Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@seki11 my sme mali najhoršie asi okolo tej druhej ..Ale mal len 37,8 tak som mu nedávala na to nič od teploty..Len obklad na nožičky.. tiež bol dosť uplakany, vyžadoval non-stop držanie za ručičku.. na rukách moc nechcel byť.. večer sa tri krát vysrandoval, raz tak, že som musela prať bodicko, nohavice aj deku..;)
Dúfam že dnes už bude dobre..
Baby a ked ste niesli moc na vysetrenie pred ockovanim, myslite ze je nutne priniest dostatocne mnozstvo? Mne sa do skumavky podarilo 8 ml ja predpokladam ze to je dost, cakam ze len vlozia nejaky papierik.
My sme po ockovani zatial uplne v pohode. Neviem dokedy mam cakat na nejaku reakciu. Mala spala v noci ako vzdy. Ziadny plac, ani nozky ju zda sa nebolia... Teplota jej nestupla. Vecer ked som jej merala v zadocku, tak mala teplotu trosku nizsiu ako obycajne. Neviete do kedy by sa mala reakcia prejavit?
Baby, vam spia cez den deti vkuse? Nasa spala vkuse len prvy mesiac. Odvtedy kazdych 40 - 50 minut sa prebudi a treba ju ist pohladkat, utisit, ukazat sa a spi dalej..takto aj tri hodiny spi..ale niekedy sa mi ju uz nepodari utisit a potom je uplakana, nevyspata...a okrem ineho zacala na mne tak visiet... doteraz sme sa pri uspavani s muzom striedali, ale teraz chce len so mnou byt. Je to samozrejme mile, lichotive ale aj velmi obmedzujuce. Vzdy jej vravim, ze sme tu obaja pre nu, ale dako to nechce pochopit 🙂
@janka_mu naša keď spi v cez den doma, tak niekedy aj každú polhodku sa prebudí a treba ju ist docicnut, ale v kociari kľudne aj trinhodiny... neviem sa dočkať kedy skončia mrazy
A že na mne visí som si tiez uvedomila až skrz návštevy, nebude z nikoho ani za svet. (Babky to ťažko nesú a vraj moja vina a bla bla)
Ešteže taktik dobre zaberá 🙂
SPANIE CEZ DEN. baby decka vam uz nebudu spat cele dni. ved uz sme v 3.mesiaci a musia zacat zit. ked by vam spali cely den v kuse tak nieco nie je v poriadku. este nemusia mat system. zaspia ked potrebuju, nebudu spat ked nemusia. ja mam moju v kociku alebo na sedacke, pri nej alebo okolo nej hracky aby sa za nimi otacala. uz by sa predsa mali viac zabavat a o tom to je byt na materskej, ze sa im budeme venovat. takze necakajte od 2.5 mesacneho ci 3mesacneho ze bude cez den v kuse spat.
@janka_mu moja 2,5 mesacna dcera neprespala ani raz skoro cely den..prvy mesiac spala mozno 10 hodin denne aj to po tazkom boji a ja tak cca tri hodiny...postupne sa to zlepsovalo, ale ani teraz to nie je tak akoby som si predstavovala. Zachranil nas kociar, fitlopta a satka. Cez den su jej spanky do hodiny, to si stihnem tak umyt zuby, spravit caj a najest sa. No tomu predchadza uspavanie, bezne aj polhodinu..denne sa naskacem aj hodinu a pol na fitlopte (mozno preto som pribrala pocas tehotenstva 6 kil a uz prvy mesiac som zhodila 11). Pospi dlhsie iba v kociari alebo satke, co si opat neoddychnem. Mozno je to aj tym, ze jednak je vylucne kojena (um nemala ani raz, ani v porodnici), ale aj tym, ze je velmi ziva. Mala len tri tyzdne a uz sa zaprela o ruky a držala hlavku hore, hrudnicek zdvihnuty, nasledne sa zacala otacat z bruska na chrbat, za vsetkym sa otacala, pustame jeh hudbu, hra sa, chodime s nou, potom na bruško atd. Bude robit vsetko mozne, len nie spat, hoci unavena je. Potom zacala velmi plakat a cim dlhsie bola hore, tym tazsie sa uspavala. Teraz uz viac mrmle ako place, ale bolo to strasne. Ked od piatej vecera bola hore do pol druhej rana a nikto ju nevedel uspat. Deti su rozne a ich "rezim" sa bude este vela krat menit. Ale ak ma dieta potrebuje, ci uz sa chce nosiť, hrat, jest, pomoct s uspavanim musim vydrzat. Materstvo je najtazsia "praca" na svete, ale aj najkrajsia. Dieta v tomto veku este nevie "vydierat". Ked zacina viac vnimat o to viac chce matku, lebo blizsi clovek nie je. Matku vidi vacsinu dna, matka ho krmi, v noci stava, preto chce najviac ju. Aj ja teraz castejsie uspavam ako manzel. Predtym sme sa viac striedali. Karolinka je najstastnejsia v satke, ked spinka pri mne. A ja som stastna ked je ona stastna
@janka_mu och u nas este horsie... Zaspi po 30-40 minutach je hore a znova zaspinka a tak dokola...
@tanikbb no tiez som si hovorila ze ma byt viac hore, ale ona sa zobudi ocka ma ako pomlcky dam jej cicusku a zas chce spinkat. Ked ju neulozim tak je nervozna a cim dlhsie je hore tym horsie... Jasne ze je aj hore cez den, len neviem preco sa budi 😞
A ako ukladate deti spinkat? Moja si najradsej cicka 😯 samozrejme nosic funguje aj kocik, vcera som skusila cerstvy vzduch ale aj tak sa prebudila...
Ako sa Vam podari uspat ich hladkanim 😢 ja ked to skusam tak sa kruti a kruti a potom zacne plakat 😧
@bublinkapo bozinku akoby si o nasej malej pisala... Presne to iste... V troch tyzdnoch sa uz drzala a pretacala z bruska a po mesiaci prestala spat cez den... Tiez sme mali take dni od 5-23 vkuse hore... Ja ze ju brusko boli a ona proste bola nervozna ze nespinka 😧
@tanikbb ahoj, ja som to nemyslela tak, ze ma len spat. 🙂 ide o pokojnost spanku. Nechcem, aby furt spinkala..sak to by mi uz aj chybala 🙂 len som chcela vediet, ci sa aj inym pocas denneho spanku budia. 🙂 niekedy som nevedela, ci uz je vyspata a chce vstat alebo sa len prebudila a potrebuje uspinkat, ale ked sa prihovorim a spi dalej, myslim si, ze chce spat. A vzdy medzi spankami sme aspon hodinu a pol hore a hrame sa, citam jej, ukazujeme hracky, lezime na podlozke..aj teraz este spi a uz sa tesim na nu...
@bublinkapo nevravim o ziadnom detskom vydierani :( .. len konstatujem, ze teda chce len maminku..a kazdu maminku to tesi..ale potom lezi vsetka praca na nej, co je unavne. Ale budem to robit vzdy s laskou a rada. Co je krajsie ako ked vidim, ze ma hlada alebo ked sa vylaka, ukludni ju moj hlas. 🙂 inak nosice, fitlopta..to su aj nasi kamosi.. 🙂 potom sa cudujem z coho mam svalovicu 🙂 🙂 🙂
Moja vstane o 5 tej, da si 30minutoveho slofika pri kojeni asi tak o 9tej, potom o 11tej v kociari na vzduchu 3,5 hodiny, potom az o 20:00, ale da si 15 minutovky pomedzi to na prsniku. V kociari ma najkvalitnejsi spanok, doma mi bezne nezaspi iba ak na rukach a nemozem sa pohnut potom. Zvyknuta je aj na satku, vraj nosene deti sa menej budia pri prenasni napr z ruk do postielky ale houby ja sa nemozem ani pohnut😝
nebojte sa, vsetko bude ok o par mesiacov. budu spavat doobeda poobede hodku ci dve a potom uz budu hore. a mozno budu stale nepokojne. nuz kazde je ine. moja si hocikedy schrupne na polhodku ale viac neda cez den. teda ked ano tak oslavujem. ale zase ona ked sa zobudi tak sa zvycajne usmieva. a ked nie, tak kuknem na hodinky a vidim,ze aha, hlad sa ozval.
Inaaak, nam sa zacali menit vlasy na blondate.. kukam, ze co sa jej ta hlavicka tak leskne pri okne a to male blondate vlasky 🙂
@janka_mu
@lukamka
@lienka182 u nás je to cez deň tiež viac menej o priedriemavaní.. takú hodinku vydrží byť hore, potom sa napapá spí tak 30 až 50 minút a zase papá... u nás sa papá každé dve hodiny inak plače ale napodiv večer sa napapá okolo deviatej a je hore až medzi 4-5-tou napapá sa a potiahne ešte do 8:30 ;)
Kocky, co mate druhe deti, chcem sa vas spytat..chodite uz s malickymi do kolektivu? Ja mam o mesiac trojrocneho syna a ten doslova trpi tym,ze mame babatko a nemozeme chodit do detskych centrier sa vyjasit, vybehat, pohrat s detmi. Do skolky nejde, kedze je stred skolskeho roka a takisto by som nechcela,aby zacal teraz chodit kvoli chorobam, naruseniu rezimu,pocitu odusunutia na druhu kolaj a pod..lenze on medzi deti ist potrebuje.Doma mi bud ide vsetko rozbit,krici,skace,beha,budi malu, doslove ide z koze vyskocit, uplne na prasky som z toho. Kedze je zima,vonku ani deti niesu. Na sidlisku mame detske centrum,kde sme chodili od jeho 10tich mesiacov,pozna to tam.Len teda nechodime kvoli chorobam a malej..mate niekto skusenost?dikes
@lukamka -to iste mam ja, zacali mojmu slniecku rast vpredu rysave a vzadu blondate vlasy. A to ani jeden z nas nema ;)

@seki11 super, ze uz mate za sebou. Nas to caka zajtra;( moja je oproti tvojmu drobcek,16 tyzdnov a 5kg a 62 cm. Mna to spociatku stvalo, ze tie doktorky tak chvalia priberanie, lebo moja priberala vzdy len akceptovatelne minimum a vzdy to bolo s komentom, ze je to malo, ale uz neriesim uz ma takmer 2x porodnej vahy a hotovo😉