icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

jana137
13. mar 2017

@seki11 asi to sem len bolo treba napísať ;)

pehavcek
13. mar 2017

@seki11 tesim sa s vami. my sme mali problem s kakanim ked mal par tyzdnov. asi styri tyzdne kakal len pomocou rektalnej rurky. To ste mali vidiet ako sme sa vsetci tesili o stvrtej rano ked sa po mesiaci sam vykakal. Este v noci som rozposielala spravy celej rodine. V zivote by som to do seba nepovedala 😅 Takze sa naozaj tesim s vami

seki11
13. mar 2017

@jana137 A tekvicu si dala kolky deň?Ja som skúšala dva dni mrkvu a teraz dva dni cuketu.Zajtra dám zemiacik a trochu cukety este🙂Dávala si už kaleráb?To sa bojím trochu či ho nezduje.

seki11
13. mar 2017

@pehavcek Fu tak to si viem predstaviť ako si sa tešila.Ja by som sa zachovala asi ako hystericka matka a na 4 deň volala doktorke😀

jana137
13. mar 2017

@seki11 asi po dvoch týždňoch.. kaleráb som ešte neskúšala..Najskôr chcem cviklu a brokolicou..To ešte nepapal..Papal už zemiak, mrkvu, tekvicu, cukinu, karfiol a dnes aj petržlen.. a včera trošku hrášku ale to až tak nesadlo..Tak s hráškom ešte chvíľku vydržím..

seki11
14. mar 2017

Baby tie čo robíte masko detickam,mixujete ho?Ci ako?

zuzhe
14. mar 2017

@seki11 ponornym mixerom s trochou vody...zatial som robila len kuracie, ale vymixovalo sa pekne do hladka

rebekav
14. mar 2017

Dnes som uz dala jablcko na desiatu. Ale teda vsade pisu ze zacat zeleninami,aby si dieta zvyklo na chut zeleniny lebo po ovoci nebude chciet, ale teda houby, mala jabko odmieta. Tie zeleninove prikrmy su ovela nasladlejsie ako take jablko:D

majush
14. mar 2017

Baby a ako to teda je? Najprv mesiac iba obed( cista zelenina), potom sa po mesiaci do tohto pridava masko. A vecerne kase sa kedy zaraduju? Vsak som z tych info mesunge...a sni si nepamatam, ako sim to robila pred piatimi rokmi

rebekav
14. mar 2017

@majush ani pan boh nevie. Ja som dala masko uz po 2 tyzdnoch do zeleniny. Mesiac mala teda zeleninu,masko,oliv olej,raz zltko. Tu je zdrava, ziadne reakcie;)) dnes uz zavadzaj aj desiatu. Kase vecerne zatial nedavam, mne sa este chce kojit, moja prespi celu noc(nebudi sa na kojenie), takto by sa nam kojenie dost obmedzilo.

rebekav
14. mar 2017

@rebekav *zavadzam

jersey87
14. mar 2017

No my sme dali uz aj kalerab a v pohode. Hrasok nesadol a vysypali sme sa. Morcacie som vymixovala s vodou a dalo sa uplne dohladka. A ked sme boli u dr minuleho tyzdna, tak nam uz po 2 tyzdnoch odporucala kupit ryzovu kasu. Lenze ta vobec nezhustla a kym vypila tu vodu, tak to trvalo. Navyse sa trosku vyhadzala, takze odkladam ju o tyzden. Dnes ale planujem dat banan na desiatu.

evkano
14. mar 2017

aj my už skúšame čo sa dá, zatiaľ chutí všetko najviac asi cuketa... akurát po brokolici aj ked jej chutila ju bolelo bruško.. dnešné menu je cuketa s petržlenom ;)

seki11
14. mar 2017

@zuzhe dakujem🙂

seki11
14. mar 2017

Ja som dr pochopila tak,že keď budeme mat za sebou zeleninu a masko(len obedy),potom môžme začať dávať už ovocie na desiatu + stále dokojit.Vecerne kase až potom a to s materským mliekom keď kojime.Ale nebolo to ohraničené časom.Tu jednu zeleninu nechať tak dva dni a sledovať reakcie.Neviem,či dobre píšem,ale pochopila som tak.A kedy mám dat to zltko?🙂

jersey87
14. mar 2017

@seki11 ja som to tiez tak pochopila, takze o to viac som bola prekvapena ze uz i kasu mozeme skusit. Kazdopadne ja som uz dala dnes kustilk bananu a ked bude v pohode, tak zajtra dam zas. Tu kasu az o tyzden.

zuzhe
14. mar 2017

Zienky, kedy a ako budete zavadzat lepok?

pehavcek
14. mar 2017

@majush mesiac davat prikrmy na obed a po mesiaci uz na veceru kasa. ale nemala by byt vraj tesne pred spanim aby babu nebolo tazko. takze hodinku dve po kasi moze este pred spanim mliecko

nikolajka2
14. mar 2017

@zuzhe - mne lekarka povedala medzi ukoncenym 4tym a siedmym mesiacom. Dat piskotku, alebo rozok ocuclat.

gabccia
14. mar 2017

@zuzhe tak ja som zatial dala len pozuzlat biely rozok, poolizovat piskoty..

gabccia
14. mar 2017

Baby a ako je to s pitnym rezimom, ked uz sme zacali prikrmovat..davate aj nejake cajiky, vodu? Alebo postacuje kojenie.

zuzhe
14. mar 2017

@nikolajka2
@gabccia ok dakujem... lebo nasla som aj take komplikovane postupy, ako postupne davat obilniny od tych, ktore obsahuju najmenej lepku az po tie s vyssim obsahom... tak som chcela vediet, ci idete takto alebo jednoducho- rozok do ruky... a rozky davate take suchsie? Nedrhne sa tym babo? Skusala som uz dat drobcovi, no za chvilku to tak rozmocil, ze som mu ho hned aj vzala, bala som sa, aby neodtrhol velky kus

zuzhe
14. mar 2017

@gabccia ja davam vodu, ale drobec pije viac UM ako moje mlieko... myslim, ze tvoje mliecko by mu malo stacit

vik_i
14. mar 2017

@gabccia ahoj...ja kojím malú len raz za deň, lebo veľa mlieka nemám...zbytok je umelé mliečko..dávame čajík a aj vodičku..no trasie ju z toho😁

tanikbb
14. mar 2017

@zuzhe rozok do ruky a byt pri nom. nerieste ziadne menej ci viac. ide o lepok tak sup s rozkom do ruky. kludne taky jednodnovy ale teda ja som vzdy sedela pri nom.

alicazazrakova
14. mar 2017

Zienky, asi blba otazka, ale rozok ozuzlavat mozem dat az po tom, ako zacneme s prikrmami?

rebekav
14. mar 2017

ked sa bojite zuzlania rozteka zamixujte do prikrmu kusok;) moja sa dusila a podarilo sa jej aj odtrhnut si velky kus, tak som potom vyberala z pusy a bol rev:D

florence33
14. mar 2017

@tanikbb a nevadi, ze v tom rozku je aj kravske mlieko? len tak dumem...sama som dala korku z domaceho chleba, v ktorom je tiez mlieko resp. srvatka a spätne riesila, ci je to ok. ale asi je 🙂

zuzhe
14. mar 2017

@rebekav moj manzel to vyriesil po svojom...dal mu rozok taky celkom suchy tvrdy, co odkladame na struhanku 🙈 ale neverila by som ako ho drobec aj tak dokazal rozzuzlat 😁

nikolajka2
14. mar 2017

@zuzhe - dala som 1 den stary rohlik a tiadne si na nom smakla a aj dasna obrusila, ale poyom ked uz bol viac rozmoceny som jej ho zobrala 🙂