icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

seki11
9. feb 2017

@evelina1607 strasne kozky tam majú byt😀Mobil píše čo chce

lovely_choice
9. feb 2017

@lienka182 presne, my tiež sme dávno neboli vonku :( Odkedy syn chodí do škôlky, sme stále chorí. Ale už ho tam nedáme, lebo to nie je normálne. Stále po 2 týždňoch doma šiel uplne zdravý (mali sme kontrolný výter) do škôlky a po 2 dňoch hrôza. On antibiotiká, dcérka antibiotiká, a najnovšie už aj ja antibiotiká, lebo mi nepomáhal ani septilen, ani homeogene. Našťastie 2 týždne pred porodom som sa z toho dostala, no teraz sa už inak nedalo a dvaja lekári užívanie schválili. Z 19tich deti je v škôlke 5-7 a aj tie s príznakmi choroby. 3 ročný syn je od septembra 5ty krát na liekoch a 4 mesačna dcérka berie 3tí krát lokálne atb. A ešte samozrejme od okolia počúvam protipólne názory, že to tak je prvý rok a potom bude lepšie, keď bude chodiť do školy, lenže na druhej strane či dovtedy mu nebudu musiet operovať nosné mandle. Akosi je to častý jav u trojročných detí :(

lovely_choice
9. feb 2017

Keď ste tu všetky "vyzradili" svoj vek (ja sa o svojom veku ani o váhe nemám problém baviť) 🙂 tak ja som mala syna v 26tke a dcérku v29tke. Chceli sme stihnúť do mojej 30tky (o 3 mes.), no stále vravím o svojich 2 sestrách (zo 4roch) že sú mudre, lebo (aj preto že) sa mamke narodili po 30tke 🙂 Ale myslím, že všetko je tak, ako má byť.

lovely_choice
9. feb 2017

Ďalší príspevok ... :D (opäť som tu po pár dňoch, tak reagujem na vaše rôzne príspevky) :D
Ešte v októbri 2015 (nie je to preklep 🙂) ked syn mal dva roky, sme mali dilemu, či o rok po skončení 3rocnej materskej ísť do zamestnania, alebo na ďalšiu materskú. Znelo mi to hrozne - byť doma 6 rokov a chýbalo mi riadne sa zamestnať. Lenže ešte pred svadbou sme si s manželom vraveli, že medzi deťmi chceme max. 3-rocny rozdiel. A navyše sme u syna
začali badať, že by potreboval súrodenca. Tak sme mu naplánovali sestričku októbrovku. A pomaly "od dňa pocatia" sme testovali. Svokrovcom sme sa pochválili už s prvou slabou ciarkou a na vyšetrenie k dr. som šla vysmiata od ucha k uchu. Vravim si, ako nám to pekne vyslo. Škoda, že mi odvedy bolo celych 5 mesiacov strašne zle (a musela som byť aj v nemocke). Ďalšie 4 (resp. 5) mesiace som si tehu naplno užívala a ukončilo sa mi vysnívanym (po predošlej sekcii) porodom. Velmi si Janku užívame a Danielko sa s ňou chce stále mojkat (samozrejme, že aj požiarli, no to, že ju mám vyhodiť z okna (ako som počula od dieťaťa inej mamičky), alebo že ju mám dať preč, mi našťastie nepovedal). Veľmi sa teší, ako si spolu budú skladať lego, hrať sa na dvore, ... 🙂

lovely_choice
9. feb 2017

A ďalší ... :D
S tými vlasmi som to aj ja zistila. V jednom kuse vyliezaju a ešte aj elektrizuju. To nie ako počas trhu, ze mi na ľavej strane zátylku vyrástol nový trs, ktorý som musela sponkovat pri sťahovaní vlasov do gumičky :D
Asi nám fakt chýbajú vitamíny, ktoré odchádzaju do mlieka. Kočky, pýtala som sa dr., ktoré vitamíny z lekárne dopĺňať na imunitu. Povedala, že žiadne, lebo telo si z toho zoberie máličko a potom neskôr si nebude schopné zo stravy syntetizovat. Tak nedoplnam už ani vápnik. Verím, že sa nezmením na lysú a bezzubú.

lovely_choice
9. feb 2017

Opäť ja :D
Dcérka má prerezane zúbky od 4.mesiaca, nebola očkovana, no aj tak je nespokojná a máločo pospi. Stále veľmi sliní, dáva rúčky do pusy, takže už očakávame ďalšie zúbky. Synovi tiež vyšli skôr, ale on bol mrzuty až pri očných, aj to preto, že mal teplotu. Už teraz sa obávam, čo bude, keď píšete, že nezaberá liečivo (menej škodlivé) z lekárne.

janifer
9. feb 2017

@majush my na materskom len, blizime sa k 10kg. V 5.mesiaci je cas podla mna a uvidis ako si dieta bude pytat jedlo

jana137
9. feb 2017

@janifer ty nemáš mlieko, ty máš smotanu ;) riadny chlapisko to je, kde sa mi hrabeme so 7mimi kilami..

janifer
9. feb 2017

@jana137 som zacla chodit na masaze 2x v tyzdni, maser lamentuje, ze zo mam tvrde. Inak keby ste videli ako kaka, sama voda, zelene v kazdej plienke, vracia, ja nechapem z coho pribera.
A k tym vlasom: verim ze ked pridu prikrmy, al. prestaneme kojit sa to zlepsi. Ja beham niekedy s takou mastnou hlavou ze az, vonku capica, v byte kurenie, aj to velmi nepomaha vlasom

majush
9. feb 2017

@janifer to su nohy 😍

majush
9. feb 2017

My sme dnes boli na prestreleni usiek, plakala asi 10x horsie ako pri ockovani. Vraj to az tak neboli ako sa zlaknu to cvaknutia

rebekav
9. feb 2017

@janifer neverim:D my sme polovica z vas...hihi

rebekav
9. feb 2017

@majush mna to bolelo a to som bola 17 rocna. Trafili mi chrupavku. Tvoja to ma tiez natesno, ale mozno foto skresluje.

evkano
9. feb 2017

@majush dobre, že to máte za sebou 😉 my keď sme dávali tak mne tiekla slza..

gabccia
9. feb 2017

@barbarelka aj moj maly mava studene rucky a pediatricka mi vravela, ze to vraj nevadi, ze niektore deti nemaju este vyvinutu termoregulaciu, ze casom sa to upravi..a on ci ma jednu vrstvu alebo dve-tri ta tak isto ma studene rucky, tak ja radsej nebabusim ale skor prikrijem s dekou

alicazazrakova
9. feb 2017

Odkedy sa vie ta moja zabka pretacat, prebalit ju je celkom fuska 😅

barbarelka
9. feb 2017

@lovely_choice jeeej,u nas uuuuplne rovnaky scenar..so vsetkym,okrem sekcie 🙂.tak nech nam uz tie baby trosku narastu,aby sa braskovia s nimi mohli bavit 🙂.

barbarelka
9. feb 2017

@lovely_choice strasne s tymito chorobami pekelnymi ☹.ja som z tohto dovodu maleho do skolky nedala. Niektore dni sa doma trapime,maly nestastny z babatkovskeho placu a ze na neho nemam tolko casu..na druhej strane sa krasne zzili a Niko mi fakt s Natalkou pomaha..hupe ju,poda to,hento,zabava hrkalkami,ukazuje svoje hracky a ja lietam ako raketa v kuchyni alebo s vysavacom,haha..takzr nelutujem(dnes mame dobry den,tak som hero..mozno zajtra by som poveda,ze neeech uz miga do tej skolky,nech je klud trosku 🙂 !!!)

majush
9. feb 2017

@rebekav fuu, no moje chudatko, snad to nema cez chrupavku, spinka, zajtra to skontrolujem. Ale aj tak uz teraz s tym nic nenarobim 😐

lovely_choice
9. feb 2017

@majush my sa tiež chystáme nastrelovat, ale tak tesne pred 1. rokom. Aspoň tak sme vedeli, že skôr by sa nemalo. No ale tvoja si to možno nebude pamätať 🙂

majush
9. feb 2017

@lovely_choice nam to nastrelovala nasa pediatricka, ona odporucila po prvom ockovami. Inak v zahranici sa tomu velmi cuduju, ked ma tske babatko nausnicky. Ked som minule jednemu talianovi hovorila, ako skoro to davame robit, urcite ma chcel obliat svatenou vodou 😉😂

lovely_choice
9. feb 2017

@janifer Zlatý je, podobá sa na teba. Našej Janke sme narátali 7 michelinovských zahybov na rúčke. Zatiaľ má 8,5 kg a mňa už nie že bolí, ale pichá v chrbtici. A to som nedávno nosila a potom dvíhala 15 kg syna. Organizmus akosi rýchlo zabúda.

lovely_choice
9. feb 2017

@majush :D no neskôr bude vzdorovať že radšej nechce 🙂
Dobre, že to robí pediatricka, u nás musím zájsť do mesta a vraj vyhľadat jeden obchod so striebrom.

janka_mu
9. feb 2017

@majush malinkaaa, chudiatko.. ale ma to za sebou 🙂 no aj nas to caka o cca mesiac, asi aj ja budem plakat s nou.. budeme mat zapis, krsna kupuje nausnicky 🙂

lovely_choice
9. feb 2017

My sme pri synovi začali s prikrmami po 5tom mesiaci na odporúčanie dr. Dala nám zoznam potravín, no lepok (pečivo) tam nebol, ale až na ďalšom zozname v 10.mesiaci. Čiže nevyužili sme imunologicke okno. Hoci synček našťastie nemá potravinovú alergiu, v jeho okolí sa vyskytuje pomerne často. Tak som dcérke dala dnes na 19t ozuzlat kôrku z chleba. No neviem, či sa k nej nejaký ten lepok dostal, skôr ju len olizala. Obávala som sa, že si odvali kusisko, keď už ma tie zúbky a celý týždeň javí veľký záujem o naše jedlo. Pomaličky budeme skúšať. No nie ako jeden chod namiesto kojenia, len ako zoznámenie sa s chuťami.
Poradie potravín, ktoré máme od dr.:
(hlavne pre mamky prvorodičky)
1. Zelenina (mrkva, petržlen, zemiak, cuketa, brokolica,...) Jeden druh podávať 3 dni a sledovať reakciu. Neskôr aj jej kombinácie.
2. Mäso - kuracie, morčacie, kralicie
Tak možno skombinovať so zeleninou.
3. Ovocie - jablko, banán, broskyňa, marhuľa, hruška. Každý druh 3 dni.
4. Bezlepkové nemliecne kaše - kukuricna, pohánkova, tuším, že tam bola aj ryžová.
Až v 10. mesiaci sme dostali ďalši zoznam s laktozou a lepkom, presne v poradí:
1. Biely jogurt
2. Tvaroh
3. Puding z kravského mlieka
4. Krupicova (1.x lepok) kaša z kravského mlieka
...

lovely_choice
9. feb 2017

Baby, aké náušnicky majú (budú mať) vaše dcérky? Myslím materiál a typ. Kedysi sa dávali zlaté, no mne sa až tak žlté zlato nepáči. Biele je asi zbytočne predražené a je to len nasriekana farba na žltom zlate, čiže ho po osuchani vidieť. Asi zvolim chirurgicku oceľ, či sa dojčatám môže dať aj niečo iné?
Predstavujem si nejaké malinké kruhy s ockom. Bodky majú asi len srubovacie zapínanie, nie? Asi lepšie by boli zaklikavacie, čo by za uskom nevadilo.
Normálne mi Majka s tým nastrelil dala chrobáka do hlavy. 🙂 A to som myslela, že ešte máme čas.

janifer
9. feb 2017

Niekto tu par stran dozadu riesil slintaky na nosic, tak posielam jeden tip:
http://www.nellytex.sk/kategoria/doplnkovy-tova...

evelina1607
10. feb 2017

@barbarelka ako Ti to pekne vyslo - syncek aj dcerka;) uzivajte😉

evelina1607
10. feb 2017

@seki11 super! Ano, nenarusi to kojenie, no kopec ludi (hlavne starsie generacie) ma mylnu predstavu..tak vela stastia a nech su pekne aj po😉

seki11
10. feb 2017

@evelina1607 dskujem🙂