Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@evelina1607 hahaaaa,no ja odpadnem🙂!!!to som este nepocula,ale v nasom pripade to tiez sedi,hahaaaa 🙂!!!
@evelina1607 hehe dobry tip, Rebeke chceme este zamiesit na surodenca ;)
Baby, maly bude mat teraz v sobotu 16tyzdnov.. a to sa berie, ze bude mat ukonceny 16ty tyzden alebo este len zacinajuci?
@gabccia ukonceny 😉
Baby v tej skupine oktobrovky vsetky uz zacali s prikrmami, aj u kojenych deti. Ja chcem este pockat a zacat najskor po piatom mesiaci, vy ste na tom ako u plne kojenych deti? Vraj je novy trend zacat skor kvoli imunologickemu oknu skor ako po ukoncenom siestom mesiaci
Baby chodute vonku s detickami? My sme v nejakom zacarovanom kruhu... Bud je strasna zima, alebo som chora ja alebo ma malicka sopliky 😕 dnes je u nas -4 ale pocitovo -10. Manzel mi hovori ze radsej mam ostat doma, ze strasne fuka. Ked mne uz doma hrabe ale na druhej strane vyjdem vonku a zas nieco chytim 😕 a potom znova budeme doma sediet...
Inak vlasy mi tiez zacali vypadavat 😯 su vsade... Najhorsie je ze malicka ma stale nejaky vlas v ruckach...
@majush ja dam teraz rozok o chvilku pozuzlat a prikrmy asi az v 6 mesiaci 😊
@majush urcite pockam minimalne do 5mesiaca... Mala zatial ani nejavi zaujem o jedlo, tak sa nie je kam ponahlat... Synator, tiez plne kojeny, by nam bol v 5 mesiacoch vliezol do taniera, tak som vtedy zacala s prikrmami... Nielen vek je urcujuci pri prikrmoch... Ono teraz je vsade tolko informacii z kazdej strany, obcas uplne protichodnych, ze clovek ma fakt problem sa zorientovat.... Preto sa coraz castejsie snazim pouzivat "sedliacky" rozum a materinsky instinkt a kaslem na "zarucene" info z netu... A doverujem nasej pediatricke, hoci teraz je moda s lekarom ( hoci studovanym a skusenym ) sa dotahovat....
@majush ja tiez pockam. A po piatom mesiaci uvidim co maly a zacnem rozmyslat, ci zacneme 😂a rozok sa moze dat zuzlat ako prvy??
@lienka182 my chodime stale, za kazdeho pocasia, iba ked boli tie velke mrazy, ze pocitovo -25stupnov tak 2 dni sme neboli ale inak stale..aj ked mal troska sopliky.. som ho zahulala a vzdy sme voku minimalne hodinu apol.. pokial nema teploty tak nevidim preco neist.. a aj ja sa odreagujem 🙂
Co sa tyka chodenia vonku, tak snazim sa chodit pravidelne. Ale niekedy sa proste neda. Ked sme boli dlhsie doma,aj sopliky nam presli, akonahle sme zacali chodit znova von, sopliky sa vratili. Ale asi to bude tym, ze budeme mat doma suchy vzduch, i ked robime maximum...
S prikrmami zacnem, ked mi to odporici pediatricka. Sama sa do nicoho nepustam. Ona to robi uz niekolko rokov a deti su tu, zive a zdrave. Ja mam prvu skusenost s dietatom, tak si necham poradit.
Inak nasa sa na nas dost pozera, ked jeme, sleduje co sa to deje. Ked jej davam vigantol cez lyzicku, tak aj usta pekne otvara... Ale este nesedi, tak neviem ci su prikrmy uz vhodne.
Ahojte baby, ja som sice novembrovka, ale ked vidim, ako tu pekne debatujete a radite sa, tak si idem k vam po radu, snad to nevadi 🙂 aj vase detuchy sa tak potia? Hlavne pocas kojenia a v noci, pritom nemam pocit, ze by sme prekurovali izbu. Meram mu treti den teplotu a 37,2 to sa este u dojciat toleruje? 🙂 inak nekasle, nekycha nic. Dakujem za odpovede, vyplasena prvorodicka😀
@naniatko172217 s potením ti neviem poradiť,jedine mi napadá že či ho moc nebabusis, môj sa kojenim trošku zohreje .. teplota 37,2 je v pohode..Môj mával/mava bežne 37,1 dávno som mu nemerala..Ale tuším že do 37,5je to normal..
@naniatko172217 netusim, mne jedine napada, ze jej je teplo a co sa tyka mierne zvysenej teploty ak jej davas viac vrstiev oblecenia na doma, tak zhod jednu vrstvu. Kolko mate doma stupnov? napriklad my uz kurime minimalne, mrazy ustupili, mame 21-22 stupnov, mala ma jedno body s dlhym rukavom a teplacky. Nikdy sa nepotila, dokonca aj ked mala 37,7 teplotu tak nebola spotena,
@rebekav Aj u nas mame tak 22stupnov, v obyvacke mame aj 24 a nasa mala je naobliekana ako cibula(co viem,ze nieje dobre),pretoze je totalne ladovaaa!!! Vobec nechapem,ale ona ma straaasne ladove rucky aj nozky..nohy mava aj spotene a studene. Tak mi to neda, nechat ju len v bodynku ☹.Kocky, vase detvaky maju nornalne teple rucku a nozky?
@naniatko172217 pocas kojenia je to uplne normalne, na natahanie mliecka vynalozi energiu ( obrazne ako keby sportoval). Moja v normalnom stave, resp. Hladna ma studene rucicky a po kojeni uz pekne teple, ak je spoteny tak bude asi prilis naobliekany
Ostatnym dievcatam dakujem za reakcie. Aj nasa ma zaujem o jedlo tak este pokojim ten mesiac a zacneme papat aj my
@barbarelka studené ako ľad keď ho len na chvilku vyzleciem.Po kúpaní hneď cikuta😀
@seki11 nooo to je otazka, ale neverim, ze po druhom min rocnom kojeni budu viac k svetu, takze sa zrejme na to dam. Mam 36, 2 odkojene deti a chcem este zit (myslim tym nehanbit sa pri pohlade do zrkadla, na partnera, na kupku ci pri kupe bielizne..). Ja viem, ze je to priroda, no v tomto je trochu nefer voci zenam☹ hlavne, ked predtym boli zvyknute na pekne plne prsia.. Takze hoci je cudzie teleso v tele vzdy risk..ale chcem pekne, prirodzene, k mojej postave, ziadne nacucane klieste, vulgarne.. Nakoniec prirodzeny nie je ani titanovy kolik na zub, nie? A ten uz jeden mam 😉
Baby, dalsia otazocka 🙂, dnes som zvedava 🙂. Tie,co nosite v manduce..kupovali ste u niekoho slintaciky na popruhy? Nasa mala je vecne zakusnuta ako pirana..niekde som videla,ze to ktosi vyraba za 5,90 ale neviem to ani za toho oneeeho najst. Plus Lukamka, mala si paradne zuzladlo( take pleteno drevene..) kdesi tu na stranke tiez 🙂. Pouzivate ho? Beka je s nim spokojna? Tiez zvazujem ci kupit, lebo Natali asi tak tisiiiic krat viac zuzle a ocucava si ruky ako starsi brachac.
@barbarelka mas prve ci uz druhe babatko?😉
@evelina1607 Prvy syn sa nam narodil pred troma rokmi,takze Natali je druhorodena 🙂.
@barbarelka dolezite je ci ma studeny krk a hrudnicek. Moja mala tiez ladove rucky aj nozky. Teda nie doslova ladove, ale studene. A nozky ma tiez niekedy spotene (hlavne ak jej dam nie ponozky, ale take teplacky aj so spodkom co su z flisoveho materialu). Mne dr povedala, ze podla studenych ruk sa riadit nemam. Moja 84 rocna babka zasa hovori, ked su rucky studene je fajn, ak su uz teple je zle:D
@rebekav Ano viem,ze sa vravi,ze skusit na krku zozadu,ze to nema byt studene..ale nasa ma tie ruky a nohy fakt ako lad..ked si tak poviem,ze ako sa ja citim s ladovymi nohami,tak teda nic moc ☹. hmm, tak ale s tym nic nespravim a rady starych materi nemozme podcenovat 😉
@evelina1607 Ja mam34 ,dve odkojená deti....prvá dcérka ma 13,po nej mi zostali strasne klzký,tak ja som pred 4 rokmi na svoju 30-ku absolvovala zväčšenie pŕs a korekciu,neľutujem.Jasne že ženy čo majú prsia to asi nepochopia,ale tie čo ich nemajú vedia o čom píšem.No a teraz kojim po operácii a mlieka až az😀A prsia pevne.Pojdem do toho znovu keď bude treba🙂
@barbarelka tiez som ju prvy mesiac tak obliekala ako cibulu, nevedela som to odhadnut. Davala som dlhe body, dlhe pyzamko na vrch, ponozky este na to, a potom som zacala uberat. Riadila som sa tym, ze ked ja mam kratke tricko, ona ma dlhe. Ale samozrejme, to si musis zvazit ty, kazde babo aj jeho telicko je ine, a iste je to tvoje uz aj inak navyknute, teraz by asi nebolo mudre, zacat ju obliekat zlahka. Ale mozno skusit jednu vrstvu dole, a potom odmeraj teplotu, po hodinke. Uvidis ci klesne, ak ano, tak bola naobliekana - mne bolo tak povedane, ci to funguje neviem🙂

Dobrý deň. Som študentkou medicíny a pred pár mesiacmi som sem pridávala dotazník týkajúci sa vplyvu autoimunitných chorôb na plodnosť u žien. Vďaka Vám sa mi podarilo nazbierať vyše 140 odpovedí, za čo Vám chcem veľmi pekne poďakovať. Avšak odpovede mám najmä od zdravých žien a preto ich nemám s čím porovnať. Tak by som Vás ešte raz chcela poprosiť, či by ženy trpiace akoukoľvek autoimunitnou chorobou boli ochotné mi dotazník k diplomovej práci vyplniť. Všetko je anonymné a zaberie to menej ako 5 minút. Veľmi by mi to pomohlo. Vopred ĎAKUJEM 🙂 http://www.survio.com/survey/d/X5R5R6M8N2S1I1X3P