icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

iviciatko
19. apr 2017

@seki11 Nelka ma sopliky uz vyse tyzdna,tak to asi bude z toho,takze uz mozme ocakavat aj my 🙂

emy222
19. apr 2017

Baby tak asi pomenej odsavať ale keď jej to tam chrchle alebo ako to.opisat počujem ako jej tam sramotia tak vtedy odsávam teraz už menej ale stále a keď podrzim tu odsavacku trochu tak ide veľa až neviem skade sa jej to ťahá a čakám a čakám zúbky a stále nič 😄

evelina1607
19. apr 2017

@rebekav presne taku skusenost mam aj ja😉

evelina1607
19. apr 2017

A este odsat si mliecko do stamprlika, namocit do toho vatovu tycinku do ucha a vytret tym nosne dierky - je to zazracne antibiotikum🙂

tanikbb
19. apr 2017

Babyyyyyyyy nasa Lenka uz druhy den nechce inak spat ako na brusku. Zatial teda ked sme boli v meste tak spala v poho v seracke ale doma nechce na chrbatiku ani na boku. Vzdy sa zvrtne na brusko, ide na styrina placeeee. Nevie sa ulozit. Teraz je tiez na brusku ale teda neviem ako sa vyspim. Budem riadne na ihlach. Dufam ze to bude ok.

rebekav
19. apr 2017

@tanikbb my este mame stale monitor. Aj ked polovicu noci uz prespi s nami, kedze som si dajako odvykla od nocneho vstavania a len co ju prelozim na moju postel, vytasim prso a uz spim:D pretocit ju nechces ked uz tvrdsie zaspi? Ci sa bojis ze sa zobudi?

alicazazrakova
20. apr 2017

@tanikbb nasa Hanka tiez tak... Chce byt na brusku. Obcas sa nastve, lebo hned ked sa zvrtne na brusko, zacne "past kone" 🙂 ale potom sa ulozi... Uz to neriesim, castejsie kontrolujem, ale uz asi 3tyzdne takto mame a je to ok

majush
20. apr 2017

@tanikbb aj nasa zacala spavat na brusku, sama sa tak ulozi, uz je to tak 3 tyzdne. Neboj, ved uz rucicky maju silne, keby potrebovali, tak sa od postielky dvihnu s hlavickou a to sa zobudis, nasa spi takmer celu noc s nami. Ked sa zavne mrvit tak ju oticim na boj a dam prso a pokracuje v spanku naboku alebo sa opat pretoci na brusko

jersey87
20. apr 2017

Baby nam sa nieco vyhodilo pri ustach. Vyzera ako z osady, pomaly sa jej to rozsiruje. Nestretli ste sa s tym? Chcem jej na to nieco dat, nech sa to nerozsiruje. V pondelok ideme do poradne, tak to ukazem dr., ale dovtedy aspon niecim natriet, nech sa to nerozsiruje. Inak kutik to nie je, neboli ju to.

ivanabrasova
20. apr 2017

@jersey87 ..skúste sudocream..nám pomohlo ❤

lovely_choice
20. apr 2017

@jersey87 vyzera to na ekzem. Ja som mala podobne na ruke a natierala som si to Bupi telovym mliekom. O par dni mi to skoro uplne zmizlo. 🙂

gabccia
20. apr 2017

@jersey87 skus dat framykoin ak mas 🙂

tanikbb
20. apr 2017

Podla mna ako prislo tak odide. Mize to byt aj reakcia na jedlo co si zjedla. Alebo na nieco z hracky co zuzle.

janifer
20. apr 2017

@emy222 ahoj k tym zazracnym medicinam: energy vyrobky to su kvapky, pozri energy.sk a predajcu pre svoj kraj, nech ti poradi. Ja to nemam odskusane, bolo mi to tiez len doporucene, hlavne ten Aidiron ako usne kvapky. Zlozenie su vytazky z rastlin, posobi protizapalovo.
Eukalyptovy sprej: to je Eucasol od firmy Just, tiez si najdi predajcu vo svojom regione, od nich mam aj ten eukalyptovy esencialny olej, ale ten by sa mal dat zohnat aj bezne v lekarni, rovnako ako kokosovy a tea tree olejcek.
Vincentku flasku mavaju aj v potravinach, bio obchodoch aj v lekarni. Takisto Vincentka sprejove kvapky, tie sa daju otvorit a do nich som kvapla 1 kvapku toho eukalyptoveho oleja a davame si to cela rodina, aj ten 6mesacny. Vcera sa im z tohto dost zlepsili tie sople, povedala by som, ze presli, ale dnes sa starsiemu zas pohorsilo, horucky cez 40 ak sa nezraza Paralenom, tak dostal penicilin antibiotika. Len sa modlim, aby to mladsi ustal bez liekov, to by uz boli jeho 3.lieky za pol roka.

Inak to materske mliecko je tiez zazracne, niekto s tym lieci celu rodinu.

janifer
21. apr 2017

@pehavcek ano Vincentku mineralku prevarim v kanvici, nalejem do salky aby vychladla, alebo bola aspon vlazna a este si odlievam do mensej picollo salocky, kde mam to kvapatko. Vincentka je dost mineralizovana, v tej velkej salke je dost usadenin na spodu. A vyhodou sprejov od Vincentky je, ze sa daju odsrobovat a znova naplnit, len si vzdy preplachnem vo vretej vode vnutro flasticiek aj tie nasadky pumpicky. kazdy clen rodiny ma svoju flasticku. Obchodovy sprej stoji cez 4€, takto to vyjde dost lacnejsie ked sa kupi flasa mineralky. Tu mozte otvorenu nechat dlhsie v chladnicke.

pehavcek
21. apr 2017

@janifer dakujem. Vincentku kupujem na inhalovanie ale toto urcite vyskusame.

vik_i
21. apr 2017

Ahojte maminky, poraďte...Maličká bude mať o týždeň pol roka a ja neviem čo jej vymýšľať na obedík. Zemiak, mrkva, kaleráb, brokolica, batát...čo ďalej? Čo dávate drobcom?

alicazazrakova
21. apr 2017

@vik_i vaetko co si napisala a vzajomne kombinujem plus k tomu masko, alebo dnes mame vareny zemiacik s varenym janlckom a kuracie masko

vik_i
21. apr 2017

@alicazazrakova vďaka za napad😊

alicazazrakova
21. apr 2017

@vik_i inak v casopise Mama a ja su celkom fajn recepty 😉

bublinkapo
21. apr 2017

@vik_i ja som zacala uz aj s obilninami. Davam ryzu, pseno, planujem ovos a potom kukuricu. Robim z toho kase a k tomu nejaka zeleninka. Alebo aj vyvar, kuraci, zeleninovy, samozrejme nesoleny, nekoreneny. Doktorka vravela, ze uz moze aj bezvajecnu cestovinu. Z maska kuracie (stehno), morcacie, kralika.

evelina1607
21. apr 2017

@vik_i
Zelene fazulky, cuketa, karfiol, spenat, hrasok, cvikla, petrzlen, kukurica...😉

vik_i
21. apr 2017

@evelina1607 eeeej, toto znie dobre😊😋ďakujem

evelina1607
21. apr 2017

@tanikbb Tanuli pohodicka..moj prvy spal iba na brusku od pol roka a druhy zacal hned ako sme prisli z porodnice😉 nemam monitory ani ine pristroje.. ne brusku sa im vzdy ukludni brusko, poprdkaju, pokakaju a su spoko😝

emy222
21. apr 2017

@janifer ďakujem pekne vyskúšam sopliky už tak neteču len hlieny máme vzadu asi ozaj zo zubov 🤔
Ach 40 to je hrozné​ 😑 prajem skoré uzdravenie a aby to malinký nedostal 😆

tanikbb
21. apr 2017

Inak co sa uspavania tyka tak ked sme von v kociku zaspi mala aj na chrbte. Doma vyzaduje brusko. Sranda tieto deti. Kazde z rovnakeho cesta a pritom take rozdielne.

barbarelka
22. apr 2017

Ahojte kocky! Zacali sme aj my s prikrmami..mala pekne papa,otvara pusku ako lastovicka 🙂.prve 4dni super a zrazu sa nemoze vykakat. Dnes je uz treti den,place velike,den noc..ani neprdka,kakala asi vo velkosti hrasku a total tvrde,pricom cukyna s mrkvickou bola skoro ako voda riedka..☹.neviete ako malej pomoct?

pehavcek
22. apr 2017

@barbarelka vysad mrkvu a je po probleme. vela deti z nej zapeka. skus ju dat tak o tyzden alebo o dva. Aj nas to mal.

seki11
22. apr 2017

Presne ako píše pehavcek,aj maly takto reagoval a prešiel mesiac a je ok👍

barbarelka
22. apr 2017

Dikes kocky,jasne,mrkvu vysadim 🙂.Skor som sa chcela poradit ako malu "odstuplovat" 🙂.