Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
na tie prikrmy si musia crievka zvyknut. Obcas ma problem vytlacit, obcas to ma zrychlene ale postupne si zvyka 🙂
@lienka182 my pouzivame obrusky aj plienky Naty - neviem, ci je to nimi, ale maly este nemal ani raz zapareny zadok. Nepouzivam ziadne kremy, ani pudre - nie z nejakeho principu, ale preto ze sa mi to nezda potrebne, kedze je uplne OK. Dievcatka su ale v tomto smere chudatka komplikovanejsie :(.
Dnes mi sesternica vravela ze jej zistil lekár ze ma problémy s krčnou chrbticou z ktorých ma neustále točenie hlavy a pod. Kvoli tomu ze ked bola mala namiesto lozenia rovno zo sedenia chodila. Zistili to aj tym ze jej dcéra zacala chodit na 11 mesiacov tiez bez predchádzajúceho lozenia-stvornozkovania a ze tym padom tak isto bude mat problémy pretože pri lozeni sa prave krcna chrbtica formuje a ony dve ju maju tym padom zle vyvinutú (zistili podla rontgenu) .. takze tie prirodzene postupnosti vo vývoji pretáčanie sedenie lozenie po štyroch a chodenie maju svoj veľký vyznam pre cely zivot babatka ..vravela ze oni ju neťahali chodit, ale tym ze ju nemotivovali lozit a ked sa postavila tak sa zjavne tešili s podporovali ju tak mala sa snažila rovno chodit ...
@alicazazrakova my sme sa narodili 25.10 A tiež iba kojime. 🙂
Cafte. My este ani nerozmyslame nad prikrmami. Mame cas.
Dnes som volala dr na vysledky krvi u malej a ze sa im zgrcla krv na krvny obraz. Mame po nemocke urobit kontrolny odber skrz vysoke krvne dosticky/trombocyty. Ze pri infektoch sa zvykne zvysit hladina. No mala az nejak 800 a normal je 150-400. Tak teraz neviem ci sa to zgrclo lebo je ich tam stale vela alebo co. Dufam ze to bude v poriadku. Nechce sa mi s nou ist na hemotologiu.
@pehavcek - kupujete normalne v obvhode cuketu, alebo v nejakom BIO obchode?
@evelina1607 aj ja som si pomyslela tak, ze zena v chorobe sa snazi ficat dalej, kym chlap je marod a lahne. Tak snad to nejako dame
@evelina1607 svetbedniciek to bol, prvy raz som skusila a fakt som milo prekvapena. Kurca bolo fantasticke, hoc teda mega velke a bala som sa, ze bude stare, tak nebolo. Uz sa tesim na sezonne produkty. Nabuduce musim objednat viac ovocia, lebo dali len po 4ks z jablk a hrusiek, ak neratam banany. Dost to pomoze, ked clovek nemusi z obchodu valit tie kilove balenia.
@janifer super dakujem vyskusam ;) aj ja chodim z obchodov vytahana ako opica! Vyber slabota, kvalita casto tiez dost uboha a hlavne tie km, co nabeham, kym dostanem, co chcem (v jednom obchode to nenajdem..). Hovorim o ZA a PP
@nikolajka2 mame tu v pri bytovke zelovoc.Takze nakupujem tam. Neverim tym bio produktom.
@lienka182 ja utierky nepoužívam skoro vôbec. Zakaždým riťku oplachnem nad umývadlom. Zo začiatku pomáhalo, že sa videla na chvíľku v zrkadle.
Ja mám skôr problém s tym sudocremom. Používam ho minimálne, vadí mi keď sa jej dostane do pipiny a potom to ani pri kúpaní nezlezie a musím to utierkami vytierat.
A inak to kúpanie bolo super, mala som ju na hrudi hruďou, potom chvíľku chrbatikom a vždy som ju oblievala 🙂 a do vody som cvrkla balneum olej - ten mám aj doma
@pehavcek ani ja nie som nejak extra bio zatazena, dolezitejsie je aby to bolo cerstve a vonave, nie plesnive a hnile ako zvykne byt u nas v Bille bio mrkva... a ja aj citim, ze je nieco moc streknute, smrdi mi to. Alebo jarna zelenina prehnana dusicnanmi, velka mrkva, tak to nie. A zas niektore baby ani bezne kura nekupia v obchode, lebo ved je to vselijake...
@tanikbb my sme skusili parkrat ryzu s mrkvou, lebo hnackuje, vypada ze mu to chuti. Dnes ked nas videl obedovat a hrkotat s pribormi hned reval a chcel jest. Tak sme dali materske mliecko. Aj ovocie jablko hrusku si hryzka cez sietku ked ho zuby bolia.
Citam, citam ako prikrmujete, tak ideme na to aj my.. dcerka ma 5,5 mesiaca a vobec nestacim s mliekom. Kojim aj kazdych 30 min a ziadne zlepsenia, tak skusime prikrmy, beztak si pyta uz. Zajtra ideme na mrkvicku, tiez idem pozistovat, kde v okoli zozeniem kvalitne potraviny. Mrkvicku a zemiaky mame domace, aj jablka, ale nic viac...
Teda ja obcas aj prikrmujem umelym mliekom, velmi by som chcela kojit..ale po dvoch tyzdnoch kojenia kazdych 30 min az hodinu..sa nic nezlepsilo. Moze to mat suvis s tym, ze nie som uplne zdrava dlhodobo?
Inak mali sme tu siestu chorobu. Jeden den 38 teplota, potom nic a zrazu taky drobny vysyp po telicku..dr povedala, ze to bola velmi mierna siesta choroba ...
Baby inak ako sme sa bavili ze vam vadia vlhcene utierky. Toto mi dala tip kamoska, pouziva uz pri drujom babe.
https://www.feedo.sk/pervin-perlan-200ks-42x48cm/
@tanikbb https://www.plienkovysvet.sk/www-svetplienok-sk... my mame Medvidek napr ale to tiez len výnimočne inak pod vodou umývam
Baby tak mne maly po mrkve(dávala som mu dva dni)dnes už tretí deň nekakal.Inak pred tým každý deň.Dnes dáme k cukete asi trochu olív.oleja.

U mna cuketa je zaklad takmer kazdeho prikrmu, lebo nemusim dolievat tolko vody, tym, ze je to taka vodnata zelenina🙂 ale uz sa tesim, ked budeme mat domace, nie tie kupovane. A u nas to bolo so zemiakom, az plakala ked tlacila, chudatko, no ale aj to sa musi naucit 😖
A tiez davam olivovy olej ale len 2x do tyzdna, vacsinou ked jej davam sladky zemiak, alebo mrkvu. Uz som dala aj vajickovy zltok, v jednej prirucke bolo, ze uz moze, v dalsej ze nie (vyberte si:D)
baby kupte si v DMku take velke tampony "ako odlicovacie", tie su vyborne na utretie. Ja len namocim do vody a hotovo. Ja sa tym vlhcenym utierkam vyhybam odkedy som ich skusila na sebe :D