Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
Aj u nas prehliadky u dr vyzeraju podobne, vyska, vaha, obvod hlavicky. Kontrola vyvoja (ako drzala hlavicku), nejake reflexy kontrolovala, fontanelu, usta a pyta sa nas, ci daco nepotrebujeme a ako sa mame. V polke januara ideme na prve ockovanie, brrr...
A ked zaplakal, tak opat povedala, ze hladne dieta nikdy nebude spokojne. Neviem co to je za generacia, ale uplne odsudzuje kojenie ako nedostatocnu vyzivu pre babo
babo moze byt napapane akochce, ale kedma mokru plienku spokojne nebude
@mauzi
@zuzhe fiha, tak u nas presne opacne. Moja babicka aj moja mama ma obe velmi podporuju, aj svokra. Praveze mam az taky zly pocit, ze keby som uz nemohla alebo by prisla komplikacia, sklamem ich. Keby ma nehnali oni a vlastna tuzba, uz to davno vzdam (ragady, krvave bradavky, tri zapaly prsnika a teraz trojmesacny strajk). Ked teraz malinka strajkovala, mi povedali, nechaj ju plakat, ponukni o 15 - 20 min. Ale teda ja som zistila, ze ju staci rozosmiat a papa... 🙂 tak nech su vam dievcata tu vo fore oporou a nevzdavajte to, deti neplacu len kvoli hladu, to je hlupost. Drzim palce, nech to vydrzite. A nepolavite. 🙂
Baby kojenie je norma. Klasicka od nepamati ludstva zeny kojili. Tak bol svet stvoreny. UM nie je norma, je to neprirodzena vyziva. Ano chapem ked zeny nemozu kojit. To su ale len 3% a ostatne sa rozhodnu alebo nemaju pevnu volu. Neodcudzujem ziadnu co nekoji len vyjadrujem nazor. My sme sice skoro vaetci vyrastli na sunare ale ako sme dopadli? Sama alergia a ine choroby. Materske mlieko je to najlepsie co mozeme babu dat a nerobime nic naviac nic nadprirodzene. Budme aj nadalej normalne mamy a kojme nase deti. Bozkavam vas
@janka_mu tak to je super mat okolo seba tak skvele zeny ktore ta podporuju 🙂
Zase nevravim,starka je tiez rada ze kojim,len ked pocuje plakat uz ak prva mozbost u nej hlad 😀 asi je to nastavene tym,ze oni dakedy nemali dostatok tak myslela ze aj deti hladuju...
A obdiv ze kojis aj napriek tolkym problemom🙂 ja som nastastie ziadne konplikacie nemala okrem bolesti klop klop klop
Šťastný nový rok, oktobrovky a oktobrovciatka! 😉
@tanikbb je to norma, ale casto stazena mnohymi komplikaciami...bohuzial vela zien to prave preto vzda...problemy s prisatim, bolest, ragady, chrasty, zapaly, upchate mliekovody, caste vstavanie v noci...do toho komentare okolia typu: mas malo mlieka, slabe mlieko.. ani sa necudujme, ze mnohe nakoniec zvolia UM
Vraciam sa k poradniam, ako aj naša dr je veľmi zlata a som s ňou spokojná, len to mi je divne ze nemeria tu hlavu a ešte syn mal taký diár od doktora kde mal všetko zapísané a našla som tam dokonca aj obvod hrudníka pri každej poradni. No tak asi sa to už dnes nerobí, veď evidentne na prvý pohľad rastie tak asi netreba merať. A veľa vecí sa za tých 16 rokov zmenilo, nestačím sa čudovať niekedy 🙂
Baby čo je ten rastovy spurt alebo ako sa to píše to je že bábo nechce papať a štrajk je čo ? Mne mala doteraz vždy na ciciku aj zaspavala a všetko furt len cicik a včera ma prekvapila že najprv jedla a potom vyplula a dávam jej ho a plač my sme sa ešte nestretli že by odmietala ale ešte ma napadlo že už je plná alebo neviem čo dneska to isté spravila normálne som chytila strach že čo sa deje lebo ona cicik non-stop 🙂
Babulky a babulcata, v 2017 vsetko len to naj, kopce zdravia, lasky a uprimnych detskych usmevov. Nech ste spokojne, potom budu spokojne aj drobizgy a nech mliecko tecie prudom👍
@emy222 rastovy spurt je obdobie zrychleneho rastu, vtedy zvyknu babatka papat viac ako zvycajne...v suvislosti s tym sa casto spaja laktacna kriza, kedze babatko zrazu pije viac a nestaci sa tvorit tolko mlieka. Strajk je ked odmieta prso, myslim, ze ho odmieta celkom a je problem dietatko vobec nakrmit. Ked papala a potom vyplula, tak mozno uz mala dost. Deticky sa nam menia stale ;)
@zuzhe k tomu vzdavaniu sa. S prvym som mala veeeelmi tazky porod a este horsie 600ned. K tomu rozhryzene bradavky bolave a nevzdala som to. S malou som presla krvavymi bradavkami, zapalom prsnika, horuckami a opakujucimi sa ragadami. Mohla som to vzdat ale ja som taka povaha co ju skor taketo veci pohanaju vpred. Nevzdala som to.
Prrbdene noci su samozrejmost. Kto chce kludne spat nech nema deti. To nie je ospravedlnenie.
A teraz ma ukamenujte 🙂
Inak nie som na hlavu len mam nazor.
@tanikbb ja ta chapem, tiez som si pocas dojcenia presla vsetkymi moznymi komplikaciami a aj ked som uz velakrat mala vsetkeho akurat tak dost, tiez som to nevzdala. Maly mi aj slabsie pribera, ale UM som odmietla a dufam, ze vydrzime aspon do pol roka,aj ked dojcit by som chcela minimalne rok. Ja len, ze viem aj pochopit tie, ktore to vzdaju. Kazda mame iny prah bolesti, inu trpezlivost, povahu..ci je to lenivost, pohodlnost, slaba vola alebo ma niekto realne prekazky preco nedojcit, uz necham na kazdeho vlastnom svedomi
@zuzhe to sme dve, aj mne malička priberá hranične podľa Dr. Vždy keď sa rozhodnem ju naštopkať mliekom (prikladám ceeeeely den) tak sa mi vecer povracia. Takze to nechávam na ňu a papame keď si vypýta.
Tiez som si uz prešla pri kojení kadečím, ale podľa mna je práve kojenie pohodlnejšie než UM miešať, vyvarat fľaše, sledovať teplotu vody atd...
Tak nasa skusenost s kojenim,bolestive prisatie,ragady,strihnutie uzdiciek,zablokovane mliekovody,zapal a nakoniec abces,kt.museli rezat a stale to nevzdavame,kojime momentne len z jedneho,druhy odmieta,tam este je dren,doktorka to okomentovala,ze je to neesteticke,jeden bude mensi prsnik,no je kazdeho vec aku cestu zvoli,tak snad budeme plnohodnotne kojit.
Ahojte dievcata. Prajeme vam aj my vsetko dobre do noveho roka, zdravicko v prvom rade. Chcela by som sa vas opytat na UM, ktore by ste odporucili. Maly bude mat tri mesiace 10.1..nie som z toho nadsena, ale musim ist do skoly na cely den a nemozem ho vziat so sebou. Cize bude so svokrou a urcite tolko mliecka neodsajem... uz teraz mam z toho paniku ako to zvladne drobec ... ako ja ...
ahojte dievcata. vsetko dobre v Novom roku, vela krasnych chvil s vasimi drobcami 🙂
co sa tyka kojenia, mne sa maly od prvej chvile odmietal prisat ale ja som to nevzdavala, za co ma velmi vychvalili aj sestricky v nemocnici. potom sme sa doma trapili este osem tyzdov. maleho som neustale prikladala a stale plakal a bol hladny ale kazdy mesiac priberal kilo a doktorka ho chvalila. ja som uz potom nevladala, a kedze maly nespal tak ani ja. takze som rezignovala a kupila mlieko s tym ze zacnem odsavat a ked budem mat davku ktora ho zasyti tak mu ju dam a pomedzi to budem krmit umelym. zistila som, ze umele stacilo dva krat denne, potom len raz a teraz uz asi styri tyzdne umele nevidel. kojim ho len rano ked mam riadne naliate prsia lebo inak nevie vytiahnut mliecko a kazde tri hodiny odsavam mlieko odsavackou a aj rucne. a viete co? teraz cez vianoce som uz dokonca 5 davok mrazila. je to o hubu s tym odsavanim ale je to moje rozhodnutie. a asi to nevydrzim dva roky. mozno len do leta. ale som na seba hrda a velmi dobre mi padne ked mi za to co robim dakuje manzel a ked mi mamina vyslovila obdiv. ja fakt neodsudzujem ziadnu zenu, ktora prejde na umele lebo nie kazdej je dopriane kojit zvesela. ale je to o moc jednoduchsie ked ma clovek podporu v rodine. baby robte tak ako to citite. najdolezitejsie je sby ste boli vy v pohode s tym co robite. to je najpodstatnejsie.
@zuzka71291 nemaj paniku,aby si mala dost mliecka. Ja som.bola 16.12 v nemocke na cely den.
maly bol doma s mojou mamou.zvladol to uplne v pohode.aj pekne vypil mlieko z flasky.akurat ja som si odsavala den predtym.ale mala som aj.UM kupene.francuzske mlieko. Neboj maly to zvladne v pohode

Kontrola rastu hlavicky je jedna z najzakladnejsich veci co musi pediater urobit. Velmi to suvisi aj s napredovanim dietata. Ak by nerastla hlavka tak dieta prestane napredovat. Nasa to robi kazdu poradnu. Vaha,vyska,obvid hlavky. Donaha vyzliect, dr ju prezrie, da na brusko, skontroluje ako drzi hlavku, fontanelu pozrie. Spyta sa ako sa mame, ci stale iba kojim, pochvali ma za to, podebati o pocasi, opyta sa na starsieho. Ono dr je v podstate aj na to aby odhalila zle zaobchadzanie s dietatom v rodine. Preto donaha aby videla pripadne modriny atd.