icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

tanikbb
2. dec 2016

Nasa sa vyhadzala takto. BUd je to novorodenecke akne alebo som nieco zjedla.
Skor asi z jedla lebo som zjedla sushi zeleninove tak asi riasou. Alebo z paprikovej natierky alebo z rafaela skrz kokos. Uvidime ako to bude dalej. Zatial len potriem materskym mliekom a verim ze prejde.

tanikbb
2. dec 2016

Inak nasa mala ma asi rastovy spurt. Vcera mala 5t a zacala pytat mliecko podvecer castejsie ako pred tym. Tak sa nadajam vodou,cajom a jem co mi pride pod ruku. Pahltnica to je. Cez den je mi to jedno. V noci nech len pekne spi ako doteraz.

lovely_choice
2. dec 2016

@lienka182 ja som si povedala (ešte ako tehotná), že teraz pri druhom dieťati budem robiť ináč, ako som robila predtým. A nič pravda ... Malú som "naučila" presne tak ako hej bračeka. Kojim celý deň (lebo cumel odmieta), nosím na rukách (nech sa vygrga a nemá tlaky v brušku) a nechávam spať v manželskej posteli (lebo v postieľke nemôže zaspať a keď sa to náhodou podarí, tak sa budí na uľaky).
Nemám to srdce, nechat trpieť bezbranné bábätko, radšej budem trpieť ja. Veď ja som ho chcela a ono ma potrebuje teraz, ... Hoci som veľa krát povedala, že nevládzem - s výnimkou 4 dni, som nespala 2 mesiace (boli to len 4 hodiny denne, aj to prerušované kojenim) a ešte som aj schytala virózu (hrozilo, že pôjdem do nemocky pre dehydratáciu). Ale určite sa nenechám vytočiť "radami" druhých.
Som šťastná, že mám zdrave dieťa, dostatok mliečka, ktoré dcérke chutí (veď aj pribrala 3 kg od pôrodu)
Nech sa ti (aj ostatným mamičkam) darí, prajme si veľa zdravia, radosti a trpezlivosti 🙂

emy222
2. dec 2016

@tanikbb no také ako na tvaricke to má aj moja len viac nemôžem ju odfotiť lebo je na ciciku a je tu zhasnute teraz možno to máme z jedlá neviem len ja hneď strach mám hneď 🙂 hádam to zmizne :(

lienka182
3. dec 2016

@emy222
@lovely_choice
@tanikbb
@pehavcek
tak som nakoniec dala cumlik... vcera sme zas cely den boli na cicuske... ani sama neviem preco mam z toho strasne zly pocit... mozno sa bojim, ze jej ho budem podavat milion krat ked zaspi a ze ho bude cucat pocas celeho spanku :-/
vecer som uz bola nervozna a zufala stihla som si odbehnut iba na wc, uviazala som do satky aj to najprv protestovala a vyplazovala na mna jazycek ze chce cicusku... rano zase chcela cicusku a potom sa na nej rozculuje ☹ tak som zobrala cumlik, polozila ju do lehatka, cmulala, cmulala a spi...

alicazazrakova
3. dec 2016

@tanikbb presne taketo ma aj mala na rvaricke, ale omnoho viac toho ma... Zacalo zo 3 pupacikmi na nosteku a uz ma aj po celych lickach, ale na telicku nema zatial nastastie nic... Tak to bude snad to akne

tanikbb
3. dec 2016

@alicazazrakova inak ty si sa pytala na starsie deti. Ja mam 5,5 rocneho a teda zatial sa skor z nej tesi. Kazde dieta je ine, skus si vyhradit nejaky cas na velkeho. Dohodnu sa s muzom, ze sa postara o male kym ty si budes s velkymnkreslit, stavat alebo robit to co on chce. Viem, lahko sa hovori. Urcite mu treba opakovgat ako ho lubis. Ale to ty urcite robis.

alicazazrakova
3. dec 2016

@tanikbb ved prave sa starsiemu stale venujem, ale on sa ani minutku sam nepohra... Vela sa rozpravame, aj ked kojim tak mu citam rozpravky... Asi to chce len cas

tanikbb
3. dec 2016

Presne tak. Len cas. Neboj bude dobre. @alicazazrakova

tanikbb
3. dec 2016

Konecne som jej ostrihala nechtiky. V spanku.

iviciatko
3. dec 2016

@tanikbb toto iste ma aj moja mala ,nic som jej s tym nerobila a doktor na poradni jej na to predpisal Holtov krem,tak jej to natieram a na tom kreme je napisane,ze je na atopicky ekzem.Ale doktor nic o ekzeme nehovoril..

seki11
3. dec 2016

@tanikbb takéto iste akné ma aj maly a dr povedala že to je novorodenecke.Tak uvidim či sa to bude rozširovať.

lenka2589
3. dec 2016

@pehavcek ďakujem 🙂

emy222
3. dec 2016

@lienka182 jaj nemaj zlý pocit 🙂 veď to je super že ti ho pekne cumle môžu si ciciky oddýchnuť a aj ty lebo to sa nezdá ale aj to sedenie a kojenie je dosť vyčerpávajúce mňa poteší aj najbežnejšie veci prádlo dať prať a povedať že môžem v kľude niekedy sa vôbec nedá 🙂 ja davam a dávam stále ešte aj namocim do espumisan kvapiek keď dávame lebo jej chutia a to pocumle a vypluje potom tam zas a uz ju ponapina a potom zas nechce ja na tvojom mieste by som sa tešila 🙂

lovely_choice
3. dec 2016

@lienka182 naša, keď vyplazuje jazýček, chce grckat, lebo si predtým odgrgla len na 3x a chcela 4 🙂
A keď sa rozčuľuje pri cicuske, má vetriky a nevie ich dostať von.
No aspoň, že vaša chcela cumlík 🙂

ewitta123
3. dec 2016

Baby co obliekate detickam ked idete von v kociku? Ja som z toho zufala, neviem ju poriadne obliect..v tomto pocasi okolo 0 az minus jej davam body, mikinku, ponozky,pancuchy ciapku a chlpaty overal, v kociku mam fusak a na nom tenku deku..malo?vela?niekedy sa mi zda ze jej je teplo, inokedy zima..neviem

alicazazrakova
3. dec 2016

@ewitta123 tiez mam podobnu dilemu...ale davam body, trplaciky, ponozky, hrubsi strikovany sveter, bavlnenu ciapocku a na to este strikovanu ciapku, do barancekoveho fusaka, zakryt dekou a tym vrchnym dielom na kociku

lukamka
3. dec 2016

@lienka182 mam pocit, ze aj moja zacina dudlovat, ale skor v zmysle, ze jej coraz dlhsie cez den trva napitie a tak ako sa predtym vedela sama po nasyteni odtiahnut, teraz dudluje aj ked uz je v polospanku. Tak uvidim ci aj ja nevytiahnem cumlicek

lukamka
3. dec 2016

@ewitta123 aj ja davam body, na to set flisovej mikiny s kapucou a teplacikov, ciapka a sup do fusaku - ten este lezi na deke a ta ho zakryva aj zhora plus ten vrch z kocika. A ked prideme domov a vytiahnem ju, tak skusam perami jej nostek, licka, rucky ci ma studene. Len rozmyslam, ze si namiesto tych ciapociek zaobstaram kuklu, lebo ona sa tolko v spanku vytaca, ze furt jedno usko trci hole 🙂

gabccia
3. dec 2016

@ewitta123
@alicazazrakova ja davam body s kratkym rukavom a na to kosielku, svetrik, polodupky, ponozky a do overala hrubsieho, ciapka, fusak, hruba deka a vrchny diel kocika.. cize tak podobne ako vy a aj to ma maly studensi nostek.. ale tak asi to je tym studenym vzduchom a nie ze mu je zima.. neviem no, tiez dilema..

gabccia
3. dec 2016

@lienka182 ja by som na tvojom mieste aj bola celkom rada, ze chce dudlik.. lebo my uz mame 5druhov cumlikov a ani jeden mi nechce.. co niekedy by mi fakt pomohlo ho utisit cumlikom

emy222
3. dec 2016

@tanikbb baby tie pupaciky čo sme včera rozoberali ja som malú včera okupala s kamillami do vaničky naliala kamilky uvarila do litra vody 3kamilkove čaje a tak vyliala v tom okupala potom som trolilinku natrela framikoinovou mastickou a nakoniec ešte mliekom ponatieral mala mala z toho mlieka jak nagelovane heee do rána zrvrdlo 🙂 ale pointa je v tom že nám to pekné vybledli a vedsina zmyzla neviem čo zabralo hee ale dneska radšej spravila to isté my sme to mali moc 🙂

emy222
3. dec 2016

@gabccia my tak isto akurát že tých dudlov mám ale 10 :(

tanikbb
4. dec 2016

Ja obliekam body s dlhym, pancusky, gate nie velmi teple, svetrik, ciapku. Dam ju do tepleho overalu, ten do fusaku a zajryjem vrchom z kocika. My sme ale neboli este von v snehu kedze tu v BA bol vzdy len nejak rano. Ale bude jej to stacit,vsak ked som ju vytiahla tak teplucka. Nos a ruky nevadi ked je chladne. Ved to aj my mame studene a zima nam nie je. Dolezity je teply zatylok.

lovely_choice
4. dec 2016

Ja tiež tak viem, že to, či je bábätku zima, sa určuje podľa krku a nie podľa studených ručiek 🙂

pehavcek
4. dec 2016

Dievcata viete mi poradit? Pomaly zacnem nosit maleho v nosici a chcela by som s nim ist aj von.nechcem ale kupovat drahu bundu.neviete mi poradit kde kupit taku latku ktora len nadstavi bundu? Alebo nejaku inu lacnejsiu moznost?

evelina1607
4. dec 2016

@pehavcek ahojky, ja mam doma taku kapsu znacky MaM- kukni http://nosime.sk/category432--mam-ochranna-kapsa 😉

monka37
4. dec 2016

@pehavcek napr tu na mk šije behulka , na facebooku ma stránku látkové plienky slamienka

evelina1607
4. dec 2016

Babulky az do vcerajsieho dna nas trapilo brusko - hlavne ku veceru sa krpcek viac stazoval..no a vcera som urobila razne opatrenie - kupila som detske prirodne "prehanadlo" Easylax, co mu pomohlo sa riadne "vycistit", tak sa mu ulavilo;) pouzila som to len raz, no a na vecer som mu supla 5 kvapiek BioGaia probiotik a odvtedy mame na kazdej plienke prazenicu, takze dnes prebalujem trikrat viac ako doteraz...malicky je spoko;) asi znizim davku probiotik na 2 kvapky a uvidim, lebo takto ma vycucia, nestiha sa mi zrazu tvorit mliecko..z blata do kaluze😂

pehavcek
4. dec 2016

@evelina1607
@monka37 Dakujem :D Nieco poriesim. Su to lepsie riesenia ako bunda