Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@lukamka my sme boli v 4t, povedala dr ze na konci 1.mes mame ist a ortoped ze kontrola az vo 8.mesiaci. So starsim sme boli v 4t a potom na konci 4.mes. Tak bud ma mala lepsie ako mal syn alebo je teraz iny predpis ako bol vtedy. Lebo pri starsim nam kazali aj balit na siroko prvy mesiac a pri malej vobec. Aj ked ja som asi tyzden balila tak ze aj postolkove nohavicky alebo 1pamperska na zaspinenie a potom jedna len tak cez a druha akoby tie postolkove.
No a u nas uz synator 2x zvracal. Ja dufam ze to nechyti mna a muza a nebodaj malu.
@gabccia ahoj už lepšie s tým zápalom? Ja som mala len začínajúci, bez zimnice, deti to mlieko zo zapáleného prsníka odmietajú niekedy piť alebo vracajú z toho, odporúčam ti požičať si poriadnu elektrickú odsávačku ( ja mám Avent) a odsať to takto. Mne pomohol Paralen, obklady z bieleho vina, nechodiť na studený vzduch a celkove držať pár dni prsia doma v teple, nech chodí kočíkovať von niekto iný.
No a ako prevencia: odporúčam pred vychádzkou mať prázdne prsníky (ja ponúknem hoc aj keď to mladý hneď vygrcne alebo musím čakať kým to vyciká, ale nejdem von s naliatym), dobre teplo sa obliecť, ja si dávam dovnútra do bundy aj 2 vrstvy vlneného šálu na každý prsník a teda ani žiadne vešanie prádlo na balkóne v krátkom tričku. No a nosiť na von aj podprsenku, žiadne rozopnuté bundy.
@janifer ahoj 🙂 ano uz je lepsie, chvalabohu.. odsavat som nemusela, lebo som viackrat zasebou prikladala maleho na ten bolavy prsnik tak ho vysal pekne.. lebo mne lekarka povedala, ze az ked budem mat teplotu nad 38 tak potom uz nedavat kojit ale odsat a mlieko vyliat..len mi zacal grckat a som nevedela preco, ale pises ze toz toho mlieka asi..
a ja pred prechadzkou stale ho nakojim poriadne, takze nehrozi aby som vysla z domu s naliatymi prsiami 🙂
Maminky raďte ;) naša Alžbetka má dnes 11 týždňov.. a prvú noc dnes potiahla od 21:00 do 7:00 spánku bez papania... budiť ju na papanie ked tak tvrdo spinká ? posledný týždeň sa aspoň raz zobudila v noci bud o 3 alebo 5 tej a napapala sa, ale dnes spinkala ako drevorubač :D
@lukamka
@pehavcek
@alicazazrakova Dakujem vam,všetko je ok,boli trochu brucho no a budem další tyzden krvacat😟Už siedmy tyzden,hroza😟
Baby ja som dnes začala špiniť... teraz som 4 týždne po skončení čistenia a na kontrole pred dva týždňami bolo všetko Ok. To uz mám asi ms co? 😒
Prciiiic som si myslela, že keď plne kojím, tak budem mat pokoj
@lukamka ja som tyzden po 600nedeli a tiez som zacala spinit, pricom som v utorok bola u dr. na kontrole a vravela, ze vsetko je ok a ms by som nemala dostat tak skoro.. tak tiez neviem, ze co to, ale si myslim, ze to bude ms, ked na kontrole som mala vsetko v poriadku.. a mojej dr. sa nedovolam, lebo sestricka nedviha telefony.. a ja som si tiez myslela, ze ked kojim tak ms nebudem mat az pokial prestanem kojit 😀
@tanikbb ale ved mozu to byt kramy v pohode aj tak skoro..mna sa dr. pytala na kontrole, ci som uz nedostala ms, ze moze byt ze niekto dostane aj tak skoro
Vcera sme sa vazili, 8 tyzdnov po porode a krpcek isiel z 3640g na 5880g. Capujem mascarponeee;D
Drzte sa kočky s tymi chorobami, zapalmi a operaciami. Idu sviatky, tak hadam trosku viac oddychneme👍
moj pribral z 4370 na5100 za dva mesiace, mne sa zda malo, ale dr tvrdi ze je to ok,,,
Môj pribral za 7 týždňov z 3760 gr na rovných 6000gr🙂

@lukamka my sme boli v 7.tyzdnoch na Sono a kázal prísť v 4.mesiaci, radšej by som zavolala veď oni to majú poznačené, a v zdravotnej doku to nemáte?