Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@seki11 tesim sa s vami. my sme mali problem s kakanim ked mal par tyzdnov. asi styri tyzdne kakal len pomocou rektalnej rurky. To ste mali vidiet ako sme sa vsetci tesili o stvrtej rano ked sa po mesiaci sam vykakal. Este v noci som rozposielala spravy celej rodine. V zivote by som to do seba nepovedala 😅 Takze sa naozaj tesim s vami
Baby tie čo robíte masko detickam,mixujete ho?Ci ako?
Dnes som uz dala jablcko na desiatu. Ale teda vsade pisu ze zacat zeleninami,aby si dieta zvyklo na chut zeleniny lebo po ovoci nebude chciet, ale teda houby, mala jabko odmieta. Tie zeleninove prikrmy su ovela nasladlejsie ako take jablko:D
Baby a ako to teda je? Najprv mesiac iba obed( cista zelenina), potom sa po mesiaci do tohto pridava masko. A vecerne kase sa kedy zaraduju? Vsak som z tych info mesunge...a sni si nepamatam, ako sim to robila pred piatimi rokmi
@majush ani pan boh nevie. Ja som dala masko uz po 2 tyzdnoch do zeleniny. Mesiac mala teda zeleninu,masko,oliv olej,raz zltko. Tu je zdrava, ziadne reakcie;)) dnes uz zavadzaj aj desiatu. Kase vecerne zatial nedavam, mne sa este chce kojit, moja prespi celu noc(nebudi sa na kojenie), takto by sa nam kojenie dost obmedzilo.
No my sme dali uz aj kalerab a v pohode. Hrasok nesadol a vysypali sme sa. Morcacie som vymixovala s vodou a dalo sa uplne dohladka. A ked sme boli u dr minuleho tyzdna, tak nam uz po 2 tyzdnoch odporucala kupit ryzovu kasu. Lenze ta vobec nezhustla a kym vypila tu vodu, tak to trvalo. Navyse sa trosku vyhadzala, takze odkladam ju o tyzden. Dnes ale planujem dat banan na desiatu.
aj my už skúšame čo sa dá, zatiaľ chutí všetko najviac asi cuketa... akurát po brokolici aj ked jej chutila ju bolelo bruško.. dnešné menu je cuketa s petržlenom ;)
Ja som dr pochopila tak,že keď budeme mat za sebou zeleninu a masko(len obedy),potom môžme začať dávať už ovocie na desiatu + stále dokojit.Vecerne kase až potom a to s materským mliekom keď kojime.Ale nebolo to ohraničené časom.Tu jednu zeleninu nechať tak dva dni a sledovať reakcie.Neviem,či dobre píšem,ale pochopila som tak.A kedy mám dat to zltko?🙂
Zienky, kedy a ako budete zavadzat lepok?
@zuzhe - mne lekarka povedala medzi ukoncenym 4tym a siedmym mesiacom. Dat piskotku, alebo rozok ocuclat.
Baby a ako je to s pitnym rezimom, ked uz sme zacali prikrmovat..davate aj nejake cajiky, vodu? Alebo postacuje kojenie.
@nikolajka2
@gabccia ok dakujem... lebo nasla som aj take komplikovane postupy, ako postupne davat obilniny od tych, ktore obsahuju najmenej lepku az po tie s vyssim obsahom... tak som chcela vediet, ci idete takto alebo jednoducho- rozok do ruky... a rozky davate take suchsie? Nedrhne sa tym babo? Skusala som uz dat drobcovi, no za chvilku to tak rozmocil, ze som mu ho hned aj vzala, bala som sa, aby neodtrhol velky kus
Zienky, asi blba otazka, ale rozok ozuzlavat mozem dat az po tom, ako zacneme s prikrmami?
ked sa bojite zuzlania rozteka zamixujte do prikrmu kusok;) moja sa dusila a podarilo sa jej aj odtrhnut si velky kus, tak som potom vyberala z pusy a bol rev:D
@tanikbb a nevadi, ze v tom rozku je aj kravske mlieko? len tak dumem...sama som dala korku z domaceho chleba, v ktorom je tiez mlieko resp. srvatka a spätne riesila, ci je to ok. ale asi je 🙂
@zuzhe - dala som 1 den stary rohlik a tiadne si na nom smakla a aj dasna obrusila, ale poyom ked uz bol viac rozmoceny som jej ho zobrala 🙂

@seki11 asi to sem len bolo treba napísať ;)