Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@emy222 dáva sa to sice na hlavičku pri teplote, ale ja som jej to dala rovno u Dr po ockovani a mala to až do dnes rana. Bola len občas teplejsia ale teplota vždy v norme, mali sme aj pokojnú noc a teraz tu vyspevuje, nôžky vykopáva od rana. Dúfam, že to tak bude aj pri druhom. Ma aj ten jantarovy náhrdelník a ockovali sme pri ubudajúcim mesiaci 😂 viem, som asi troska precitlivelá, ale niečo z toho zabralo ;)
@ na nožičky som jej to nalepila na miesto vpichu (len pre úplnosť) 😄
Čaute baby. Poraďte niektorá...od min stredy je malá prechladená...odsávame sopliky, mame Febistil kvapky, Ambrobene sirupček a do nosíka Morsku vodu. Nejak nám to neprechádza a malej začali ako keby stekať hlieny. Teplotu našťatie nemáme. Už keď vidí hadičky z odsávačky, rev krik neskutočný. Nemáte niektorá skúsenosti možno s nejakým iným liekom, ktorý viac pomôže. Ďakujem
@vik_i ahoj, my mame to iste, Matko sa trapi uz treti tyzden so soplami a dva tyzdne s kaslom, napokon som napochodovala k dr., urobili mu vytery hrdlo, nos a vysledok - zlaty stafylokok. Dostal ATB Klacid, berie ich od pondelka. Nejako sa mu nelepsi. Nic ine ani dat nemozes, co davas... Daj si nejaky casovy limit a ak sa jej nepolepsi, urcite chodte k dr. Drzim palce. A maly bol tiez bez teploty.
My sme mali očkovanie dnes, ale nejak som sa zabudla opytat , to ked mal do oboch nožičiek tak to mal nejake dve naraz ? Sorry za blbu otázku ale ja o ockovani vela neštudujem pre istotu
@vik_i no chod cim skor. My sme skoncili v nemocnici potom co sa mala zahlienila a vystartovala jej aj teplota cez vikend. V pondelok sme sli k dr a uz sme v nemocke 3.den. Tieto virozy su strasne. Len my sme chytili nejaky RSV virus a pre babatka je velmi nebezpecny. Starsie deti jo do 2rokov dostanu vsetci ale predsa starsie to zvladnu lepsie a lahsie.
Dnešné výsledky z výteru: k predošlej baktérii sa pridružila ďalšia. A teraz musí brať naša 4-mesacna dcérka celkové najsilnejšie atb, keďže doteraz lokálne ani raz (z 3 podávaných za sebou) nezabrali! :( Už si vyčitam, že som 3-rocneho syna dala do škôlky, z ktorej stále doniesol bacila a schytalo to aj naše najmladšie zlatíčko.
Začala som veriť, čo sa povráva, že to je len prvý rok v škôlke a potom už bude mať imunitu. Figu borovú! Mne aj napriek kojeniu dr. musela predpísať najsilnejšie atb.
Pridavame sa k chorobkam;( 17steho mame 4mes, no a zo zubka, ktory nam uz cca 2-3 tyzdne vylieza sa na nas nalepili sopliky od braceka skolkara, ktore prechadzaju do hnusneho kasla (az sme sa z neho parkrat povracali). Zaroven menej papame, slabucko cikame a vydavame take divne zvuky, ako keby sme sa chceli vycikat..mala som preto podozrenie na zapal mocoveho mechura (mame predispoziciu), no lakmusovy papierik z mocu nam nastastie zvysene leukocyty nepotvrdil😉 so starsim som to prezila v 5mesiaci a nebolo to teda vobec prijemne😠
Ach tie zubky....!
@lovely_choice az do 5-6r maju deti slabu imunitu..potom uz je fajn🙂
@lukamka noo toto som kúpila aj ja 🙂 ale v lekárni mi hovorila že to je až od 6 mesiaca ale tak asi to bude ok a ten náhrdelník chcem aj ja to si jej dala normálne na krcik nevadilo jej to ? Sa vypytujem he ale tiež chcem všetko spraviť aby sme boli ok lebo to prvé očkovanie bolo trochu stresujúce strašný plač čo ju nožičky tak boleli ani pohnúť som s ňou nemohla tak teraz chcem aby sme to zvládli lepšie 🙂
@lukamka prosim vas tie naplaste odkial mate v lekarni to nemaju vedela by ste mi ich zohnat este?
@zuzulina265 Veď nech ti ich objednajú v lekárni.Ukaz im obrázok.Mne prišli ešte v ten deň večer do lekárne.
@seki11 ja som tiez chcela tu naplastt z lekarne,ze objednaju a ked som po to prisla,dali mi nejake cinske tiger naplaste nevhodne pre deti.
Vcera nas ockovali,maly v pohode,po ocko sa vyspal,vecer kopkal nozkami. Ani zvysenu teplotu nemal,spal kludne. Pre dceru by som chcela tu naplast,ta sa skoro vcera rozplakala ked videla braceka plakat.aj ju caka 5rocne ockovanie,vcera ju zachranil kasel...
Baby,k teme vypadavaniu vlasov,ja som sa dala radsej na kratsie ostrihat a kupila si iRobota,nech tie vlasy na podlahe nevidim 🙂
A iba taka info,o dva dni mame 4
4mesiace, 65cm a 7,1kg -som chcela napisat.
Skore uzdravenie prajem detickam,nech vas choroby obchadzaju 🙂😊
@seki11 keby boli ochotny objednat ale niesu
@emy222 podla mna kludne mozes nalepit aj skor, ved tam nemas ziadne liecivo iba chladivy gel. Ten jantar mam aj nadrdelnik - ten iba cez den a ma aj naramok z tadeto: http://www.sperkyjantar.sk/www-sperkyjantar-sk/...
dufam, ze to uz pri druhom raze pojde lepsie ;)
aj ked ja sa bojim, ze si to pamata a rev spusti hned ako vojdeme k Dr.
@zuzulina265 ja som tu v Pezinku obvolavala lekarne a tiez to maju len v jednej. ale da sa aj z netu objednat
https://www.pilulka24.sk/monsea-dermaplic-2-jed...

@seki11 fuu tak cipok sme nakoniec nedavali, dostali sme sa tesne ku 38,5... Teplota nam stupala a klesala... Teraz rano 37,2 po odcitani tak uz dufam, ze to prejde 😥