citala som, ze je to normalne ani brusko nema tvrde a aj si prdka... Stalo sa Vam to niektorej???
@lukamka jaj ten reflux 😕 som myslela ci aj nasa malicka nema, lebo dost casto vracka, cka sa jej a tak, ale asi nie... Dufam, ze Vam to coskoro prejde...
Ja sa tiež snažím kúpať každý deň, keďže naša Alžbetka sa kúpe veľmi rada, u nás je ale ten problém, že po kúpaní nikdy nevie zaspať, musia prejsť minimalne 2-hodinky, potom zase papat a az potom zaspi a to kupeme o 7 mej...
@lukamka na vodny zivel zabudni. Neviem sice presny cas narodenia ani datum, ale ma v sebe dost vzdusneho zivlu, takze mozno preto ten fen. :D
Inak baby ak by ste sa chceli dozvediet, ake tie vase deticky s najvacsou pravdepodobnostou budu, tak ceknite stranku www.zverokruh.sk a tam zalozku osobny horoskop...😉
Babulky my z tej nadchy uz aj chrapcime na hrudniku.. Hrôza! Spinka na brusku pod mojim dohladom, lebo na chrbatiku mu to zateka a kasle az sa dusi... Zatial mame davat Prospan a Fenistil a o dva dni, ak sa to nezlepsi, ATB.
To je hrozne, ked su taketo miminka chore..
A to vsetci v rodine mame fajn imunitu, len ta skolka u starsieho robi šarapaty! Drzkajte sa a drzte palce😉
Baby ktorá ešte dokrmijete ? Ja večer to sa priam až obziera mala vypije ciciky keď už jej to ide pomalí reve cicik nechce tak jej dám sunať a potom mi zas plače lebo bez cicika nechce zaspať ja som už zúfala skúšam všetko ledva hľadím vždy sa jedujeme aj do rána lebo skusam ju nedokrmit aj keď je to len raz za deň ale bojím sa že si zvykne na fľašu a bude vyžadovať .........a ešte koľko asi tak papaju vase babetka 🙂 ?
U nas je jedno ci kupeme,prvy nocny spanok ma max.3hod.v dobrom vam zavidim ten dlhsi🙂))
@emy222 ja nedokrmujem. Staci jej moj jeden cicik na jedno kojenie. Obavam sa ze ked jej das oba tak vycucne len tzv predne mlieko. No to by si sa velmi musela zatat aby si ju teraz uz preucila na ine ako je zvyknuta. Na flasu si velmi rychlo deti zvyknu lebo tam nemusia makat. Tecie samo. To moze vysvetlovat to ze sa na cociku zlosti. Na zaspatienbez cicika ja davam dudel. Bradavky mam len jedny a teda nedam si ich zozuzlat. A radsej dudel ako palec. Dudel jej mozem neskor vziat. Prst nie. Pozri ak sa mate trapit tak radsej dokrmuj len je jasne ze casom to bude tazke na zvladnutie. Aj ked som zastanca kojenia min do 6m tak radsej spokojni na umelom mlieku ako nespokojni a vycerpani pri kojeni.
@emy222 aj moja je taka na cicuske by bola nonstop a tiez sa rozculuje ale nie iba vecer ale hocikedy... Cumlik tak isto vypluvala a vypluvala a ja som jej ho stale skusala davat a nakoniec ho zobrala. Ale asi po 2 tyzdnoch...
Nasa je nervozna na cicuske ked chce spat a nevie lebo bola dlho hore aspon tak si myslim. Tak jej davam cumlik nech sa ukludni. Ale ked cumel este nechcela tak sme ju s manzelom nosili na rukach nech sa ukludni lebo tak kricala ako keby sme ju bili 😂
Ani teraz velmi s cumlikom nechce zaspat ale snazim sa ju to naucit lebo ona na cicuske zaspi ale zoberiem ju prec a je hore aj po dlhom case...
A v akej polohe kojis? U nas funguje ked je nervozna ukludnit a lahnut si a tak kojit..
A cely ten cas pije?
@lienka182 ahoj 🙂 ja cumlík dávam stále ale keď ju chudá napína s toho sem tam chyti na chvíľu a hneď vypluje .Myslíš že by to mohlo byť tým že je unavená ona už tak niekedy plače že sa zlutujem a dám sunar :( ale dneska do rána nezaberalo nič do pol 4stale sa budila vkuce na cicik som ju dávala a polohy skúšam všetky a nanoc viac poležiačky . ....no podľa mňa nepije vkuse potom si ho už dudka a sem tam jej aj niečo ukvapne tak ju to ukludnue len keby potom nebolelo neni to až také hrozné ale stipu bradavky tak stále natieram ...a ako ju teda nakoniec utíšis ? kde ti mala spinka? Moja v postieľke ale pri posteli prisunuta tu bočnú mriežku mám odmontovanu tak je primne stále len po kojeni ju odsuniem trošku aby som sa trochu uvoľnila .A keď ju nenechavam dlho na čicikoch tak sa to dá ale keď ma byt celý večer tak sa mi nedá pri nej späť lebo to už po hod boli stipe 🙂
@emy222 aj nasu akokeby naplo obcas... Tak dvakrat za den som skusila a vyslo to a to stale ten isty sme skusali... No moze byt ja som tiez myslela ze je hladna alebo ju nieco boli... Hladala cicusku pocucala a plakala 😢 tak som skusala stlacat alebo nadvihnut a nic nezaberalo. Tak som riesila ci nemam slabe mliecko ale pekne priberala aj cikala kakala... Tak som zacala riesit tu unavu. Raz zaspi s cumlikom raz na cicuske. Mam macka doodoo a pustam jej a ukludnuje ju,alebo jej suskam do uska ked strasne place to ju ukludni a skusim dat cicusku ked znova place taj ponosim a dam cumlik... Cez den spi hocikde sa da 😂 na gauci, na posteli so mnou, obcas v postielke a v kociku... No a v noci ju davam do postielky spinkat ale uspim ju na posteli a prelozim. Teraz napr.spi s cumlikom ale lezim pri nej a citi ma. Obcas oci otvori a kontroluje ci som pri nej 😊
Ty mas nosic a satku nie? Ved tam ju ponos a ukludni sa 😊 ja mam zatial iba satku a to ked je nervozna je tazko ju uviazat ked to este poriadne neviem, ale uviazala som ju pochodila po byte a spinkala potom som ju vyklopila chcela papat bez problemov taka prispata sa napapala a spinkala... Ja na nosic este cakam. Vyskusaj 😊 a s tym sunarom noo laktacna by ti poradila kontakt koza na kozu spanie spolu spolocny kupel nepouzivat cumlik a flasu a prikladat a prikladat a podobne... Ale to je tazko podla mna. Ja mam rada ked papka ale tak mat ju 5 hodin len tak na prsniku 😕 to uz je sila. Neviem ci ti dobre radim 😊 ja proste skusam a skusam co sa len da 😉
@lienka182 ja mám satku 🙂 včera som ju do nej uviazala chvíľi ticho a potom sa zas jedpvala ja strašne chcem dávať len cicik kazdy deň si poviem že dneska to vydrzim a vždy sa zlutujem😓😓😔 kúpeľ? My bývame na dobe tak v kúpeľni je teraz cez zimu chladno 😔 už som vsera rozmýšľala že či ideme okúpať ale bojím že jej chladno bude keď by sme išli z vane 🙂 toho macka mám aj ja a neviem či ukludnuje keď už je moc púšťam z biely šum z internetu pomôže a za chvíľu zas plače :( aj mne cez deň spí pekne dospava večer asi ju budem budit ale ako donutis babo malé aby bolo hore ...Pekné foto 🙂 mu tak isto na gauči ale cicik v ústach a dudle a tak oddychujeme 🙂 a aj ja mám rada keď papka kukam nanu aká kludnucka ( cez deň 😁) tak to až pri srdci zahreje 🙂 No a radis dobre aj ja to viem ale už keď je človek moc unavený tak až tak nemyslí 🙂 😂😂 tak spravim všetko len nech je kľud 😋😋😋
Baby tie čo len kojite,dávate bábätku aj cajik alebo prevarenu vodu piť?Detska dr mi povedala že netreba a gynekológ mi povedal že mám dávať malému cajik,lyžičkou sem-tam,že mu to pomôže vyprdkat keď mame tie koliky.Ale ja veľmi niesom za to....
inak u nás zaberá na spanie ulitka pekne ju do toho zabalím a mám pocit, že sa cíti tak v bezpečí a lepšie spinká, nebudí sa rúčkami
@seki11 to aj mna zaujima.. lebo niekedy mam pocit, ze moj maly je len smadny, dam prsnik, potaha tak 3-4minutky a je spokojny..tak neviem no ci mu nieco davat, musim sa tiez opytat na najblizsej poradni..ale inak ked nedas malemu tak pi ty cajik, ja mam od Hipp taky granulovany pre podporu konenia a moj maly z toho celkom dobre prdka
Baby ten cajik to som riešila aj ja ale zevraj to predné mliečko neni take husté tak to by malo podstate byť od smedu niekedy môže byť smednucke pocucka a je ok len tá moja cucka až moc 🙂 a na prdkanie mám taký čaj pre kojacie mami čo pijem dva krát za deň a my prdkame až moc niekedy neviem či je to z čaju alebo z čoho ale hádam pomáha 🙂
Baby.aj tie vase deticky tolko kakaju😀?kazdu plienku mame dokakanu.niekedy sa mi zda ako keby mal hnacku.
@seki11 nám pediatrička hovorila, že pár lyžičiek harmančekového čaju môže pomôcť na boľavé bruško a tak malej občas tých pár lyžičiek dáme a niekedy zase feniklový čaj. neviem, či to pomohlo zakaždým, ale pár krát som mala pocit, že áno.
Maminky, tie čo ste zaviedli cumlik neskôr, malo to nejaký vplyv na kojenie? Nasa ho zo začiatku odmietala uplne a teraz sa jej ho snažím dať lebo hlavne vecer je taka napokojna a mam pocit,že ju upokojí.... v skupine laktacna poradna som sa stretla len s kritikou, že si pokazim kojenie, a mam vzdy ponukat len prsnik....

Baby ako casto kupete? Ja kupem kazdy druhy den ale zvazujem, ze budem kupat kazdy. Po kupani totiz da prvy nocny spanok aj 5 hodin. Inak je to stale po 3h. Akoze aj to je ok ale ked si mozem schrupnut od 22 do 3 tak to je uzas. Inak je to po 3och hodinach.