icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

rebekav
25. feb 2017

Baby ako ste sa vyznali v prikrmoch? Ja som to uz prestala riesit, pretoze z internetu som z toho bola len magor a tak davam podla uvazenia a mala papa ukazkovo uz 80-100ml, zjedla by ale aj viac. Mala papa prave 2 tyzden, ma 5 a pol mesiaca. Moja pediatricka ze mam zacat od stvrteho mesiaca, kamoskina doktorka, ze od siesteho ukonceneho. Jedna metoda, ze prvy mesiac iba zelenina, druha metoda, ze kludne aj ovocie. Do toho moja babka, ze nesoleny vyvar s mrkvou a rezencami nech uz papa:D no vyberte si...prestala som to riesit a mala uz jedla aj mlete zajacie masko s cuketou a mrkvou, oliv.olejom...dala som jej uz aj korku z chlebika pozuzlat...dufam, ze jej tym nejako neublizim ale zacinam mat pocit, ze je uplne jedno kedy babo zacne papat pokial je na to ako-tak vyzrete uz...moja papa od prvej chvile tak s chutou, ze mam pocit, ze coskoro bude mat moje mlieko na salame:D

pehavcek
25. feb 2017

@rebekav my sme zacali na zaviatku tyzdna a tiez sa maly rozpapal. zatial davam zeleninku. v podstate mi doktorka povedala, ze o dva mesiace by mal jest uz skoro vsetko co my. subtam nejake vynimky ale naozaj to ma ist sup sup jedno za druhym 🙂 takze najblizsie dva mesiace ide dostavat pistuone rozne zeleniny plus ovocie , nemliecne kase a uz aj lepok vo forme cestovin a peciva, zltok atd. raz mi kolegyna povedala, ze v takychto pripadoch sa mam riadit zdravym sedluackym rozumom a bola to fakt dobra rada do zivota.

rebekav
25. feb 2017

baby este som sa chcela opytat, ci vase deti zdvihaju hlavicku v lahu na chrbte, az k hrudnicku bradou. Mne tento jej pohyb trosku vadi, neviem ci je to sucast vyvoja, ale sa mi na to zle pozera, kolko spravi denne takychto brusakov. Mi to pripada, ako keby chcela na ruky...

pehavcek
25. feb 2017

@rebekav ano, robi to. chce si sadnut. tiez mi to vadilo ale ked som pozerala na youtube cviky ktore mozem robit s 5 mesacnym babom tak tam bok taky cvik ze hrkas hrkalkou babatku pri noskach a ono ma dvihat hlavku. tak to asi nie je taka hroza.zistila som ze vsetky tie cviky robi maly pocas hry.

bubinocka
25. feb 2017

@rebekav moj robi to iste

evkano
25. feb 2017

@rebekav aj u nás je toto na dennom poriadku

rebekav
25. feb 2017

@evkano aha tak potom fajn ja som si to u ziadneho babatka nevsimla:D som myslela, ze som ju niecim zle navykla, dvihanim na ruky alebo zlym drzanim:D

lovely_choice
25. feb 2017

@rebekav naša robí brušáky, hlavne keď chce na rukách si odgrgnut

ewitta123
26. feb 2017

@rebekav aj nasa to robi, dviha hlavicku aj nohy k sebe, proste riadne sklapacky 😁 asi je to normalne 🙂 .. ako merias kolko spapa tvoj drobec prikrmu, vazis to alebo ako? Dakujeem

rebekav
26. feb 2017

@ewitta123 ked vymixujem davam jej do flasky na mlieko (mame taku sirsiu z ktorej sa da v pohode lyzickou naberat) tam su ml oznacene. Pride mi to prakticke, lebo z mixera prelejem do toho, a viem to uzavriet kedze jedno jedlo ma na 2 dni.

tanikbb
26. feb 2017

@rebekav tie sklapacky su jeden zo zakldnych pohybov potrebnuch na pretocenie na brusko. Takze uplne v pohode.

pehavcek
26. feb 2017

@ewitta123 ja si davam prikrm do avent pohariku.Taky s modrym vrchnacikom co je vhodny aj na mrazenie. Tam je odmerka a tiez sa s tym dobre manippuluje pri krmeni

emy222
26. feb 2017

Baby otazocka? Akože babetka by nemali nič mliečne mliecko a tak vôbec ? Nieže by som jej išla dávať ale premýšľam prečo ? Kedysi nebolo na všelijaké sunare a robilo sa do fľaše pudincek alebo krupica riedke tak ma napadlo že prečo nie mliecko ? My papáme s cicika ja len uvažujem 🙂

pehavcek
26. feb 2017

@emy222 nasi nam robili krupicu, ale do sunara. a moj dedo ked bol babatko za vojny a jeho mama nemala mlieko tak mu davali kozie.

tanikbb
26. feb 2017

@emy222 deti do roka nevedia dobre travit kravske mlieko tak preto nedavat. Ja som za. Moj starsi mal z mlieka atop ekzem. Vysadila som a bolo dobre. Dnes je vsetko. Po roku uz vedia travit mlieko ale ja som radaej kyslomliecne davala.

emy222
26. feb 2017

@tanikbb
@pehavcek
Okik baby to je asi u každého bábätká iné ja viem že mám nám tak robila a nič nám nebolo 🙂 a pri kojeni normálne pijete mliecko? Ja áno aj jogurty papám aj tvaroch smotany všetky a malinká je ok klop klop 🙂
Či pri kojeni si tiež treba dávať pozor ?

jana137
26. feb 2017

@emy222 keď malej nič nie je nemusíš si dávať pozor..Ja tiež už jem všetko..

pehavcek
26. feb 2017

@emy222 ja jem uz skoro vsetko. Zatial som nejedla strukoviny ale uz idem skusit aj tie. A este malemu nerobi dobre ked je v jedle cesnak. Inak vsetko. Mliecne jem od zaciatku a aj mlieko pijem od zaciatku. Doktorka ma vystrihala pred korenenym jedlom a jedlom, ktore nafukuje. Ostatne mi povedala aby som jedla vsetko a vylucila len potravinu, ktora mu nerobi dobre.

bublinkapo
26. feb 2017

@emy222 zevraj mlieko nie do roka. Je to aj tym, ze nema v sebe tolko potrebnych latok, hlavne vitamin D, tiez moze mat dieta alergiu, ale to je teoreticky. Prakticky mam teraz vela kamaratok, co maju deticky do roka a davaju aj kravske plnotucne mlieko,nie trvanlive, do krupice napr. Teda mlieko pouzivaju do varenua, pokial netvori podstatu cast prikrmov. Aj laktacna mi vravela, ze je to okay. Tu ide o to, aby to nebolo akoze mlieko na pitie, namiesto materskeho, alebi umeleho.

emy222
26. feb 2017

@bublinkapo
@pehavcek
@jana137
Dik baby no ja jem tiež skoro všetko okrem kapusty to som ešte neskúšala ale inak všetko 🙂

jana137
26. feb 2017

@emy222 ja už som aj kapustu aj strukoviny..Nejak mám dojem, že už naňho moje jedlo nevplýva..

tanikbb
26. feb 2017

@evelina1607 no ale ake sme my stylom rovnake. aj ja mam bugaboo, este po miskovi cameleona a aj buffalo po synovcovi. parada.

tanikbb
26. feb 2017

baby ked babatkam nerobia problem mliecne tak ok, jedzte a davajte. nasim robia problem a preto nejem kravske aby nemal problem. napr bola som v nemocke tyzden a nejedla som ziadne mliecne a mala krasne lica vsetko. a to, ze my sme boli na sunare...nuz deti ricali a netusili preco. nuz preto ze to bolo s kravsekho mlieka....takze asi tak.

pehavcek
26. feb 2017

@tanikbb tak ja som bola superodolne decko. bola som na sunare, spavala som 12 hodin v noci a cez den som bola pokojna az nasi bali ci nebudem .... no chapete .... trosku prispata aj inym sposobom. A nie som. 😉 Vsetko je to individualne. Treba sledovat co babu skodi a to vylucit.

lovely_choice
26. feb 2017

Ja si musím dávať pozor na jahodové príchute (naplne) a tiež na kyslú kapustu. Naposledy, keď som bola chorá, dr. mi odporučil nepremytu kyslú kapustu, že má veľa vitamínu C. Ja, blbá, som vypila asi deci jusky a z kapusty, krkovičky a ryze som si uvarila jedlo na tri dni. Zhodou okolností dcérka brala vtedy atb a po nej ja tiež. Mňa len naduvalo, ale mala nám odvtedy hnackovala. Nasadili sme jej probiotiká (hoci podľa dr. nemajú zmysel), no i tak ma stolicu zelenu (akoby tam mala kusy špenátu), dosť vodnatu (prepáčte, že som detailna) a zakaždým jej vystrelí až na chrbát. Našťastie ju bruško neboli, je usmiata a pokojná, no už sa ja radšej kapuste budem oblúkom vyhýbat 🙂

ewitta123
27. feb 2017

Baby POMOC. Mam velku tvrdu hrcu v prsniku, objavilo sa mi v noci, predpokladam upchaty mliekovod alebo co, boli to, co s tym?

rebekav
27. feb 2017

@ewitta123 mala som v zaciatkoch kojenia zapal. Mas aj zacervenany pas cez prso? Neviem ci sa jedna o to iste, ale mne pomohla octanova mast, teple sprchy na prso, cez bolest odsavat, pozriet bradavku ci nemas taku bielu vyrazku (upchatu mliekom), rozmasirovat v sprche, zmenit polohu kojenia, a plus chladeny kapustny list. Trvalo 4 dni kym preslo ale cele dni som len lietala kapusta-mast-sprcha-masaz-kojit. A nechodila som von.

pehavcek
27. feb 2017

@ewitta123 odslova do slova ako u rebekav 🙂

monka37
27. feb 2017

@ewitta123 ja som mala upchate mliekovody dala som horúcu sprchu , skúsila som aj obklad z vina a dala som malého tak, aby mal bradu nasmerovanú k miestu kde bola hrča .. a myslim ze on mi to rozťahal prešlo na dalsi den ..

janka_mu
27. feb 2017

Ahojte baby, vsetko to tu citam. Ako vam tie drobce rastu, hlavne nech su zdrave a usmiate. 🙂 my sme prekonali asi siestu chorobu, v zivote som o tom nepocula... ale mame to za sebou, den horucka a potom vysyp po telicku.

Rozmyslam aj ja, ze zacnem s prikrmom. Mala ma pat mesiacov a pyta si. Nacahuje sa za mojim jedlom, otvara usta.. uz chodim jest od nej, lebo mam pocit, ze ju tusim az provokuje, ked jem a ona nema 🙂

@tanikbb aj ja mam parny tento, a to si mrazila ako kocky ladu do drinkov? A potom do sacikov dala? Lebo aj ja rozmyslam takto si pripravit. Odhovara ma mama od mrazenia, ale som aj ciastocne pracujuca mama, cize potrebujem si trosku pomoct.