Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
Ta strava a vplyvv na babatko je vysoko individualna. Co jednemu babu skodi, inemu nerobi ziaden problem. Ja to vidim na svojich detoch. Pri dcerke som si cokoladu, med, oriesky a ine nedala do ust minimalne pocas sestonedelia a teraz som to skusila inak, postupne som pridavala jednu potravinu za druhou a maly reaguje na vsetko vlastne nijako, cize je v poriadku. Jedine,co ma stve je to,ze dnes je 10.den,co naposledy kakal. Dr.hovori,ze sa nemam bat, ze mala chlapceka, co nekakal 18 dni a bol s tym uplne ok. Nas maly je vysmiaty, kopka, prdi o 106, ale aj tak som z toho uz nervozna. Neviem, ci je mozne, aby to mohla spisobit nejaka potravina? Nemate niektora info? Acidko pijem salku denne, ovocie, ze mu to nejako rozbehnem a nic...
@lindt Naša malá kaká približne raz za sedem dní, rekord bol doteraz deväť. Vraj to tak niektoré deti majú a nie je to choroba. Malá je tiež celý čas v pohode, ale keď príde čas na kakanie, tak v poslednej dobe plače. Dr. odporučila probiotiká, ale zásadnú zmenu nepriniesli. Teraz dúfam, že so zavedením príkrmov sa týchto problémov zbavíme. A či na to má vplyv moja strava som si nevšimla.
@florence33 an ja tak kavickujem. S mojim tlakom káva do dvoch hodín po prebudení musí byt 🙂
Baby dnes sa mi mala zobudila cela mokrá, meriam priebežne teplotu a nič, soplik tiez nemala... môžu to byt tie zúbky co nám presvitajú spod dasienka? Neviem, ci to mám nejak riešiť
@lindt skus si davat rano ovsenu kasu s lanovymi semiackami a susenymi slivkami a ja si este prisipem psyllium., precisti to mna ale aj maleho.. davam si tak 3-4 dni ked vidim, ze maly mi nekaka a funguje to.. a potom este pribiotika Biogaia davam malemu a troska nam rozhybali creva 🙂
@jersey87 to musis len vyskusat, ja od zaciatku jem vsetko. A vlastne som ani nevedela, ze mlieko sa moc nema.. nasej nevadi zatial nic, jem aj coko aj mlieko, aj kapustnicu som si dala, jedine, kedy sa tvari, ze jej moc nechuti je ked som dostala mrsku :( dufala som, ze.mi da par mesiacov pokoj ale bohuzial nie. Citrusy nejem zatial, my mame o tyzden styri mesiace.
Babyyy..nám už na spodnom ďasienku cinká zubček 😛 overený recept: zapariť kávovú lyžičku a jemne pobúchať po ďasne, ak cinká je už vonku😉😛 pekný deň😊☺
Viete niektorá pomôcť prosím, vyzerá ze sa mi upchali mliekovody v jednom prsníku malo to rýchly spád najprv Hrčka potom sa pridala bolesť a teraz je to strašná bolesť a tvrdé hrče .. skúšam teplo odsávačku dávam ťahať bábätku ale jemu sa to samozrejme nepáči keďže to nejde.. nejaká zázračná rada ??
@jersey87 ja robim max puding z mlieka, ale viem ze to pre maleho nebude bohvieco a mna prezenie. Aj tvaroh v palacinke tazko znasa. Jogurt mam kazdy den na olovrant, ten je v pohode
@evkano prosim hodis foto ako vyzeraju tie ekzemove licka? A to vas aj v pohode ockovali? Ci objavilo sa to po ockovani. Nam sa takto objavili u starsieho mesiac po ockovani kvasinky, to bolo MMR ockovanie.
Odporucam preto davajte detom probiotika ked idete ockovat!!! Ocko rozhodi crevnu floru, nasledok su premnozene kvasinky.
Nas mladsi mava cervene lica poobede, ale som v tom, ze to ma omrznute z vychadzky. A ked mate ekzem, ako to je dalej s ockovanim? Tusim @tanikbb pisala, ze mali odklad. My sa chystame v pondelok, minuly tyzden mal sople, aj z nich vracal, najma rano, tak mu robila kontrolne vytery z nosa a chvalabohu negativne.
K tym prikrmom: dieta by malo vediet drzat hlavicku, sediet s oporou, prejavovat zaujem o jedlo. Myslim ze ten ukonceny 5.mesiac je OK, urcite stale ponukat mlieko, nenahradzat mlieko na 100% prikrmom, hoc mudre rady z letacikov Nestle a Nutrilon pisu ine, lebo si znizujete tvorbu mlieka a skor pride aj menzes.
pozor na kase ryzove a jacmenne, takisto ovsene vlocky s klickami viac naduvaju, pohankove sa mi zda ze asi zapeka (u starsieho 2r.).
Dievcata a odporucam detickam AVOKADO +bananik, musi byt ale dobre zrele avokado. To je akoby rastlinne maso. Velmi zdrave. Ale staci detom za malu kavovu lyzicku denne, lebo je to mastne. A zvysok spapajte vy, bude mat v mliecku
@monka37 ja som si dala teplu sprchu a masaz, taku silnu, aby sa to pohlo. Mne sa potom urobil aj cerveny flak na kozi, zacinajuci zapal, tak na to miesto som si dala octanovu mast a nahroevala som si prsnik infrlampou, to sa mi zda ze zabralo najviac. Inak mala som to 3 dni dozadu, nastastie som to rozchodila, uz som mala pesimisticke myslienky, ze to bude chciet atb. A pozri si, ci v bradavke nemas bielu bodku, tu treba odstranit vydezinfikovanou ihlou
@lukamka Tak nasa malinka ma dnes 3mesiace a ako darcek dorazila mrska aj mne ☹. A teda v plnej sile,kokso ☹. So synom som si uzila 7mesiacov bez,no a princese je moj prsnik uuuplne ukradnuty,cisto iba zdroj mliecka raz za 3-4hodky(ale pribera dobre)a takto to dopadlo 🙂..baba no 🙂. Ale to som chcela,ze aj mojej posledne 2-3dni mliecko akoby nechutilo..normalne sa odtahuje,place,zase ochutna,cucne,place..pricom mlieka je dost. Nevedela som,ze to moze mat nejaky suvis.
@barbarelka ma urcite! Pamatam si to so starsim, tiez nemal zaujem..😕
Kočky prave som zdusila CELU vanilkovu cokoladu z bioparku, nemohla som si pomoct... Co mozem cakat okrem vyrazok?😲
@evelina1607 niiic pohoda ;)
@lukamka
@barbarelka och vidim, ze s tou mrskou, co rychlo zase nabehla, nie som sama.
dievcata aj som na to presne dnes myslela. ze keby nahodou.... uffff. Velky obdiv tym zenam,ktore maju do roka druhe

@jersey87 ahoj😊 liter mlieka som stiahla hneď deň po pôrode...každý deň pred spaním granko😊😉a malinká zatial nemala problém žiadny