icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

jomami_s
19. jan 2017

@evkano my sme začali od ukonč. 5. mesiaca a myslim, že to tak bolo idealne 🙂 Ale vo všeobecnosti sa hovori, že prikrmovať by si mala začať keď dieťa začne prejavovať zaujem o jedlo (naťahuje sa za jedlom, priveľmi cmuľa pršteky a pod.) Tak veľa šťastia :-*

lukamka
19. jan 2017

Cafte baby musím vam odporučiť tieklo na dojčenie, majú to v H&M mama 🙂 pre mna 100x pohodlnejšie než podprda a tieklo

evkano
19. jan 2017

@jomami_s dakujem, naša cmúľa o dušu a ked niečo jem mám pocit, že mi to ide zjesť očami :D

pehavcek
19. jan 2017

@jomami_s
@evkano
mne povedala doktorka ze od ukonceneho piateho mesiaca ale mam pocit, ze on by uz aj teraz. v nedelu ma 4 mesiace. slinta stale, rucky v puse a otvara pusu a prehlta ked vidi ze nieco jeme. tiez mam dilemu, ale zatial je len na mojom mliecku

tanikbb
19. jan 2017

Ja uvidim ako bude chciet ale nie skor ako od ukonceneho 5. Mesiaca. Na konci 4.mes dam do ruky cely rozok nech zuzle skrz lepok. Aj so starsim som to tak robila. Nech si zvyka nanlepok.
Na prikrmy sa tesim. Iz sa neviem dockat jari nech je dobra zelenonkaaaa

jomami_s
19. jan 2017

@pehavcek
@evkano
Ja veľa čitam aj na mamile. Maju tam veľmi dobre članky ohľadom dojčenia a zavadzania prikrmov. Je pravda že dieťatko by malo dostať prvý príkrm keď o ňho javí záujem. V rozmedzí od 4. - 6. mesiaca 🙂 Je tam aj napísané, že v prvom rade ide o spoznávanie jedla a nie o skutočné jedenie. Skúste pozrieť, možno tam budú nejaké dobré info aj pre vás 🙂
http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/prikrmy/

barbarelka
19. jan 2017

Cozeee, to kolko uz maju tie nase oktobrovcata,ze uz riesime prikrmy 🙂 ?!?!?! hahaaa, straaasne to leti!!!! tanikbb, ja sa veru na tie prikrmy netesim ..vecne parenie,mixovanie,skusanie co bude chutit, brblanie von,flusanie na stenu, hadzanie lyziciek , rychlo varenie nanovo,ked nechuti..jooooj veselo zase bude 🙂!

evkano
19. jan 2017

@barbarelka naše oktobrovčiatko sa výpytalo o 3 týždne skôr tak je to septembrové dieťa, ale ostala som tu pri vás ;)

jersey87
19. jan 2017

Tak a uz mame prepichnute usi. A ja dalsiu traumu. Ja uz fakt neviem, ci som ja nenormalna, ale ked vidim to moje male stvorenie tak plakat, tak placem s nou. Doktorka mi hned povedala, ze ja mam ist na chodbu, aby aj mna nemuseli ratovat. Keby som bola presne vedela, o com to prepichovanie je, tak to necham urobit este v nemocnici, ked este tak velmi svet nevnima alebo sa na to vykaslem uplne. Kazdopadne som rada, ze to mame za sebou a uz teraz sa desim poradne vo februari, kedy nas budu preockovavat. Zamerne pisem v mnoznom cisle, lebo to vsetko znasam horsie ako Emmka. 😢

evkano
19. jan 2017

@jersey87 joj presne viem o čom hovoríš, ale ja som rada, že sme dali prepichnúť hned prvé týždne ked ešte tak nevnímala.. ale očkovanie bolo pre mňa katastrofa...

tanikbb
19. jan 2017

Ja dam prepichnut az neskor. Mozno v 2 rokoch. Kamoska tak dala a mala to dobre zvladla.

janka_mu
19. jan 2017

@evkano chichi, to sledovanie pri jedeni mame aj my 🙂 aj zabudne na hrkalky a hracky a sleduje ma. A ja jej ukazujem, co jem a vravim ..mnam mnam 🙂 tiez budeme mat za tyzden styri mesiace, pockam do piateho a potom ak sa bude nacahovat a prejavovat zaujem, nieco skusime dat

jersey87
20. jan 2017

Baby tie co kojite, pijete mlieko? Ja jem jogurty, smotanu, pijem acidko... Ale mlieko som zatial neskusala. I ked acidko a mlieko by mohli mat rovnaky zaklad...

rebekav
20. jan 2017

@jersey87 ja sa priznam, ze jem vsetko, dokonca aj pomarance,med,vlasske orechy, na nic zatial nereaguje moja mala. Nejedla som doposial len karfiol a kyslu kapustu. Davala som si pozor len prvy mesiac.

lindt
20. jan 2017

@jersey87 ja jem snad vsetko. Aj kapustu som skusila, iba trosku, ale aj tak. Aj hrasok-fazulu a sosovicu nie. Inak cokolady a ine sladke si dam. Tak rozumne. A maly je v poriadku. Klop.klop

gabccia
20. jan 2017

@jersey87 ja som pila mlieko ale len raz, lebo som mala strasnu chut, tak som si dala pohar, inak mlieko nepijem vobec uz velmi dlho.. a taktiez jem uz vsetko okrem kapusty, karfiolu a strukovin.. prvy mesiac a pol som si davala uplne pozor na stravu a potom uz zaradila vsetko zaradom, citrusy, cokolada, orechy, normalne jedlo korenene a chvalabohu maly to zvlada dobre 🙂

jersey87
20. jan 2017

@gabccia
@lindt
@rebekav aj ja jem vsetko. Dokonca i karfiol. Aj bryndzu som jedla a v pohode. Z citrusov sa mi vyhadze,takze to si dam len mesiacik dva. Len to mlieko som este neskusala. Dnes trochu teda skusim.

seki11
20. jan 2017

Ja Vam zavidim(v dobrom)...maly reaguje aj na kúsok čokolády,hneď sa vyhadze😞Dávam si stále pozor na stravu,ani korenené nejem a to už mame v nedeľu tri mesiace.

rebekav
20. jan 2017

Ja dom inak dala uz malej pit vodu, z maleho poharika, par mililitrov, isla sa za tym zblaznit:D doktorka mi kazala ucit na vodu z flase, ze ked uz nenaucim teraz potom tazko, ale mne viac vyhovuje ten poharik. Flasu nechcem davat.

nikolajka2
20. jan 2017

@jersey87 - mne uz druha doktorka povedala, ze mi nedaju nausnicky skor ako v 6. mediaci. Prosim ta kde si davala rtobit uska u lekarky alebo niekde inde? A nastrelovali,alebo dali rovno zlate nausnicky. Ja nastrelovanie nechcem.

nikolajka2
20. jan 2017

Babenky- date si niekedy aj kavicku ked kojite? Ja si trocha davam.

rebekav
20. jan 2017

@nikolajka2 podla mna nie je dovod nepit 1 kavu denne, ale ja si davam caro alebo bezkofeinovu, mala som dost silnu kavovu zavislost(aj 5 kav denne) tak sa k tomu nechcem zatial vratit;)

jersey87
20. jan 2017

@nikolajka2 nausnicky nam davala nasa pediatricka. A dala som prepichnut. Ale pre mna to nebol dobry zazitok. Ak bude nejake nabuduce, tak to urobim inak.

jersey87
20. jan 2017

@nikolajka2 kavu som nepila nikdy. Takze ani teraz nie. Ja sa skor vysantim na bylinkovych cajoch.

jersey87
20. jan 2017

@rebekav a preco ti kazala davat vodu? Kojis ci davas UM?

rebekav
20. jan 2017

@jersey87 kojim dost casto ale mala je aj tak trosku zahustena. Kazali mi vodu vo flasi aby sa naucila pit z flase.

florence33
20. jan 2017

@nikolajka2 ja kávou štartujem každý deň a keď je ťažší, tak si dám poobede ešte jednu. nevšimla som si, že by to malo na malú nejaký vplyv.

jersey87
20. jan 2017

@rebekav a ako sa prejavuje to zahustenie?

rebekav
20. jan 2017

@jersey87 uraty v moci

lindt
20. jan 2017

@nikolajka2 preco nechces dat nastrelit?