icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

tanikbb
4. dec 2016

Nasa ma prazenicu skoro v kaDej plienke. Puci sa vzdy rano okolo 6 pri rannom alebo pred rannym kojenim. @evelina1607

Inak do dnes spala Lenka ukazkovo. Od 22 do 5:20 a potom do 9:20. Kiez by jej to vydrzalo. Tfuj tfuj

janifer
4. dec 2016

@evkano aj mne sa zdá že môjmu to robia paradajky pripadne kakao. Držte sa!
@emy222 tie probiotiká upravia črevnu mikrofloru ak je nejaký problém a podľa mna aj pri kolikach pomôžu. Každé babo je ale iné, treba skusit, ale nič sa nepokazí, ak sa dajú probiotiká.

evkano
5. dec 2016

@janifer ja mám pocit, že okrem potravín nám nerobí dobre voda.. už sme obmedzili kupanie, ale ako náhle okupem, Alžbetka je suchá a začne sa šúpať ...

alicazazrakova
5. dec 2016

@evkano skus olej Balneum do kupela. Moja mala mala strasne suchu pokozku, az take supinky a zabralo to velmi dobre. Aj pri syncekovi som to pouzivala, je to fakt super. Dostat v lekarni

lovely_choice
5. dec 2016

@barbarelka u nás presne to isté (docitavam staršie príspevky :D). Keď bol bábätko, spal len krátko na prsníku a teraz ako 3-rocny by spal poobede aj vyše 3 hodín. Učiteľka vraví, že prvý zaspáva a posledný vstáva. Aj to ho treba budiť 😀
Takže nebojte žienky, všetko je dočasné 🙂

nikolajka2
5. dec 2016

Babanky,neviete poradit? Mala sa mi zacala vytacat hoavkou dozadu ako luk a neviem preco. Hlavne ked sa budi zo spania, najdem ju vykrutenu ako paragraf.a to je v perinke a vie sa v nej takto vytocit. Aj ju napravim a o 5 min zase. Nemate to niekyora?

evkano
5. dec 2016

@alicazazrakova áno aj ten máme dala nám ho kožná, ale kázala max. 2 krát do týždňa.. dufam, že sa nám to napraví čím skôr..
@nikolajka2 aj naša je presne taká istá a čím "pokrivenjšie" spí tým spí lepšie a dlhšie

monka37
5. dec 2016

@nikolajka2 my sme boli odporúčaní na rehabilitáciu lebo tých pár dni v pôrodnici dával hlávku na jednu stranu, co samozrejme zmizlo ale oni mu tam na rehabke našli práve to ze sa ohýba ako luk (samozrejme ked ho predtým ťahala za ruky) plus este nejaké podľa mna nezmysly a teraz mame na to cviky a musíme tam chodiť .. myslím ze ide čisto o biznis ale teda uňho to ohýbanie označila za problém ktorý treba riešiť .. taktiež to ze ked ma hlávku naľavo tak aj bruško je naľavo .. ma 5 týždňov a mne to príde normálne . Veď ked ma hlavu v strede tak leží rovno .. ale podľa nej ma ležať rovno aj ked ma hlavu na stranu ...

evelina1607
5. dec 2016

@tanikbb tak to mas peckove draha!;) vidno, ze baby drzia spolu.. Uzivajte si😉

nikolajka2
5. dec 2016

@monka37 no ja som sa vratila od lekarky s tym, ze aj nasa musi chodit na rehabilitacie kedze vsetko ide na pravu stranu. Tak som z toho riadne smutna, lebo nas caka vojtovka☹

monka37
5. dec 2016

@nikolajka2 no to aj my musíme .. uz mám pocit ze tam posielajú zaradom každé babatko pomaly ... neviem no...

evelina1607
5. dec 2016

Babulky uz ste s babatkom niekde cestovali? Myslim tym zmenu prostredia..my uz tahame 8 tyzden, no a muz ma nahovara na chatu (nasu vlastnu, teplu, zariadenu..). Mne sa smrti rovna to balenie dvoch deti - hlavne miminku toho tak vela treba..na 2 tyzdne. Jooj ale zmena by sa mi veru hodila.. Isli by ste?😉

lukamka
5. dec 2016

@evelina1607 my sme boli na predĺžený víkend u našich - 400km a veru by sa nám do autá nezmestil uz ani zastruhany vlas 😂 Ale zmena je fajn

evelina1607
5. dec 2016

@lukamka dakujem si ma posmelila😉 asi to fakt dam👍

A inak kočky dobry clanok som prave nasla: https://www.paula.sk/materstvo/pat-zasad-na-kol...
Mozno niekomu pomoze..

tanikbb
5. dec 2016

No co ti na to cestovanie. Chlap, ze podme do bb na vianoce. Akoze od 25.12 ale len na jednu noc. Tak na jednu stranu ked chce ist len na jednu noc to sa mi nepaci, prehanat sa cez pol sk na jednu noc. Na druhu stranu na viac noci musim balit kvantum veci. No a vcul bud mudra. Co robit. Ze miskovi jezisko donesie darceky do bb tak ist pre ne. Ale kokso mne sa nechce po bb s ani nie 2mes babom po navstevach chodit. Vsak vies aka tam vie byt kosa. A Kokso oni by mali prist. @evelina1607

tanikbb
5. dec 2016

A inak aby mi luto nebolo tak mam na pravej bradavke zase ragadu. Nervy mam. A mala ma asi fakt rastovy spurt lebo ma duda kazde 2-3 hodiny namiesto 3-4 a mam ciciky nejake prazdne. Caj som zacala pit, aj to nealko polotmave pivo som si dala. Bolo dobre a dnes zase ako vycucnute. Ale hadam sa upravi. Len ta ragaaaaada. Nervy mam.

lukamka
5. dec 2016

@tanikbb moja aby ti fakt luto nebolo, tak mna mala tak kusla, ze mam ranku na dvorci...nechapem ako to ta bezzuba papulka dokazala, ale ranka velka jak zapalkova hlavicka :/

evelina1607
6. dec 2016

@tanikbb
@lukamka
Jooj baby to iba my si vieme takto vytrpiet..aj mna boli nejaka centimetrova pohmozdenina na lavej bradavke-keby nebola sfarbena, tak tam mam isto fialovy flacisko;) zlate su tie deturence s kaprovitymi papulkami a stiskom pevnejsim ako pitbul😂

vik_i
6. dec 2016

čaute baby, moja malá ma mesiac a týždeň no a neskutočne jej idú slinky. Moja mamina vravela že takto idú slinky bábu, keď mu idú zúbky... čo Vy na to? Podľa mňa je to skoro, nemyslíte?

seki11
6. dec 2016

@vik_i Niektoré detičky sa už rodia so zubkom🙂Ale normalne idu tak v 6 mesiacoch....sú ale výnimky.Mozno bude mat skor🙂

gabccia
6. dec 2016

Zienky, tak ja som skoncila so zapalom prsnika :-/ ani nechapem ako sa to stalo,, vcera mi este nic nebolo len cez den som troska citila lavy prsnik ale tak neprikladala som tomu nejaku dolezitelost, leno nebol ani naliaty, ani tvrdy no nic.. a zrazu vecer o 9 taka na mna prisla zimnica, rano o 1 teplota 38,5, rano o 4 vstanem komplet mokra, som sa vypotila a teplotu som uz nemala ale prsnik bolel neskutocne.. este dobre, ze som dnes bola objednala na kontrolu ku gynek. a dala mi antibiotika, ze to je zacinajuci zapal prsnika ale este dobre, ze som prisla a snad sa to podchyti a neprepukne uplne.. nestastna som z toho, lebo prsnik boli ako slak.. prikladam maleho najviac ako sa da aby stale vytahal mliecko.. mali ste niektora zapal? za aku dobu vam to preslo? ja dufam, ze do 3och dni ked zabera antibiotika to bude aspon menej boliet..

seki11
6. dec 2016

Baby tak ja včera kontrola po šestonedelí a vo štvrtok som objednaná na kyretaz.Rezidua po porode😭

zuzuzuzka
6. dec 2016

@gabccia ako to boli taky zapal? mna predvcerom bolel akokeby som tam modrinu mala tak zvrchu. som sa zlakla ale preslo to.

@seki11 co to je? si aj krvacala?

evelina1607
6. dec 2016

Ked uz tak uz, dnes same "dobre" spravy..dilatacia lavej oblicky 1-2stupna, o 3 mesiace sa treba ukazat na nefrologii..dufam, ze to ustupi. Este nas caka detsky ortoped dnes..a zajtra poradna u Dr. A potom chcem min mesiac pokoj od vsetkych bielych plastov, uz len tie cervene Vianocne su vitane;) drzte palceky🙏

seki11
6. dec 2016

@zuzuzuzka práve že skoro vôbec,to sú zvyšky buď placenty alebo plodovych vakov.Nic mi nie je,len na sone mi svietili v maternici tri biele veľké fľaky.Vobec ma netrápi zákrok,to je aj s anestéziou 5 min,ale kojiť nemôžem potom 6 hodin😢

seki11
6. dec 2016

Čo to je dnes?Nic pozitívne 😞

zuzuzuzka
6. dec 2016

@seki11 och, tak to ja idem zajtra na kontrolu a nemam dobry pocit :/

tinule
6. dec 2016

Baby pls dali ste už dievčatkam prepichnut uška? Ak áno tak kde?

seki11
6. dec 2016

@zuzuzuzka prečo?

zuzuzuzka
6. dec 2016

@seki11 obcas ma tak divne pobolieva v podbrusku.