icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

emy222
14. dec 2016

Baby otazocka farbenie vlasov vadí pri kojeni ? Farbitr si vlasy ?

bubinocka
14. dec 2016

@tanikbb 3x3.aj senovka aj benedikt🙂y

jersey87
14. dec 2016

@emy222 osobne si myslim, ze velmi nevadi. Farbila som si vlasy ked som bola tehotna... Aj teraz by sa zislo ale bohuzial nie je casu. Nastastie je zima.

emy222
14. dec 2016

@jersey87 ďakujem ja som trochu opatrná ale hlavu mám už jak slamu tak som chcela volaku zmenu 🙂

janifer
15. dec 2016

@tanikbb ako pisu baby, 3 dni 3 tablety z kazdeho 3x denne, potom 2dni 2tablm2x denne... Ale bacha aby teba aj dieta nezapieklo!!! Asi by som skusila mensie davkovanie na skusku

janifer
15. dec 2016

@zuzka71291 my ideme 20.12. do poradne ako 2mesacny, uvidim co doktorka
ale tipujem ze bude chciet ockovat ked ho prehliadne. Urcite nedavaj prosimta nataz vsetky vakciny! A urcite nie naraz nezive vakciny (hexa a asi aj ten prevenar) a zive vakciny (rotarix). Ja som prvemu dala len hexu a prevenar, s 2 tyzdnovymi rozostupmi, zvladol to v poriadku troska bol omrncanejsi. Ale ak sa da vsetko nakopu, je vacsie riziko toho nocneho revu, to pisu aj v doktorskych novinach. Doktorka to bude chciet mat vsetko naraz odbavene, ale ja v tomto nepovoli . Kolega z Prahy dohodol odklad ockovania az do 6.mesiaca veku, pritom zdrave dieta.

janifer
15. dec 2016

@emy222 no uz majú deti čochvíľa 2 mesiace, ako keď si dáš ošúpané jablko hrušku alebo hrozno bez šupky určite z nej neubudne. Ja jem aj strukoviny brokolicu no a poprdi si pekne. Ale možno mám len bezproblémové dieťa, fakt je že sa veľa cez deň nosíme na rukách, aj na toho tigríka, aj od 4:00-5:00 ráno spáva na mne na bruchu sa zohrievame a potom aj pekne hneď kaka.
@bubinocka my sme noční vtáci, späť chodí 23:00-24:00, prespí do 5:30 potom kadime umyje sa a spi do 8:30, potom zábava a další spánok 9:30 do 10:00-10:30, potom kakame, veľa sa kŕmime celé doobedie, von ide 11:30, zaspí v kočíku a koľko sme vonku toľko aj spi. Čiže kľudne aj 2hodiny, ak je veľká zima po hodine sme doma, zobudí sa, doplní, niekedy ešte zaspí na hodku /30min. Večer v tej zime nechodíme von ale ak bude plus 5 začnem, určite by si lepšie vonku pospal, lebo ináč sú tie večery horor, zaspí tak 2x na 20min aj to ho musím nosiť, alebo na prsníku podchvíľou.

pehavcek
15. dec 2016

@emy222 my ideme v januari uz na tretiu kontrolu. A to mame klbiky v poriadku. tiez by som volala

zuzhe
15. dec 2016

@emy222 ja si farbim farbou bez amoniaku

iviciatko
15. dec 2016

@emy222 pytala som sa na to svojej doktorky a ze mozem sa farbit,ked kojim,ale este s tym pockam do jari..

evelina1607
15. dec 2016

@emy222 ja len tonovacim samponom Matrix s vyvijacou emulziou, kde je minimum cpavku
@zuzka71291 prveho syna som dala prvy krat ockovat ako 6 mesacneho a nikdy nie dvojvakcinu ale ako pise janifer s casovym odstupom - ja dokonca az mesacnym. MMR ockovanie som odmietla uplne.. A rovnako to urobim pri druhom😉

janifer
15. dec 2016

@evelina1607 môžem sa spýtať čo konkrétne s MMR? Nejaká skúsenosť? My sme dávali aj to, ale dosť zle to znášal, bol uplakaný, hoc sme počkali kým mu vyjdú všetky zuby, čiže tiež tam bol odklad asi 4mesiace, predošlé boli v pohode. Z okolia mám ešte ako reakcie na MMR nočný vresk (dovtedy vzorne dieťa) a druhé skončilo na JIS s poruchou tvorby červených krviniek

lindt
15. dec 2016

@evelina1607 nas caka 3.1. Prve ocko.poprosila som dr. O rozdelenie vakcin. Bez problemu suhlasila,ale teraz vaham,ci nedat odklad na pol roka...pri dcerke sme odmietli 3.hexu,mmr. Manzel chce dat vsetko ockovat,ja neviem...

tanikbb
15. dec 2016

My dame ockovat vsetko. Nasa dr je ok a kludne rozdeluje. Rotavirusy dam tiez, nam sa to oplatilo u starsieho brutalne. Az do teraz nemal ziadne hnacko/zvracacky aj ked sme my dvaja mali riadne prehanky. A aj cestujeme takze preventivne. V lietadlach a na letiskach je toho vela. Mna mrzi, ze neockuju tuberkulozu ako u starsieho. Podla mna to treba. Ja som zA ockovania. Nepoznam ziadny problem z okolia.

tanikbb
15. dec 2016

A vlasi si farbim u kadernicky a ta sama bola tehu a kojila. Uz teraz tie farby nie su take problematicke ako za cias nasich mam.

tanikbb
15. dec 2016

@babucika ja ked aom bola na dodatocnom siti a bola som uspana tak maly dostal umele. Neboj za tie 3 razy si nezvykne.

seki11
15. dec 2016

@babucika Ja som si od pôrodu odsavala mlieko do mrazničky ,takze mám zásoby.Ak nemáš,keď ho ráno nakojis pred tým ako pôjdeš,potom si odsaj čo ti ostane v prsníkoch a to budú mat na jeden krát ,no a raz bude musieť byt na umelom mliecku.Mala by si si hneď po anestéze prvé mliecko v nemocnici hneď odsat no a cca po 6 hod.mozes kojiť.Ja som anesteziologicka sestra no a ja som kojila už po 4hod.Maly bol ok🙂Dnes sú tie lieky už oveľa šetrnejšie a do mliečka ide úplne minimum.Ano,je to vlastne vyskrab maternice a trvá to cca 5-10 min už aj s anestéziou.

evelina1607
15. dec 2016

@janifer
@lindt
Babulky to je taka kontroverzna tema a nikto nevie 100% pravdu - mam pocit, ze ta je niekde uprostred.. Nerada by som to tu rozpiplavala, lebo nechcem ovplyvnit ziadny nazor.. Ideal je robit tak ako citime, sme predsa matky a ked my s tym budeme psychicky vyrovnane, verme ze to babatku neublizi! Ano o MMR mam rozne info, dokonca osobne poznam par rodin, ktorym to "rozhodilo" deti (nekonkretizujem).. A su to liecitelne choroby, nie smrtelne, tak toho sa az tak nebojim.. Tak zelam vsetkym dobre & zodpovedne rozhodnutia😉

babucika
15. dec 2016

@seki11 dakujem ti velmi pekne.ukludnila si ma,hlavne co sa zakroku tyka.
Pozicala som si odsavacku a mam odsate 2x po 100ml.este by som.chcela 2x odsat ak to pojde.akurat si asi zvysim tvorbu mlieka,trosku.mam kupene aj umele mlieko,pre istotu.A dnes sme skusali moje mlieko dat z flasky 20ml, a maly vypil v pohode.tak to.ma tiez ukludnilo.
@tanikbb dakujem🙂. Mne ani.neslo o to ze si zvykne na flasu ale ze ju nebude chciet resp. Nebude mat materske mlieko. Ale ked uz mam tie dve davky som kludnejsia. A bojim sa uspania a zakroku. Vlani.som mala laparoskopiu a to zobudzanie nebolo prijemne.
Drzte mi palce ;)

seki11
15. dec 2016

@babucika Neboj,je to fakt rýchle 🙂Odsala si super,môj maly dá tak cca každé 3 hod 150 ml,tak ešte niečo odsaj a bude to hádam dost🙂Držím palce😉

vik_i
16. dec 2016

Ahojte maminy😊po probléme pri kupaní riešim ďalší "problém-neproblém". Zobudi sa malinká po 2hod spánku a ideme papať...tak sa medzitým rozplače až ju zaťahuje a nechce ani prso...nosíme na rukách fajn položím že dáme cicik brutál rev. MM sa jej hral s nôžkami tak bola kľudná..tak že ju zmerám. Má 7 týždňov a 60cm. Nie je to veľa...otáča sa z vruška na chrbáik ako divoška a aj naopak. Treba na ňu dávať extrémny pozor. Nie je to všetko nejaké rýchle..poraďte čo s tým plačom a či máe takéto divoké bábätká aj Vy😊😊

lienka182
16. dec 2016

@evelina1607 moj manzel odmieta vsetky ockovania a ja ani netusim proti comu sa ockuje ale po tom co mi hovoril sa asi priklanam k jeho nazoru... Inak co je to za ockovanie MMR? 😄
@vik_i jaj nasa ja tiez pretaca hadze a neviem co este 😂 hlavicku od 2 tyzdnov drzala sama 😀 teraz uz zacina posuvat s nozkami este nech rucky prida 😂 a ten plac u nas je taky ked je unavena... Ale po 2 hodinovom spanku asi unavena nebude 😌 a neboli ju brusko? Alebo sa mozno len chce nosit 😉

tanikbb
16. dec 2016

@vik_i to je hladom. Je jasne ze po spanku sa moze zobufdit hladna. Aj nasa tak. Niekefy kym ju prebalim tak uz revci. Ale ako prilozim tak je dobre. Niekedy k veceru sa mykoce a reve na cici ale prejdem do kludu niekde fo spalne a je lepsie.

vik_i
16. dec 2016

@lienka182
@tanikbb
dievčata už som niekedy zufalá...cajík davame, espumisan do mliecka...a nepomaha tak dedukujem ze to bruško nebude. Moja princezna si vyzaduje strasne vela pozorosti😊😊😊ale vdaka za ray..uvidime najblizsie dni

emy222
16. dec 2016

@janifer 🙂 ešte sa ťa spýtam ako to je nosenie tigrika v šatke ? Či ako

emy222
16. dec 2016

@vik_i ahoj tak mne malinká plače stále kým nemá cicik v ústach alebo nespi alebo jej púšťam biely šum zvuk vysávača to zaberá potom je kludnucka aj sama polezka sem tam ,🙂 inak je jedovaté bábo 🙂 a my máme tak isto 7 týždňov a 60 cm a 5,5 kg 🙂 sestrička hovorila že aká dlhá 🙂 ale inak je to normálne hádam nebudú zachvilu dvojmetrové hee 🙂 nás prerastú 🙂

babucika
16. dec 2016

@seki11 ahojte. uz som doma. chcela by som sa ta opytat na to kojenie, maly dostal moje mlieko uz 3x a ma este jednu moju davku...pisala si ze po 4 hodinach si kojila, resp. sa odporuca po 6 hodinach. Mne hovorili aj dvaja anesteziologovia ze mam prerusit kojenie na 24 hodin.
tak teraz neviem co robit, ci uz kojit cez noc, alebo az o 12tej naobed (az po 11tej ma operovali,cakala som v nemocke od 7mej rana). dakujem
@tanikbb

seki11
16. dec 2016

@babucika Ja by som už kojila.Ja som kojila po 4 hodinách a všetko ok,maly nebol ani nervózny ani spavy.Mne povedali naši anesteziológovia max 6 hodín....Ale urob ako uznáš za vhodne🙂

babucika
16. dec 2016

@seki11 tak uz som odsala 3x mlieko po anesteze, rozhodla som sa, ze este dostane jednu odsatu davku, a potom ho uz budem kojit. budem 12 hod. po anesteze. dakujem pekne za rady

evelina1607
16. dec 2016

@lienka182 osypky, mumps a ruzienka..vsetko nesmrtelne, liecitelne, bezne.