icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

lukamka
29. dec 2016

@janka_mu prčic ja sa presne bojím, že aj naša s tým začne pri tom mojom menzesovani. (Zatiaľ to vyzera tak ako som mávala v posledných dňoch ms)
Vy sa drzkajte, dúfam, že to čoskoro prejde. Potom napis, co vam zaberalo

monka37
29. dec 2016

@janka_mu inak mala som posledne dni tento problem lebo vela spi presne .. ale začala som s tym odsávaním po každom papani. Ale zároveň maly to asi vycítil lebo výnimočne bol hore 3x za noc a doobedu tiez častejšie papal. Takze sa to zas zvyšuje .. pri tom doodsavani ostanem isto .. a uvidime

monka37
29. dec 2016

@janka_mu moja odpoved bola este k tomu ze znížená tvorba ....

janifer
29. dec 2016

Dievcata je to mozne, ze by nasmu junakovi isli uz zuby? Aj najedeny si pcha pasticku do ust a masiruje si spodne dasna, aj sa mi zda, ze tie spodne jednotky uz presvitaju

lienka182
29. dec 2016

@janifer preane toto som vcera hovorila manzelovi... Slinky jej tecu, ruka v puse, dokonca ma hryzie do bradavky 😮 co doteraz nerobila... A tyzden pred Vianocami bola ako vymenena, spanok skoro ziadny...Tak som pozerala spodne dasienko a vidno take dva biele fliaciky 😄 noo uvidime co z toho bude...

jersey87
30. dec 2016

@janifer nasa si tiez pcha ruky do ust a cumel miestami hryze a nie dudle. Slinta ako bernardin, ale do ust som jej nepozerala. Nechame sa prekvapit. U nas to uz trva od zaciatku tretieho mesiaca.

zuzhe
30. dec 2016

niekde som citala,ze niektorym detom presvita chrupavka. Aj nasmu vidno akoby zubky pod dasienkom.
A k tomu hryzeniu si ruk- cele okolie to riesi, ze je urcite hladny, ide mi to na nervy
@lienka182
@jersey87
@janifer

janka_mu
30. dec 2016

@monka37 kiez by pomohlo len odsavanie, to robim. Ale jej to nejde tak dobre a lahko ako ked sa nalievali prsia a nervaci. Vcera sme vecerne kojenie robili v polospanku na fitlopte a pila pekne. Cize problem je v tahani. Aspon si myslim, len zje aj o tretinu alebo polovicu menej ako doteraz. Obcas som vazila, tak viem. Snad to coskoro prejde, lebo neviem ci vydrzim to hladne piskotanie stale a dokusana som..och..len jej nechcem davat umele :(

janka_mu
30. dec 2016

@lukamka joj, dufam, ze nie. Inak aj ja som predtymto dostala ms... pred Vianocami. Ale citala som, ze vela bab dostali aj hned ci po dvoch, troch mesiacoch a kojili dlhsie. Tak snad to zvladneme... 🙂 zatial nic nepomohlo, kvapka trpezlivosti pre dieta by pomohla. Lebo vcera uz nervy, ze jej netecie a ja som v pohode este 70 odsala..akoze, co robime zle je, ze mame cumlik, uz sa ho snazim redukovat. Dokonca odkedy som povedala, ze ho chytim a smarim von oknom ho castejsie vobec nechce 🙂

lukamka
30. dec 2016

@zuzhe podľa našich je to znamenie, že potrebuje cumlík 😂 A zas do mna hucia, prečo jej ho nedávam

erickatt
30. dec 2016

@lukamka lebo nechces. Tvoje dieťa, tvoja voľba. Keď chceli mali možnosť dávať cumel svojim deťom aj do 18. Ty nechceš a hotovo.

janka_mu
30. dec 2016

Nedavajte cumlik, ak netreba. Nasej ho dali v nemocnici, teda prikazali, lebo ze vsetko zuzle a kuse, cmula si prsty a uz zjedla mnozstvo, ake mala a viac nedovolili. A potom ja pocas troch zapalov prsnika, som rezignovala a pouzivala ho. Teraz sa oducame.

iviciatko
30. dec 2016

Caute baby,dlho som tu nebola,citala som vase prispevky a niektore veci sa deju aj u nas.Napr.ja nie som za cumel a mala ho ani nechcela,ale moja mama ju nan naucila ,teda len dva dni co bola u nas jej ho davala a mala ho nevypluvala.Inak ja jej ho nedavam,snazim sa ju vzdy nejako zabavit,ked place,ale vcera uz som nevedela co chce,tak som jej ho dala a ona kludna.Tak asi jej ho obcas dam,ked uz bude velmi plakat a teda nic ine nepomoze.Aj ja mam svokru,ktoru az tak nemusim a ked nosi malu na rukach,tak ja som vzdy pri nej,lebo svokra je taka tarbava a sa bojim ,ze sa jej vysmykne..A svokra ma rada velke oslavy a mysli si,ze s dvojmesacnym babom budem chodit,no iste a este chcela,aby sme malu doniesli ku nim,ze ona ju postrazi a my si pojdeme nakupit,to bolo este pred Vianocami a stale by chcela varovat sama,no mozno sa toho docka,ked bude mat mala 2-3 roky,to este uvidim..
Koliky uz mame menej nastastie,skor dasienka teraz si furt sucha a ked jej dam hryzatko,tak je cela happy.Sopliky nas trapia od narodenia a furt odsavame..Tak som sa trosku rozpisala,neviem kedy sa tu zasa objavim,ale chcem Vam a oktobrovcatkam popriat do Noveho roku vsetko len to najlepsie,hlavne zdravicko a vela usmevov 😘

lukamka
30. dec 2016

@janka_mu
@erickatt niežeby som bola brutal bio matka a bola zasadne proti. Cumlík mám doma kúpený, len mne sa mala ešte stále neprisava tak ako by mala, tak si do toho nechcem ešte viac pobabrať... lenže to keď vysvetľujem u našich, tak si prídem akoby som hovorila v cudzej reči 😄

janka_mu
30. dec 2016

@lukamka to ani ja veru 🙂 ale vsetci vravia, ze strajk mame kvoli cumlu. Ale nie som si tym ista. Rozpravala som sa so styrmi babami, co mali strajk a ani jedna nemala cumel a stalo sa. Ja si myslim, ze je to tym, ze sa ustaluje tvorba mlieka okolo 3 mesiaca plus dieta mava rastovy spurt. Prsia sa prestanu tak nalievat a mliecko zacne pomalsie tiect. Dieta musi viac tahat a jeduje sa. Aspon v nasom pripade je to na 95% tak. A pre info, uz sa to lepsi, stale protestuje, ale kojime sa a stale lepsie papa. Sice ju kojim tak ze ju nosim, hupem, skackam na fitlopte. 🙂 ale sak kazdy strajk raz skonci a nebudem tu naveky hore bez skackat na fitlopte. 🙂

erickatt
30. dec 2016

@janka_mu no, budeš ju hopkat na fit lopte ešte keď maturovať pôjde.....😂

seki11
30. dec 2016

Baby môže byt že sa už našim deturencom tlačia zúbky?Maly si začal pchať do úst celu päsť,sliny mu tečú a odmieta už aj cumlík.....keď mu dám prst s tým gelikom na zúbky je kľudný....zajtra mame dva mesiace a jeden tyzden.

seki11
30. dec 2016

Teraz som čítala že to tu už riesite🤗zdá sa mi to ale veľmi skoro😞

pehavcek
30. dec 2016

nas ma tri mesiaci a uz mesiac slinta a pasticky si pcha do ust. tiez som si zo myslela ale nie. ja si myslim, ze je to pre toto stadium normalne. oni poznavaju svat prostrednictvom ust. rucky este take sikovne nemaju. a zubky sa im v dasienkach uz mozu zosuvat ake este sa dlho nemusia objavit. bezne je od styroch mesiacov a neskor. tak by to bola asi moc velka nahoda aby vsetkym nasim deturencom isli este skor. 🙂

janka_mu
30. dec 2016

Aj nasa slinta ako bethoven 🙂 .. ale je kludna, cize.. neriesime. Suhlasim s pehavcek, ze to asi patri k obdobiu 🙂

tanikbb
30. dec 2016

Cafte baby. Tak neviem ci nasa mala nema nabeh na atopicky ekzem ako starsi. Vyhadzana je na licach riadne a sucha si to ruckami. Od zajtra idem na dietu bes mlieka a ziadne koreniny iba sol atd. Uvidim ci jej to prejde. Juj no nerada by som zase sla cestou kortikoidov aj ked synovi to krasne preslo a uz nema nic dlho. Moje bobatenko zlate. A aj napriek tomu je to kludne babo. Ale tak to bolo aj so synom, stav katastrofa a on spaaaaal ako dudok.

tanikbb
30. dec 2016

A vsetkym vam prajem stastny novy rok a hlavne nech sme vsetci zdravi.

janifer
30. dec 2016

@zuzhe @lienka182
@jersey87
podla mna deti aj spoznavaju svoje telo, tak si mozu ohryzat tie pasticky. Hladny urcite nie je, lebo je aj cerstvo najdeny /rozumej prezraty/ a robi to. Zacala som mu po troske davat na tie spodne jednotky Calgel (hoci pise ze od 5 mesiacov, ale davam fakt malilinko raz denne) Aj Camiliu som uz raz dala, tam je to bez obmedzenia veku

tinule
30. dec 2016

Baby prosím vás ako to prebieha keď chodíte s deturencami do poradne? Mam 16 roč syna a 2 mes dcérku, keď som chodila so synom tak si pamätám že okrem váhy a výšky meral doktor aj obvod hlavy a meral a zapisoval aj veľkosť fontanely. Teraz sa to už nerobí? Keď idem s malou tak to je ako na bežiacom páse, odvážiť, zmerať, popocuvat a to je všetko...

timea7
30. dec 2016

@tinule a na čo tam teda vlastne chodíš? Odvážiť a odmerať si ju dokážeš aj doma, ak je pokojná, prospieva, priberá, nemá soplík, ani kašeľ, ja by som sa tam ukázala len občas. Ja som nechodila vôbec, iba na očkovanie.

zuzhe
31. dec 2016

@tinule dr odmeria vysku, vahu a obvod hlavicku... opyta sa, ako sa mame, ci nemame nejake otazky...skonstatuje, ze maly opat pribral na hranici normy, ale je v norme, tak je to ok... podakujem, pozdravim a odchadzame 🙂

zuzhe
31. dec 2016

@tinule a este teda popocuva dychanie a pozrie pusinku..to je myslim vsetko

alicazazrakova
31. dec 2016

@tinule u nas tak sko pise zuzhe. Pomeria dlzku tela a obvod hlavky, odvazi - tieto ukony ma na starosti sestricka. Doktorka pozrie pusinku, pochyta fontanéu, da na brusko, aby videla ako sa udrzi, pozrie pusinku, popocuva, opyta sa ako sa mame. Ked vidi napr.vyrazky popyta sa co a ako, minule mala na oboci dcerka take suche supinky, tak radia natierat olivovym okejom... Co ja viem, dost toho pokontroluje a popyta sa ako sa drzime, ci je ppkojna a ci ja mam nejake otazky... Ja som s nasou dr spokojna

seki11
31. dec 2016

Štátny Nový rok želáme všetkým,veľa zdravicka😘

stevvvka
31. dec 2016

co sa tyka zubkov, aj u nas je hryzenie pasticky, slintanie a pod.
tie zubky sa neprerzu za den, je to otazka mesiacov, niektor deti maju zubky uz v 3, 4 mesiaci, tak sa nie je co cudovat.

a aj u nas je podla svokry maly furt hladny. aj ked mi reve, ze je prezraty a boli ho brucho, tak pocujem - vsak skus mu este dat mliecka. od zaciatku pocuvam, ze mam malo mieka, alebo je slabe. a ked poviem, ze maly prespi v noci 5 hodin, tak je podla nej utahany z tolkeho tahania co mu nic nejde. minule som ho nechtiac skrabla,samozrejme plakal, a uz aj svokor - asi mu budes musiet trocha kase zarabat!!
ja sice tiez niekedy stresujem, ze malo pribera..ale pribera a podla dr je v norme.
len uz mam nervy, ze za kazdym placom musi byt hlad....