Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
Krstenie nie krátenie 🙂
@janifer vela sil zelam! Ako naschval, vsetko naraz.. esteze sme zeny a zvladame aj nemozne, vsak? Poznam to..😉
@janifer mozem sa opytat, ktorych bednickarov si vyuzila? Pri prvom prckovi mi vozili veci z Biosante-no vacsinu ovocia/zeleniny/mliecnych vyrobkov dovazali z rakuskej Billy a tu predavali s cenovkou ako fras! ...
Baby.kupete este vo vanicke?my este hej.ale teda nohy uz ma vylozene pri mydle😀
Fuuha, zo 2 tyzdne som sa tu nebola kuknut a veru kukam ako diva 😀 baby vy uz prikrmujete vsetky? Uf, my teda este plne kojime...a ani mala mi nejak nejavi zaujem o jedlo... Sme sice az na konci oktobra
@alicazazrakova Ani ja ešte neprikrmujem,kojime sa len....ale už začnem lebo maly by mi zjedol lyzicku😀Maly je narodeny22.10 a podľa dr mozem už začať .Tak dnes idem variť mrkvicku🙂
@seki11 moja je 21.10. 🙂 a u dr sme boli vo cebruari a nevravela nic a ideme az 12.4. Najblizsie... Ale myslim, ze zatial sme nic nezmeskali
@alicazazrakova myslim, ze tu mame rozdielne velke deticky🙂 My sme boli terminovo oktobrove, ale mala sa vypytala v septembri🙂 Mesiac je vo vyvoji takeho babatka velky rozdiel, takze podla mna uplna pohoda, ze kojis, nemas sa kam ponahlat🙂 Ja som zacala prikrmovat pred mesiacom, ale babatka su rozdielne, kamoskina dcerka vobec nejavi zaujem o jedlo, pricom su rovnako stare a na nich vidiet tu rozdielnost babatiek, moja otvara pusu jak lev:D ked vidi lyzicku..Nie je vsetko podla mna o tom ako je dietatko stare, dolezita je aj taka nejaka psychicka zrelost, ked jedno babo este nema az taky zaujem o hracky, a svet okolo seba, asi tazko sa bude trhat za tuhym jedlom. Potrebuje este par tyzdnov cas.
@rebekav to ano, mesiac je v tomto veku strasne vela 🙂 nasa je sikovna, zvedava, ale jedlo ju proste nezaujima 🙂 zato syn v jej veku mi skoro do taniera skocil... U neho som pri plnom kojeni zacala s prikrmami ked mal 5 mes
@alicazazrakova my sme 14.10 a stále sa plne kojime, zatiaľ nezáujem o niečo iné, tak ešte počkám
Mamky poradte... Myslim si, ze nam tie vlhcene obrusky nerobia az tak dobre. Skusala som rozne... Malicka mala problemy s pisulkou a aj trosku zapareninu. Ked ich pouzivam menej je to lepsie. Chcela som preto po prebalovani umyvat cistou vodou. Ale malicka sa boji. Robila som to tak stale ked sa vykala a nebala sa, no zrazu ked k nej priblizim sprchu zacne plakat, to iste ked ju naklonin nad umyvadlo... Kupili sme baby ring a vo vani tiez strasny plac. Ale vo vanicke sa neboji, kopka si, spliecha vystraja 😕 nejake rady?
@lukamka aj si nieco davala do vody? My sme sa kupkali spolu asi 2 krat, ale uz sa bojim. Mozno by sa aj prestala bat vo vani...
@alicazazrakova nasa 14.10 a plne kojena, ale uz by aj chcela 😊 v utorok ideme na poradnu a potom uz zacneme
Babenky- tie co uz prikrmujete, nezapeka vase deturence. Ja som zacala s mrkvickoh a zemiakmi a mala nekakala 2 dni a potom zacali vychadzat riadne tvrde bobecky male.tak neviem ci to mam chapat ako normalny stav al. Musim vymenit zeleninu.
@alicazazrakova Jeeej, mame rovnaky termin porodu,aj my sme 21.10 a tiez mame poradnu 12.4..haha, tak to je aka nahodicka 🙂
@lienka182 juj presne toto nas upozornovala sestricka na kurze takze my umyvame po kakani pod cistou vodou, pod kohutikom nad umyvadlom. Takze je zvyknuty. Ak ti je zvyknuta na vlhcene tak som videla alternativu, prevarenu cistu vidu do flasky s rozprasovacom a papierove jemne vreckovnky a samozrejme utret do sucha ( aj po vlhcenych treba utret uplne do sucha). A mne sa najviac osvecil puder. Ziadne masticky ale zasypat z predu aj zo zadu. To pohlcuje vlhkost aj pri pocikani. Drzim palce. Je to neprijemne
@nikolajka2 ja som tiez tak zacala a zapieklo ho. Doktorka mi poradila zacinat cuketou. mrkvu som na jeden tyzden vysadila. potom ju uz znasal v pohode
@nikolajka2 nasu nezapeka, ale vychadzaju z nej seriozne bobky, su take tuhsie. Najhorsie to bolo zo zaciatku prikrmovania, ked pustila malinky bobek kazdych 30 minut a ostalo jej to prilepene na zadku. Taka zaparenina jak fras. Tak som jej robila trochu redsi prikrm a este pridala i olivovy olej a je to lepsie. Uz ju nemusim prebalovat kazdych 30 minut, uz sa nastavila na jedno kakanie za den. (no a ako som si vsimla, ze cokolvek tu napisem, o 2 dni to uz pravda nie je, tak som zvedava co nas caka). 😀
@jersey87 - no presne , aj moja ma taketo bobecky. Musim to zriedit viac a vymenit zeleninu. Skusala som brokolicku a trocha olivoveho oleja ( lekarka mi kazala) a vysypala sa mi okolo krku. Tak som to hned vyhodila z jedalnicka. len teraz neviem ci to bolo z brokolice al. oleja. Ale asi brokolice. Vsetko mam domace suroviny, ib atu brokolicu nmam, tak tu som kupila a urcite bola super chemicky osetrena☹

Ach baby mám strach boli sme v kontakte so sestrinou malou a tá má kiahne keď sme boli s ňou ešte nebola vysipana ale už sa sťažovala na bolesť bruška :( mysleli sme že niečo spapala to sme mali krátenie tak reku sa prejedli koláčikov alebo čo ach ale doktorka jej povedala že to už mala v tele :( strašne sa bojím až to budeme mať neviem aký to má priebeh u takého malého babetka :( zatiaľ sme ok hneď som sa išla pýtať doktorky no máme aj očkovanie no a musíme ho preložiť o 3 týždne to že je inkubačná doma kým sa to môže prejaviť :( nebudem ani spávať :( ach