Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
*choditka
Ahojte dievcata, dlho som neprispela, ale sem tam vas citam. Vcera sme mali druhe ockovanie, popri tom ma lekarja upozornila, ze nemam malu kremovat kremom s uv faktorom, iba ak budeme pri mori, v lete samozrejme v obednych hodinach mimo priameho slnka, inak dietatko vystavovat slnecnym lucom. Hovorila mi, ze z vlastnej iniciativy dava detom (4 -5 rocnym) pri rozboroch krvi zistivat vysku vitaminu D a maju ho mizerne malo, ze trend natierat detmi uv kremami je obchodny tah. Tak len pohlad lekara, mozno to niektoru z vas zaujme 😉☀️ Vsetkym vsetko dobre zelam!
@monka37 myslim, ze bocna pozicia neprekaza, pretoze je tam zabezpecene to podsadenie ritky, nozky do M, a zakrivenie chrbtice, ale ak si chces byt uplne ista, na FB stranke "nosime nase deti" ti poradia zeny co tak nosia, a plus aj fundovane zeny (co to maju nastudovane, su tam aj fyzioterapeutky).
My mame tento ergonosic liliputi. Zaujimave je,ze maly od mesiaca uz chcel pozerat na svet,takze tvarickou bol otoceny k ludom, ked bol na rukach,ale tu v nosici je spokojny tvarickou pri mne a samozrejme aj rychlo zaspi. Ked je zle,ze place od unavy a nic nepomaha,supnem ho tam a do par minutiek si uz odfukuje. Maly zazrak. Osptavedlnujem sa za vyzor,bolo to fotene vcera rano. 😀😀😀
😊😊😊😊
@majush akurát vcera som rozmyslala, ze cim budem malicku cez leto natierat
@majush uffff. No tak toto je nieco co moj rozum nedokaze prijat. Nenatierat dieta kremom. napriek tomu ze maly nebol vystaveny priamemu slnku, bol v kociku vzdy otoceny tak aby na neho slniecko nesvietilo, tak uz mal cerveny nostek a licka. Vytiahla som detsky krem na opalovanie s 30 tkou faktorom a tu tvaricku mu proste natieram a priznam sa ze aj budem.
@lindt náhodou krásne foto 😍f a pekný nosič 🙂
@monka37 nosenie na boku je v pohode 🙂 len neviem či sa dá pri všetkych nosičoch...
Inak ja dúfam, že na nič také, že nosenie škodí sa nepríde 😀
@majush tiež som rozmýšľala ako s tým slnkom... asi taká zlatá stredná cesta, jasné, že opaľovať ju nebudem 😀 ale asi ani biely snehuliak nie je zdravý 😀
My tiez satka aj nosic (rischino)...perfektna vec...
Tak teraz davame predsa vitamin D, takze az taky nedostatok ho mat nebudu. A vitamin D mozu brat dokonca i dospely v zime, ked je malo slnka. Takze teraz este natierat je v pohode. Nasa uz ma tiez cervene lica a to na slnku je minimalne. Ani do kociara jej priamo nesvieti. Ja sa obavam rakoviny koze, takze tohto roku natierat budem. Potom samozrejme coraz menej, ale predsa ani na tuhu stravu sme nepresli automaticky. Davame prikrmy,aby si telo postupne zvykalo. A so slnkom je to takisto. Ale do 18tky urcite nebude stale pouzivat 50tku faktor. 🙂
@jersey87 ale vitamin D uzivali aj tie teraz 5 rocne deti ked boli babatka, ale problem asi bude, ze namiesto slnecneho ziarenia, su vystavene viac ziareniu z tabletu a pod. 😉😀
@pehavcek urcite urobis dobre, kazda mama vie, co je pre jej dietatko najlepsie! 👍
Aj ja ju urcite natriem ked bude leto a na slnku, alebo pri vode, na piesku, kde sa uv ziarenie zintenzivnuje. Teraz ju natierat nebudem, skusime privykat pokozku.
@majush pozerala som damsky klub a tam bol jeden pan co zhodou okolnosti rozpraval prave o vitamine D. A presne tak ako povedala tbpja doktorka,ze deti vo veku 4-5 rokov maju velmi malo vitaminu D. Ze u deti do 2 rokov problem nie je, lebo sa povinne detom dava. Lenze potom sa s tym prestane a prave v tom veku 4-5 rokov, ho uz maju malo. Takze teraz nie je problem natierat,lebo vitaminu maju dost.
@seki11 ahoj seki, verím, že to vezmeš v dobrom, som fyzio a tento nosič neodporúčam :(
Babo v nom nemá chrbátik zaoblený - (kedy sa tela stavcov od seba oddialia a chrbtica je odľahčená - v ergonomickejšie polohe)
Keby sa dala nastaviť pozícia aj tvárou k tebe, bolo by to možno lepšie.
Ale plusové je, že ma pekne nožičky ďaleko od seba, lebo v klasickych klokankach visia deti za genitalie na kúsku latky.
V polohe od tela chrbtica babatka nesie celu váhu hlavy, ktorá je na to ešte neprimerane veľká a svaly tiez neprimerane slabé.
To je tiez dôvod, prečo pavúky a choditka škodia celej posture.
Ale je to samozrejme na tebe
Ja som behala dosť dlho v pavúku ako dieťa. Mám síce hyperlordozu a chôdzu ako kačka, ale pred tehu som robila hobby triatlon ;)
Tým len chcem povedať, že zomna neubudlo, ale optimálne to tiez nebolo ;)
V BB je taký obchod v Europe v obchod.centre.Maly si ho ešte nevsimol😀
@emy222 moj maly tiez nechcel byt na brusku. Naucila som ho tak ze som hopretacala z chrbatika na brusko. Ukazala hracku najlepsie nejaku pohyblivu my mame slimacika ktory ma snurku na tahanie a natahovacie auticko. Ak zacal plakat hned som ho otocila. Ci po minute alebo po 10tich. Proste hned ked zacal 😊 ale po chvilke som ho dala spat a tak dokola 😀 trvalo nam to mesiac mozno aj viac kym sa naucil a teraz uz nechce byt na chrbatiku. Vkuse sa pretaca na brusko este aj ked spi 😀
No s tym vit D. Sme si to rozoberali jiekedy ked sa deti narodili. U nas v stred europe nema nikto dost vit D lebo vit d sa do tela dostava len vtedy ak slnecne luce dopadaju na zem v urcitom uhle. U nas tento uhol je len v case od 11-14:00 kedy sa my vlastne schovavame. Takze vobec nie je odveci davat vit d aj neskor a aj dospelym.
Baby mozno taky prehnany prispevok teraz. Ale niekedy ma ta moja tak zlosti,ako nastastie som este vklude, a nechcem predbiehat, ze to bude taka povaha (utesujem sa:D), ale ked ona je niekedy ako take male neskrotne mača...😂 Vkuse ma taha za vlasy(viem bezne), neskutocne skriabe a stipe, taha mi vzdy pery, zaryje sa mi nechtami do bradavky, ked neustriehnem, nonstop mi stahuje okuliare, vkuse so sebou ošíva, pri kojeni kope, najnovsie od dnes mi kuse bradavky...keby ubytok mlieka beriem, ale ona ciha ciha kusne a potom na mna naschval pozera...vezmem prso, dam jej prso, kusne, hned sa odtrhne a pozrie na mna...jak taky maly cert 👹Aaaaaa dnes ma znicila a este furt nespi...
@saphira83 ahoj 🙂 aj ja sa tak snazim potroske ale my sme riadny nervak uz ked vie ze ide na brusko nezaujem o hracky to iste ked sa pyta na ruky mozem vsetko ukazat len nech este vydrzi ale nie ide si za svojim ale dakujem hadam to mame take zle obdobie skusam vsetko a milujem ju najviac na svete aj ked je jedos 🙂
@rebekav heh certik 😝 tak som neni sama my kricime az si mysim ze ju hrdielko boli vydobyja si vsetko tak az pästicky zatne hadam si teraz izijeme a ked podrastu budu kroptke ako baranok teda dufam lebo tymto stilom sa zacinam bat ze sa mi bude hadzat o zem v obchodoch co sa mi vzdy nepacilo na druhych detoch 😨
@emy222 prepac mozno som moc emotivne zareagovala, podla mna su to zbytocne vyhodene peniaze to choditko. Ak sa nudi, daj jej sitko alebo flasu s vodou a moze pozorovat ako sa hybe voda vo flaske.
Nas prvy synator strasne rad lozil po byte na styroch, aj sa plazil predtym, mame na tuto dobu krasne spomienky a videa.
Ak ti mala mrnci, mozno sa dozaduje viac pozornosti / alebo je to proste zenska 🙂), mame jednu frflosku v rodine a odkedy sa prebudi, pusu nezavrie. Nas druhorodeny oproti tomu hotovy anjel, len ked je uz velmi zle zamrnka. A rad sa gula po kuchyni na koberci, tie fazy vyvoja sa rychlo menia, mozno ak par tyzdnov jej vadi poloha na bruchu, o chvilu to zas bude inak.
A najlepsie chuti zakazane ovocie, starsieho traktor, lego kocky ( lego duplo pod dozorom), vlacikova draha, alebo plastove zvieratka, za tym ide ako za udenym. Kupili sme v Breno blaznivy farebny koberec do kuchyne a "farmu", ked skoncia prikrmy, tipujem tak do roka, ich vyhodime budu zafulane.
@tanikbb vit D sa napriklad nevstrebava ak je podrazdene crevo, tusim tenke, kamos ma intoleranciu lepku, ked bol maly tak neprospieval...stopkali ho chudaka krupicovou kasou a on ju vracal, brucho ho bolelo. Potom sa teda liecil, az doktori usudili ze stacilo a je vylieceny...prestal drzat bezlepkovu dietu a bum riedke kosti, nedostatok vitaminu D a cojaviem co. Intolerancia je dozivotna, neda sa "vyliecit". Doktori sa sekli, nastastie u neho je to este vratny stav tie kosti. Ale poznam aj pripad, kedy ma 40rocny chlap kosti ako 90rocny dedo, tiez neliecena celiakia

@jersey87 ecobaby 360