icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

evkano
16. jan 2017

@jersey87 my máme s očkom a drží už 4 mesiac ;)

evkano
16. jan 2017

bojute tu ešte niekto s atopickým ekzémom na líčkach? u nás to vôbec neprestáva, ja už neviem ako to obmedziť.. niekedy sa to uprostred dňa začne strácať a ráno má také líčka že až...

jersey87
16. jan 2017

@evkano to som rada ze to drzi... Dufam ze aj nase vydrzia. A mate na zapinanie vpredu?

evkano
16. jan 2017

@jersey87 ano, ano zapinanie vpredu

tanikbb
16. jan 2017

@evkano
s ATOPICKYM EKZEMOM som ja bojovala pri starsom synovi. on bol ale strasne na tom zle. tyzden sme lezali v nemocnici kym to nestiahli. a teda kedze mal uz aj velmi zapalene loziska pod krkom a vo faldikoch na ruckach ci nozkach tak sme kupali v tej ruzovej vode. potom som ho natierala na premastenie kyselinou mliecnou (len na predpis) a na to som davala mix ichtyolu (hneda smradlava masticka) a kortikoidu. a potom som ho celeho ofacovala obvazom aby sa to neosuchalo ale vpilo do pokozky.
kedze som ho kojila (mal 3mes) tak som vyradila zo stravy mlieko (vsetko...syry, jogurty, maslo...vsetko), nejedla som coko, paradajky, jahody, nekorenila som, nejedla som vyprazane ani kysle veci. vsetko drazdive som vysadila. toto som dodrziavala rok a preslo. musim ale povedat, ze po tej nemocnici, som asi mesiac uplne poctivo dodrziavala postup a potom som pomaly prestala pouzivat kortikoid. ale stale premastovala. nasledne som si kupila uz potom krem dermalex repair a tym som ho celeho mastila. ten ale nepomoze kym ma zapalene loziska, ten pomoze uz ked je koza ok. v 4,5mes sme sli k moru a velmi mu to pomohlo. potom sme k moru chodili 2x do roka a musim povedat,ze ma skoro 6 rokov a nema nic.

doktorka mi na koznom vravela, videla aka som ustarostena, ze sa nemam stresovat, ze cim skor dieta atop ekzem dostane tym skor sa vylieci.
takze no stres.

bola si na koznom? dali ti nieco?

evkano
16. jan 2017

@tanikbb fu to sa až tak zle číta toto. No boli sme uz dávnejšie, vtedy mala vyhode aj cele brusko, vtedy sme mali mast s kortikoid.a tie zabrali, na brusku uz to vobec nema, len tie lica ma velmi vyhodene hlavne po noci ked sa zobudi, aj ma velmi suche lakte a kolienka, na to nam kazali obmedziť každodenné kupanie a do vody nam predpisala olej. Kozna tvrdi, ze to môže byť z casti dedicne lebo manzel bol ekzemovy. Hrozne ma trapia tie červené licka, obcas jej to aj mokva akosi to trie o oblečenie...

rebekav
16. jan 2017

baby k tym nausniciam. My sme nausnice dostali do daru. Viem, ze neboli prave najlacnejsie a su fakt krasne. Problem je, ze mne sa do toho momentalne nechce. Zasa ju pichat. Asi som len precitlivena, ale uz ma za sebou operaciu, kopec odberov, a teraz aby ju pichali, fakt sa mi nechce ju zasa trapit. Len mam trochu aj vycitky, lebo ich dostala od mojej mamky, a stale sa ma pyta, ze kedy jej ich dam prepichnut. Ta novorodenecka velkost nausnic, sa da dokedy nosit neviete? Ci to je tak na 2-3 roky aspon, aby som to mohla este trochu odkladat?🙂)

jersey87
16. jan 2017

@rebekav no mne sa tie novorodenecke i tak zdaju velke. Ja ratam aj take 3-4 roky urcite. A ako som videla pri svojich neterkach, potom i tak presedlaju na nejaku bizuteriu. Ani mne sa velmi nechce do toho prepichovania, ale betiem to tak, ze cim neskor, tym horsie to bude znasat. Prepichneme teda kym je este malicka a hned zabudne.

majush
16. jan 2017

@rebekav moja starsia ma 5 rokov a stale ma tie od krstu a je to v pohode 😉 Krstniatko ma 7 rokov a dostala dalsie az teraz na vianoce, mate kopec casu

majush
16. jan 2017

@rebekav ja ich malej dam nastrelit, robi to nasa pediatricka. Co si pamatam statsiu, az tak velmi neplakala, zaroven s nou si dala usi prestrelit aj moja mama, v 60tke, uz mala davno zarastene dierky, hovorila ze to len zastipalo

tanikbb
16. jan 2017

@evkano na tie suche miesta len vyskusat co zaberie. Skus mastne kremy (dr nam predpisala linola fett - je aj volnopredajny), kokosovy olej alebo ten dermalex repair pre jovorodencov.
Na tie licka si kup hypermangan a trooosicku si rozrob na veeelmi svetlu vodu a poumyvaj vecer. Potom natri tou Linolou a veeelmi lahko kortikoidom zmiesanym s ichtyolom (da sa kupit v lekarni). Je to boj na dlhe trate.
Nasa mala ma tiez ale teda este nie v takej forme ako mal maly. Dali nam kyselinu mliecnu a tu linolu na premastenie, locoid a ichtyol. Po asi 4.dnoch som prestala pouzivat locoid a iba mastila a davala ichtyol. Dnes sa trochu vyhadzala ale dala som si bielu coko plnenu nugatom :( tak asi z toho. Teraz pockam ci to neprejse a ak nie tak natriem locoidom uz iba to kde je vyhadzana. Prejde to len to chce cas. A u vas je mozne ze to teda zdedila. Kym nezdedila horsie tak je to este fajn. Da sa s tym zit.

lindt
16. jan 2017

@evkano nausnicky su nadherne. Odkial?

evkano
16. jan 2017

@tanikbb ďakujem za milé povzbudenie 😉, tiež si hovorim, ze ma zdravu dcéru a toto nie je ešte to najhoršie, zajtra aj tak pôjdem na kožné nech si potom nič nevycitam a uvidíme
@lindt ďakujem bol to dar od krstného, ale boli kupovane v nejakom obycajnom zlatníctve, ja som len chcela, aby boli malinke a jemné takže som spokojná ;)

janka_mu
16. jan 2017

Inak k tomu budeniu v noci, nie ste same, my sme do troch mesiacov vstavali v noci 1x, teraz aj styri, pat... :( kojime sa. Najhorsie ze po kojeni nezaspi a treba ju uspat

evkano
17. jan 2017

@tanikbb tak dnes na kožnom nasadený holtov krém a o týžden kontrola, ak to nepovolí tak na preliečenie namiešana nejakú hormonálnu masť.. ale ukľudnila ma tým, že musí z toho vyrásť a potom to už bude lepšie tak jej budem veriť aj ked sa tak ťažko pozerá na tú tváričku ked je začervenaná

iviciatko
17. jan 2017

@evkano Ahoj ,aj my sme mastili Holtovym kremom a myslim,ze za 10 dni jej to preslo.

evkano
17. jan 2017

@iviciatko no kiežby to aj nám tak zabralo

iviciatko
17. jan 2017

@evkano Tak drzim palce,aby to zabralo.

lukamka
17. jan 2017

@rebekav my sme dostali náušnice, ktoré neviem od kedy sa dajú dať bábätku, ale na začiatok asi ani nie, takze ja dám nastreliť až niekedy o dva mesiace a vraj tie nastrelene ešte môže mat pol roka

rebekav
17. jan 2017

@lukamka vyckam este mesiac aspon. Inak krasne nausky.

lea1610
17. jan 2017

Ahojte dievčatá. Chcem sa spýtať, či ste už strihali nechtiky na nohách???

stevvvka
17. jan 2017

@lea1610 iba na palcoch

rebekav
17. jan 2017

@lea1610 ano robim to pri kojeni ked je uz v polospanku.

lindt
17. jan 2017

baby, prosim poradte ohladom ockovania. Vcera Matka ockovali hexou (synflorix o tyzden) a nemal teploty a teraz je volaky horuci. Spinka, teply uz bol pred zaspatim,len uz mi zaspaval, tak som nechcela ho zobudit, ze zmeriam, ked vstane. Mate skusenost s tym, ze teploty nastupili po viac ako 27 hodinach od zaockovania?

zuzhe
18. jan 2017

@lea1610 ano ale je to boj 😁

ewitta123
18. jan 2017

@lea1610 ano pred tyzdnom prvy krat 😂 celkom to slo, riadne pazure uz mala

tanikbb
18. jan 2017

Ja striham vzdy v spanku. Aj starsiemu som tak a neskor si dal aj normalne.

nikolajka2
18. jan 2017

@lindt - moja mala teplotu aj prvy den po ockovani a aj druhy cca 37,6 C. To ockovanie odznievalo nejake 2 dni.

bubinocka
18. jan 2017

@lea1610 iba na palcoch

evkano
19. jan 2017

dievčatá tie čo už máte druhé a viac detí, kedy ste začali s ochutnávaním príkrov u detí? Alžbetku kojím a viem, že sa všade píše, že kojené deti až od ukonč.6 mesiaca, ale mne sa to zdá neskoro. v pondelok bude mať 4 mesiace...