Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
Baby ešte vaším bábätkám padá hlavička my ju udržíme ale niekedy jej pada dobredu nikdy my nechce byť na brušku a cvičiť vždy plackala a teraz keď sa vie z bruška pretočiť tak sa mi vždy otočí a keď jej to nejde plače takže nikdy sme nejako necvicili na brusku vždy len minútku :(
Baby nas update na nemocnicu. Tak dnes ideme domov ale kokso sestricka ma zobudila s tym ze ideme aj s atb. Potesi. Na to vsetko som aj ja chira tak to bude pekny lazaret doma. Lenka uz krasne dycha ale toto ma zaskocilo. Neviem ci odo mna nechytila lebo mam zelene hlieny ako strach. Musim aj ja k dr nech mi nieco da. Nemozne sa takto tocit v kruhu
@lukamka inak mas naaaadhernu profilovu foto;) nechyba Vam tehotenstvo babulky? Mne ano, ale aj toto je paradicka😍
@tanikbb tani toto obdobie je priam stvorene na hlieniska! Nepoznam v okoli nikoho "cisteho".. tiez si to tu kolujeme jedna radost. Uz nech je jar, slniecko (a pelove alergie vrrr)..
Daj si brectanovy sirup alebo ten borovicovy/smrekovy z Justu. A echinaceu, cesnak, zazvor, med. Papa
@evelina1607 dakujem 🙂 aj hej, obcas si spomeniem na to brusko, ako som na nom furt mala nacapene ruky a nevedela sa dockat ze co vlastne cakame 🙂
chcem to zazit este raz
Tak my mame po druhom ockovani. Zatial to zvladame super, toci sa po hracej deke dokola, takze nozky evidentne nebolia. Uvidime ako budeme s teplotami.
Mame uz 66 cm a 6220g, takze uz sme zdvojnasobili porodnu vahu. 🙂
A mame zacat s prikrmami a ze do konca 6eho mediaca by mala uz prist do kontaktu s lepkom. Len si neviem spomenut, ci vravela zacat od ukonceneho 5eho mesiaca, alebo hned... Pockam teda este tyzden...
A co sa tyka polohy na brusku, tak tam vydrzi uz dost dlho. A mam neskutocny problem udrzat ju v klude po jedeni, aby sa mi nepovracala, ked sa pretoci. Zoparkrat sa tak uz stalo...
@jersey87
Taaakže žienky. Máme za sebou úspešne druhé očkovanie. Dostali sme dve včeličky. Pri prvej len vypúlil oči, pri druhej sa rozplakal. Za 5 sekúnd sa opaäť smial. Hneď ako som ho vzala na ruky. A ešte si aj riadnu odgrgol. pani doktorka povedala: "Darmo je, pokojná mamička znamená pokojné dieťatko. Všetko sa na tých drobcov prenáša". Dostali sme veľkú pochvalu. Obaja 😉 Ďalšie máme až o pol roka.
Čo sa týka príkrmov. Može sa začať pred ukončeným piatym mesiacom. Začať jednou zeleninou (na obed) a kazdy druhý, tretí deň pridať novú zeleninku a kombinovať ich. Ak sa vyhádže alebo ho zapečie tak zeleninku zatial vylúčiť. Do pokrmu dávať aj pár kvapiek oleja. Ďalší mesiac pridať aj ovocie (jablko, hruška, marhuľa, broskyňa, banán (ak ho zapečie tak nedávať). Na večeru ryžová alebo kukuričná kaša. Zavádzať lepok v podobe pečiva, kaše, záprašky, bezvaječných cestovín a ovsených vločiek) Do ukončeného 6 mesiaca by mal jesť všetko čo my okrem húb, orechov, morských plodov a pod. Mlieko a mliečne výrobky samozrejme tiež ešte nedávať. Dúfam, že som pomohla.
Zabudla som naše miery. Zajtra 5 mesiacov a dnes máme 7840g a 70 cm (pri narodení 3730g a 52 cm)😉
@pehavcek jeeej ako sa rychlo vytiahol, basketbalista z neho bude😀
Tak po druhom včerajšom ockovani v noci teplota 37,5 ,takze bez Paralenu🙂Dnes už Ok,vysmiaty je krpec🙂
@seki11 my sme prve ockovanie zvladli tiez len s takouto teplotou a vysmiaty. Teraz si maly tri hodiny pospal a momentalne sa hra a vala sudy ako divy. Uvidime co bude do zajtra ked to iz bude ucinkovat naplno.
@evelina1607 veru. Velky chlap z neho bude. Musim ho vychovavat od mala lebo v puberte mu uz nebudem dotiahnut dat facku 😅
My dnes sme na tom takisto ako pri prvom ockovani. Rano dostala teplotu a je unavenejsia, takze rychlejsie zaspava (rozumejte uz nie 40 minut ale len 5 minut). A spi klasicky 30 minut. 🙂 to zaspavanie by jej mohlo ostat. Na sobotu sme uz naplanovali prvy prikrm, tak som zvedava...
A este som zabudla napisat, ze v noci spala od osmej do pol piatej rano. Statocne potiahla. Toto by jej tiez mohlo ostat.
@stevvvka za dva mesiace. Nie za mesiac. A samozrejme, ze nie potraviny typu kysla kapusta, mliecne, orechy, huby a pod. Ale uz napr pecivo, bezvajecne cestoviny, cela kopa zeleniny a ovocia atd. Samozrejme maso, vajecny zltok a pod. Doktorka vravela, ze to bolo prehnane odsuvanie stravovania. Dala mi aj letaciky.
Baby, je tu niektora z vas, ktora nedojci a babatko je vylucne na UM? Caka ma operacia a budem mimo den a pol. Mam doposial namrazenych 450ml, ale kedze sa mi mlieko tvori tolko, kolko vypije, s odsatim je uz problem. Vcera som ledva odsala 30ml z jedneho prsa. Dakujem
@stevvvka mne to prislo tiez velmi vela naraz. Nasa dr dokonca spominala i ovsene a ryzove kase... Myslela som si ze tie az niekedy v lete budeme jest, ale v podstate sa tesim, ze budeme jest vsetko.
@evkano nam dala dr brozurku od hami. Je tam 5 krokov ako na prikrmy a samozrejme ze si tam robia reklamu. Najlepsie je samozrejme zacinat s ich prikrmami vo flaske, lebo zelenina zo zahrady nemusi byt vzdy bezpecna. Som sa pobavila... 😀
Baby tie kase - ryzova, kukuricna, ovsena...to budete robit s vodou? Dojcenskou alebo obycajnou z vodovodu? Alebo kupovat? (Tie su ale s umelým mliekom) Dakujem. A detske vyzivy mozem davat kedy?. My budeme mat v pondelok 4 mesiace. Doktorka vravela, ze od ukonceneho stvrteho mesiaca mam dcerke davat mrkvu, zemiak, kalerab, brokolicu, karfiol (hlavicky), bezvajecne cestoviny a ryzu. Vravela, ze do piateho mesiaca zatial len tolko a prikrm mam davat pocas dna, nie vecer. Ovocie, kase, zltok a maso zatial nespominala.

@evelina1607 kokos Beka ma 5,2kg a ja uz mám ruky po členky vyťahané 🤣
U nas trojboj šatka, hracia deka, fitlopta a to lehatko vždy keď sa chceme najesť s tatikom jak ľudia 🙂