icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

pehavcek
29. nov 2016

Baby tak nam cumlik kojenie pokazil, ale to mal maly asi dva tyzdne. Nemal zvladnute prisatie. Teraz je to uplne v pohode. Niekde som to aj citala, ze cumlik sa moze dat vtedy ked uz ma dieta dobre zvladnute prisatie.

iviciatko
29. nov 2016

Baby moja malinka nechce chodit von alebo sa jej nepaci v kociku,velmi tam reve a ked ideme dnu a vyberieme ju z kocika,tak sa ukludni. :( Ked ideme k doktorovi na poradnu,tak je vo vajicku a v nom sa jej paci,ale nemozme sa s nou prechadzat ,ze bude vo vajicku,manzelovi odidu ruky a chrbat.A dnes je tak pekne vonku a my zavrete dnu.

lienka182
29. nov 2016

@iviciatko a vajicko nevies dat na konstrukciu z kocika? Alebo skuste satku, nosic 😊

lukamka
29. nov 2016

@pehavcek myslela sim u nas 🙂

iviciatko
29. nov 2016

@lienka182 tym,ze to nie je kombinovany kocik,tak ma to vobec nenapadlo.skusime 🙂 dakujem ;)

emy222
29. nov 2016

A my takto retro kočík 🙂 po tatovi bývame na dobe tak sa nám nechcelo na poschodie vynášať origos kočík tak máme dva a mala je spokojná a mamink môže niečo spraviť 🙂 a dneska do rána konečne nemusela dokrmovat klop klop dúfam že to tak už ostane 🙂 pekný deň baby 🙂

tanikbb
29. nov 2016

My sme boli von vcera a teda tomu v Ba tak fula ze strach. Uplne cele zle. Sme v meate vymrzli poriadne. No nebudeme kocikovat ako na jar pred 5. Rokmi :( Nasa mala je v kociku rada, je jej teplucko a buva ako dudok.

evelina1607
29. nov 2016

@alicazazrakova asi len v DM..vyskusaj a daj vediet, ako si spokojna;)

krekacsmarika
30. nov 2016

Baby uz poculi o adamo hojdacke?rozmyslam nad tym,vraj je dobry.a aj cez den by spinkal moj maly.

gabccia
30. nov 2016

Baby, moj maly posledne 3 dni strajkuje so spanim, zaspi len ked na mne a to by spal aj cely tak a ked ho polozim no konec, max. 5 min. a je uz hore a treba sa mi venovat.. mate to niektora tiez takto? a ako to riesit? ci len vydrzat treba :-/ lebo to sa uz neda, sak ani wc ma nepusti

alicazazrakova
30. nov 2016

@gabccia moj prvy syn bol taky, kavu som si varila do termosky, lebo cez den som pri nom nestihala ani zaliat... Mala mala teraz take 2-3 dni a preslo to. A uz som sa poucila... Babenko sice place, ale ked je v bezpeci, na wc proste chod, za toe 3 min sa mu nic nestane. Urcite nezastavam metodu vyplakania, deticky nas potrebuju mat pri sebe. Ale nie za cenu, ze vsetky svoje potreby hodime za hlavu... Aj my maminky sme len ludia... Viem o com hovorim, pri prvom som skoncila so syndromom vyhorenia...

stevvvka
30. nov 2016

ja tiez nezastavam metodu vyplakania, ale ked musim ist na wc, no musim, bohuzial tu minutu musi vydrzat.

jana137
30. nov 2016

@gabccia u nás to isté..

lea1610
30. nov 2016

@gabccia moja mala má 6 týždňov a už asi 3 týždne nie je v zavinovačke lebo tam bola nervozná, najspokojnejšia je ked je holá a može kopať s nožičkami. V noci spi pekne v postielke v spiacom vaku v takom žraloku a je tam spokojná 🙂

nikolajka2
30. nov 2016

@emy222 ja dokrmujem, uz z porodnice som mala malo mliecka.podarilo sa mi zvysit moje mlieko,ale stale som musela 2x za den dokrmit. Skusala som jej aj vobec nedat UM, ale malo cikala a to som sa bala ze bude dehydrovana. Cim sa tebe podarilo zvysit mlieko?

evelina1607
30. nov 2016

Joooj o co jednoduchsie bolo letne dietatko..toto zimne musim babusit ako cibulu, vonku v kociku nenecham spat 3 hodky v tej zime a vkuse len obliekam, hoci je mu najlepsie holatemu😝
Inak odporucam hojdu/lehatko nuna leaf - hriesne drahe, no ak planujete aj druhe baby, vyuzijete..mam ho po 1 mamicke, tak som usetrila;) je najlepsie na chrbatik novorodenca, maly v nom krasne spinka a tusim je az do 25kg. Trojrocny krpcek v nom rad sedko-lezka ked kuka rozpravku..a dizajnovo je tiez velmi pekne.
A najnajnaj fusak na vsetky rocne obdobia okrem leta je lodger bunger - aj s extra teplou vlozkou, v ktorej je naozaj horuco aj pri minusovych teplotach.

evelina1607
30. nov 2016

@nikolajka2 skus senovku grecku a benedikt lekarsky. Matysakove biele hroznove vino, rascova polievka s ovsenymi vlockami a vraj aj biele acidko. Vela stastia

lienka182
30. nov 2016

Baby ja uz si pripadam ako schyzofrenik... Z kazdej strany pocuvam nieco ine.. Daj cumel, cumel v ziadnom pripade, prikladat, prikladat, nechat vyplakat... 😐 mala zaspi do par minut je hore a zase chce cicusku a tak dookola.. Cumlik som davala ale ja som taka povaha ze mi vela netreba a uz mam z toho zly pocit a mala mi uz aj na cicuske plakala... Dnes som skusala nedat cicusku ked sa len tak prebudila zo spanku a utisovala som ju... Vdaka tomu spi uz asi 1,5 s jednym zobudenim... Vobec netusim cim sa riadit a co je najlepsie
.. Ja zboznujem ked je na cicuske ale takymto stylom len sedim a kojim cely bozi den 😕 vam ako spinkaju deticky?

stevvvka
30. nov 2016

@lienka182 len pokoj, ak budes kludna a budes si verit, aj babo bude spokojne. ja som tiez vsetkych pocuvala, a furt mrnkal a plackal, a ked som sa spolahla na seba a vybrala si z tych rad, co sa mi najviac pozdavalo ako rozumne riesenie, konecne bol aj maly spokojny.

jersey87
30. nov 2016

@nikolajka2 mne zvysuje mlieko cierne nealko pivo. Neverila by som keby som nevyskusala.

lea1610
30. nov 2016

@jersey87 čierné pivo je top. Ja vypijem každý den jedno nealko - radler. A potom mám tiež dostatok mlieka

pehavcek
30. nov 2016

@lienka182 bola som na tom rovnako. Us som bola zufala a povedala som si dost. A urobila som si po svojom. Cumel som dala. Dokrmujem tak ako uznam za vhodne, vysadila som vigantol, kupila som iny D a konecne je maly je spokojny. Raz mi jedna kolegyna povedala, ze sa treba v zivote riadit tym co ti radi zdravy sedliacky rozum. Tak to robim. Na mna je kazdy nahnevany lebo maly ma dva mesiace a ja s nim nechodim po navstevach. Ked niekam ideme na navstevu tak nam maju tendenciu hovorit, ze presne o kolkej tam mame byt lebo im to tak vyhovuje. A povedala som dost. Snad nebudem maleho budit ked spi a tahat ho niekam ked je nervozny. S manzelom sme sa zhodli, ze sme si ich tak vychovali. Musime si ich prevychovat :D

barbarelka
30. nov 2016

@lienka182 Joooj Lienka,klud! Presne ako ostatne baby pisu, neriad sa tym,co ti vsetci radia, podla seba rob! Moj prvorodeny bol presne taky,ako si pisala aj ty..nonstop na prsniku, chora som z toho bola, len som sedela s tym kojacim vankusom a kojila a kojila. Mliecka som paradoxne nemala vela, brala som senovku a benedikt na podporu laktacie..Nakoniec som tiez dala dudel a ulavilo sa mi. Opat paradoxne sa mi aj mlieko nakoniec krasne rozbehlo,este som si odsavala a odkladala do mrazaku.Mohla som si ist aj pospat(medzi kojeniami) a ked maly mrncal,tak manzel mal zachranu v podobe dudlika 🙂. Avsak dudel tiez vypadava pri zaspavani, takze u nas to bola skor taka pomoc na ukludnenie, zaspavanie..niekedy sice na nervy,ze mu ho sto krat das a sto krat vyapdne,ale ok 🙂.
V siedmich mesiacoch laktacna kriza ako hrom(nie kvoli dudliku),ale zachutili mu prikrmy,tak som som odsavala vlastne mliecko a davala malemu cez flasu, pretoze prsnik nechcel ani vidiet. A tiez sa vravelo,ze to nemam robit,lebo prsnik uz nebude chciet. A bola to hlupost, po dvoch tyzdnoch si uz zase cuckal. Kojila som do 13mesiacov a maly sa odstavil uplne sam..Ale 13mesiacov je myslim uspesne odkojene dieta.
A ci nechat vyplakat? taketo malinke babo, to je uplna blbost..iba sa ti vynervuje do nepricetnosti ☹. Nam pomohlo vyplakanie len raz a to som plakala aj ja vo vedlajsej izbe aj ja. Ale to mal mrnus 10mesiacov a budil sa na prsnik kazdych 45min, ciste peklo! 2mesiace som to vydrzala,ale bola som uplne ofucany frustrovany zombik. Maly rucal 3noci,kazdu menej a menej a stvrtu noc sa zobudil raz. Odvtedy spokojna vyspata mamina a babo s jednym nocnym kojenim. ALE to bolo az v tych 10tich mesiacoch..
Kazde babeno je original, na kazde plati nieco ine..vsetko su to len take vseobecne rady,sama musis skusat..cim viac sa ti bude darit, o to viac budes mat sebaistoty,budes si vediet obhajit svoje rozhodnutia a budete s babom v pohode. Good Luck 🙂!!!

barbarelka
30. nov 2016

Sorry baby za taku pekelne dlhu spravu 🙂, uz sa budem kontrolovat 🙂.

emy222
30. nov 2016

@nikolajka2 mne moja malá bola asi zozaciatku hladná stále plakala a na ciciku bola ticho takže mi sme teda boli non-stop na ciciku aj teraz tak sme stále v noci ju mávam pri sebe keď zaplace tak cicik do úst keď zaspí odsuniem ju do postieľky a takto fungujeme prsia bolievaju ale už menej ako pred tým to bola hruza ako boleli

emy222
30. nov 2016

@lienka182 moja my riešime stále to isté ja už neviem či sa neprejeda ale hádam nie mala zaspí a spí na ciciku a položím ju a už plače ukludni sa na ciciku zas teraz ju mám v šatke a je ticho každý deň zaberá na ňu niečo iné raz kocar raz šatka a to na chvíľu ja celý deň sedím a mala na ciciku môj drahý má len obskakuje to už nervuje aj ten zo mňa lebo stále niečo zabudnem čo chcem podať keby môže ísť zamna na wc aj tam ho hádam pošlem lebo pri malej nemôžem nič riadim sa tým že keď to chce dám ja by nevidrzala to že je nespokojná potom som nervózna ja potom ona ešte viac a kolobeh ......dudliky dneska došli z netu ďaľšie od aventu už mám riadnu zbierku doma môžem založiť obchod 🙂, no mala ho nechce napína a tak som sa im tešila :( ...keď tvoje bábo chce dudlik tak len daj ja by som strašne chcela a mala nechce :( a mne tak isto kazdy niečo dneska svokra zas že to nemôže ju učiť stále na cicik no tak čo je dobré pre každého niečo iné neriešim druhých radu si zoberiem buď chcem tak spraviť alebo nie 🙂

nikolajka2
30. nov 2016

@jersey87 Vyskusam dakujem. Nasla som len polotmave nealko tak hadam postaci🙂

nikolajka2
30. nov 2016

@evelina1607 to matysak vino je naozaj vino al. napoj z hrozna? Inak vyskusam, dakujem.

tanikbb
30. nov 2016

Baby inak ak by ste potrebovali nepremokave plachty napr pre starsie deti tak odporucam www.adema.sk. Mam jednu a ked sa na nej syn pocikal tak nic nepreslo na matrac. Vobec nie su sustave a ja mam s upravou tencel a nedam dopistit. Je to aj na velke postele lebo to robia aj pre seniorov. Fakt super.

janifer
1. dec 2016

@emy222 babetku dávaj probiotiká. Kvapky BioGaia alebo Probiofix. No ale nezaškodí ak si aj ty dáš.