Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@evelina1607 Setrinmu malému vyšli trojky ako prve😀Bol ako maly upír.
Mne sa zda, ze je to uplne jedno kedy zacne babo jest a ze sa okolo toho robi prilis veda. Tych par tyzdnov rozdiel ci 5 mesiac ci 6 podla mna nezavazi, a clovek si fakt nevie vybrat, ked aj rady odbornikov na vyzivu sa lisia.Teraz su dve teorie, jedna kaze zacat skor, a druha zastava nazor az od ukonceneneho 6teho mesiaca. Dr mi povedala, je to na mne, ktory pristup zvolim. Mlieko mam, ma 4,5 mesiaca a zatial som nekrmila nicim. Babka, ta uz mi vola, ze ci som malej uz uvarila vyvar a na co cakam:D:D...takze tak...Mala uz po nas pozera, ked jeme, ale za nejaky signal to zatial neberiem, ale o 2 tyzdne jej uz asi zacnem davat (prvy mesiac iba zeleninu+nejake masko, dalsi mesiac zavediem aj ovocie).
Najnovsia teoria je nechat dieta jedlo po troske ochutnavat medzi 17. az 26.tyzdnom, kedy je otvorene tolerancne okno. Neznamena to rovno zaviest prvy prikrm, iba nechat babo napr. ozuzlat korku z chleba, dat mu ochutnat nemliecne jedla.
@florence33 Baby Led Weaning , Resp Metoda blw , je aj skupina tu na koňovi ale este som to nejak neštudovala nezamýšľala sa nad tym
@evelina1607 u nas presvitajú uz mesiac a žiaden pokrok, pasticka je furt v puse, ešte aj keď sa prisaje na prsko, tak si tam skúša vtrepat aj rúčku no a kakanie 3x za den a potenie v spánku. Nech uz konečne vykuknú 🙄
@florence33 akurat na to okno som sa chcela opytat... Lekarka mi vravela ze uz jej mozem dat krupicovu kasicku tak lyzicku dve, laktacna hovorila ze este je skoro ze az ten 17-26 tyzden a ze staci rozok dat pozuzlat no alebo tu kasicku ak chcem...
@lukamka u nas to iste a stale nic 😐 bozinku to je krasa 😍 prosim ta odkial to mas?
Posledne tri dni je taka nervozna ze koniec... Neviem ci zubky ci laktacna kriza ci co 😢 nic len je nekludna a place a place a chce spat... Och 😐 uz som normalne na prasky z toho 😧
@lienka182 ja viem o tom len to, čo som si prečítala, ale skôr ako od ukončeného 17. týždňa určite nedám nič, neskôr skúsim lepok a ostatné inštinktívne. a z čoho krupicovú kašičku? z kravského mlieka??
@florence33 no ze mam spravit z vody a potom do uvarenej kase primiesat materske mliecko nech citi jeho chut...
@lukamka drzim prsty, nech uz cim skor vylezu.. Dnes som bola v lekarni, ze nech mi daju nieco najmenej chemicke na zubky a dali mi Dentinox. Doma som si to skusila na spicke jazyka a ta mi znecitlivela..sila! Tak si vYstacime s Camillou-homeopatikum,aj ked nemam pocit, ze by ho pomahalo.. Btw..krasne zuzladlo mate🙂
Ako to citam.. dako sa tusim to zaspavanie pohorsilo.. nasu sme uspavali 15 min.. teraz dve hodiny..uz som z nej na prasky. Stale place. Ci som pri nej, ci nie. Ci je na rukach ci nie.. drzim za ruku, kojim, hupem.. nic.. uz som od zufalstva jej dala umele mlieko, zaspala hned ale o hodinu sa zobudila a cely kolotoc znova. Zubky nevidim ziadne :( nechce byt ani zavinuta ani volna.. uz ma asi picne.. minulu noc plakala dve.hodiny v noci..a nic nepomahalo. Teplotu nema a cez den je uplne v pohode a vysmiata.
@janka_mu mali sme aj my taku fazu. Preslo to rychlo. Uspavanie bolo aj tri hodiny, a vies co ja som sa na to na chvilu vybodla a neuspavala, kym sa zasa zladime. Bola hore, v spalni sme sa hrali, salenie, hracky a odkvecla dakedy o 23tej.ja som uz to nosenie na rukach nezvladala. Potom jedneho dna zacala spat uz iba cez obed do tej druhej, a o siedmej je tym padom K.O. O osmej uz spi. Upravi sa to neboj, moj nazor je ked je cula neuspavaj, zbytocne sa vycerpavas. A ked je naopak mrzuta a 2 hodky nevie zaspat, tak treba skusit dat spat skor. Satka nepomaha?
Ja tak po 4.mes dam do ruky rozok nech zuzle a po ukoncenom 6.mes dam az prikrmy. Ak by ale zacala v noci pytat viac mlieko tak zacndm aj skor. Uvidime
Maly zaspal o 23:00 a o 5:00 už hore😢Medzitým som trikrát kojila....neviem čo sa deje že tak zle spinka....Teraz zaspal,idem na chvilku aj ja🙂
@rebekav len ona si urobila zo mna zo dna na den cumlik. Cumlik nechce ani vidiet a toho mala od narodenia. A vzdy ked sa zobudi alebo chce zaspat.. musi sa pricucnut.. ale to sa neda, aby ma zuzlala z noci 6 hodin.. 😨 je to neumerne casto a dlho.. skusala som aj umele.mlieko, ci nie je hladna. To nechce. Plus ked tolko zuzle boli ma to..a ked nedam.. krici..ani neplace ale krici.. znie to este horsie ako plac.. 😖 a trva to dva tyzdne...
jaj baby, tak ja mam dnes nostalgicke spomienky 🙂 presne pred rokom bol piatok, mala som dovolenku a rano sme sa balili na lyzovacku. Vedela som, ze sa vecer bude popijat, tak som si pre istotu spravila test (ako spravna snazilka som ich mala doma vzdy v zasobe haha)
druha ciarka bola tak slabunka, ze som tomu nemohla uverit - vsak som aj mala este 4 dni do ms 🙂 skumala som ten pasik asi kazde dve hodiny furt dookola a stale som neverila. Ved nam predsa teta homeopatka povedala, ze tento cyklus mame brat jej kvapky na detox a snazit sa nemame ;) tak sme sa teda nesnazili a vysledok spinka hore v spalni ;) 🙂
asi to cele dost prezivam 🙂 ako ste to mali vy?
@lukamka no ja velmi podobne. svokra a babka maju narodky 6.2., tiez som robila test pre istotu, ze sa bude pit, tiez tam bola ciarka...ale taka slaba, ze som tomu neverila a normalnu ciarku, ktoru som ukazala manzelovi, bola 11.2.
potom som lutovala, ze som nepockala do valentina.
kedze posledny menzes som mala 2.1., tak koncom januara som cakala dalsi...no ale koncom januara mal manzel narodky a zadarilo sa 🙂 a to mi lekar tvrdil 10,1., ze tento mesiac to vidi blede, ze nemam ani vajicka poriadne :D
@lukamka ja som mala dostat menzes 28.1. a ked mi meskal nejake dva dni tak uz sme mali podozrenie ale po piatich rokoch sa mi to nechcelo verit. 1.2. ma v praci nalakal kolegynin syn a ja som sa automaticky chytila za brucho. Tak som isla do lekarne kupit test a spravila som si ho. bola tam slabucka druha ciarka. po takom case, jednom potrate a troch neuspesnych vkladoch embryi sa nam nechcelo verit, ze sa nam to podarilo bez pomoci. Cista domaca vyroba. a teraz sme cely januar aj tieto prve februarove dni spominali co bolo pred rokom. neviem ci ma to prestane niekedy dojimat 🙂
@lukamka mile ze.si si takto pospominala,rada precitam.aj.ine prispevky 🙂. Ja som.chela otehotniet v sept.2015 aby sme mali junove babo,ale nahodou sa nam.zadarilo v juni co ma nepotesilo,ale napokon z toho bolo mimomaternicove tehu. Tak som bola z toho trosku smutna,ze som si to vlastne privovala...od decembra sme sa mohli snazit,ale boli sviatky,navstevy,tak radsej ze to nechame na januar. 12.1 som.mala menzes,s tym.ze.koncom januara sa "ide nato". 16.2 som.mala.dostat menzes,ale kedze 14.2bol valentyn,tak som sI.spravila test.hoci ciarka bola slaba,vedelu sme ze to vyslo ;). Synator.bude mat pomaly 4 mesiace,a keby som mala menzes uz teraz,dala by som sa nahovorit aj na tretie dieta ;)
Jee krasne pribehy ❤❤❤ podelim sa aj o nas 😊 manzel spominal babatko uz dlhsie, ale ja som sa na to nejako necitila, ale manzel sa nedal a obcas hovoril o babatku 😊 Ked zrazu mi to doslo! Na co cakam, mam super manzela a chceme byt uz traja 😊 po prvej menstruacii sme sa zacali snazit. O dva tyzdne zacali zvlastne pocity. Cely nateseni sme cakali este par dni az raz som to nevydrzala a 2.2 som si poobede spravila test. Po chvilke sa objavila slabulilinka druha ciarka 😍 ta hodinka a pol dokial manzel prisiel z prace trvala vecnost 😄 ked otvoril dvere cakala som ho s usmevom na tvari, slzami v ociach a testom v ruke... ❤❤❤
To nase bejby zas prislo ako neplanovany poklad, neplanovany novy zaciatok. Ku koncu roka 2015 som po vela rokoch odisla zo zamestnania, ze si konecne najdem inu lepsiu pracu. V januari som mala v plane oddychovat a od februara zacat hladat. Na tatikove meniny som isla k doktorke,lebo mi meskala. Posledne co ma napadalo bolo, ze som tehotna. Isla som si len po vyvolavacku... 😍 a doktorka hovori, ze ziadna vyvolavacka nebude. Doteraz si pamatam tu malu bodku na ultrazvuku... 😍 tak som prestala hladat pracu, a zacala som sa tesit na novy zaciatok. Nie taky, ako som planovala,ale ovela lepsi. Jednoducho to tak malo byt... Stale ked sa na nu pozriem, tak si spomeniem, ze na tomto svete je cosi viac, vyssie, co presne vie, co je pre nas najlepsie. V mojom pripade to nebola nova praca, ale zalozenie rodiny...

@seki11 naša má 4 a pol a je kojená a už tento týžden som prvý krát dala ráno na lyžičku a poobede na lyžičku mrkvičky a jablčka, nech skúša chute pomaličky...