icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

adulla13
24. mar 2017

Baby aj ja sa pridám, tiež sme mali byť oktobroví, no 24.9. mi praskla placenta, akútna sekcia v úplnej anesteze, bolo to pre oboch 5 minút 12, ale našťastie všetko dobre dopadlo a dnes máme pol rôčka 🙂

adulla13
24. mar 2017
stevvvka
24. mar 2017

krasni su, drobci, vsetci, a hlavne krasne vahy mate.
moj uz skoro pol roka a vaha okolo 6,7kg, stale v norme, ale vyzera, ze bude vysoky a stihly...

emy222
24. mar 2017

@seki11 no my to isté akurát že zeleninku papáme tento týždeň len 😄

rebekav
25. mar 2017

Haha tie vase buclate babatka:D nas sa vcera okoloiduca opytala ze jeej 2 mesacne?:D mame vyse 6 mesiacov a vaha cca 6,2kg 65cm:D

evelina1607
26. mar 2017

@seki11 niekedy su tie vecicky z tesca ovela krajsie a kvalitnejsie ako z HM a pod.. a tie mackove teplaciky nemaju chybu😉

emy222
26. mar 2017

Baby ak tu budete mať volaktora čas napíšete mi ako pokračujete v prikrmovani my zeleninku dávame týždeň len pobede inak ju.len kojim chcela by som radu ako ďalej pokračovať a ešte otazocka večer by som chcela niečo dávať asi volaku kašičku ona mi je taký jedak mliecka mám dosť ale zas mi začína že aj po hodine chce cicik neviem možno zúbky alebo jej rýchlo vytravi neviem už čo tak chcem skúsiť na večeru niečo ale neviem kedy môžem pridať niečo budem rada ak sa nájde volala dobrá duša a trochu poradí 😁😁

sweets
26. mar 2017
nikolajka2
27. mar 2017

@sweets - ahoj, isla som podla tabulky, len akurat ja pridavam 2 kvapky olivoveho do kazdej zeleninky, dnes mame akurat 6 mesiacov. Zacala som davat aj na veceru to co mala na obed, lebo sa mi zda stale hladna. A ked si vecer este smakne zo 3-4 lyxicky zeleniny, tak je spokojnejsia a samozrejme zapije mliekom. Nechce mi pit sni vodu ani caj. Tebe pije cajik?

sweets
27. mar 2017

Cau, moja bude mat pol roka az 18.4., aké skúšam dávať od vcera pomaly zemiacik. Čaj nedávam, len kojim. Zatiaľ nie je teplo, podľa mna netreba dávať, skor tu vodu do jedla, aby to nebolo take husté. Kec začne byt horúco, tak potom budem riešiť

janka_mu
27. mar 2017

Prosim vas, trapite sa tu niekto s ekzemikom, ja uz som vyskusala vsetko mozne a stale ho mame, raz sa zhorsuje, zlepsuje.. :( uz neviem ako dcerke pomoct..

adrika88
27. mar 2017

@janka_mu my sme davali lipobasu ale akurat sa to zhorsilo...potom sme isli k inej dr.dala nam na umyvanie mydlo Sano a mastit s linola a ambiderman (namiesana masticka) a uz na druhy den bolo vidno vyrazne zlepsenie naozaj...zajtra to bude tyzden a na nozke uz skoro ani stopa po ekzemiku ☺

janka_mu
27. mar 2017

@adrika88 to je super, ze sa vam podarilo najst recept na zlepsenie.. no skusim sa domahat ku koznej na vysetrenie..

adrika88
27. mar 2017

@janka_mu no urcite chodte...na noc som davala aj fenistil kvapky aby ho to tak nesvrbelo ☹

evkano
27. mar 2017

@janka_mu aj my sa trápime už mesiace s ekzémom, vyskúšali sme snád všetko, chvíľku lepšie, chvíľku horšie.. máme aj hormonálnu masť ale snažíme sa ju dávať čo najmenej.. ale kožná nám v podstate povedala, že musí z toho vyrásť...

tanikbb
27. mar 2017

Baby ja som si so starsim presla strasnym atop ekzemom a dostal ho v 3mes. Do roka som vysadila vsetko mliecne kedze vsetko prechadza do mlieka. Deti do roka to nevedia travit a z toho je ta koza taka. Nic nepomoze len mastit kyselinou mliecnou a potom loziska mastit ichtyolovou mastou zmiesanou s kortikoidom. S veeelmi malym mnozstvom. Nebojte sa toho, je to fakt maly zasah. Moj starsi na zaciatku bol masteny na celom tele. Po tyzdni v nemocke som pokracovals doma a potom som uz mastila len tam kde to vyslo. Samozrejme som bola na diete, bie len mlieko ale nic korenene, ziadne jahody, coko, paradajky, vyprazane atd. Vyrastil z toho a dnes uz fakt dobre. A este nieco, jedna stara kozna lekarka mi povedala mudrost, ze cim skor to dieta dostane tym skor z toho vyrastie. A je to tak. Len potom sa to zvykne preklopit do alergie co je presne nas pripad. Ale to sa da zvladnut

janifer
27. mar 2017

Na ten "ekzem" skuste este hylak a ine probiotika, aj ty aj dieta, obmedzit cukor v strave a protikvasinkovu dietu

janifer
27. mar 2017

@emy222 ahoj moj tiez toho vela nezje, tak 2 polievkove lyzice. Ked nas pocuje hrkotat s pribormi aj on chce, cize davam rano naobed vecer. Tak ako ostatni clenovia rodiny jedia. Rano ryzovu kasu velmi riedku, idem skusit ovsenu (Hafer getreidebrei z DM, je od 4m), na obed mal cuketu s kuskom ryze, batat s mrkvou, zemiak s mrkvou, ryzu s mrkvou, vecer tiez to iste, alebo kusok tej kase, tym ze hnackoval po tych antibiotikach mu ta ryza fakt pomohla. Dalej idem na brokolicu, kukuricnu kasu. Ale len malinko spapa, lebo stale si dava moje mlieko pred jedlom, tak po hodinke od kojenia sa krmime. Vecer mi aj vraciava, dnes som na 2x uspavala, takze fakt tych prikrmov vela nezje

deniss111
28. mar 2017

@emy222 my mame o tyzden 5mes,ale druhy tyzden papame zeleninku,tak kazala dr...no v noci sa mi casto budi,tiez by som chcela kasicku trochu skusit...samozrejme tak skor okolo 17.30,2hod pred spanim...mam z Dm Bio Dinkel Milchbrei,spaldovu kasicku od 4.mes...myslite,ze mozem??

seki11
28. mar 2017

Nám kázala kasicky úplne na koniec,keď už bude papat aj masko a ovocie🙂Sranda,každý lekár inak.

seki11
28. mar 2017

Baby a vôbec nejete čokoládu?Ani trochu?Ja si sem tam dám☺️

nikolajka2
28. mar 2017

@seki11 - ahoj, ja jem cokoladu, lebo neviem bez nej vydrzat. A niekedy aj dost vela , ale mala si tusim zvykla na to.zo zaciatku so skusala coko velmi pomaly.

lienka182
28. mar 2017

@seki11 ja si davam cokoladu normalne 😊

iviciatko
28. mar 2017

@seki11 kazdy den sa mi rozplyva na jazyku,bez nej si to neviem monentalne predstavit 😉

seki11
28. mar 2017

@nikolajka2
@lienka182
@iviciatko No mne sa maly vždy vyhadze na brade,a to aj po kúsku.....musi si asi zvyknúť.

bublinkapo
28. mar 2017

Moja dcerka vcera 5 mesiacov, 66 cm a 7050 gramov 🙂, asi tak akurat 🙂

shmorica
28. mar 2017

Dievčatá prosím vás ako obliekate a obuvate bábätka do nosičov v takomto peknom počasí?

tanikbb
28. mar 2017

nas starsi mal taky stav, ze som vysadila uplne uplne vsetko a ani jednu tablicku som si nedala. pri dcere nie som taka striktna lebo nema taky katastroficky stav. tablicka neublizi ale vela by som zase nezjedla. ja som zase skor kremova, veternikova a kremesova. takze mne ta coko ani neublizila velmi. mne skor to mlieko a mliecne veci. ale naucila som sa.
probiotika su ok davat ale nepomozu velmi na ekzem. aj ked logicky by mohli lebo vsak ono ekzem je obraz vnutra creva. lenze ja uz mesiac malej davam a nic sa nelepsi. jedine kedy bolo lepsie bolo v nemocke...podla mna ona bude nejak alergicka na prasky alebo parfemy alebo prach alebo co. neviem. ale prejde, to som si ista.

nikolajka2
28. mar 2017

@tanikbb - mozem sa dpytat ci nie si alergicka na mliecnu bielkovinu, ked pises ze nepijes mlieko. Ja som alergicka, a prave som rozmyslala ci mam malej kupovat mliecnu kasu, aby po mne nieco nezdedila i ked nutrilon na dokrmovanie som pouzila. Ked ho pila tak sa nevyhadzala nic, len strasne koliky sme mali asi 1 mesiac.

emy222
28. mar 2017

@janifer
@deniss111
@seki11
Baby dik no chcem kupit teda tu kasicku v dm tam je viac druhov ? My by sme papali az moc ked davam zeleninku strasne sa tesi ked uz vidi ze ide lyžička do ust az vyska od radosti trepe rucickami nozickami a otvara pusinku dokoran len nech jej dam 🙂 uvidim co povie doktorka zajtra mame ockovanie :( tak sa opytam aj jej .....drzte palce dufam ze nebudeme plakat oby dve
A s tou cokoladou ja papam a pohode 🙂