icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

tanikbb
26. jan 2017

@evelina1607 tak to mas riadneho chlapa. Nasa Lenka bude mat tak 5800g. Vazili sme sa spolu predvcerom. Uvodime 31.1. Uvidim ako dr s ockovanim. Asi necham ako ona povie a rotavirusy bud na dalsej alebo pridem o tyzden dva.

gabccia
26. jan 2017

Baby, kolko vazia vase deticky?kolko by malo pribrat tak babatko za mesiac? moj maly pribral 430g, ze to je malo.. bude mat v sobotu 14tyzdnov a vcera sme mali poradnu a maly mal 5630g (porodna vaha 3060g).

erickatt
26. jan 2017

@gabccia kdo povedal ze malo

jersey87
26. jan 2017

@gabccia moja mala zatial do kazdej poradne pribrala tych 700 - 850 gramov. 9.1. Ked sme boli v poradni, tak vazila 5460g. A to mala nejakych 13 tyzdnov. Porodnu vahu mala 3180g, ale z poridnice sme sli s 3030g. Doktorka sa ku vahe nevyjadrovala.

lienka182
26. jan 2017

@gabccia nasa malicka mala na poslednej poradni 5810 porodna vaha (3480) za mesiac pribrala 700 cca gramov predtym to bolo kilo na mesiac.. Lekarka mi hovori ze malo pribrala 😯 ale tak plienky pocikane su... Mozno jej menej chutilo lebo som dostala menstruaciu...

lindt
26. jan 2017

Tak moj valibuk mal v 3 mesiacoch vahu 7650g a meria 64 cm. 😀porodna vaha 3550g a 52cm. Zrejme mu chutiii. A vacsinou mi pije iba z jedneho prsa na jedno krmenie. A este ma i reflux, takze dost ide von. Niekedy menej, niekedy viac.

rebekav
26. jan 2017

baby nemachrujte tu s vasimi valibukmi:D moja ma 4 mesiace a 5100g :D

jersey87
26. jan 2017

A ktora z vas videla vcera spravy? 6 kilovy novorodenec prirodzenym porodom. To bol valibuk. Nasa bude mat 4 mesiace a este 6 kil nema. 😅

rebekav
26. jan 2017

@jersey87 och prirodzene..auc! mna roztrhlo pri 2,5 kilovej:D

evkano
26. jan 2017

@gabccia @lindt @jersey 87 @lienka182 naša nemala ani 2,5 kila ked sa narodila a už má 4 mesiace a krásnych 6200 g. ;) inak ekzém sa nam na chvíľu stratil, dala nám kožná nejakú silnejšiu hormonálnu masť,viem že to nieje veľmi dobré, ale ja som taká šťastná ked vidím tie krásne líčka bez ekzému aspoň na chvíľku

tanikbb
26. jan 2017

@evkano ved o tom je kortikoid. Vzdy zmizne na chvilu. Ale pri niektorych detoch treba dlhsie. Ako pro nasom miskovi. A u malej detto, len pomaly vusadzujem. Davam menej a menej a len na noc.

ninusik149
26. jan 2017

Aj ja sa pochvalim. Moja ma 3 mesiace 5140g a 61cm 🙂 ❤

florence33
26. jan 2017

@evkano Môj syn mal dlhodobo problém s ekzémom, mával ho hlavne v zhyboch pod kolenami a lakťami a na premasťovanie som vtedy používala Atoderm z Biodermy. Bolo to pred desiatimi rokmi, ale myslím, že je v predaji aj dnes a nám pomohol.

majush
26. jan 2017

@gabccia moja porodnu vahu 3070 a na poslednej poradni 5490, prirastok za poskednych 6 tyzdnov bol 550g, doktorka ze to je uplne v poriadku, zato od porodu do dlzky narastla 15 cm. Ja aj ked ponukam prsnik, viac nechce. Pohybliva je az prilis, dnes napr. Objavila nohy, tak si ich docahuje, hlavu a ramena sama dviha od podlozky, akoby robila sklapacky, mozno aj tym pohybom dost energie spotrebuje a tolko nepribera 😉

janifer
27. jan 2017

My sme sa vazili vcera doma, lebo mi nejakosi oslabli ruky... a v 3,5 mesiaci vazi syn nieco cez 9kg! Prespi mi skoro celu noc, cez den tak kazde 2-3 hodky sa krmime, neprehanam to, lebo potom vracia.

erickatt
27. jan 2017

Moja dcera vazila v roku 8 kil. A dr vzdy ze to je v pohode.

gabccia
27. jan 2017

@majush tak to maju nasi drobci podobne miery.. moj tiez pekne rastie do dlzky, aj obvod hlavky a tiez je riadne pohyblivy.. a neplace mi vobec od hladu, zeby sa napapal a este plakal, ze chce.. tak zrejme len tak pribera pomalsie.. oni to potom dozenu este 🙂

evkano
27. jan 2017

Ako dlho vam papaju drobci ked ich kojite, moja si donedavna tahala aj 15 minut, teraz 5-6minut a je hotova, zato pred spanim si pomulkava aj 30 minut kým nezaspi

jersey87
27. jan 2017

@janifer a to vam vojde este do vajicka?

lienka182
27. jan 2017

@evkano u nas tiez tak 😯 a zacalo sa to predlzovat... Vecer chcela byt 2 hodiny na cicuske pokial zaspala... Stale sa budila 😐 aj cez den stale chcela...tak sa to snazim zmenit... Plus k tomu tie 30 minutove spanky cez den... Snazim sa ju ukladat ked uz je ozaj unavena a skusam ju ulozit aj bez prsnika, ale velmi to nejde... Uz som bola zufala tak som davala cumlik ale stale ho vystreli jak raketu 😃
Ale vcera sa nam podarilo hodinu spat spolu na posteli na obed a dnes v noci 6,5 hodiny spanku vkuse v noci tak som rada...
Ona ked pije kratko ale intenzivne tak sa naje rovnako ako za 30 minut ked si len tak potahuje... Ked vidim ze zaspava a jedla napr. 3 minuty tak stlacim prsnik nech sa napapa a nespinka...

evkano
27. jan 2017

@lienka182 jééj ten trik so stlačaním robím aj ja ;) Alžbetka už tretiu noc ťahá od 21:00 takmer do p´5-tej takže to sa ani nemozem sťažovať ;) ani tiež nechcela cumlíik ani ja som najskor bola proti, noci ho nemá vobec a cez den vdaka nemu zaspí aj sama v postielke aj ked je pravda, že kedjej vypadne tak musím utekať rýchlo k nej...

bublinkapo
27. jan 2017

Dnes sme boli na poradni. Vazime presne 6 kil a mame 63 cm. Nasa dcerka mala porodne miery 3300 gramov a 51 cm. Dnes ma presne tri mesiace. Chcem sa ale dievcata poradit. Posledne dva, tri tyzdne mame problem s kojenim. Uz si pripadam ako idiot, co tolko za nou beham s prsnikom. Casto krat ked jej davam prsnik radsej si do ust vopcha pasticku, cmula ju, saje, vlastne cmula vsetko okolo len od prsnika sa odvracia. Doktorka mi vravi, ze ju prejedam a ze ma dost. Je pravda, ze vcera sa mi vecer povracala, ze som ju celu aj mna prezliekala, ale bola som presvedcena, ze dieta ak saje vsetko okolo a place, je hladne. Hlavne nechce cumlik ani vidiet a na ruckach uz mala dokonca aj pluzgier. Tak ja uz neviem. Doktorka vravela, ze jej mam skusat davat vodicku. Problem je ale v tom, ze ked nebude pit, tak sa ani mlieko nebude tvorit. Nenate niektora skusenost?

monka37
27. jan 2017

@bublinkapo nas napríklad je dost zvedavý takze ked je nespokojný tak rozsvietim v celom byte a ideme na obchádzku vsetko obzeráme komentujem a potom ked je vyštaveny je rad ze moze papat 🙂 tiez vsetko co chytí do rúk cmúľa to podla mna súvisí s vekom uz.. a kedze vela spi tak odsavam a mliečka je tym padom dost ..

tanikbb
27. jan 2017

@bublinkapo deti objavuju rucky a nie vzdy to znamena ze su hladne. co nahradit je tazke povedat, treba zabavat a robit program. skus pripadne nosit babo v satke alebo nosici ci nebude kludnejsie. skus si kupit pripadne nuk hryzatka v bile maju. su take male do rucky a lahke, mozno by to uz dala.
inak aj moja je 27.10 narodena, uvidime kolko ma, poradna je 31.1.

vik_i
27. jan 2017

@bublinkapo ahoj, posledné dva dni máme doma to isté. Prsník odmieta a keď jej dám z fľaše tak pocucá ale odťahuje sa, otáča sa kope a robí kadečo iné len nepapá. A keď sa už naje? Tak zo sebou vrti, krúti sa a hneď je všetko vonku😯😢

alicazazrakova
27. jan 2017

Nasa Hanka miluje tohto macka 🙂 dokazu spolu debatit aj 15-20 min a ja si v pohode porobim alebo vypijem kafe☕️ inak ockovanie sme museli presunut kvoli prechorenemu synatorovi... Ale nestresujem 🙂 krasny vikend nasim oktobrovciatkam a mamulkam :-*

seki11
27. jan 2017

Môj syn sa s týmto psikom debati tiez skoro pol hodinu🙂Je to super hračka....Vravím mu stále že je to jeho kamarat😀a tak sa mu krasne smeje😘

janka_mu
27. jan 2017

Dievcata, to odmietanie prsnika moze byt trojmesacna kriza, my sme to mali.

Moja sa narodila skor na konci septembra a uz bude mat styri mesiace, ale presne na prelome tretieho a stvrteho nechcela prsnik.

Hystericky jacala len ked ho videla. Kojila som chodiac po byte, skackala na fitlopte. Po dvoch tyzdnoch to preslo. Ale asi parkrat som dala umele, ked to bolo neunosne, ale potom som si odsala (aj s mnozstvom mlieka bol problem). Preslo to a uz sa len kojime.

A tie vahy 🙂 to moja je aky maly spunt, bude mat 4 mesiace a max 5700g (porodna 3050)

A dnes sme mali prve parsekundove hlasne HAHA 🙂 juchuuuu

zuzka71291
27. jan 2017

@seki11 aj my mame tohto macka a je uplne top... od zaciatku mu jeho prevazne pustam, tak su kamosi 😊

evelina1607
27. jan 2017

@lindt tak ste to super zvladli, gratulujem;) moja Dr odporuca rozostup medzi tymito 2 vakcinami min 2 tyzdne (dovtedy sa vraj mozu objavit nejake vedlajsie priznaky..). Tak dalsiu davku mozno rozdelite s odstupom 2tyzdne az mesiac, hm?😉