Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
Neviete nejaký tip kde by som mohla dať malej prepichnut? Naša dr je taka strašne jemná a precitlivela, ono je to super, ale nie na tento úkon. A aj sestrička sa vyjadrila že dr to nerada robí.
@zuzuzuzka urcite zistis, ze je nieco nedobre.. boli to tak, no skoro cely prsnik, ze sa ho ani dotknut poriadne nemozem a aj ked maly taha tak zo zaciatku boli.. ani lezat na bokoch nemozem.. a prsnik je aj zacerveny, take cervene fleky okolo bradavky som mala.. ono ked sa ti nebude nieco pozdavat tak treba radsej ist k lekarke cim skor..
@nikolajka2 moja robi to iste, ale len ked spi na vyvysenom, alebo ked jej davam hlavu na stranu,na ktorej byt velmi nechce...dala som prec perinku a v noci ju nechavam spat ako chce. Neviem ci je lepšie byt na oblubenej strane,bez polohovania na tu druhu, alebo byt ako paragraf, hlava v zaklone, no proste cele zle..polohujem ju radsej v satke cez den, alebo ked sa mi ju podari uspat cez den, lebo mozem na nu dohliadnuť, aby nevyvracala hlavu..v noci chcem aspon kusok pospat aj ja...tiez mam podozrenie, ci netreba rehabky, jednak kvoli tej hlave, ale celkovo sa mi zda nejaka viac svalovo napata, tiez sa obcas ohyba do luku, je nervozna, prudko hybe rukamu, nohami. Doktorka si nic nevsimla, ale ked ideme na poradnu, mala je ako herecka. Bud spi, alebo pozera na ľudí,nie ako doma...pozor na hlavku v zaklone, podporuje hypertonus
@seki11 prosim ta ake si mala tazkosti ako sa to prejavilo ze musis ist na kyretaz?
Ako často majú vaše bábätká cumlik? Ta naša ho vôbec nechcela a teraz keď ho uz vie chytiť tak dudle o dušu celou tvarou ;) až sa zamýšľam, či je to dobré keďže ju kojim...
@evkano nasa ked zaspava, vtedy dudluje. Potom sama vypluje a pokracuje v spanku. Bat sa nemusis kvoli kojeniu, uz je dost @ stara" aby ziskala nejaky zly navyk. Nasa isla s dudlom z porodnice a kojime v pohode, ale moje obe deti mali dobry saci reflex, mala sa do 5 sekund prisala uz na porodnej sale
Moje obe deti našťastie dudel nechceli a ani som im ho nenútila. A som rada, že v noci nemusím nič hľadať a dieťa sa kvôli tomu nejeduje. Ak boli dlhšie na prse, tak za to, aby sa zvýšila tvorba mlieka. Ak dieťa dudluje naprázdno 30minut dudel, tak sa unaví. A potom jasne že nemá sily ťahať / dudlovat na prse. Čiže potom sa nečudujte, že máte malo mlieka alebo že dieťa toľko neprospieva. Dnes som videla dievčatká s dudlom v rovnakom veku ako náš syn na kontrole klbikov, neboli teda žiadne bacuľky a skôr mali v tvári "svaly" od dudlovania.
@janifer teoreticky by som súhlasila .. prakticky je to tak ze mám doma takého cmuľa ze vyslovene ten cumel potrebuje .. napapa sa zakaždým krasne prospieva dokonca vraj priberá veľa a občas aj grcka ked ho nechám dlhšie jesť .. aj lekárka vravela ze treba naťahovať tie časy medzi jedením lebo nestíha tráviť .. keby som nemala cumel a musela by som stále prikladať a nechávať tak dlho tak by som uz nemala bradavky asi 🙂
@janifer ale teda nech som fér tak on bol prisatý od prvej sekundy co mi ho dali (po cisárskom o dva dni takmer ) a ked nemá cumel tak cmúľa ako o život vsetko co príde - svoje prsty rúčky a ked prejdem okolo mojou rukou ked ho napr len utieram tak sa pricucne aj na moje prsty :D takze preto radšej cumel.. inak by som kojenie neriskovala pre chvíľu kľudu vďaka cumlu to máš pravdu
Ahojte. Chcem sa spýtať, či sa môže materské mlieko pokaziť, keď ho mám odstriekane. Pretože nikdy pred tým sa mi to nestalo, ale dnes bola na vrchu pena, je už také šedé a tak smrdí. Môže sa mi už začať strácať??
Mam antibiotiká a paralen. Ale lieky som si dala včera o 21 a to mlieko bolo pred tým take
Možno fakt že si chorá.to isto zvládnete
@emy222 nasa mala tiez slinta riadne. Aj si zuzle palce, alebo cumel si dudle na jednej strane. Akoby si niekedy madirovala dasienka. Ake co som sa docitala, tak to nutne zuby byt nemusia. Len ze sa dasienka nalievaju. Nechame sa prekvapit. Povedala som ze s prvym zubom prestavam kojit. Mam strach... 😖
😝 aj nasa dudle a cmula vsetko. Najviac sa bavime pri kupani, ked ju tatik drzi dole bruskom a ona mu oblizuje cele predlaktie,zatial co ja jej zadok umyvam.
@zuzulina265 ziadne🙂

@tinule pri odchode z porodnice ;)