Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@evkano inak stale si myslim ze sme na tom dobre 😊 mam kamosku ktora uspi rychlo ale syncek jej vstava v noci kazde tri hodiny dlhsie nepospi alebo dalsiu ktora mala babatko celu noc na prsniku v urcitej faze jeho vyvoja, proste inak nespalo... Lamala som si hlavu ako to ze ukladam tak dlho... Teraz sa to snazim rak prirodzene skratit ale netlacim na to... Cim viac som bola nervozna ze ju dlho ukladam tym dlhsie som ju ukladala 😄
My sa ideme kupkat vždy medzi 7-8 aby bola vždy hodinu hore pred tým lebo cez deň vydrží vždy hore hodinu najviac hod a pol.
A po kúpaní spinkame do pol deviatej a zobudí sa ešte tu hodinku pobudne hore a už sa snažím uspať medzi tou 10 pol 11 a to na ciciku vždy by cuckala dlho a potom ju napína čo je prejedena a zas sme hore tak potom už zaberá biely šum zvuk vysávača 🙂 tak zaspinka o tej 11-stej niekedy sa to predĺži aj do pol 12 a spí do 5rana napapa sa a potom spíme zas do 9-tej a zas len napapa a ešte do 10 -11- stej spíme neviem to inak prehodiť skúšala som už vseliaka ale nejde to ale vyspime sa už som si zvykla 😂😂😂 ráno keď vstane tak po hodine by zase spala a tak dokoliecka 🙂
My sa kupeme o siedmej a pred osmou sa uz ukladame. Posledne dni mame fazu, ze zaspi v pohode rychlo, takze uz o stvrt pol deviatej spi. A spi tak do druhej tretej. Ked sme uspavali pred desiatou, tak spala do stvrtej. Takze tych 6 hodin vkuse sa vyspi. Potom sa najeme a spime do tej siestej. A dodatocne ju este na hodinku presvedcim zaspat...
@lienka182
@jana137
@emy222
@jersey87 jáj veľmi pekne Vám ďakujem za odpovede, som veľmi rada, že sa tu už tak fajn diskutuje taku dlhu dobu... tak v podstate to je aj u nás rovnako s tým uspavaním, že to trvá hodinu niekedy viac niekedy menej... Alžbetke to síce trvá dlhšie ale potiahne tak do 2-3 rána to sa len napapá a zaspinká hned a potiahne tak do 7:00-7:30 takže v podstate sa nemám čo sťažovať ;)
Ahojte kočky, sme komplet zahlieneni☹
Prcek az vracia hlien (natahuje ho) aj s mlieckom, ktore vypije.. mate skusenost, co zabera?
Dakujem😉
@evelina1607 mne zacal robit toto iste. Nie vela,ale dnes uz 2x vyslo z neho mliecko aj so soplami. Podla mna tam vela nezmozeme. Zvisla poloha na rukach a ked spinka,tak vo vyvysenej. Mozno baby budu vediet poradit lepsie. Rychle uzdravenie prajem.
Ahojte, pozerám na nete stoličky na kŕmenie ale je ich viac než dosť. Viete poradiť nejaku dobrú a overenú značku v primeranej cene? Ďakujeeem😊
ahojte, maly ma zapalene hrdlo, na pohotovsti mu predpisali zinnat. nechcem pchat donho antibiotika, ale tak co uz, nebudem cakat kym to bude horsie...
lekarnik mi k tomu odporucil probiotika. kupila som, ale teraz neviem, ci ozaj to pomoze - tie probiotika, alebo ci ide len o biznis...stali 10€. ako nejde o peniaze, ale tak vaham, ci tie probiotika dat, ci nie. mate skusenost?
@evelina1607 evi koksooo toto bola prva otazka ked sme boli u dr tu v nemocke. Ci aj zvracia. Lebo vsak tym ze kojime im tie hlieny riedime a samozrejme aj prospievaju. Odsavat odsavat, zvlhcovat a lezat vo zvysenej polohe. Pozrinaz takto lezala nasa.
Nie je to sranda s tymi hlienami, hlavne to ze im sa tym zaplatavaju plucka a nevedia to dat von. Urcite by som sla k dr nech vam nieco da na odhlienenie.
@evelina1607 evi este ho davaj nanbrusko. Malej sa od vcera velmi polepsilo co sa dava sama na brusko. Lebo ich vykasle na brusku.
@stevvvka a ako si zistila, ze moze mat zapalene hrdlo? ci ti aj kaslal alebo nieco,ze si s nim sla k lekarovi, lebo moj tak nejak vyplazuje divne jazycek tak mi to len pride, ze ho mozno hrdielko boli, snazim sa mu aj pozriet do hrdla ale nechce ukazat vobec..
a probiotika urcite davaj, nie je to len biznis, pomahaju na crevnu floru.. ja davam aj hockedy ked vidim, ze sa nemoze vykakat a pekne pomozu..
@gabccia zacal dnes rano kaslat trochu a mal 37.7.
chytil to odomna.
ja byvam malo chora a ak, dam si par cajov, celaskon a som fit. ked mal 2 mesiace, tiez ma volaco chytilo, ale on bol v pohode.
vcera rano som zacala kaslat, podcenila som situaciu asi, a bum, dnes rano kasel a teplota. tak som sla na pohotovost, radsej skor, ako neskoro.
Zienky, vy ste skusene, idem sa poradit. Zacali sme s prikrmami, mrkva a mrkva+zemiak. Drobec ale zje len zo tri lyzicky a je pri tom hrozne mrzuty, placlivy. Moja dilema: Pokracovat v tom alebo dat mu s tym na isty cas pokoj a potom skusit znova?
@zuzhe tri lyzicky su velky uspech. zacina sa po lyzickach. je to pre neho nieco nepoznane co sa tyka chuti a rovnako aj proces jedeni je pre neho neznamy. takze kludne pokracuj. mozes mu tam dat trochu umeleho alebo materskeho mlieka aby mal aj trosku znamej chute. krm ho len tolko kolko chce on a potom mu daj mliecko aby sa dopapal. naucit sa papat z lyzicky a este ku tomu nieco ine ako mliecko je pre neho nieco tak nove ako keby si sa prave ty ucila napr. surfovat 🙂
Baby u nas štrajk v plnej paráde.... dnes mám nervy na predaj
Ak mate rady sem s nimi!
Beka vrieska na prsku, naťahuje bradavky, vrti sa a strka si palčeky do pusky
Napapa sa najlepšie v polospanku... keď je hore, tak čistý boj
Baby tie čo kojite kedy začínate prikrmovat zeleninkou a tak mne mala bude mať 25- TEHO 4 mesiace ale keď papáme všetko chce chytať a dávať do pusinky už som jej dala obliznut rožok a nechcela mi ho ani pustiť vkuse by ho mala v puse 🙂 rozmýšľam že skúsim už dať okostovat potroske
A ešte ako to pripravujete neviem či mám kúpiť ten parný mixér alebo je dobre aj len uvariť zeleninku a tak dať niekde som čítala že volaky olej dávajú kvapku a tak 🙂 poteším sa každej rade 🙂
@lukamka och aj u nas a uz dlhsie 😕kojit v roznych polohach, kojit v satke, nosici, mne to tak nejde tak na rukach a postojacky takto zacnem a potom si sadnem... 😕 spievaj jej pri tom 😊 tapkaj po ritke, jemne hojdaj... A ja fungujem tak, ze zacne plakat nadvihnem ju na ruky, ukludnim, ak treba tak chvilu pochodim a tak dookola 😧 uz mam niekedy dost ti poviem 😣 pred spanim ju ponosim v nosici a unavym potom uz len sup prsnik naje sa a spinka...
@emy222 ja si myslim ze ten parny pristroj avent ( ak si to myslela) je zbytocnost, ja budem bud parit na paraku v hrnci alebo varit vo vode a bud mixovat ponornym alebo roztlacat vidlickou. Podla mna to vyuzijes maximalne pol roka, a to mini mnozstvo sa da pripravit aj bez takejto techniky. Ved uz okolo roku to budu jedla s cestovinou, ryzou, obilne kase, polievocky....na to netreba pristroj. To je moj nazor
@lienka182 ďakujem, no aj ja uz mám dosť veru, nechce sa jej ani v šatke byt, resp nemá trpezlivosť kým ju naviazem, potom uz by sa nosila potvorka moja.
Čítala som, že ide pravdepodobne o pokles tvorby mlieka, takze som zas volala aj laktacnu. Mna najviac serie to cumlanie palceka lebo ovplyvňuje vývoj celustneho oblúka a zhryzu, tak verím, že je to len fáza. Cumel som tiez skúsila znova, ale samé katapulty 🙂 🙂
@lukamka mne tiez kleslo trochu mlieko a musim pred spanim davat umele. a presne kvoli tomu viazaniu som nechcela satku ale nosic.vsetko ma svoje vyhody a nevyhody. my ideme mat teraz 5 mesiacov tak uz dufam, ze nam doktorka povoli prikrmovat. uz mu za posledny tyzden nestaci nlieko. aj v noci sa mi stale budi na hlad alebo smad. vidim na nom, ze uz potrebuje nieco k tomu mliecku pridat
@lukamka ked poklesol tok, tak som zacala brat bylinky, senovku a benedikt, ale ten benedikt podporuje aj chut do jedla a mne este aj zle po nom byvalo... Ale beriem senovku... Voniam ako vegetka 😄 a mliecka je dost niekedy tak strieka a Bianka sa rozculuje lebo to uz je vela pre nu 😃
@lindt aj Vy sa rychlo vyliecte. Celkom nam zabera ten brectanovy Prospan😉
Babulky ako dlho vydrzite "natriasat" svojich maznacikov na rukach? S cim to striedate (lehatko, hracia deka, postel)? Dnes som mala masaz a normalne som mala na chrbate bolestive hrce.. david ma 8,5 kg, tak bodaj by nie...😅
@lukamka zial jedina rada znie: vyderžaj pionier! Pamatam si to velmi dobre - s prvym synom v 4 mesiacoch a este do toho som dostavala kramiky..hormony v kybli a prcek nespokojny..citim s tebou😕
Dikes baby, šak uz som si aj poplakala troska, ale inak Oki 😄 vydržíme, dúfam, že aj Beka to s mamkou vydrží ;)

@evkano spinka 😍 podarilo sa 😊 Bianka tiez tak po 2 hodinkach chce spinkat ona vydrzi aj dlhsie ale potom je to horor ulozit ju spinkat lebo je strasne nervozna...
U nas ked sa preberie tak bud sa este napapa alebo len chce aby som bola pri nej a vie ze ked ma cicusku tak jej neuteciem 😄 ale je to urcite lepsie ako to byvalo... Vcera tiez po hodinke zaspinkala a my s manzelom sme mali cas pre seba 😊 a spinkala do 1 potom do pol 7 a potom do 8 😊