icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

deniss111
30. mar 2017

@janifer cize mam normalne uvarit ryzu a pomixovat ju,a teda mi vznikne ryzova kasicka...pochopila som to spravne?😅

gabccia
30. mar 2017

@vik_i moj maly zachripol tiez z jedneho dna na druhy.. ziadny kasel, sople, nic.. akurat asi take 4 dni pred zachripnutim sa mu narazavo vyhadzal v ustach a na jazyku biely povlak, ja som myslela, ze je to z mlieka tak som cistila s ruzovym medikom, ale ono to boli kvasinky a az sa mu ten povlak urobil po hlasivkach tak preto zachripol, sme skoncili na krcnom tam mu povycistovala co sa dalo a potom bral sirup protikvasinkovy..
a zas kamoskin maly tiez zachripol a mal nakoniec laryngitidu, tak na tvojom mieste by som zasla pre istotu za lekarkou, nech malu skontroluje..

rebekav
30. mar 2017

@deniss111 ja ani nemixujem, priadne rozvarim gulatu ryzu a zje aj s kuskami. Som bola prekvapena.

jersey87
30. mar 2017

@bublinkapo my davame kase rovno po kupani. Este sa napije mlieka a ide spat. A spi lepsie. Vcera sme vyskusali kuuricnu a pohoda, pekne spala.

Co sa tyka ovocia, tak na desiatu je schopna zjest dve hrusky, samozrejme uvarene. Z jablka sa mi vysypala a banan kazdy den nemoze jest, tak som vcera kupila vyzivu ovocnu, aby mala trochu zmenu.

A kupili sme takisto tie kukuricne chrumky, len neviem ci este chvilku nepockam, kym jej ich dam.

deniss111
30. mar 2017

Baby,kupila som v Dm este aj krupicovu obiln.kasu,Griess...tu mozem zarobit s vodou a dat?nechcem ty ryzu varit...

vik_i
30. mar 2017

@gabccia no super...my sme mali včera povlak na perách z vnútra a aj na bokoch. Dnes má moja Dr voľno...tak buď zajtra, alebo ešte dnes na pohotovosť.

janifer
30. mar 2017

@deniss111 ja som si oblublila Nestle ryzovu kasu, to je najrychlejsie kvoli par lyzickam ryzu varit som leniva. Alebo este ryzove vlocky chvilku povarit a zmixovat. Krupicova to je tiez psenicna tipujem. Ako podla mna na zaciatok prikrmovania lepkom staci 1 cajova lyzica kase. Preto skor k tej zelenine do polievky by som to odporucila dat 1 cajovu lyzicku kase. Aby ju brucho nebolelo. Vsetko chce cas. Urcite by som jej nelepila creva napr 80ml lepkovej kase

janifer
30. mar 2017

@deniss111 skus este kukuricnu, ta je chutovo vyborna a nezapeka. Kase od Nominy msju napr psenove s kukuricou, nasa oblubena bezlepkova.

bublinkapo
30. mar 2017

@janifer takze ryžova je okay? Je to bezlepkova, nemliecna robena s vodou, nestle. 80 ml takej kase je vela?

stevvvka
30. mar 2017

a polievky davate? resp. ten vyvar co ostane zo zeleniny, namiesto caju..

tanikbb
31. mar 2017

@stevvvka a na co mu chces dat vodu zo zeleniny pit? ak kojis tak mu dat mliecko. a ked nie tak vodu ked chces. skor by som tu vodu pouzila na nejaku omacku pre teba alebo pre babo. ved si to nekomplikujte baby. jednoducho navarte, dajte jest a ked kojite dajte materske mlieko. detom fakt vela netreba.

rebekav
31. mar 2017

No my sme u prababky, ta mi uz nachystala krupicu a kravske mlieko:D to zasa bude zabava presviedcat, ze toto pit nebude:D

stevvvka
31. mar 2017

@tanikbb mne sa to prave nezda komplikovane, ten vyvar sa spravi sam, zeleninu varim tak ci tak, no a naco budem zarabat caj ked mozem pouzit vodu?
zatial kojim, ale davam mu aj z flase pit niekedy, ked chcem mat prehlad, kolko asi potiahne.

rebekav
31. mar 2017

@stevvvka ja davam sem tam caj, a castejsie prevarenu vodu z poharika;) ten vyvar by mi nenapadlo. Aj ty pijes vodu a nie zvyskovu vodu po vareni;) ak budem varit, tak asi nejaku porovu so zemiakom, nesolene, trosku oliv oleja kvapnem a hotovo.

janifer
31. mar 2017

@bublinkapo ano ryzova na zaciatok je OK, len to mnoztvo je podla mna vela. No ved uvidis, pokial ti bude otvarat usta, urcite krmit lyzickou a nie z flase. Mozno na zaciatok zje 4 cajove lyzicky riedkej kasicky na ranajky a 4 na olovrant.
Ja som vcera skusala namiesto obedneho kojenia ponuknut prikrm, no velmi sa mu to nepacilo, aj ked bol v dobrej nalade a nemrncal, par lyziciek zjedol, ale velmi ho to neoslovilo, proste chce mlieko. A prikrm az tak po 1,5 hodke od kojenia si nieco posmakne " na zub ".

pehavcek
31. mar 2017

@stevvvka ja mu tu vodu mixujem s prikrmom. Ked uz bude vediet pozuvat tak mu ju budem davat vo forme polievocky s popucenou zeleninkou a napr. namocenym pecivkom. Ale zvlast by som to asi nedavala. Na pitie bud materske mliecko, vodicku alebo nesladeny cajik. Moj maly si cucne vody alebo cajiku len sem tam, par hltov a aj to musi byt trosku ohriata. Na teplotu ako ked pije mliecko. Taku izbovej teploty nevypije ani glg. Zbytocne ho ale vodou neladujem. Ked bude vonku teplejsie tak aj pitny rezim bude iny. Myslim, ze budu potom viac pytat.

jersey87
31. mar 2017

Mate nejaky dobry tip na autosedacku?

bublinkapo
1. apr 2017

@janifer praveze mne tych 80 ml zjedla ako nic. Len som pozerala...buchala ruckami od radosti. Krmila som ju lyzickou. Flasku som jej nikdy nedavala, tak to ani neviem ci by chcela, ale ani neplanujem skusat 🙂

bublinkapo
1. apr 2017

Dievcata, ake kase davate detom? Teda tie, ktore uz davate. Mate nejaky recept? Napr. pseno, kukurica, proso, ovos, ryzove vlocky..hlavne kolko coho. Zatiaľ je na kasi ryzovej, ale instantnej, ale budem chciet robit domace. Dakujem. A este sa chcem opytat na med, ci budete davat od roka alebo aj skor

janifer
1. apr 2017

@jersey87 My mame Besafe izi plus je do 25 kg resp 104 cm protismerna. nie je tam az taka extra poloha na lezanie, ale je to velka sedacka. Este je fajn Maxi Cosi Axiss Fix. Idealne co najdlhsie aby dieta sedelo v protismere

lienka182
2. apr 2017

😲 ta cena
@janifer inak su super! To aby clovek vykradol banku, ked chce pre dietatko kupit to najlepsie 😵

jersey87
2. apr 2017

@janifer dik za tip. Ta cena je neskutocna. Ale paci sa mi, ze je proti smeru jazdy. Taku by som chcela.

janifer
2. apr 2017

@jersey87 tak my uz v nej vozime druheho potomka a povedala som si, ze na autosedackach a na topankach setrit nebudem, tam sa snazime davat barefoot a to su uz potom ine palky, ked detske tenisky stoja 44-70€. A potrebuje aspon 2-3 cisla za sezonu. Oblecenie sa da kupit lacnejsie na bazari aspon rifle bundy, aj letne tricka, aspon vam nebude luto, ked to krpec zababre od prikrmu a ostane flak.

uz aj ini vyrobcovia autosedaciek sa snazia o protismerne, treba to odskusat aj v aute idealne, zalezi aj od sedaciek, ich sklonu, alebo ci su na isofix, ten sklon na lezanie sa potom nemusi pritrafit idealne. My sme este Britax Romer zvazovali alebo Cybex Sirona ale to su sedacky pre stihle deti. A este dam tip znacka Joie ma tusim od 0do 36 kg aj je dost lacna ale je tam asi polystyren a zas je pre stihlejsie deti

rebekav
2. apr 2017

Baby, je nutne davat detom ciapocky aj ked je 25 stupnov? Ozaj sa zapal stredneho ucha moze dostat z toho ze fuka ale pri tychto teplotach?

Na dlhe cesty autom, davate detom lieky? Mne take ani nenapadlo ale dnes preplakala dost dlhu cast cesty, uz jej bolo dlho, tak neviem co taky cas...

pehavcek
2. apr 2017

@rebekav no ja by som teraz urcite davala ciapocku. ten vietor je zradny. Ked ti chyti zapal stredneho ucha budes si bit hlavu o stenu ci to stalo za to. Teda aspon ja som tohto nazoru

naniatko172217
2. apr 2017

@rebekav ja ciapku este davam, ale taku tenulinku. Sice bolo dost teplo, ale u nas aj trochu fukalo. Inak aj vase deti strajkuju v kocari? Moj mi odmieta hlboky kocar, domov sa vraciame s revom. Obaja 😀 a na sportiak je este malickyyy

rebekav
2. apr 2017

@pehavcek teraz citam ze zapak stredneho ucha je virusova zalezitost a nesposobuje to nechranenie usiek. Moze dost prievan ak nebudem davat ciapocku, ale nejdem samozrejme nic riskovat len nie som vyznavac prehrievania deti, tak preto mi napadlo, ci este teraz je to nutne;)

janka_mu
2. apr 2017

@adrika88 @evkano @tanikbb ... tak ekzem zmizol po natretí krému skincap + nejem nic, co obsahuje mliecnu bielkovinu (kojime aj UM mame) a mame mlieko nutrilon alergy care .. zatial evidujem zlepsenie o 90% ...

septemberkl
2. apr 2017

@naniatko172217 aj naša malá štrajkuje v hlbokom kočiari, už som ju dala do športového ale len na ležato. Stále sa snaží dvíhať hlavičku a vykúkať von. No a keď si spomeniem na začiatky v hlbokom kočíku tak to bolo kriku 🙂 Ale utešujem sa že o pár mesiacov už bude asi sedieť, tak to bude lepšie. (teraz má 6 mesiacov)

gabccia
2. apr 2017

@rebekav ja tiez este davam ciapocku, taku tenucku, bojim sa aby maleho neofuklo.. ja tiez nie som zastanca priehrevania, dam mu menej vrstiev a radsej prikrijem s dekou ked je chladno..