Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@tanikbb u mna je to s mliekom raz dobre a raz zle. Raz mam mlieka vela, potom skoro nic. Niekedy to pivo pomoze, niekedy nie. Naozaj neviem co to... Mala je vecer o 8 - 9tej a potom az rano o 3 - 5tej, lebo spi. Tak som zacala odsavat, lebo rano vypije menej ako poobede a moje prsia sa takto nastavit nevedia. Takze jej dam z oboch a ked zacne vymyslat a mykat sa, tak jej davam odsate mlieko z flasky. Uz nie som ochotna podstupit znova tu bolest v prsniku. A musim poklopat, zatial nam to funguje, akurat ze to zabera casu.
ahojte dievčence. Mám otázku ohľadom tých soplíkov. My tiež ťaháme s vysávačom, ale niekedy jej ide už aj krv, tak neviem či to nie je až moc. A ako často ťaháte sople? Keď treba, či ako. Vďaka
@njanan aj nam ide sem tam krv. Ale vytahat treba. My tahame rano, lebo pocut ako tazsie dycha. Za noc sa jej to tam nazbiera. Potom po kupani a ak treba tak cez den. Hlavne predtym ako ideme von, aby sa jej dobre dychalo. Ale mam pocit akoby sa to mierne zlepsilo, ked som si dala do jedalnicka castejsie cesnak. Hadam raz sa toho zbavime.
Zienky, moja drobka ked lezka ma na 95% stale hlavku na pravej strane ( lezi na pravom licku), malokedy si da na lavu stranu, niekedy ste lezka "tvarickou hore". Uz sa mi to nepozdava...Ako su na tom vase detirence? Striedaju strany? Dakujem 😉
@alicazazrakova ja ju polohujem tak, ze jednoducho tu hlavu otocit musi. Ale ked sa nosi na rukach, tak pozera stale len do jednej strany a len velmi malo hlavu otoci. Len ked na tej strane nic nevidi. Ked je na brusku, pozera do oboch.
Opäť Vás zdravím. Tie ktoré kojíte, máte odhad koľko Vaše detičky vypijú? Ja som malej dala večer po kupaní prso a ešte dala 50ml z fľašky a spinkala od 21-2. Včera som jej dala 90 z fľašky a bolo jej malo. Eše dostala z prsa...vôbec v tom nemám prehľad. Na dokŕmenie sme kúpili Amilk, zatiaľ nebol problém no a tam píše že 1-2 mesačné bábo 6-8x denne po 120ml. Tak som ostala v šoku či fakt tá moja neukazuje nátury len preto že je naozaj hladná. Dokrmujete popri kojení??
@alicazazrakova presne toto som si vsimla na mojom syncekovi, tiez len na pravom licku lezka a nech sa snazim akokolvek, nechce sa otocit na druhu stranu. Zlakla som sa, ze ma stiahnute svaly alebo co, ze nedokaze otocit hlavku dolava. Zacala som ho preto viac pozorovat a napr. ked spinka, tak vacsinou hlavku ma otocenu nalavo. Asi mu je len na brusku takto pohodlnejsie.
@njanan moj syn ma 11 tyzdnov a este ani raz som mu neodsavala..upozornovala ma na to lekarka este v porodnici, nech to nerobim, pretoze to babatkam skodi..ze ked je problem, treba dat morsku vodu a nechat na brusku poplakat, nech vytecie, co ma... ked vidno soplik, vyberiem vatovou tycinkou
@evelina1607 evi ja kupujem cez nich veci co kipijem vzdy rovnake a jlavne tazke. Vodu, ovocie, papier utierky slebo tak. Maso nekipujem tam. Cjodim do yeme tu v ba. Tobia si svoje. Kukaj vianocny nakup
@njanan Nas tiez sestricky a doktroky v porodnici upozornovali, ze nemame pouzivat odsavacku (len vynimocne pri chorobe). Hrozi tam poranenie cievky, o to nachylnejsie je to na bakterie a o to viac sa hlieny vytvaraju. Bezne sopliky vykrutim na vatovu tycinku a pekne to vylezie.
@vik_i Ja len kojim a nevazim malu. Moja je velka nervacka, casto sa pyta na prsnik jest. Uz som sa trapila, ze mam malo mlieka, brala som senovku, benedikt, rascovy caj na litre, vela tekutin atd... ale potom som zistila, ze to nemusi byt tak (zrejme ani nie je). Pribera pekne, za mesiac kilo, min 4 plienky nakakane, ale tak, ze tym mozem niekoho zabit, napisane, vacsinou este vyvracia a rastie ako z vody. Uz v porodnici vypila viac ako bolo v tabulkach. Ked sme v piaty den odchadzali, tahala 60 ml a aj napriek tomu by jedla kazdu hodinu. Nerozumiem tomu. Ale zaujimave je, ze ked zaspi a to aj po piti z jedneho prsnika! (satka, kociar, na rukach, alebo v noci pri bielom sume) vie spat aj tri hodiny, aj viac a vtedy hladna nie je..Len ked je hore vystraja, dam ju na prsnik a pije ako keby nikdy prsnik nemala. Dava si casto rucku do ust a ked sme niekde, tak si myslia, ze aka je hladna a ze jej nedavam jest a to som ju kojila pol hodinu predtym, tolko mlieka jej tecie, ze nestiha prehltat, v podstate ju ani nemam kedy davat na brucho a hrat sa s nou, lebo len je, potom grgat, vracat, len vzdycha, ze to mlieko ma niekde v ustach, prebalovat, uspavat. Cumel nechce a preto si myslim, ze vymysla a s rukou sa upokojuje aj ked je napr unavena. My mame velky problem s uspavanim, hlavne k veceru a to aby zaspala sama, ze ju len pohojdam a polozim do postielky, tak to sa nam este nestalo..i teraz ju mam v satke, lebo inak by bola hystericka, ze nemoze spat a uz by sa pytala na prsnik. Prsnik by mal aj upokojovat, no moja ked je na nom, je sice kludna, ale necumla len, vzdy pije. Na rukach ju nemozem mat stale, lebo to nevydrzim. Prave zapastie ma boli a uz len ledva ruku udrzim. Vdaka Bohu za satku, kociar a vysavac (ten nam ide celu noc!!), lebo vtedy spi a neje. Inak na stehnach ma uz take pneumatiky, ze mam problem, jej dat plienku, ked poriadne neodtiahne nohy.
@bublinkapo haaa aj moja malá len na ciciku keď je hore nič iné nechce 🙂 a visavac púšťame vždy 🙂 a ešte zaberá deň pri kupkani keď plače tak ofenujeme ............Baby aj tu niektoré venuje babetku vlásky ja fenujem bývame na dome a máme dlhé aby nenachladla len či to nevadí či deň nevysusuje pokožku ? My sa kupkame každý deň 🙂 a keď vyberiem z vedierko jej sa tam páči tak plačeme a jak pustím fén tak je tichucko 🙂
ja som dnes rano odsavala lebo uz druhu noc chrapstalo. ale ono to je skor zaschnute mliecko v nose ked sa jej vrati aj nosom aj ustami. tak som jej na zvlacnenie dala libenar (fyziologicky roztok dostat v lekarni) a odsala. juj taka spokojna. ale soplik to nebol, len biele mliecko. urcite mate sopliky? lebo podla mna to moze byt skor mlieko.
dnes som bola na kontrole po 600nedeli. vsetko v poriadku, maternica cista, vajecniky male. mozeme vsetko hih. no a hovoril, ze co sa tyka antikoncepcie tak ked nieco nehormonalne tak teliesko. ze existuju aj nehormonalne. tak ak tak pojdem asi do toho fuuuu.
K tym soplikom. Urcite su to sopliky, take prave ako dospelacke. Stava sa ze v nose ziadne nevidim, pritom dieta chrci. A ked odsajem, tak je to rozdiel. Dycha cisto. Raz sa mi aj zakuckala pri jedeni, ked sa poriadne nadychnut nemohla. Isla som odsat. V nose nic nebolo vidno a vyslo toho dost. Ja nedam dopustit na odsavacku. Samozrejme ze neodsavam len z rozmaru.
@seki11 my mame alergie na brezy a spol jarné stromy a muž aj na roztoče, no veru kapustnicu nerobím ale skôr že by ju áno starší syn moc nejedol. Robievam takú mrkvovú krémovú, niečo na spôsob Hokaidó polievky, môže sa to dochutit klinčekom s novým korením. No a druhé neviem, asi si dáme obyčajne kura s pyré ( keďže ryža zas zapeka) a hruškových kompotom
Baby a hrybovica sa nesmie keď zjem len vodičku bez hrybov ich vyberiem
Ja urobim ryby len ak budu mat cerstve v piatok a aj to nebudem robit vyprazane a zubaca kupim. Muz je neuceny na kur rezne takze budem robit tie. Salat si dam ale zrejme s jogurtom. Kapustnice trosku. Nie vela len tak postrasit.

@tanikbb ja Tani to iste - vecer splasnuta..:( pri lrvom som tiez mala na rozdavanie! Nechapem.. Tak cierne pivko aj ja prave pijem:D a si spokojna s tesco nakupom? Aj ja to asi vyskusam, aj ked ja si radsej osobne vyberam, ale tak co narobim, ked cas chyba..🙄