icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

seki11
21. feb 2017

@bublinkapo No mne povedala dr,že keď je plne kojeny kase mám zatiaľ vynechať,tie úplne nakoniec a mám ich spraviť s materským mliekom,keď mám.

seki11
21. feb 2017

Baby a budete kupovať dojcenecku vodu?Myslite že prevarena z vodovodu je zle?

pehavcek
21. feb 2017

@bublinkapo fiha. tak vy zacinate o mesiac skorej. ja asi kase nebudem kupovat. co najviac chcem varit ja. nechcem kupovat ani tie hotove pokrmy (tie len v pripade nudze)

pehavcek
21. feb 2017

@seki11 ja budem kupovat dojceneku vodu aspon zo zaciatku

tanikbb
21. feb 2017

@lindt nexh davaju na preskacku umele a tvoje. Ja som tak nola tiez s malym pred 6.rokmi a dali ame to. Pred op som eate odsala a po op do 6hod co som odsala slo do umyvadla a potom som zase odsala a nechala. To date, to nie je tyDen. Maly ked ma zbadal tak ako pirana a kojil sa do 18mes.

tanikbb
21. feb 2017

Ja uz teraz pijem dojcensku. Ale na kase som prevarala normalnu z kohutika. Ked som mu davala pit tak len ruzovu lucku. A my sme mali len ryzovu s vodou nakolko mal alergiu na BKM (bielk krav mlieka). A trochu mojho namrazeneho alebo len tak. Chutila mu.

janifer
22. feb 2017

@pehavcek veru tie hotove jedla ani moj prvy nechcel jest, ziadne ze maso so zemiakom v pohariku... maximalne este to ovocie, ale tie vyzivy som zaradila neskor, az ked mal skoro rok, inak sme sa snazili vzdy cerstve jablko, banan hrusku. Vodu na varenie budem pouzivat z Brita kanvice, alebo vodovodnu, Lucku pijeme. A kase ja mam odskusane z DM tie nemliecne. Najlepsia je ovsena - Hafer getreidebrei a potom este 3 zrnna (3 korn), zarabam s prevarenou vodou, tomu starsiemu a budem tak aj mladsiemu, tie mliekove kase on vobec nejedol, ved staci si pozriet zlozenie. Ani tatinko to nezjedol, putovalo do kosa.

pehavcek
22. feb 2017

baby teraz pozera ze som napisala, ze do ukonceneho 6 teho by mal jest uz skoro vsetko. Malo tam byt do ukonceneho siedmeho.

bublinkapo
22. feb 2017

Dakujem dievcata 🙂..prevarena voda z kohutika je podla mna okay. Niekde som citala, ze dokonca je to lepsie ako Lucka a Drobcek, kedze je to cerstva voda, narozdiel od balenych

bublinkapo
22. feb 2017

Este jedna otazka. Doktorka mi vravela, ze nemam mixovat jedlo, ale pucit. No mne sa to nezda. Co poviete?

lukamka
22. feb 2017

Baby mate niektoré knihu hned to bude anjelik?
Rozmýšľam podľa čoho budeme potom experimentovať

Inak naš štrajk bol spôsobený zníženým tokom mliečka. Mám nasadenú senovku a benedikt a uz sa to lepší konečne

jersey87
22. feb 2017

Tak my budeme zo zaciatku kupovat dojcensku vodu a mam namrazene mlieko. Zeleninu budem varit na pare.
V tej brozure co sme dostali je pusane ze po 2 az 3 tyzdnoch od zacatia prikrmovania by uz obedna davka mala byt len "tuha" strava, ze mlieko uz ziadne. A tak mna napadlo, ze co jej dam napit? Cistu vodu, ci nejaky caj? Tie sunarek caje sa mi nepacia, lebo uz tam je kopa cukru. Ja osobne pijem uz 10 rokov len cistu vodu, alebo bylinkovy caj. Takze neviem. Vy co date?

jersey87
22. feb 2017

@bublinkapo tak ked pomixujes, je to len kasa. Ked popucis, tak to mie je az take hladke a neskor mozno lepsie prejde na hrudkovitu stravu. Dakde som citala, ze ked dlho mixujes, tak potom zatazko prechadzat na popucene. A nahodou uz zubky nejake nema?

majush
22. feb 2017

@lukamka ja som ju kupila este pred piatimi rokmi, aj som sa nou inspirovala tak na 50%, niektore recepty robim az doteraz. My doma vsak papame aj maso, takze tam boli najvacsie odchylky, ak by ste chceli, mozem sem nieco odfotit z knihy

tanikbb
22. feb 2017

@lukamka ja som ju od bukovskeho dostala hihi. a ano velmi som sa inspirovala ale ku vsetkemu som potom dodavala aj maso. je to ale dobra kniha aj s praktickymi info k strave, jej skladovaniu, priprave atd.

evkano
22. feb 2017

Dávate cez deň aj cajik?

cee_68
22. feb 2017

@lindt my sme len na UM

bublinkapo
22. feb 2017

@jersey87 zatial nema ziaden, tak preto som zvedava ako to bude jest. Skusim to co najlepsie popucit, mozno s trochou mliecka, alebo vody, v ktorej budem zeleninu a zemiaky varit

pehavcek
22. feb 2017

zienky, tak sme zacali s prikrmami. Moja rada znie. Dajte im do toho trosku mliecka. Maly najskor krcil nosom. Dala som mu tam moje mliecko a hned to bolo o inom. Aj kopal nohami nech mu hadzem 🙂 A tie prve prikrmy treba rozmixovat. Pucenym sa drhol. Rozmixovane zacal cuckat z lyzicky a az potom zacal zuvat. Takze prvych par prikrmov treba asi zmixovat a ked ich babo zvlada tak potom pucit. Teda aspon moja skusenost je taka

seki11
22. feb 2017

@evkano Ja zatiaľ nic.Maly je plne kojeny.Ale keď začneme s prikrmovanim od 10 marca tak už mu budem dávať cajik.

tanikbb
22. feb 2017

Baby a naco cajik? Vsak ked tak od smadu mu dajte cucnut basho mlieka a neakor cistu vodu. Detske caje su bud plne cukru alebo bylinkove a to nie je pre deti velmi vhodne tak skoro.
Prikrmy mixujte, vsak oni nevedia hryzt a kusky skratka nedaju. Na hryzenie im netreba zuby ale oni to eate nevedia ani jazykom posuvat ako kasu nie to eate kusky

majush
23. feb 2017

Ranajky s intelektualnym babom ( akebo ked sa starsia sestra realizuje-okuliare su hrackarske)

janifer
23. feb 2017

Baby tak nas madenec vcera dobrovolne nasilu dostal od babky detsku vyzivu a banan popuceny k tomu...lebo plakal. Som bola pre starsieho v skolke (prvy den, tak som nechcela babo trepat, nech si to reku uzije "LEN ON"). No vypada to, ze taketo veci moozeme. Po dlhej dobe ak nie prvykrat, som u neho videla pevnejsie veci v plienke. Kazdopadne materske mliecko je to naj, s prikrmami sa nejdem nejako ponahlat a radsej pekne poporiadku. Zda sa mi, ze mal z toho bananu a vyzivy krce vecer.

janifer
23. feb 2017

@jersey87
@bublinkapo
Este skuste pozriet sem: http://www.jidlodotlapky.cz/jak-zacit-s-jidlem-...
BLW metoda. Prvy bol kasovy mixovany hadam az do 1 roku, co sa nam neskor vypomstilo a hadam az v 2 rokoch sa naucil poriadne zuvat a prehltat.

No a k tym parnym hrncom: pozor na ten detsky parak/mixer Avent, ten sa doost blbo cisti, mne sa tam po par razoch spravila plesen. Varim bud v normalnom paraku pre dospelych alebo v normalnom hrnci.

evkano
23. feb 2017

Z môjho 2,5kiloveho klbka je dnes 5 mesačná slečna, ktorá má dnes 6,8 kg a ja aj viem prečo 😉 od príchodu z pôrodnice som sa snažila zapísať každé kojenie (darmo prvé dieťa 😉) a k dnešnému dňu si Alžbetka 1120 krát pochutnala 😘

pehavcek
23. feb 2017

a varite len jednu davku? alebo si uvarite aspon dve, tri a date to do chladnicky? mraznicky?

monka37
23. feb 2017

@evkano ja si tiez zapisujem aby som vedela kedy cakat hlad 🙂 ale mam na to apku babynursing len zakliknem ci papa z pravého alebo ľavého a pekne to zaznamenava da sa aj dĺžka ale to nesledujem

jersey87
23. feb 2017

@pehavcek tak ponorny mixer na tieto zaciatky jednu porciu ani nerozmixuje, takze jednoznacne aspon dve tri, aby to mixer zvladol. A zvysok do mraznicky alebo zjem ja... 🙂

pehavcek
23. feb 2017

@jersey87 ved presne to, ze taka mala porcia sa neda. tiez som dala do mrazaku 😉

lienka182
23. feb 2017

ahojte baby 🙂 prosím potrebujem poradit

aké oblečenie treba kúpiť na jar? ako obliekať maličkú, keď bude tak 10 stupňov? treba kúpiť nejakú tenšiu bundičku?

možno hlúpa otázka, ale keď mala 14.02. 4 mesiace, tak teraz to mám brať tak, že má mať psychomotorický vývoj 5.mesiaca? ja tomu stále nerozumiem 😀

a kedy Vám lekárky hovorili, že treba začať s príkrmami? pred ukončeným 6. mesiacom? naša nehovorila nič, že ani poradňa sa v 4. mesiaci nerobí, až v 5tom. čiže iba dala injekciu a šli sme 😒

ako dokrmujete detičky? máme lehátko, kde sa dá dáť poloha do polosedu a aj do sedu, tak na začiatok to zrejme postačí.... aké máte skúsenosti so stoličkami? nám sa celkom pozdáva táto http://www.perinbaba.sk/detska-jedalenska-stoli... čo myslíte?

takže príkrmy robíte s ponorným mixérom? a treba, aby to jedla také vlažné? príkrmom mám úplne nahradiť jedno dojčenie či dať príkrm a potom dokojiť? 😕🙏😔