Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@pehavcek
Kazda rada je dobra ale je pravda ze kazda mamicka urobi co predpoklada za najlepsie 🙂 vies kolko pesniciek uz viem a co som vyhrabala z hlavy uz aj slovensku hymnu som jej spievala hee my spievame cely den ako fakt lebo vkuse popistievame a to sa jej paci hudba zvuk -tleskot luskanie no kazdy jeden buchot 😀 ked ju dam lahnut ona sa mi dviha do sedu ked je nahodou trocha sikmo uz skoro sedi ale to brusko nie a nie na nom neviem preco hracky vsetko mame odskusane ja som uz asi vsetko skusala aby sa vedela pekne otacat este ju davam holucku to niekedy zabera ale len minmutka a zas to iste no uvidime co bude ja nasilu nic robit nebudem aj ked som sa bala ci bude mat spravne drzanie to je pravda 😕
@emy222 to dvihanie do sedu je prvy krok ku pretacaniu na brucho. Nic netreba nasilu ale samozrejme hrou ktoru ju podnecujes nic nepokazis. Ked bude velka budes jej hovorit ako sa uplne vymykala tomu co robili ine deticky a aka sikovnica z nej vyrastla 😉 A ked si predstavim co vsetko uz mi spivame... ale hymnu sme este nedali... Si ma inspirovala
@emy222 nasa sa tiez nepretaca 😕 robime vsetko mozne, gulam ju, motivujem hrackami spievam, ukazujem jej ako na to a ona nic. ked ju chytim za rucku a chce sa jej tak sa pretoci inak nie.
Nechavam ju lezat a dookola poukladam hracky nech sa k nim dostane, ale ona si lezi nozkami si dvihne zadocek a tak sa kruti ako hodinky alebo sa posuva... Tiez robi brusaky, ale nedavame ju sediet... Ale ja si myslim ze o chvilu to pretacanie pride 😉
No a ako to ty volas ze robi pstrosa 😁 tak aj to poznam. Bud to robi ked sa chce niekam dostat ale jej to nejde tak da dole hlavu a zapiera sa nozickami a kopka alebo ked uz sa nudi na brusku no pretocit sa nevie.
Ta hymna nema chybu 😂 ja uz spievam pesnicky s vlastnym textom 😁 alebo jej mrmkam...
@fra vitaj u nas;) klobuk dole s 5 detmi! Vyhlasujeme Ta tu za mamu roka (ci mesiaca oktober)🙂 a veru som ani nevedela, ze existuje lego aj pre babatka-hned to kuknem.., starsi syncek ma tri a pol a lego miluje😉
@evelina1607 toto lego primo síce sedí ku duplu a da sa na neho napájať, ale nie je nejaké extra vzhľadné, keď už mali decká duplo príliš ho nevyužívali - mame tam pár lego primo kociek, hrkálku a tak.... ale inak je ako všetky ostatné legá- pekne farebné, s nekonečnou trvanlivosťou a nepokaziteľné 😀
@lienka182
No ona sa mi uz pretocila ale s toho bruska na chrbatik to vie pravda nie stale neviem ci to je len nahoda alebo ozaj si to zapamätala a ked sa jej podari tak sa pretoci
hracky mame naukladane aj my vsade pekne na spretoci na bok a hra sa a na brusko vobec uz sa jej to podarilo ale nechce tak byt mozno je toto len take obdobie a bude ok ale ona je mrncadlo to vzdy trva len 10 min potom uz pisti a musime sa jej venopvat ja ju milujem ale je strasne narocna uz neviem co s nou dneska az krici nervuje co som chvilocku upratovala a nevsimala som si ju strasny ale strasny nervak je a neviem preco ukludnia ju len pesnicky ked som furt pri nej a spievame to sa tesi 😂
aj tvoja malicka sa to nauci my mame asi take podobne v niecom tie nase bambule 😀
@rebekav ak sa vezie v aute a je teplo ciapku nedavam. Vonku ked fuka, je dobra ciapka Outlast, nosim aj 3 na vymenu ak sa spoti v spanku. Mne skor vadia kspuce na mikinach, lebo du hrube a ak ma mat aj capicu aj kapucu tak sa poti. Cize kapucove mikiny som zabalila na spodok skrine. Kocarovat je idealne po chladku a ak ideme po slnku tak dam dole striesku z kocara aj odokryvam fusak / deku.
@septemberkl
Nas sa naucil teraz na nosenie, zaciatok vychadzky sa nosi v Manduce a pozoruje okolie, potom asi po 15minutach ho prekladam do kocara a hned zalomi. Mam ho v flisovej mikinke a pod tym body s dlhym rukavom, dole teplaky a pripadne ak je chladnejsie aj tenke dupacky. A ak je este chladnejsie tak flisovy overal. Dnes som myslela ze ho rovno uspim v kocari lebo bol fakt unaveny uz a figu borovu, kukal svet, hojdali sme sa na hojdacke
@nikolaloky
@emy222
Preco chcete dieta ucit chodit, ked este nelezie? A ledva sa zaclo pregulovat? Skodite mu velmi na chrbtici, najma na krcnu chrbticu, v dospelosti bude mavat migreny z toho.
Grrrr nastudujte si to prosim vas. A co na to vas pediater? To iste sedenie predcasne. Krcna chrbtica v haji. Ak ho posadite, ukratite ho o kopec dobrodruzstiev a zabavy pri lezeni a prehulovani. Dieta sa uz bude hrat len po sediacky a bude lenive na lozenie.
@janifer u nas sa herecka namotala totalne na nosenie..a kedze syn spava od 13-16,tak ja sa prechadzam s babulou kazdyyyy jeden den zavesenou na sebe po byte v tomto case. Citam cez nu knihu alebo som na nete..inak by mi ani nespala,jedine na mne 🙂. Syn sa v cca roku prestal chciet nosit,pomaly vyliezal z manducy 🙂. Tak si to uzivam!
my mame nosic a satku. Mna satka zachranila v kritickych chvilach, najma prve mesiace, ked mala iba na rukach a ak zaspala nemohla som sa od nej pohnut, kdezto ked zaspala v satke, vklude som si navarila, umyla riad. Cakam, ze nosic/satka zachrania aj v casoch zubokov (zatial ziadne nemame). Takisto ked bol strajk v kociari, nosic pomohol, lebo mala sa obzerala naokolo. Ono je to velmi navykove, sak dam len na chvilku do choditka, a z chvilky bude hodinka kazdy den, lebo ved len umyjem kupelnu, ved len umyjem dlazku, takze ak chcete volne ruky, mozno skuste satku, ak ste zatial neskusali 🙂 Navyse to bolo strasne pekne obdobie tie prve mesiace, ked sa este nechala nosit vkuse, teraz uz spoznava svet, tak to je max hodinka denne doma, v nosici vonku vydrzi aj dlhsie🙂
@jersey87 nosic je dobre od 3mesiacov (aj ked nas je od 0mesiacov, ale ja by som ju tam nedala tak skoro), su asi rozne druhy, ale hlavne sa delia na dva typy od cca 0mesiacov do asi roka a pol , a potom take vacsie xxl. Ale zasa vravim, co vyrobca to rozne velkosti, siju sa aj na slovensku a vedia ti to prisposobit podla tvojej konfekcnej velkosti(ak mas napriklad prilis uzky pas). Ja mam znacku rischino (svk vyroba) a je skvely (pre moju postavu). Odporucam skupinu na fb "nosime nase deti" tam ti lepsie poradia odbornicky;)
Tiez chodime na prechadzky naraz s kocikom a nosicom a podla nalady je mala bud v no
...v nosici alebo v kociku lebo zatial je v hlbokom a odtial nema vyhlad. urcite je to dobra vec a pomoc aj doma, napr. spolu s malou vysavame 🙂
Co som ale teraz pozerala nosice, tak v nich je dieta tvarou k telu. To by moja mala prisla s vykrutenou hlavou. Vsetko ju zaujima. Len na rukach ked je tvarou ku mne, tak sa vykruca zo strany na stranu, lebo nevidi pred seba. Pochybujem, ze by sa jej v nosici pacilo. A ze vraj klokanky nie su vhodne. Ale pravdupovediac, tie sa mi viac pacia. V nich by mala lepsi vyhlad.
@jersey87 v klokanke dieta nie je v dobrej polohe, neprospieva to chrbtici, je to nepohodlne pre oboch, dietatko tam visi... Pridaj sa do fb skupiny alebo tu nosime nase deti je tam album, kde sa porovnava ergo nosic a klokanka 😉 a neboj sa moja sa tiez na rukach vykruca a v nosici vsetko vidi 😊 da sa nosit aj na chrbte alebo aj satka je super 😊
U klokanky si najma treba uvedomit okrem vsetkych nevyhod na chrbticu ze to babo v tom visi za susku/pindika, cela vaha babatka tlaci do tych miest...velmi pochybujem zeby to bolo niektorej z nas pohodlne a o chalanoch nehovoriac...pre mna ma satka a nosic neuveritelne vyhody, ale naj najviac pomohla prve 3-4mesiace ale castokrat som si ju naviazala nie pre to aby som mohla navarit ale pre ten pocit, ako sladko pri mne spala...;) ale da sa fungovat aj bez nej uplne v poho...no lepsie s nou;)
@janifer ahoj, ja nasu malu tiez uz nosim,takisto v manduce, ked idem niekam dalej tak beriem aj kocik a tiez ked zaspava ide do kocika, inak by sa to nedalo, stale mrncala v kociku
Ja mám nosič taký,ze sa dá dieťatko otočiť chrbatikom ku mne a pozerá na svet🙂A táto poloha sa viac ujala ako keď je tvárou ku mne.Tak ho dávam len keď chce spinkat🙂
@janifer ahoj ale tu nikto nepovedal ze by sme chceli ucit chodit babo ja som sa v prvej otazke pytala ze ako to je kedy by sa mohlo dat babo do choditka a ani som nepovedala ze ju tam idem dat ani ho nemam kupene proste len obycajna otazka myslim si ze kazda co sme tu studujeme toho dost a chceme pre nase deturence len to naj
@seki11 takemu nosicu sa hovori "hybrid" a to znamena ze vies dietatko nosit v ergo pozicii,cize tvarou k tebe a neskodis jeho chrbtici, ale zaroven mas aj moznost dat ho do neergo pozicie a to tvarickou vpredu a ta uz zatazuje chrbatik. Vsetky deti su zvedave, aj ta moja, ale do takej pozicie ju nedavam...ak sa vykruca, tak ju dam na zem nech si lozi...vonku sa mi nikdy nevykruca...mozno o par rokov sa zisti, ze celkovo nosenie nie je zdraviu prospesne, ale uz teraz sa vie ze tvarou von skodi...

@monka37
ona sa mi naucila najprv otacat s bruska na chrbatik kedze sa jej nepacilo skusala vsetko mozne ako sa otocit a ked je na chratiku toci sa vseliako aj o 180 stupnov ale na to brusko ju nelaka aj ked sa otoci tak uz je zle momente skusa zas na chrbatik prevalit a ked nejde robime pstrosa 🙂