Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@janka_mu Ja mám zase opačný problém,spi malo aj cez deň a veľmi často papa cca každé 2-2,5 hod a vela🙂Nestíha sa mi toľko mlieka ani pomaličky tvorit😀Ak to bude pokračovať neviem čo s tým.Ja jem senovku grecku,neviem či pomáha ale placebo je placebo....Ja by som na tvojom mieste doodsavala vždy keď sa napapa prsníky úplne do prázdna a mala by sa produkcia zvýšiť.
@lukamka 🙂 tak super že je maličká ok 🙂 ach ešte toľko krát spadnú keď začnú behať to ešte len bude 🙂 a koľko má mala tiež okolo 2 mesiacov a viac nie ??to od koľkých idete u nás berú od 4 mesiaca takže pôjdeme až začiatkom marca lebo v februári bude mať 4 mesiace 🙂 ja sa už teraz teším ale pri mojej povahe sa budem furt báť aby sa nenadchla tej vody lebo to všade pisu a v správach bolo o tom suchop utopeni preto idem možno aj na ten plavecký pre svoj kľud aby sa mala vedela ponarat bez toho aby sa bála 🙂
Baby, davate si citron do caju? Chcem viac vitaminu c v tomto obdobi a chcelo by to k tomu cesnaku cosi pridat. Len neviem ci ten citron nebude mat vplyv na mnozstvo mlieka alebo ci sa nevyhadze...
Baby tak ja 20 dni od posledného spinenia dnes spinim zas + menzesove bolesti brucha. Malá je ďalej plne dojčená, tak ja neviem. ani niesme doma, ale asi skúsim niekam na gyndu, ci ma nepozrú
@lukamka juj ten mak to je hruza, to ma mrzi, ja som takto raz dopadla s parenymi buchtami a jedla som ich na obed aj na veceru...
@tanikbb aj ja som tlacila kapustnicu, aj udene so salatom a hrachu poriadne vela. No jedina vec, tak aj 2 rocny z tej kapustnice (smotanovej so slivkami) lepsie kakal, maksia stolica, a ten 2,5 mesacny mal prdnute snad v kazdej plienke, ale nic vazne ani krce v bruchu ani place. Ale davam obcas probiotika Probio fix a zda sa mi ze super, ziadne koliky, nic, aj dnes som bola v lekarni po nove a rozhodovala som, ci zoberiem Bio Gaia alebo tieto, cena rovnaka a lekarnicka radila ze tie Probio fix su lepsie.
No a dnes som dojedla 3.porciu hrachovo fazulovej, na vikend varim cicerovo mrkvovu kremovu (namiesto smotanky kokosova smotana). Vzdy tie strukoviny namacam cez noc a preplachujem aj 3x, susene strukoviny varim v zvlast vode, alebo po hodine varenia vodu vylejem a dam novu. Ale zeleny hrach normalka, jeme tu vodu v ktorej sa varil.
Baby ja už neviem coam robiť ide má slahnut !! Ja neviem či už som ja sviňa ale proste to tak cítim !!! My bývame so svokrovci ako dvojdom my hore oni dole kým nebola mala všetko bolo ok koľko krát som ich ani nevidel aj týždeň a vôbec mi to nevadilo vôbec mi sem nechodil ani nič a teraz jak je malá svokra vkuse niečo akože donese a neviem čo svokor sem nedošiel iba keď si vypil došiel po dva krát inak sa neodhodlal on nám sem moc nechce chodiť ale keď si slahol mu bolo jedno a stále mi hovoria že doneste malú dole !!!! Ako ja neviem ale kto donese dieťa k svokrovcov a nechá ho tam keby bývame inde tak čo tiež im malú nedoneseme že tu máte veď je ešte malá ešte tak nevníma čo ju mám ako doniesť a dať tam spinkať alebo čo nehovorím môžme tam nachvíľu ísť kuknut na štedrý deň sme tam boli a dneska mi zas hovorili ako čo keby byvame preč tak tiež nechodím každý druhý deň a minule som tam išla s malou a svokra nie že aby som tam aj ja bola ja nemusím ..Povedala mi že nechaj ju tu no skoro ma slahlo som povedala že bez malej nebudem !!! Proste som nespokojná strašne :( a to sa snažím až moc ach musela som sa niekde vyrozprávať môj sa hnevá keď mu stále o tom tocim sú to predsa jeho rodičia .
@emy222 😂 my sme si v mnohom podobne... Moja svokra tiez nic, minule leto som sedela sama doma, ani raz neprisla, ani ma nikam nezavolala.. A teraz... Chodila si kedy chcela, bez ohlasenia, malu mi brala z ruk akokeby rozkazom daj mi ju a pod... Ale z mojho spravanua jej to asi doslo a uz nejak nechodi... Manzel jej mal povedst nech zavola ked chce prist...
@emy222 ked kojis, tak povedz, že ona každú chvíľku papa a že keď podrastie, tak potom si ju ešte užijú.
Ja som pri našich len na sviatky a mama mi malú niekedy dobre že neberie u rúk. Je ťažké v tom nájsť rovnováhu, ale vždy robím tak ako cítim. Ignorujem nátlak aby som jej dala cumel, cajik, fľašu a neviem co ešte (v tom sa so svokrou zhodli a tlačia na mna spoločne)
@emy222 ale ušla mi v tom pointa 🙂 ja ich síce odignorujem, alebo odmietnem, zahovorim, ale stále tak s úsmevom, že: nieee veď ona je ešte moja pyraňka, ešte musí byt pri mamke, ešte si ju babky užijete a pod. Proste aby sa netrápili a nebrali to osobne, tak sa snažím s dobrou energiou odmietať 🙂
@emy222
@lienka182 ani neviete ako ste ma týmto "potešili".. uz som si myslela ze len ja som nenormálna ked sa hnevám na tieto veci. Prídeme ku svokre este sa len vyzuvam s vajíčko s malým je uz v obývačke .. reči okolo ako mamka dala malo mliečka ked plače a podobne .. tiez ho berie na ruky stále a mne puká srdce . Manžel sa uz snaží dohovárať ale nechce nikomu ublížiť ... ale super vedieť ze nie som sama co to rieši a tak ťažko prežíva ..
@lienka182 😂😂😂 no asi na tom niečo bude. 🙂 Ale ty máš dobré že nebybate s nimi :( kde som mala rozum keď som nato pristúpila 😫
@lukamka no mne to s dobrou energiou nejde ja cítim od svokry že má nemá rada už som si zažila jeden nepríjemný zážitok a ňou a to sa nedá zabudnúť ale o tom písať nebudem viem že sa ona snaží tiež ale viem že ma bere ze musí a snažím sa povedala som že je ešte malička ale oni budú furt svoje
@monka37
Veru aj mne sa dobre číta že som neni sama v tomto a ty máš tiež dobre že len dojdete na návštevu ale ja cooo 😭😭😭
Baby ani som to nestihla dopísať a už tu bola malá mi zaspala aj sa hneď zobudila keď tu bola už jej začala hovoriť už som čakala že ju zobere dole asi by som sa normálne slahla o zem od nervou haa ale viem že nemôžem byť taká keď ju vidím nech si ju pocicika a pohrá sa s ňou ale bezomna ju nebude nikto nikam brať a ja nemám problém keď ju bere niekto iný len my vadí že nám nedajú pokoj 😤😤
@emy222 ja som tiez hakliva, vadi mi, ze mi dieta vsetci beru z ruk... a ked maleho vezmem nakojit a prebalit, uz pocuvam, ze som sukromnicka a nedovolim im uzit si ho...idem ho dat spinkat a jeho krstna mi ho taha z ruk, ze pod este ku mne, lebo uz ta da zase spat.. je nervozny, tak si ho chcem vziat a ze "nechaj ho,nech si zvyka",,,uz mam toho tiez dost, nahodim neprijemny ton a som za zlu.. najhorsie pre mna je, ze manzel ma nepodpori, ale zastava sa vsetkych dookola..."ved ich nechaj, chcu sa potesit/pohrat".. minule som nanho uz vyletela, ze nas syn nie je hracka a neda sa zapnut on/off podla toho, kedy sa kto chce pohrat..akoby zabudali, ze je to maly zivy cloviecik so svojimi potrebami
@zuzhe noo muži tak necítia ako my mami aj mňa to mrzí že môj to tak nebere ako ja a hento presne aj mne svokrovci že nech si zvyká dole no prdlajs 🙂 ešte si nazvyka dosť teraz sú malinký a od prírody je dané že majú byť pri maminach ani zvieratá nedávajú svoje mláďatá niekam (prirovnanie hee ) Ale hádam nás to trochu prejde ja dúfam že ma to prejde lebo ju nedám svokrovcom nikdy 😰😰
@emy222 az ma striasa, ked mi ho berie svokra, lebo ju nemam rada a mam na to vazne dovody... a myslim, ze ked budu trochu starsi, tak to bude ine, ale este su velmi malinki a nevedia povedat,co chcu,,,my mamy im predsa rozumieme najlepsie,aj to nie vzdy na 100%.. potrebuju svoju maminku pri sebe,aby sa citili bezpecne, nechapu, preco ich vsetci ti cudzi ludia beru na ruky. Ja nikomu nebranim, ale mali nas matky respektovat..potom sa cuduju, ked sa menime na zurive tigrice chraniace svoje mladatka 🙂
Omg, tak my mame nakoniec presne na tri mesiace dojcensky strajk ako blazen...mala skriabe, pisti, odtahuje sa..najnivsie jej muz rozprava a robi grimasy, aby pila..uz som zufala :(
@janka_mu treba iba vydrzat :(.aj my sme to nali s prvym synom a ocakavam aj,teraz a veru je to peklo. My sme vzdy kojili tak,ze muz jej hrkal s hrackami v takom uhle,aby videla najlepsie ked je pricucnuta.v asi pol roku som si odsavala do flase a pil tak..nastastie sa potom zase vratil ku prsniku. Je to masaker,fakt treba len vydrzat,je to normalne ;)
@emy222 u nas je otazka byvania velmi podobna. Nastastie mam svokru dobru, i ked aj ona ma svoje muchy, a chodi k nam hore len zriedka a aj to mi lezie na nervy. Takze fakt citim s tebou, lebo to poznam. Ja som sa snazila sama v sebe najst kompromis. Nemam rada, ked je mala odo mna prec, ale beriem to tak, ze aj ja si chcem raz za cas oddychnut. A tak zabijem dve muchy jednou ranou. Svokra sa rada prechadza, takze jej zabalim malu, nalozim do kocika a na dve hodinky mam pokoj a mozem porobit zakladne veci. Zo zaciatku som so sebou bojovala, chcela robit vsetko sama, ale nasla som i vyhody toho, ze sa o malu postara i ona. Ale ako hovorim, hore mi chodi zriedka a niekedy sa aj par dni nevidime, takze snazim sa udrzat tento stav. Horsie to bude v lete, ale hadam aj vtedy najdem na tom cosi pozitivneho.

Baby, ktore mate skusenosti so znizenou tvorbou mliecka, poradte. Mala ma tri mesiace a stale dlho spi.. doobeda styri hodiny a to ju chodim po styroch budit. Poobede tri, to ju uz budit nemusim ale potom malo casto papa a mne ubuda mlieko takto. V noci tiez si pyta len jeden, dva krat. Pomoze odsavat pomedzi jej spanky? Homeopatika som nasadila, caje pijem. Ona priste chce raz za cas a vela. Len to dako moh organizmus uz nezvlada. Ked odvazim kolko spapa, je to okolo 150-170ml. Ale vecer mi uz zacina plackat, ze je hladna.