icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

jersey87
23. jan 2017

@pehavcek kamoska porodila v lete babu a na den presne o rok chalana. To boli ine fukoty...

tanikbb
23. jan 2017

Si vezmite, ze moj muz sa narodil 2.11 a jeho brat 30.8 dalsi rok. Svokrovci sa skratka nekaslali. Hihi

lukamka
24. jan 2017

@tanikbb uff ale zato chlapci rástli ako dvojičky nie? Aj to ma určite svoje výhody

evkano
24. jan 2017

@janifer ospravedlňujem sa , že som skôr neodpísala ale akési fofry mám posledné dni, ani odfotiť som nestihla, dnes sme opät boli na kožnom na iné masti lebo jej jedno líčko začalo mokvať...dufam, že už táto horm.masť aspoň na chvíľku stabilizuje tu horšiu stranu.. ako ste teda dopadli, očkovali vás? lebo nás doktorka očkovala normálne ani sa nejak nad tým nepozastavila len povedala, nech ideme na kožné čo chodíme už druhý mesiac minimalne..

evelina1607
24. jan 2017

@janka_mu
@pehavcek aj tym, co maju dvojicky prip viac-jicky;)) kamoska prave caka dvojky😉

janka_mu
24. jan 2017

Mam sestry dvojicky..viem ako to vyzeraaaa 🙂 🙂 🙂 bala som sa, ze sa aj nam moze zadarit 🙂 je tobtiez obdivuhodny vykon..to zvladnut, kamiske drzim palce.. ja som mojej mame musela vela pomahat s dvojickami..ale aspon som nemala cas ziarlit 🙂

janka_mu
24. jan 2017

@evelina1607 to bola pre teba sprava 🙂 len som neoznacila

janka_mu
24. jan 2017

@evkano my sme mali tiez veeeelmi skaredy ekzem na lickach (hruba, cervena sucha vrstva koze) . Pomohol nam kokosovy olej a kupanie v cistej prevarenej vode.. teraz, ked sa niekde vyhodi sucha koza..dam excipial lipolotio

janifer
24. jan 2017

@evkano snad kozna pomoze, nam nepomohla ani s obycajnymi kvasinkami, nevedela to diagnostikovat, no zato skuste aj alternativu: jest protikvasinkovu dietu, aspon cesnak, obmedzit chleba, mlieko, vsetko co je sladke, aj banany, len zakysane, ten kokosovy olej moze tiez pomoct jest aj mazat a probiotika tebe aj dietatu. Asi to nezmizne zo dna na den, ale ak bola ockovana urcite tie probiotika davat. Synak zatial sa drzi, neteplotuje, pomrnkava, boli ho to isto, ma tam zatvrdnute 2cm miesto. Davali sme len hexu, na prevenar ide az 2.2.

evelina1607
25. jan 2017

Kocky myslite, ze je rozumne odlozit ockovanie az do 1 roka dietata? Ked bude mat uz ako-tak zvladnutu adaptaciu aj imunitu? Po dovolenke v Chorvatsku.. Bude sice tie ihly vnimat viac ako rocny.. Mam tu moznost a celkom sa mi to paci😉

lindt
25. jan 2017

@evelina1607 ak sa ti da, tak odloz. Moj nazor. My sme u dcerky odlozili po polroku kvoli zlemu porodu a ani mmr sme nedali. Teraz sme rozdelili hexu a synflorix.

majush
25. jan 2017

@evelina1607 a nebudes sa s nezaockovanym dietatom ist na dovolenku? Pri dnesnej migracii...my sme si pri starsej dcere doniesli z dovolenky rotavirus a skoncili v nemocnici

lindt
25. jan 2017

@majush na margo rotavirusu, dcera ho dostala zo skolky. A nebola jedina. Skoncili 2 deti zo skolky v nemocnici na infekcnom, takze choroby moze dostat kdekolvek. A len na upresnenie, ockovanie neznamena, ze danu chorobu nedostanes...😊

lukamka
25. jan 2017

@janifer myslis po ockovani tie probiotiká?

majush
25. jan 2017

@lindt viem, a pri rotavirusoch je to obzvlast tak, ze ockovanie nemusi zabranit nakazeniu. Ja som prvu dceru ockovanu nemala, ale po tom zazitku som mladsiu dala zaockovat. Ja to beriem tak, ze znizujem riziko nakazenia, a to sa popriet neda. Ja som evelina1607 nepresviedcala, ja by som sa bala cestovat bez ockovania, strach vychadza z osobnej skusenosti. Aj tak sa kazda mamicka rozhodne podla toho, co si mysli, ze je pre jej dietatko najlepsie. Ja nie som nejaka pro ockovacia aktivistka 😉

lindt
25. jan 2017

@majush ja som to v zlom nemyslela, snad to tak nevyznelo... a jasne, uplne ti rozumiem, ten strach je hrozny. Ja som prerevala cely jej pobyt v nemocnici. Bolo to hrozne. Vdakabohu to zvladla, mala 3 roky a zrejme to bol silny zazitok, lebo si to dodnes pamata.

jersey87
25. jan 2017

@janifer a kde ste mali tu kvasinkovu infekciu? Nam sa nieco vyhodilo v ustach, tak ideme k doktorke,nech nam povie co to je...

janifer
25. jan 2017

@lukamka aj pred a aj po ockovani. Ale teda najma po ockovani probiotika
@jersey87 prejavilo sa mu to vysypom na nozicke akoby alergia /ekzem, svrbelo to, aj bol hrozne nervozny (to byva pri kvasinke aj ja som bola brutal nervna skoro sme sa rozviedli), ale teda premnozena kvasinka je v crevach, ockovanie rozhodi crevnu floru, podobne ako antibiotika. Ale samozrejme ziaden doktor vam nepovie ze to spolu suvisi. Na kvasinku ani neexistuju ziadne dignostiky lebo ona sa tam bezne vyskytuje. Ale staci zacat brat tie probiotika a stav sa zlepsi = asi nebola mikroflora v rovnovahe. 2rocnemu najlepsie probiotika na toto boli Hylak, pytala som sa ci aj pre babo a hovorila lekarnicka ze radsej ta Biogaia/ Probiofix.

janifer
25. jan 2017

@lindt aj my sme rozdelili a je to tak myslim lepsie, doktorka to akceptuje, ani nas neprehovarala

janifer
25. jan 2017
janifer
25. jan 2017

A toto stav na zaciatku

lindt
25. jan 2017

@janifer fuha a aj ho to svrbi???

pehavcek
25. jan 2017

@janifer fuuuuha. toto je po ockovani?

vevuskaa
25. jan 2017

Kupali ste bábätka po očkovaní?? Dnes sme boli očkovaní a neviem či môžem malú okúpať. Lekárka sa o tom nezmienila.

emy222
25. jan 2017

@vevuskaa to iste by som aj ja chcela vedieť či okúpať alebo nie možno len popretieram vlhkou plienkou

majush
25. jan 2017

@vevuskaa
@emy222 ja som nekupala, ale moja mala mala zvysenu teplotu

adrika88
25. jan 2017

@vevuskaa nam dr.vravela ze v ten den radsej nie...na druhy uz v pohode 🙂

janifer
25. jan 2017

Jemine a my sme mali aky akvapark, plna vanicka napustena az si plaval. Ale teplotu nemal.
Hentie fotky to mal starsi syn vysyp, ked som otehotnela. Svrbelo ho to riadne, umrncany bol. Este som ho dojcila a tipujem ina hladina hormonov +ockovanie MMR +tie kvasinky. Doktorka zaprela, aj kozna, ze by to suviselo s ockovanim, objavilo sa to mesiac po.

evelina1607
26. jan 2017

@lindt
@majush
Tak po poradni hlasim, ze prvu davku ockovania delime na dve s odstupom mesiac (rovnako ako pri prvom synovi) ked dovrsi 6 mesiacov a pred dovolenkou a dalsie vcelicky budu az po dovolenkach v septembri/oktobri. Spokojnost;)

Inak mam valibuka-uz stihol zdvojnasobit svoju porodnu vahu-ma 7,25kg a 65 cm a nosime 74 velkost! Chuti mu a inak aj mne👍

lindt
26. jan 2017

@vevuskaa mne dr.povedala, ze mam vsetko robit tak ako po ine dni. Pokial nema teplotu, tak smelo do kupania😊
@evelina1607 cize hexa a potom mesiac nic a potom synflorix? Ja som to rozdelila, ako som uz spominala, ale nam dala odstup 1 tyzden!!! Ked sa nad tym zamyslim, tak je to dost malo. Ale vdaka bohu to mame za sebou
Zvladol to na 1***. Iba zvysena-37.5 maximalne a druhy vecer uplakanejsi, inak nic take.