icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

babucika
1. jan 2017

Vsetko dobre novom roku,hlavne vela zdravia a rodinnej pohody,ostatne pride same ;)

evelina1607
2. jan 2017

Babulky zacali mi padat vlasy a to som sa tesila doteraz z hustej hrivy..v 3 mesiaci po porode mi zacali padat aj pri prvom synovi...a vypadlo mi ich kvalitne vela! A tiez (asi pod vplyvom hormonov) mam asi menej mliecka-necitim nalievanie prsnikov tak casto..a krpcek by len cucal - zeby sme aj my nabehli na ten rastovy spurt spojeny s laktacnou krizou? Nieeee:(

mauzi
2. jan 2017

@evelina1607 u mna detto s tym mliekom...aj pri prvej dcere som to takto mala,hadam preckame v pohode 🙂
Prvu som raz dokrmovala UM na vecer inak bola relativne ok,ibaze castejsie papanie no

seki11
2. jan 2017

U nás je to podobne s mliečkom,ale potrebuje viac papat.Dufam že do pol roka vydržíme minimálne.Zatial som tiez UM nedávala ,ale je častejšie na ciciku🙂

babucika
2. jan 2017

Ahojte,prave smensa vratili z poradne,maly ma 6,28 kg a 61 cm.obvod hlavicky 40cm. 18.12 mal dva mesiace.prsia sa mi tiez nenalievaju,napriek tomu maly je baculaty az az,niekedy mu mlieko.az.vyteka z ust po papani. Takze podla mna mate/mame dost mliecka. Netreba stresovat a tak sa sledovat ;) a urcite budeme kojit aj dlhsie ako pol roka ;)

babucika
2. jan 2017

@seki11 to je dobre ze je viac na.ciciku,stimuluje to tvorbu mlieka. Moj niekedy len tak dudla a citim ako sa mi nalieva druhy prsnik.

jersey87
2. jan 2017

@evelina1607 ja to mam s vlasmi rovnake... Cez tehotenstvobmi nevypadol ani jeden a teraz hrste. Tymto tempom budem plesata... Ktovie kedy to skonci. A dostala som na den presne menzes ako minuleho roku... A to i kojim... Porazi...

zuzka71291
2. jan 2017

@babucika Dufam, ze odsajem dost toho, ale nemozem nechat svokru bez UM, keby nahodou, tak mi nevies poradit, co by som mala kupit? a aj s odsavackou, kupit rucnu alebo taku, co sama odsava? je to moje prve babo a nemam s odsavanim ziadne skusenosti, doteraz sa len kojime, velmi ma trapi, ze mu musim dat aj UM teraz..lekarnicka mi vravela, ze jedna odsavacka je aj s dvomi flaskami, keby som nahodou kupila rucnu, v com mliecko uskladnit? ...v akych flaskach?

bublinkapo
2. jan 2017

Dievcata, ktore ste uz boli s drobcami na očkovaní, zvladli to v pohode? A tie, co sa chystate, chcem sa opytat, nas sa doktorka pytala, ci chceme zakladnu vakcinu, alebo taku, za ktoru sa priplaca. Nejako sme sa nepytali, aky je tam rozdiel. Vie mi niekto povedat?

babucika
2. jan 2017

@zuzka71291 ahoj,ja som kupila France Lait, na odporucanie v lekarni. islo mi o to,aby som mala pre istotu UM keby bolo treba,a aby to stalo co najmenej,lebo dalej som nechcela prikrmovat.ale neotvorilo sa balenie.ked otvoris musis to mlieko do urcitej doby pouzit. Naozaj nejde o nic, ked raz alebo jeden den prikrmujes, ale tiez som to prezivala, a pritom maly je druhe babo. Odsavacku som mala pozicanu, manualnu, a v pohode som si odsala mlieko do takej malej flasticky,a potom preliala do tych avent poharov. 24 hod. sa moze skladovat v chladnicke. Pri odsavacke je navod, a plus ako skladovat odsate mlieko. Pri dcere som ani raz neodsavala, a elektricku odsavacku som v zivote neskusala,tak neviem poradit. kebyze mam prve dieta, kupim si elekticku, alebo aspon manualnu odsavacku,lebo teraz ked viem,ze syn v pohode vypije mlieko z flasky,teoreticky by som si mohla robit zasoby, a mohla by som byt viac ako 3 hod. bez neho. Ale dalsie deti zatial neplanujem,tak naco vyhadzovat peniaze. a odsavanim by som rozhodila tvorbu mlieka, kt. je teraz akurat podla potreby babatka, a ajtak nemam velmi zaujem byt bez neho dlhsie 🙂. Nabuduce ak bude treba mozno dame rovno UM, nebudem sa mordovat odsavanim.
tuto odsavacku som mala ja: http://odsavacky.heureka.sk/phillips-avent-manu...
a taketo pohariky mam doma : http://www.avent.sk/products/nove-via-pohariky-....
Ale urcite ti lepsie poradia mamicky, kt. pravidelne odsavaju mliecko.

stevvvka
2. jan 2017

@bublinkapo zakladna vakcina je proti 10 typom pneumokom, ak si priplatis 12eur, ockuju proti 13 typom pneumokokov.
plus mozes ockovat proti roatvirom - 50eur.

babucika
2. jan 2017

@bublinkapo ta za kt. sa priplaca - Prevenar, obsahuje viac typov pneumokola ako ine vakciny. My ockujeme prevenarom,ale az vo februari. ze ako to zvladne, neviem. uvidime.

jersey87
2. jan 2017

@bublinkapo my ideme dat ten zakladny proti pneumokokom a priplatim za rotaviry...
Ja som pisala kamoske ako oni pred rokom zvladli ockovanie a pri dcere mala len zvysene teploty a pri chlapcovi vobec nic...

jersey87
2. jan 2017

@zuzka71291 v prvom rade sa rozhoduj podla toho, ci chces odsavat raz za cas a malo alebo pravidelne. Ja odsavam po kazdom kojeni a s rucnou by som prisla o ruku. Ja pouzivam elektricku a som spokojna.

erickatt
2. jan 2017

@evelina1607 no zihlavovy čaj a prelievať vlasy. A iné vitamíny čo sa dajú patlat z vrchu.

evelina1607
2. jan 2017

@jersey87 aspon ten menzes ma este nelapol, ale nalady a bolesti brucha mam kazdy mesiac podobne, len cervena este nie som😉

evelina1607
2. jan 2017

@erickatt dakujem skusim tu zihlavu👍

lukamka
2. jan 2017

@bublinkapo my ideme 24.1 tak som zvedavá ako to dáme. Ja sa roky riadim lunarnym kalendárom, tak som aj podľa mesiaca kukala termin 😄
Ale k veci: nám Dr len dala termin a letáčik, takze asi len to základne dáme

janka_mu
2. jan 2017

Mne mala prestala chciet vecer zaspat, doteraz sme max pol hodku ju hladkali a spala..a teraz zuri, nechce zaspat, trepe sa, smeje, oci dokoran aj ked si ich uz sucha... kolko spinkaju vase deti cez den? A kolko pred nocnym spankom su hore? Nasa cez den cca 5-6 hodin a vecer ju ukladame po dvoch hodinach bdenia. Mame tri mesiace.

tanikbb
2. jan 2017

ODSAVACKA urcite Medela elektricka. Nedam dopustit fakt. Mala som ju aj pri malom a aj teraz aj led neodsavam lebo mam pocit ze nie je co. Tiez cez den papa castejsie aj kazde 2 hodiny ale v noci spi ako dudok tak dobieha cez den.

OCKOVANIE nasa dr asi odlozi lebo teda lapame atopicky ekzem prosim pekne. Mal to aj syn a teda ja som bola na brutal diete kedze kojeny. Nuz...co pre tie decka neapravime co?

erickatt
2. jan 2017

@evelina1607 keď to bude extrém tak ostrihať. A dobrý je pantenol vitamín jesť. Skús aj arvit ampulky. A úplne super šampón je konopny z lekárne

evkano
3. jan 2017

Tak my sme sa pravé vrátili z očkovania, až mi slza vyšla.. kupila som si aj nurofen proti horúčke, kiežby nebolo treba.

zuzka71291
3. jan 2017

@babucika
@jersey87 dakujem vam, baby. Kupim asi rucnu, kedze sa chystam odsavat dvakrat, max trikrat... 😊

babucika
3. jan 2017

@jersey87 dceraa po prvom ockovani mala len zvysenu teplotu, aj druhykrat tak isto a potom uz ziadnu reakciu.hadam to bude takto aj teraz

emy222
3. jan 2017

Baby čo sa týka očkovania aj ja mám strach z toho neviem ako to zvládneme ja sa bojím teploty strašne u malej :( kamarátke mala mala horúčky ale nie z očkovania ale dostala kŕče z vysokej teploty to upadla do šoku a omodrieva potom ju oživovali a v mojom okolí sa to stalo ešte kamoske čo opatrovania vo Švajčiarsku malé dieťa tak nejako mám teraz z horucok strach :( a kedy je u babetka teplota ? A v zadočku sa odratava že ? Ach kedy prestanem mať furt strach s tou mojou povahou blbou :(

seki11
3. jan 2017

@babucika Hej to aj ja🙂Zvládneme zo

jersey87
3. jan 2017

@janka_mu no my o par dni mame tiez tri mesiace a doobedu mi spi tak 2x po 30 minut a poobede to iste. No a vecer po kupani spi od tej pol desiatej do stvrtej rana. Dam jej jest a potom potiahne este nejake dve hodinky... Zaspava cez den dost dlho. Niekedy jej to trva aj tristvrte hodiny...

janka_mu
3. jan 2017

@jersey87 ach, asi je kazde ine, doteraz nebol ziaden problem. O osmej spala..teraz uspavane aj tri hodiny, zaspi a plac, zase a zase a zase...vcera sme sa s muzom striedali..uz skusame, ze 45 min pred spanim je klud, pokojne sa hrame, pomaly rozpravame, ziadne jasenie a tak. Nepomohlo. A vecerne ritualy ake robite? Ja to mam prve mimck, tak neviem, ci to vobec robim dobre.

janka_mu
3. jan 2017

@evkano juj, tak hadam to dobre zvladnete...

lindt
3. jan 2017

@emy222 dnes som riesila s dr.teplotu,ze odkedy zrazat pri babatku a ze nad 38. Ano, v ritke odratuvas 0.5 z nameranej hodnoty. A su dobre cipky paralen a ze existuje cipok viburcol-homeo bez milion somarin a krasne zabera. Skusim ten,ak bude niekedy treba...no a strach horucok dobre poznam. Musis to v sebe prekonat,aj tak nijako tym, ze sa struchujes,babatku nepomozes. Ale chapem ta. Starsia dcera ma vzdy nad 39, to su ine stresy... a nurofen ani nic nezabera,potom na 112 volame,ale to je iny pribeh...