Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
Ja ciapku davam urcite a zakryvam dekou. Este je to zradne.
Ja takisto.Ciapku a deku🙂
oki baby, tak teda ciapocku este ano. Ja vidim aj 5 rocne este v ciapkach, ale ked ja som skor taka, ze neznesiem teplo, moja je tiez tak trosku otuzovana (vidiet to uz hlavne ked dojdeme na navstevy, kde maju vykurene na 24-25 stupnov, tak moja je totalne rozpalena), tak ale uska budeme teda chranit🙂
Ahojte kocky! Tak nase krasne nastrelene nausnicky nas zradili..resp.jedna z nich musela ist von.Natalka sa v sobotu rano zobudila s hnisavym vackom vedla dierky zozadu uska. Bezali sme na pohotovost,nausnicku vybrali,vycistili a dnes na prevaz. Dierocka vyzera byt uz zavreta...dalsi tyzden gafrova mast a potom o niekolko mesiacov vraj mozme opat nastrelit ☹. Inac Kramare des a hruuuuza,som sa vykricala,vyplakala..zo 4och oddeleni nas poslali prec,si nas prehadzovali ako lopticku..skoncili sme na sukromnej klinike,kde boli ochotni jej ten prevaz spravit.Nausnicky mala inac mala nastrelene 6tyzdnov,dalsie2 uz svoje zlate a az teraz to zahnisalo. Takze asi si to nejak zachytila. Baby,davajte na fesandy pozor,nieje to nic moc skusenost ☹.
@barbarelka nam sa stalo cosi podobne. My sme usi ale dali prepichovat. Boli v pohode taky mesiac a v jednu sobotu mala zapalene usko. A poobede sa to zhorsilo. Tak sme jej to cistili repikom a o 2 dni sa to zahojilo. Tiez si myslim ze si musela sama nejako nausnicku zatiahnut.
Ahojte baby aj tu niektore davate do pavuka alebo planujete ? kedy je vhodne aby bolo babo v pavuku ? nasa mala sa stale stava na nozickzy ma ich pevne aj na klbykoch nam povedali ze ich ma jak rocne babo dobre vyvinute len este nesedkame uplne 😉
Nám sa narodil chlapec 8.10. do pavuka som ho už začala dávať asi od minulého týždňa, ale nechávam ho tam max. tak pol hodku, dlhšie ho to tam aj tak nebaví, a väčšinou sa sem tam dozadu trochu posunie alebo do boku, inak iba stojí na mieste a hrá sa s hračkami čo tam má položené, myslím si že mu to neuškodí, v dnešnej dobe je všetko zlé, a dobré len to čo chcú predať, ja som s tým tiež vyrastala a nič mi nie je som v poriadku, takže nemáš sa čoho báť a nikoho nepočúvaj 🙂
Ahojte dievčatá, chcem sa vás spýtať, keďže čakáme bábo koncom septembra, začiatkom októbra a pokukávame po kočíkoch, aby sme mali aký- taký prehľad, že aký máte kočík (značka) a či bábo ešte vozíte v hlbokom kočíku, alebo už v športovom, resp. či by sa vám zmestilo ešte do hlbokého. Vďaka.
@vierolinka my máme Adbor Zipp trojkombináciu, majú väčšie vaničky, malý sa mi do hlbokej časti ešte zmestí ale nakoľko už veľmi vníma a chce všetko vidieť, pripla som mu vajíčko a je celý pýšný 🙂 ale mohla by si už aj športovú časť pripnúť ak sa ti dá dať do mierneho sedu, kedže v takom mesiaci ako sme mi ešte nesedíme
@vierolinka my mame navington s veľkou vaničkou a maly je zatial stale v ňom. Zmestí sa aj s fusakom v pohode ale uz som ho dala prec kedze je teplo. Zatial mam len dvihnuty spodok vaničky čo ma síce slúžiť proti refluxu ale aj lepsie vidí. Uz riesime športový ale tiez preto ze uz chce viac pozerat inak by sa este do hlbokého vošiel dlho. A to ma 8,5kg 🙂
@pehavcek
jasne kazdy urobi podla svojho a co budes robit nehas ho lozit a tak ? 🙂
ja milujem moju malicku chem prenu len to najlepsie ale je extra zla fakt ja nemozem nic kazdy mi povie ze to je moja vina ako som si naucila ale ona je taka od narodenia fakt vkuse cicik teraz uz ked vedsia tak vkuse pozornos a bola by len na rukach na brusku sa strasne nervaci a len by sa nosila a ked ju postavim tasa tesi tak hladam riesenie ako ma neslahnut ❤ 😨
@nikolaloky
dakujem no ja skusim aj ja kedze mam zloducha doma 🙂
ja viem tak ze. babatko musí veľa lozit a samo sa postaviť preto ze ked je na brušku a lozi formuje sa hlavne krčna chrbtica a tuším aj základy klenby na nohách( ?)Ale to je ako so sedením tiez niekto dáva sedieť a nerieši. Aj mna tak dávali a napríklad mám krivu chrbticu .. sesterka nelozila ale hneď chodila a ma fakt veľké problémy s krčnou chrbticou . Atd atd je vela príkladov uz len v mojom okoli .. možno náhody ale ja to riskovať nebudem aj ked budem počúvať prečo este nesedí prečo nechodí .. babatko si ma samé sadnúť samé sa postaviť pri nábytku samé sa otočiť do priestoru samé vykročiť do priestoru .. podľa mna sme tu na to aby sme ho motivovali a nie robili veci zaňho. ale teda keby mi všade plakal a len v takom pavúkovi bol spokojný tiez ho tam dam. Ale podľa mna co dieťa nevidí tak nenervaci ze to nemá. My sme dávali ruky a on sa začal pritahovat a sadat - veď aké milé .. akurát ze teraz sa len priťahuje a často a uz vie ze to ide ked sa ťahá a fnuka.... uz som to oľutovala .. a s chodením tu istú chybu neurobím. Nech na to príde pekne sám ;)
Inak ja som sa tak za tých pár mesiacov naučila neodsudzovat nikoho je to naozaj každého vec ako co robí s babatkom. ale doma a u svokry vkuse nieco vysvetľujem a dotahujeme sa lebo za ich čias sa vsetko robilo opačne mám taky pocit. Ale vsetko vysvetľujem manželovi a potom on mi pomáha vysvetľovať im :D ale teda boli sme u mojej babky ktorej fakt stačí maleho vidieť nič sa nepýta nerieši je uz starucka ale teda boli sme a ze aký je silný maly a ze či ked ho položím na gauč a obložim vankúšmi ze či posedí trochu ... :D a ja teda ze áno áno, posedí. Jednak nemalo zmysel niečo vysvetľovať , jednak som sa pousmiala ze naozaj sa vsetko rieši teraz inak iné veci sa zistili uz .. ale hlavne každý robí tak ako najlepšie vie a to je na tom take pekne a milé ..
JASNE baby ami ja neodsudzujem nikiho len ja neviem ako sa to moje dieta nauci lozit ked ja ju dam na brusko a ona momente hlava jak pštros zabori sa a place ukazujem jej vcsetko ale ona si zmyslela ze tak nechce byt a neurobim nic 😨 😀
moje sidielko uz prestalo s brusakmi, teraz zacala kliky...krasny cisty klik...hrozne sa uz chce rychlehsie pohybovat zatial sa tahom plazi, ale uz prejde cez celu obyvacku, tak zacala cosi ako kliky. Nepozdava sa mi to uplne z takeho fyzio pohladu...ale snad je to len medzistupen kym pride na to ze musi kolienka zohnut...
@emy222 ja si myslim, ze sme tu dobra skupinaka a nikto nikoho neodsudzuje. Pytame si nazory a urobime podla najlepsieho vedomia a svedomi 😉 Ja som napr. maleho uz tera v siestich mesiacoch musela dat do sportoveho kocika. Vo vanicke bol posledny mesiac plac a v sportovom je kludny. Vie tam prespat aj tri hodiny. Davam ho lahnut, ale tak nejakych 10 minut kym zaspi je v takom polosede. Nemal by. Ale keby som ho supla rovno lezat tak mi krici o dusu. Ono ja neviem ci je to pravda, ze ako sme si ich naucili. Su veci, ktore deti naucime ale rovnako plati aj to, ze kazde je ine a kazde nieco ine potrebuje. Niektore sa pytaju viac na ruky, ine nie. Niektore zaspaia same, ine sa potrebuju pri zaspavani pritulit. Je fajn vypocut si nazor inych, tu alebo rodiny ale aj tak si myslim, ze kazda z nas robi preto svoje male to co jej srdce kaze. Co sa tyk lozenia. Skus jej tlieskat spievat, vydavaj rozne zvuky. Ona na to pride. A mozno bude z tych deti, ktore lozit nebud a rovno sa postavia. Je ale pravda, ze v drvivej vacsine maju problemy s plochymi nohami a chrbticou. Co ale narobis ked nechce lozit? Nedonutis
ja som dnes dala prvykrat do pavuka a celkom sa malemu pacilo, ale vydrzal asi tak 5 minut.. budem ho tam davat, ale najviac tak mozno na polhodky denne aj to len na ozivenie, aby vyskam nieco "ine"..
@emy222 riad sa svojim instinktom a a nie tym, ze ti niekto povie nedavat, tak nedas..takze vyskusaj malicku tam dat, a uvidis ci sa jej to bude vobec pacit 🙂
národné pediatrické spoločnosti bojujú za zákaz predaja chodítok (v niektorých krajinách sa im to už podarilo ale vo väčšine krajín majú výrobcovia "navrch") lebo chodítka majú mnoho nevyhod: môžu spôsobiť nadmerné zaťaženie chrbtice ktoré sa často prejaví až v dospelosti, problémy s kĺbami, spomalenie vyvinu chôdze, chôdzu po špičkách s následkom skracovania Achillovej šľachy nehovoriac o možnosti úrazov, keďže deti v nich vyvinú omnoho väčšiu rýchlosť... pre mna osobne je to dosť argumentov, prečo takú vec doma vôbec nemať...
inak sledujem vas už od začiatku, len málo prispievam- ale možno by som sa mohla predstaviť ked tu už perlím také múdrosti 😝 ... my mame doma už 4 puberťakov/dospelakov a teraz sa nám pritrafil pre nich malý braček- o 21 rokov mladší od svojho najstaršieho (vlastného !) brata- mal byť oktobrový, ale nakoniec sa narodil až začiatkom novembra... pri tomto piatom si užívam už uplne minimalistické rodičovstvo- žiadne zbytočné haraburdy, len postielka a kočík, dokonca ani vaničku nemám čo ho kupem v umyvadle 🙂 aj hračku ma len jednu- lego primo po najstaršom- zatiaľ mu to stačí 🙂 ... a najlepšia hračka sú aj tak starší súrodenci
@vierolinka my mame peg perego book plus..maleho (o 2 tyzdnde 6 mesiacov) som dala teraz v sobotu do sportoveho aj preto ze vo vanicke bol uz tak akurat aj preto ze kukuckuje ☺inak ta vanicka by mohla byt trosku sirsia a aj dlhsia ☺skor pre mensie deticky

@vik_i ako ste nakoniec skoncili, boli ste na pohotovosti? a uz je lepsie?