icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

rebekav
15. apr 2017

@pehavcek davam 1/4 na davku zeleniny co ma na 2 obedy.

rebekav
15. apr 2017

@alicazazrakova rychlo nech ste fit. My sme boli v nemocnici ako. 6 tyzdnove, ten strach o male je hrozny a ta bezmocnost, ale nakoniec za par dni budete fit;)

seki11
15. apr 2017

@alicazazrakova 😞Skoré uzdravenie Vam prajem,nech ste čoskoro fit😘😘😘

alicazazrakova
15. apr 2017

@rebekav
@seki11 dakujeme, zienky :-*

pehavcek
15. apr 2017

@rebekav dakujem. skusim navarit 😉

emy222
15. apr 2017

Ahojte babule my máme tiež sopliky som nahnevaná na doktorku teraz sme tam akosi častejšie boli lebo mala bola chorá pred mesacom soplik hnačky aj vracanie potom keď sme vyzdrabeli išli sme na očkovanie o týždeň nato sme tam boli zas v očkuje jej praskla žilka našťastie je už ocko pekne ale bolo hruza kukat na také očko ale o tom nechcem písať no a po ocku n začali sopliky tak sme tam išli preistotu keby mala slabucko soplik ok nejdem ale jej zateká nemohla mi noci spať dýchať napinalo ju no a išiel predĺžený víkend tak som radšej išla a doktorka namna kuka oči prevrátené čo tam.zasa chceme tak som to pochopila a nepríjemné sa spýtala že čo jej je keď som povedala že sopliky tak že to není choroba mi povie šak ja viem ale predsa radšej idem nech pozre lekár či nemá aj hrdielko zapálené pri takých hnusnych hlienoch odsávanie samé guce :( ach som sklamaná z nej .Hádam to máme zo zúbkov neviem no 😆
A baby ten špenát som dávala aj ja listovy hadam je to ok ci ?

janifer
15. apr 2017

@alicazazrakova verim, ze antibiotika zaberu, len pozor nemiesat s mliekom, radsej pred uzitim lieku dat prikrm, hoc len par lyziciek, dat odgrgnut a potom liek. Zato sme dali lieky rano a vecer o 7:00 aby sme aj ten prikrm dali. No a aspon 2 tyzdne po dobrati probiotika

pehavcek
16. apr 2017

@emy222 no ono je pravda, ze netreba so vsetkym behat ku doktorovi. Lenze kazda mamina sa zlakne ked je nieco drobcovi. Inak aj nas mal prasknutu cievocku v oku, ale ja som to mala raz tiez takze som to nebrala tragicky. Aj ked ten pohla na ocko nebol prijemny. Ale volala som doktorke, ze ci s tym nieco treba a sestricka mi povedala co nato a ak po troch dnoch neuvidim ze sa to vstrebava tak mame dojst. Myslim si vsak, ze niejedy chyba doktorkam empatia. Ved aj ta mamina sa uci byt maminou. A stara sa o dieta. brrr niekedy nechapem

rebekav
16. apr 2017

Baby vasi drobci si pri kojeni netrhaju vlasky? Ja som z toho uz trochu nervozna;( niekedy si zaryje do k

rebekav
16. apr 2017

@rebekav zaryje do koze s nechtami az alebo vytrhne aj 5vlaskov naraz;(

emy222
16. apr 2017

@pehavcek no ja viem že netreba ale ja som.fakt nevedela či je to ok tak radšej idem ako by som mala niečo zanedbať 🤔 Ale hlavne že je všetko oki nech si myslí doktorka čo chce 😅😅 Ani ja nechápem niekedy to ich chovanie 😂

jersey87
16. apr 2017

@rebekav veruze trha si ich. Ale ked jej poviem, nech si ich netrha, tak ich pusti. Neviem ci mi rozumie, ale urobi to co chcem.😀

janifer
17. apr 2017

@emy222 veru radsej ist skor, ako by mal potom hned ist do nemocnice, lepsie podchytit chorobu, nech doktorka popocuva. Aj vysledky vyterov byvaju az na 4.den u nas. Sice je oravda, ze clovek nieco mize aj v ambulancii nachytat.
Ja som chodila aj kazde 3 dni ked mal sople, nech ho popocuva, ci ma ciste dychanie, ved ked sa dusi od kasla a budi sa na kasel...stale to nebolo na antibiotika...cela rodina bola chora, vsetci atb...len on sa chudacisko trapil, niezeby som mu ja nasilu chcela tie lieky davat, bola som rada, ze ich nemusi brat a telo same bojuje. aj sa zdalo, ze mu sople prechadzaju az jedneho vecera po kupani hnisave z usi...praskli mu bubienky, anineplakal nejako vela. No a zapal stredneho ucha skoncili sme na ORL, tam mu dali hned antibiotika...a potom chudak zas hnisave kakanie. Ale ryza pomohla

janifer
17. apr 2017

@jersey87 veru uz budu rozumiet, na FB stranke od babyknihy.sk bol clanok o citani tej istej knihy dokola a teda ze od 8 mesiacov uz dieta rozumie vacsinu slovnej zasoby domacnosti. Ale treba na dieta hovorit

emy222
17. apr 2017

@janifer ach chudatko také malé to je hrozné :( noo šak my sopliky odsávanie stále a veľa keby není odsavacka na vysávač tak neviem neviem 😀

vik_i
17. apr 2017

@rebekav ahoj, moja malá vkuse šije s rúčkami...vždy sa buchne a trieska s rukami kade tade. Všetko chytá...

lovely_choice
18. apr 2017

@janifer tiež som bola minule prekvapená, že Janka väčšine už rozumie. Dosť silno mi schytila vlasy a nechcela pustiť. 🙂 Už som ich chcela nasilu ťahať, a tak zo srandy vravím: "Pusti mi vlasy." a čuduj sa svete, hneď uvoľnila rúčku a ja som zbytočne neprišla o ďalšie vlasy. ;)

lea1610
18. apr 2017

@janifer ďakujem, už máme inhalator tak inhaluje vincentku a do nosa jej dávam morskú soľ. Zevraj aj moja malá bude alergik ale takýmto malým deťom sa testy ešte nerobia a na pľúcne nás objednali až v júni, dúfam že už bude dobre a že nás zaočkujú.

janifer
18. apr 2017

Zeny, mam tu zopar tipov pre tych, co su chori (pkrem cesnaku pre dojciace matky 🙂)
Nas starsi sa od februara nevie pozviechat po antibiotikach, vzdy cez vikend mu vyskoci teplota nad 38, no a sople klasika. Pritom ziadne extra vykony ako kedysi nepodava. A ma zvacsenu nosnu mandlu, odhlasujem ho zajtra zo skolky. Bol tam vseho vsudy od februara asi 7x.
Sme aj alergici, skusam teraz eukalyptovy sprej na vzduch, dobre to prevonia miestnost, este som si objednala od Energy sprej do nosa s vytazkom z grepovych semien, vraj aj ten Audiron je dobry na usi, nemam odskusane. Sesternica zas dezinfikuje nosy babatku kokosovym olejom zmiesanym s kvapkou eukalyptoveho a tea tree. Musim to skusit aj ja, este ma napadlo hodit ten eukalypt do flasticky s Vincentkou, ale odskusam to najskor na sebe. A dnes vo velkom varime Vincentku a preplachujeme nosy. A dalsi tip: na latkovu plienku na radiator kvapnut eukalypt a 1kv.tea tree oil, mozete aj navlhcit plienku. Uz budeme ako vo wellnesse.

pehavcek
19. apr 2017

@janifer tu vincentu najprv prevaris, nechas vychladnut a tak preplachujes? chapem spravne postup? 🙂

emy222
19. apr 2017

@janifer prosím ťa a kde kúpim tie všetky veci vôbec nič nepoznám podľa názvu 😁 my máme sopliky už týždeň a nič sa nemení mali sme aj kvapky​ na týždeň dlhšie sa nesmú a teraz morskú soľ dávam keď jej odsávam sopliky strašne veľa jej ide hlienom ako starému chlapovi 😣 Doktorka nám povedala že to má zo zúbkov tak neviem 😑

vik_i
19. apr 2017

Kočkyyyy pomooooc. Posledné dva dni to je brutál..v kuse reve, nabíja so sebou...náturu ukazuje a len nerváči..už mám dosť. Prebalena, napapana a len reve a reve. 😣😪😌😥

evelina1607
19. apr 2017

@vik_i zubky? Alebo meteosenzitivne dieta? Ved sa pozri na dospelakov - vsetci sme z toho pocasia kaput! Tak sa necudujme, ze aj nase babatka to vsetko vnimaju.. joooj uz nech je tu slniecko a 20 stupnov 🙂

barbarelka
19. apr 2017

@vik_i my takto uz dve noci..zavrete oci a tak tlaciii ked reve,ze koniec..na rukach cely cas potom odpadne od unavy a zaspi..a po necelje hodke znova..Rano vesela, vsetko ok a ja odpadavam od unavy. Zuby??neviem, nic nevidim..ale aj som slepa,nevidela som ani u prveho syna,az ked bolo vidiet zubok vonku 🙂

seki11
19. apr 2017

Baby to bude zo zúbkov...Janík ma von už spodné dva a robil mi to tiez...teraz už narieka...zase opuchnuté vrchné dasienka....budú o chvilku aj tam zubky🙂Nám pomáha homeopatikum keď je už veľmi zle🙂

seki11
19. apr 2017
iviciatko
19. apr 2017

@seki11 my uz mame opuchnute horne dasienka 2 mesiace a stale nic.ani hore ani dole .ten roztok mam doma ,zatial som ho malej nedala,aj ked teda v noci reve ako pavian,ale nastastie ju utisi a uspi cecik 🙂

seki11
19. apr 2017

@iviciatko Janko mal spodné spuchnuteeee,a o tri dni zúbky von...jeden za druhým.....ja už cakam hore🙂Ale zvláda to super...a mal aj zvýšenú teplotu 37,3C,a soplíky....hneď ako vyšli zúbky,prešlo to.Kazde dieťatko je iné,u nás to takto prebieha.Podla mna čoskoro budete mat aj vy🙂

rebekav
19. apr 2017

baby moj postreh je taky, ze cim viac som odsavala tym viac sa tvorili sopliky. S tym odsavanim pomaly, len tolko, aby sa ulavilo, alebo ked uz je toho vela, aby nezatekalo do hrdielka (aj tak sa tomu zatekaniu neda uplne zabranit podla mna). Akonahle som prestala odsavat tak casto, tak sopliky ustali, skor som vytierala nostek, davala solny roztok a zvhlcovala na noc vzduch. A cerstvy vzduch ukludnuje sliznicu.

ivanabrasova
19. apr 2017

@rebekav podobne..súhlasím z vlastnej skúsenosti