icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

lukamka
28. mar 2017

Ahojte baby, dlho som vas necitala... Beka ešte stále nejaví záujem o jedlo, tak sme ešte počkali, no chcem pomalicky začať. Kedže ste medzičasom o tom napísali roman, idem si to vecer prečítať a nabrať inšpiráciu 🙂
A co vlasky, strihali ste uz? My uz ich mame v očiach 🙂
Inak dnes 2.ockovanie, zatiaľ v poho ;)

evkano
28. mar 2017

@lukamka a ako statočne sa tvári 😘, my zatiaľ strihať nemáme čo 😂

bublinkapo
28. mar 2017

Dievcata,manzel kupil malej prvu kasu. Od nestle, mliecnu aj nemliecnu. Sme si nevsimli, ze nemliecna sa nerobi s vodou, ale mliekom. Je mozne aj taku kasu spravit s vodou? Alebo to asi nepojde, co? 🙂

pehavcek
28. mar 2017

@lukamka krasna baba z nej rastie. Inak ani my nemame co strihat 😉

tanikbb
28. mar 2017

Baby jasne, coko jedzte kludne. Ja nakolko ma mala problem s kozou tak musim dietne. Ked to babu nerobi zle tak si doprajte.

Mliecne nejem tiez pre malu. Intoleranciu laktozy ani alergiu na bielkovinu krav mlieka nemam.

emy222
28. mar 2017

@bublinkapo ahoj ja som sa to iste pytala este v jednej skupine a tam mi baby pisali ze mozem kludne aj s vodou alebo ak si odsajem tak aj mojim neviem sama co ci skusim aj tak 🙂

janifer
28. mar 2017

@deniss111 spalda obsahuje lepok, tak asi na zaciatok radsej nejaku bezlepkovu obilninu a lepkove len po troske. A je to mliecna kasa, neviem ci este kojis... ja nie som zastanca mliecnych kasi, davam len obilninu s vodou. Proti gustu ale ziaden disputat. @seki11 no a ten Bukovsky ma obilniny na zaciatku... clovek aby sa v tom vyznal. Kazdopadne my sme dali ryzu kvoli tym hnackam po antibiotikach a teda zje tak 8cajovych lyziciek najviac na jeden prikrm.

S tym obliekanim do nosica som aj ja zvedava! Rano ked idem z domu je 5 stupnov a o 17:00 bolo hadam aj 20! Sme sa vracali domiv na prezlecenie, lebo mi nechcel zaspat v kocari, teplo mu bolo.
No a teda v nosici bol pri tych 15st v tieni v Outlast bodycku s dlhym rukavom, na to tenky svetrik, Outlast kukla na hlave a Flisove gate s capačkami z latky na nohy. Ja som mala polorozopnutu mikinu na nosenie.

janifer
28. mar 2017

@bublinkapo
Jasne ze dansa len s vodou. ja zarabam len s vodou. Hadam nebudem podla rady Nestle kupovat kojenemu dietatu Beba mlieko.
Ved vy dospelaci ked si varite ryzu tiez do nej nepchate umele mlieko? Oni proste chcu predat kasu a aj umele mlieko.

lukamka
28. mar 2017

@evkano
@pehavcek neviem či je na foto vidieť ten jej copík, ale z toho polovicu asi cvaknem, kočke mojej copatej ❤
No a mame nepokojný vecer, ale zatiaľ sa drží

gabccia
28. mar 2017

@deniss111 mozed dat kludne, ja predne tuto teraz davam a chuti malemu, predtym som mala mliecnu kasu od Hipp

pehavcek
29. mar 2017

@lukamka krasny copik 😉

deniss111
29. mar 2017

@janifer aha,vobec som sa nad tym takto nezamyslela..dakujem za radu.cize spaldu az o mesiac,dva..a este mam kasicku Sunarek bananova,tu mozem?a preco nie mliecnu?

deniss111
29. mar 2017

@gabccia baba nad tebou mi radi nedavat,kvoli spalde...tak ja uz neviem 😓

bublinkapo
29. mar 2017

@janifer Dakujem za radu. Nevyznam sa, prvy krat nieco take kupujeme 🙂

vik_i
29. mar 2017

Ahojte maminky, dnes máme 5 mesiacov. 7000g a 67cm. Na desiatu papkame mrkvičku s jabĺčkom a na obed zeleninku. Vodičku malá nechce, no pijeme ovocný čajík. Dr vravela aby sme večer vyskúšali kašičku na dobrú noc. Poradíte niečo overené? 😊

jersey87
29. mar 2017

A najlepsie na tych prikrmoch je to, ze kazdy dr tvrdi nieco ine. Vcera bola v telerane nejaka pefiatricka a ta tvrdila, ze dieta ma len okostovat tie nove chute, len na jazyk dostat a nie sa nimi normalne zasytit. A zacat od 6eho mesiaca. Tak si vyberte.

monka37
29. mar 2017

Priznám sa ani vas nečítam poslednu dobu lebo my sme mimo temy ..5 mesiacov, iba koneny a stale v hlbokom kočíku :D vychutnávam kym mozem teda 🙂

seki11
29. mar 2017

Ja nedávam vôbec malému ešte nic piť....staci mu zatiaľ mliecko🙂Na cicku je zavesený vkuse.

gabccia
29. mar 2017

@vik_i aky ovocny cajik pijete, aku znacku? lebo vyskusala som uz 3 cajiky a ani jeden maly nechce, iba sunarek ten granulovany ale tam je kopec cukru a hrozne zlozenie

gabccia
29. mar 2017

Baby, akym kremom natierat maleho proti slniecku? lebo vcera co len troska bol na slnku, tak uplne licka cervene mal potom vecer, akokeby opalene..

gabccia
29. mar 2017

@deniss111 tak neviem no, ved pise na krabicke, ze je vhodne od 4.mes.. maly papa a nic mu nie je, ale striedam mu s kaslu od Hami-ryzovo-kuricnou.. ale nerobim plnu davku ako pise na krabicke ale iba polovicnu a aj to este nie vzdy vsetko spapa..
Tie nazory ohladom stravy su rozne, nasa pediatricka mi vravela, ze uz normalne mam urobit vyvar so zeleninkou masom aj s rezankami, pomixovat a tak davat, co tie rezance ma zaskocili.. potom ze vyzivku aj s piskotkou.. z ovocia po troske z kazdeho, atd.. a ja sa riadim aj tak povacsine svojim pocitom, vyvar mu robim ale rezance nedavam, ani piskoty este... vsetko najskor chcem aby ochutnal ciste, bez pridavkou.. a ta kasa spaldova trocha ked spapa, tak si myslim, ze mu neublizi, pokial nemal ziadne reakcie.. vzdy to bude tak, ze nazory budu rozne a je len na cloveku, ze co si vyberie..

iviciatko
29. mar 2017

@gabccia Je viac pripravkov,skus sa spytat v lekarni,ja by som bola mozno za Biodermu pre deti s faktorom 50 a je vhodna pre vsetky typy pleti a aj pre alergikov na slnko.

rebekav
29. mar 2017

@jersey87 no co doktor to nazor. Mna by zaujimalo, co sa malej stane ak sa zasyti normalne a z akeho dovodu ma iba ochutnavat a nie jest. Ak nasa generacia jedla od 4 mesiacov a ozaj nik naokolo nema alergie a to ked mi mamka vravela co sa tradovalo vtedy ako prikrm, to boli za jedla, surove vajicko, bryndzove halusky:D Videla som babatko co nevie otvorit ani pusu, nechape preco ma jest lyzickou a cele znechutene, take babo mat sama by som nenutila. Moju som chcela zacat od 6mesiaca, zacala som o mesiac skor. Keby ste videli ako papa. Uz jej davam aj olovrant kasu ryzovu s bananom, jablkami, lebo uz vidim ze ako vstane tak moje mlieko ma skor od smadu a o polhodinu uz hladna a takto az do vecera, na jednej strane ma mrzi, toho kojenia je uz menej a nie je to ten typicky cickos, a mam pocit ze este par mesiacov a kojeniu je koniec, ale ked jej tak chuti obmedzovat ju nebudem;) mozem akurat ovplyvnit, ze jej budem davat kvalitne a varit rozumne;)

vik_i
29. mar 2017

@gabccia Hipp bio ovocný...v Lidli som kupovala, ale myslím že ho maju isto aj inde. Je od 4.mesiaca

emy222
29. mar 2017

Baby a tie ovocne prikrmi sa mozu zacat davat kedy az po zavedeni ovocia babåtku? Dneska poradna +ockovanie mame 8130g a 70 cm doktorka povedala ze uz mozeme zacat prikrmovať ale ako postupovat nepovedala :( ockovanie tam bol plac aj slzicky ale v celku ok a doma od 7 plaaac strasny nic nezaberalo len som.s nou pohla a plackala to sme mali aj pri prvom ach strasneeee az hentak moc plackat ja som jej dala.cipok od bolesti asi tie nozenky bolia a potom uz dobre dufam ze budeme uz ok 🙂

janifer
29. mar 2017

@deniss111 taakze zas mily nas Bukovsky str.45: nadpis 7-9.mesiac: poradie zaradovania obilnin moze byt taketo: ryza ovos pseno kukurica jacmen spalda raz tritikal
Ryza pseno kukurica su bezlekpove, ostatne obsahuju lepok v stupajucej miere. Pohanku zas Alexandra Popovicovanodporuca az od 18.mes., ze jentazsie stravitelna a teda aj vela zasyti.

Str.43: lepok je vhodne podavat v malych mnozstvach medzin5-6.mesiacom, najneskor vsak v 7.mesiaci
Str 41: pre dieta v 5-6mes odporucaju: mlieko materske, v nevyhnutnom pripade nahrady materskeho mlieka
Obilniny ryza ovos, zelenina zemiak a mrkva.

Neviem co obsahuje Sunarek bananova kasa. Tipujem aj umele mlieko. Ak kojis, tak takato kasa s umelym mliekom je podla mna nevhodna a zbytocne ti zatazuje travenie dietata a ty si znizujes tvorbu mlieka. Prikrm v tomto veku nie je o zasyteni dietata kasou aby prespalo celu noc, ale o spoznavani chuti.
No ja som v tomto striktna. A ziaden pediater by ani nemal odporucat kojenemu dietatu, aby sa pchalo nahradami materskeho mlieka. Mala by postacovat zelenina obilnina a materske mlieko.

janifer
29. mar 2017

@gabccia veru na piskoty ma casu este dost, tam je cukor a aj vajce. Tie slize, alebo stipku psenicnej krupice na spoznavanie lepku mizes dat do polievky. Hmmm aj v slizoch je vajce. Boze ten Bukovsky odporuca Vajecny bielok az od druheho roka!!! Ach, no podla mna ak dieta nema alergie mohlo by sa aj skor, ja sa pamatam pri prvom sme robili vajcove halusky hadam aj v 8.mesiaci. Alebo taku rascovu s paprikou a vajcom...

janifer
29. mar 2017

@emy222 co myslis ovocne prikrmy? Tie detske vyzivy v skle? Tam je vyhoda, ze to moze byt bio, je to prevarene, ako by po spravnosti malo ovocie byt zonzaciatku. Ale zas niektore obsahuje ryzu, co moze zapekat. A cukor samozrejme... no ak si skusila zeleninu a obilninu, tak mozes ponukat ako dezert po par lyzickach ovocie. Ale mozno by som zacala skor s realnym ovocim, hruska jablko...nech si zazije, ze je to kysele, to Ccko. A ak zje len par lyzic, tak mi to pride neekonomicke, tie vyzivy su dost drahe.
Drzim palce po ockovani, skuste aj studene obklady, mozno nabuduce poziadajte o rozdelenie ockovania na 2 razy, lebo takto ma citlive obe nozky.

vik_i
30. mar 2017

Ahojte baby, akurát sme sa zobudila a na len tak pozerám ako je moja Sabínka zachrípnutá...ani soplíky ani kašeľ nič....včera na prechádzke dosť plakala, kričala a pišťala...viete mi niečo poradiť?

bublinkapo
30. mar 2017

Vcera vecer som dala prvu kasicku, ryzovu, cistu, nemliecnu (urobila som ju s vodou). Polovicnu davku, asi hodinu a pol pred spanim, mozno aj viac. Na moje prekvapenie, to mala zjedla rychlostou svetla. Tak jej to chutilo, az mi bolo luto, ze som nespravila viac. V noci sa budila priblizne rovnako ako predtym, ale bola dost nervozna, stukala a nechcela ist poriadne ani na prsnik :(. Je problem, ze som jej dala vela kase? (80 ml), alebo mam skúsiť trochu skor? Alebo to je len nove pre nu, tak si musi zvyknut. Pediatricka vravela, ze taku ryzovu kasu mozem kludne rovno pred spanim, tak ja neviem.